Mehmet Kaya 26 Şubat 2013 Paylaş 26 Şubat 2013 (düzenlendi) Az önce servise sordum.1500 tl fiyat verdi 80 tl de takma ücreti alıyorlarmış.....Camcı camcı geziyorum ısıtmalı sensorlu cam su ana kadar malatyada bulamadım olmadı maraş veya elazığ yaparım..İrfan bey siz elazığda nerde yaptırdınız telefonu adresi var mı oraylada görüşeyim olmadı..Mehmet beyin ustasıyla görüşeyim...360 tl çok iyi fiyat ama sensörü hallederiz derken ne demek istemiş onu anlamadım...Bugün şu ana kadar yaptığım araştırmalarda öğrendiğim ön camın ısıtmalı ve sensorlu olarak alındığı... Sensörler ile ilgili bir sorun yok dedi. Gerçi Çağlar abi açıklamış. Birtane ısıtmalı sensorlu doraglass cam buldum işçilik dahil son 420 fiyat aldım muhtemelen burda yaptıracam..Emeğinize sağlık 360 tl için tanıdık olması lazım ama yok malesef...400TL ye kapatırım gibi... Evet Benim usta da 425 tl dedi. Tanıdık olduğu için 360 tl dedi. 26 Şubat 2013 tarihinde Mehmet Kaya tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Onur Yaman 26 Şubat 2013 Paylaş 26 Şubat 2013 (düzenlendi) benim ön cama da taş gelmiş çatlak çevresi çizdirilmiş yakalaşık nohut kadar çatlak -bozuk para kadar çizdirilmiş acaba oradaki rezistanslar bozulmuş mudur el ile anlaşılır mı ya da bir cihaz ile bir de o çatlak tamir ettiriliyormuş camcıda bu işlem ısıtmaya zarar verir mi 26 Şubat 2013 tarihinde Onur Yaman tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 26 Şubat 2013 Paylaş 26 Şubat 2013 benim ön cama da taş gelmiş çatlak çevresi çizdirilmiş yakalaşık nohut kadar çatlak -bozuk para kadar çizdirilmiş acaba oradaki rezistanslar bozulmuş mudur el ile anlaşılır mı ya da bir cihaz ile bir de o çatlak tamir ettiriliyormuş camcıda bu işlem ısıtmaya zarar verir mi Isıtmanın çalışıp çalışmadığı kışın belli olur veya ısıtıcıyı çalıştırıp cama dokunun. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 26 Şubat 2013 Paylaş 26 Şubat 2013 Kafama takılan bir konu : Sensörsüz cam olmuyorsa yan sanayi camlarındaki sensörler orjinal mi yoksa yan sanayi mi ? Yorum bağlantısı
Gökhan Maden 26 Şubat 2013 Paylaş 26 Şubat 2013 geçmiş olsun.rezistanssız olanı yani trend'de bulunan camın fiyatı serviste işçilik dahil 700 tl.kaskodan temmuzda değiştirmiştim Yorum bağlantısı
Misafir 26 Şubat 2013 Paylaş 26 Şubat 2013 benim ön cama da taş gelmişçatlak çevresi çizdirilmiş yakalaşık nohut kadar çatlak -bozuk para kadar çizdirilmiş acaba oradaki rezistanslar bozulmuş mudur el ile anlaşılır mı ya da bir cihaz ile bir de o çatlak tamir ettiriliyormuş camcıda bu işlem ısıtmaya zarar verir mi Ön cam rezistansları ağ gibi bir yapıya sahip ve muhtemelen bölgesel olarak çalışıyordur. Ayrıca iki cam arasına monte edildikleri için arka cam rezistansı gibi kolayca zarar göreceklerini pek sanmıyorum. Çizme işlemi camın derinine inmeden basitçe yapılan bir işlem. Rezistansın olduğu bölgeye inmemişlerdir sanırım. Yine de cama dikkatli bakarsanız rezistansın zarar gördüğünü anlayabilirsiniz gibi geliyor bana. Balıkesir'de cam buz yaparsa rezistans açılırsa hangi bölgenin çalıştığı kolayca anlaşılır. