İçeriğe Yönlendir

Honda Accord Yada Hyundai Sonata

Emre Olgum

Recommended Posts

Mehmet ileri
(düzenlendi)

Accord'u olan biri daha , sevindim burada olduğunuza . Aracınızın konusunu açsanız , bize tanıtsanız çok güzel olur . Sizin araçtaki müzik sistemi pioneer mi mesela bunu merak ediyorum .

eyvallah, ben bayağıdır, yaklaşık 6-7 senedir forumu okuyucu olarak takip ediyorum, bir nevi beleşçilik, faydalanıp bir şey paylaşmamak ama hiç ford'um olmadı, o yüzden okumakla yetiniyorum. bildiğim, tecrübe ettiğim konularda tabi ki yazarım.

müzik sistemi pioneer değil galiba, tam emin değilim ama tatmin edici, son seste cızırtı filan yok.

Emirhan bey'in yazdıklarına ise çok katılamıcam, bence accord (ülkemizde satılan euro accord, yani acura tsx) her dönem çok kişilikli ve karizmatik çizgilere sahiptir, aksine kore grubu her sene bir şirketten çalar tasarımları, hatırladığım kadarıyla birçok şirketle de davalık olmuştur. golf'ün bir çizgisi olduğu doğrudur, kendi segmentinde trend setter'dır bana göre. ama passatın bir hitabı olduğunu düşünmüyorum (passat cc hariç). 2003 yılında passat o yumurta kasaları satarken honda bu arabayı satıyordu. yine bana göre civic tasarımları her zaman güzeldir. merso alana kadar japon hondadan devam :)

bu araba sonuçta, gönül meselesi, ama yorum yapılmadan önce bir sürülmesinde, incelenmesinde fayda var. ayrıca, eminim Hakan kardeşimiz accordların malzeme kalitesi, yürüyen aksamı, elektrik aksamı, süspansiyon gibi elemanlarının arıza oranı, servisteki şikayetler konusunda daha fazla bilgiye sahiptir. ufak veya gereksiz bir ayrıntı ama mesela çok uğraşmadıkça veya Allah korusun kaza dışında amartisörünü değiştiren duymadım. Bir de alman gruplar neden 6 sene veya 150 bin km garanti veremiyorlar. servis fiyatları da bence çok abartı değil, servis işte, zaten piyasadan pahalı diğer servisler gibi ama işçilik ve parça garantisi var.

tarihinde Mehmet ileri tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir

Gönül Accord, mantık Sonata diyor. Accord'un tasarımını hep beğenmişimdir. Bu araç 2004 model olmasına karşın hala diri hala genç görünüyor gözüme, kalitesi ise tartışılmaz. Ama bugün itibariyle 10 yaşında. Garantisi bitmiş. Motoru büyük. 10 yaşından sonra kasko yapılıp yapılmayacağını sorgulamak gerekli. Sonata'nın sıradan tasarımına karşın geniş iç hacim sunması, garantisinin devam etmesi, hem 2 litre hem dizel hem de otomatik olması avantajları.

Yorum bağlantısı
Fatih Bayram

Sonatanın tasarımı sıradan mı???

Bence sınıfının en iyi tasarımlarından biri...her ne kadar esinlenme-araklama vs deselerde.

Yorum bağlantısı
Engin Özarı

Honda derim, Ama yakıt konusuna takılırsam. Orada dururum. Sonata ağır basar.

Yorum bağlantısı
Emre Olgum

yorum yapan bilgi veren tüm ağbilerime kardeşlerime saygılar sunarım

satacağom aracın kaporası bugün yattı kısmetse salı günü aracımı satıp yeni aracımı alacağım

bende tercihimi accord yan yana kullanacağım yalnız gelen yorumlardan sonra fikir değişikliği yapabilirim

şöyleki 2003 2.4 accord yerine aynı paralara 2008 veya 2009 2.o accort alabilirim

acaba bu daha iyi bir fikir gibime geliyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

yorum yapan bilgi veren tüm ağbilerime kardeşlerime saygılar sunarım

satacağom aracın kaporası bugün yattı kısmetse salı günü aracımı satıp yeni aracımı alacağım

bende tercihimi accord yan yana kullanacağım yalnız gelen yorumlardan sonra fikir değişikliği yapabilirim

şöyleki 2003 2.4 accord yerine aynı paralara 2008 veya 2009 2.o accort alabilirim

acaba bu daha iyi bir fikir gibime geliyor

En doğrusu bu olur zaten , şiddetle yeni kasasını tavsiye ederim . Benimde hedefim yeni kasası .

Yorum bağlantısı
Mehmet ileri

yeni kasa 45-50 civarı, 2007 makyajlı kasa 35 civarı, 2004-2005 2.4 ise 30 civarı alınabilir. eğer hemen satmak niyetindeyseniz hepsinden zarar edersiniz. uzun süre binmek niyetindeyseniz de bütçe meselesi, size uygun olanı seçersiniz.

accord iyidir, süprizi çok sevmez, inşallah sanayiye uğramadan gönül rahatlığıyla binersiniz. ben sizin yerinizde olsam hepsini test etmeye çalışırdım. ankarada bir ustada güncel kasa 2008 model var, 250 bin km'de ve lpg'li. çok iyi kondisyonda, bakımını zamanında yaptırdıktan sonra accordlar sizi üzmez diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Zafer Ofli

Benim tercihim sonatadan yana olurdu. Hem modelinin yüksek olması hemde motorunda kullanılan çoğu parçaların kia parçası olması sebebiyle. Amcamın oğlunda var aynı kasa sonata tek sıkıntısı virajlara çok hızlı giremiyor araba fazla esniyor diyor onun haricinde çok memnun.

Yorum bağlantısı
Orçun Dikayak

Her türlü Accord derim konforu mükemmel bir araç bir tanıdığım Accord'dan inip İnsignia'ya bindi ancak hiç hoşnut olmadı şimdi sıfır Focus sipariş etti oda ayı bi konu :D

Accord alacak olsam sanırım 2.0 olanını almazdım nedeni ise Honda araç 2.4 vtec motor otomatik insana zevk verir vergide aynı yakıtları arasında da çok fazla fark olacağını düşünmem.Sonata dışardan bakınca çok belli Hyundai olduğu yani ne bilim insana güven vermiyor belki de ön yargı olabilir herkesin kendi düşüncesi tabi bu.Ama Accord'un koltuklarına bakıyorum Sonata'nın koltuklarına bakıyorum en basit örnek bu çok bariz belli ediyor.Ancak verdiğiniz ilandaki aracın fiyatı fazla yüksek ama herşey dediği gibiyse 33-34 bin civarı verilebilir.Yıllarca arkanıza bakmadanda binilebilir. :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Övgü Gürşen

honda nere hyundai nere. aradaki yaş farkı fazla yalnız.

her durumda honda derim. hyundai marka bir araca binmek istemem.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...