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 26 Şubat 2013 Paylaş 26 Şubat 2013 Benim de ön cam Olimpia daha önce değişmiş. Merak ettiğim orjinal cam ile arasında fark var mı? Yani hızı belli etme gibi mesela? Ben başka bir mondiye binmediğim için kıyaslama yapamadım. Yunus Emre hocam, sorunuzun cevabı evet, evet, evet. Ben 2001 yılında o zamanlar moda olan, sonradan hükumetin bir müdahalesiyle gözlerden düşmek zorunda kalan minibüs benzeri bir araç almıştım, Fiat Scudo. O araçla geceleri çok rahatlıkla hız yapabiliyordum, gece sürüşlerimde hiç sorunum yoktu. Günün birinde ön cama bir taş değdi, camda iz kaldı, ben de ondan gıcıklandım, her seferinde ona gözüm ilişiyor diye kaskodan değiştirttim. Takılan cam sigortacıların logolu diye tabir ettiği, benim ise orijinal diye adlandırabileceğim camdan değildi. Sonuç mu, o değişimin ardından gece yolculukları bana zor gelmeye başladı. Önümde sanki dalgalanmalar oluyordu, far ışığı sanki aydınlatmıyor, ben önümü iyi görmüyordum. Önceleri gece sürüşlerinde 130-140 km lerde gidebilirken cam değişimi sonrasında aynı hızlara çıkamaz oldum. Yorum bağlantısı
Misafir 26 Şubat 2013 Paylaş 26 Şubat 2013 Yunus Emre hocam, sorunuzun cevabı evet, evet, evet. Ben 2001 yılında o zamanlar moda olan, sonradan hükumetin bir müdahalesiyle gözlerden düşmek zorunda kalan minibüs benzeri bir araç almıştım, Fiat Scudo. O araçla geceleri çok rahatlıkla hız yapabiliyordum, gece sürüşlerimde hiç sorunum yoktu. Günün birinde ön cama bir taş değdi, camda iz kaldı, ben de ondan gıcıklandım, her seferinde ona gözüm ilişiyor diye kaskodan değiştirttim. Takılan cam sigortacıların logolu diye tabir ettiği, benim ise orijinal diye adlandırabileceğim camdan değildi. Sonuç mu, o değişimin ardından gece yolculukları bana zor gelmeye başladı. Önümde sanki dalgalanmalar oluyordu, far ışığı sanki aydınlatmıyor, ben önümü iyi görmüyordum. Önceleri gece sürüşlerinde 130-140 km lerde gidebilirken cam değişimi sonrasında aynı hızlara çıkamaz oldum. Hocam çok teşekkür ederim bilgi için. Ben o zaman hiç yan sanayi cam taktırmayayım. Benim istediğim Ghia rezistanslı camı getirtmek daha kolay olur diye yan sanayi tercih etmeyi düşünüyordum. Malum servisler sadece şasi noya göre sipariş veriyor, esnetilmiyor. Belki böyle bir esneklik yakalayabilirim diye düşündüm. Ama sadece ısıtma özelliği için konforu ve güvenliği kesinlikle göz ardı etmem. Yorum bağlantısı
Serdar Taş 26 Şubat 2013 Yazar Paylaş 26 Şubat 2013 <p> </p><p>Orjinal Oto Cam</p> <p> </p> <p><strong>Adres: </strong></p> <p> Sanayi Mah. Sanayi Cad. No:80/c</p> <p> Mustafapaşa, Elazığ Merkez, Elazığ</p> <p> </p> <p><span style="color: #000000"><span style="font-family: Arial"><strong>Tel:</strong> +90 424 224 09 05</span></span></p> <p> </p> <p>buraya da bi sorun fiyat alın bence...</p> <p> </p> <p> </p> <p>bakıyım da foto çekip koyarım</p> <p> </p><p>ok Teşekkürler yarın orayada bir sorayım...</p> <p>Bu arada Malatyada bu camları iki yer takıyormuş..İlerde arayan için bilgi olsun..</p> <p> </p> <div>Egemen OTO CAM 0422 323 31 32 91000 91.000 Dev Öğrenci Karşısı</div> <div>Yıldırım Oto Cam....Vakıf Bankın Az İlersi Çevre yolu 04223231916</div> <div>ikisiylede görüştüm doraglass ve başkent cam varmış...</div> <div>Egemen Oto cam ısrarla fiyatı 500 tl aynı camın orjinal fitiili ve çıtası içinde 543 TL dedi.Bu Liste fiyatıymış daha aşağı veriyorlarsa sorun vardır sıkıntı çıkar liste fiyatı camın budur dedi..Düz taktırmak istenirse(Sadece ısıtmalı ama sensorsuz) 200 tl Cam Taktırılabiliyor...200-300 TL sensorlunun fiyatı fazla...</div> Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 27 Şubat 2013 Paylaş 27 Şubat 2013 Yunus Emre hocam, sorunuzun cevabı evet, evet, evet. Ben 2001 yılında o zamanlar moda olan, sonradan hükumetin bir müdahalesiyle gözlerden düşmek zorunda kalan minibüs benzeri bir araç almıştım, Fiat Scudo. O araçla geceleri çok rahatlıkla hız yapabiliyordum, gece sürüşlerimde hiç sorunum yoktu. Günün birinde ön cama bir taş değdi, camda iz kaldı, ben de ondan gıcıklandım, her seferinde ona gözüm ilişiyor diye kaskodan değiştirttim. Takılan cam sigortacıların logolu diye tabir ettiği, benim ise orijinal diye adlandırabileceğim camdan değildi. Sonuç mu, o değişimin ardından gece yolculukları bana zor gelmeye başladı. Önümde sanki dalgalanmalar oluyordu, far ışığı sanki aydınlatmıyor, ben önümü iyi görmüyordum. Önceleri gece sürüşlerinde 130-140 km lerde gidebilirken cam değişimi sonrasında aynı hızlara çıkamaz oldum. Hocam hangi marka için söylediniz bunu ? Ben görüyorum kaskodan Droglass takıyorlar. Hemde bir çok lüks arabaya. Yani servisin dışında değiştirilen camlar içinmi söylediniz pek anlayamadım. Olimpia için internette yaptığım araştırmada da millet memnun. Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 27 Şubat 2013 Paylaş 27 Şubat 2013 Hocam hangi marka için söylediniz bunu ? Ben görüyorum kaskodan Droglass takıyorlar. Hemde bir çok lüks arabaya. Yani servisin dışında değiştirilen camlar içinmi söylediniz pek anlayamadım. Aracın orijinalinde gelen camın haricindekiler için söyledim Mehmet hocam. Orneğin, Saint Gobain orijinal bir camdır, ama sizin belirttiğiniz ve benzerleri değil. Ön cama kesinlikle orijinal takılmalı, diğer taraflara karışmam. İsterseniz oralara sizin arabanın tabanına döşediğiniz naylondan takın, sorun teşkil etmez Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 27 Şubat 2013 Paylaş 27 Şubat 2013 Aracın orijinalinde gelen camın haricindekiler için söyledim Mehmet hocam. Orneğin, Saint Gobain orijinal bir camdır, ama sizin belirttiğiniz ve benzerleri değil. Ön cama kesinlikle orijinal takılmalı, diğer taraflara karışmam. İsterseniz oralara sizin arabanın tabanına döşediğiniz naylondan takın, sorun teşkil etmez Yani bu kadar takılanlar sorunlumu sizce. Benim opelin camı orjinal değildi ama ben 180-190 la gittiğimde hiç gitmiyor gibiydi. Hızı hiç farketmezdim. Bence sizin o araca taktırdığınız camda sıkıntı vardı. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 27 Şubat 2013 Paylaş 27 Şubat 2013 Hocam niye kızıyorsun. Senin aracına takılan cam defolu olabilir dedim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Şubat 2013 Paylaş 27 Şubat 2013 saint goben yazan nerede imal ediliyor? bazısı hepsi değil tabii? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Şubat 2013 Paylaş 28 Şubat 2013 Arkadaşlar.. yıllardır yan sanayi cam taktırırız, bu güne kadar bir tek bile şikayet almadım.. İkna edemediğim durumlarda, camı taktır, beğenmez isen vur çekici kır, nasıl olsa garantili başka bir marka taktırrız dedim.. Daha hiç kıran olmadı... Orjinal cam takıntısı olanların arabasının camını haberi yokken carglass yada doraglass ile değiştirsek eminim ki hiç bir anlayamaz.. 2 Yorum bağlantısı
Serdar Taş 28 Şubat 2013 Yazar Paylaş 28 Şubat 2013 Arkadaşlar.. yıllardır yan sanayi cam taktırırız, bu güne kadar bir tek bile şikayet almadım.. İkna edemediğim durumlarda, camı taktır, beğenmez isen vur çekici kır, nasıl olsa garantili başka bir marka taktırrız dedim.. Daha hiç kıran olmadı... Orjinal cam takıntısı olanların arabasının camını haberi yokken carglass yada doraglass ile değiştirsek eminim ki hiç bir anlayamaz.. Bende aynı kanıdayımçok ön arkada cam değiştirdim hiç fark algılayamadım...belki özel sensorlu bilgisayarlarla fark çıkar Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 28 Şubat 2013 Paylaş 28 Şubat 2013 Bende aynı kanıdayımçok ön arkada cam değiştirdim hiç fark algılayamadım...belki özel sensorlu bilgisayarlarla fark çıkar Cam defolu ise sorun olabilir. Celalettin hocamın muhtemelen ön camındaki sorun o camla ilgili, marka ile ilgili olacağını sanmıyorum. Yorum bağlantısı
Serdar Taş 1 Mart 2013 Yazar Paylaş 1 Mart 2013 Daroglass sensorlu ısıtmalı camı tanıdık vasıtasıyla 380TL ye takdırdım...Şimdilik memnunum.... Yorum bağlantısı
Misafir 2 Mart 2013 Paylaş 2 Mart 2013 (düzenlendi) Güle güle kullanın. Ben de bu cam dan taktırmayı düşünüyorum ama yağmur sensörünü taktırtıktan sonra onun bağlantıları nasıldır nasıl yapılır trende acaba fikri olan var mıdır? 2 Mart 2013 tarihinde Yunus Emre Çırak tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Mart 2013 Paylaş 2 Mart 2013 yağmur sensörlü cam demek, içerde bulunan sensörün hizasına gelen yeri siyah olmayan demek, silecek fasılasını yağmura göre çalıştıran sistemi sonradan taktırmak sanırım bayağı pahalıya patlar. 1 Yorum bağlantısı
Serdar Taş 2 Mart 2013 Yazar Paylaş 2 Mart 2013 Güle güle kullanın. Ben de bu cam dan taktırmayı düşünüyorum ama yağmur sensörünü taktırtıktan sonra onun bağlantıları nasıldır nasıl yapılır trende acaba fikri olan var mıdır? Camın üzerinde bir kablo ve kablonun ucunda soket vardı ben başında duramadım malesef ama eski soketi yerinden çıkarıp yenisi taktılar diye tahmin ediyorum sensorlu cam yapmanın zor olduğunu düşünmüyorum da işi bilen adam(usta) bulmak zor...Benim için usta demek sanatçı demek kendini geliştiren okuyan araştıran pratik zeka kullana bilen matrix düşünme kabiliyeti olan adam demek usta..Bu tarife göre bir usta bul gerisini düşünme ama bulmak? Yorum bağlantısı
Misafir 3 Mart 2013 Paylaş 3 Mart 2013 yağmur sensörlü cam demek, içerde bulunan sensörün hizasına gelen yeri siyah olmayan demek, silecek fasılasını yağmura göre çalıştıran sistemi sonradan taktırmak sanırım bayağı pahalıya patlar. Anladım Çağlar abi. Ben sensörlü denilince sensör içinde sandım. Biraz da ona şaşırdım zaten, şaşırmada haklıymışım sadece yeri uygun olan cam demek ki. Camın üzerinde bir kablo ve kablonun ucunda soket vardı ben başında duramadım malesef ama eski soketi yerinden çıkarıp yenisi taktılar diye tahmin ediyorum sensorlu cam yapmanın zor olduğunu düşünmüyorum da işi bilen adam(usta) bulmak zor...Benim için usta demek sanatçı demek kendini geliştiren okuyan araştıran pratik zeka kullana bilen matrix düşünme kabiliyeti olan adam demek usta..Bu tarife göre bir usta bul gerisini düşünme ama bulmak? Usta konusunda aynı fikirleri paylaşıyoruz ama maalesef çok zor öyle usta bulabilmek. Yorum bağlantısı
Serdal Soysal 23 Aralık 2014 Paylaş 23 Aralık 2014 Arkadaşlar, aracımın kapı camlarını renkli cam ile değiştirmek istiyorum fakat internette hiç fiyat bilgisine ulaşamadım. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Aralık 2014 Paylaş 23 Aralık 2014 Arkadaşlar, aracımın kapı camlarını renkli cam ile değiştirmek istiyorum fakat internette hiç fiyat bilgisine ulaşamadım. Doraglas gibi bir firmayla irtibata geçip siparişle yaptırmalısın.. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts