İçeriğe Yönlendir

Orta Konsoldan Gelen Ses Sorunu Çözümü (Resimli)

Emrah Akdoğan

Recommended Posts

Emrah Akdoğan

Öncelikle sorunu teşhiste Ali Öztürk Beye çok teşekkür ediyorum.Bu tarz sesler beni çok sinir eder.Katlanamam. Onun yardımıyla bugün giriştim orta konsolu söktüm ve hallettim. Aynı problemi yaşayanlar içinde resimledim.

Önce orta konsolda düğmelerin hemen altına bir plastik veya bez sarılı tornavida ile kanırtarak küçük kapağı açıyoruz. Alttaki parçanın clipslerine burdan ulaşmak kolay.

img1659m.jpg

Fakat metal parçayı yerine takın eğer kapakta gelirse.Yoksa kapak tutmuyor.

img1660pm.jpg

Daha sonra vitesin bulunduğu plastik aksamı kenarlardan tutarak yukarı doğru çekiyorsunuz,Sağ ve solda ikişer klips tutuyor kolay bir şekilde geliyor...Topuzu sola doğru döndürerek bu parçayı tamamen ayırırsanız rahat çalışılabilir...

img1656c.jpg

Daha sonra yukardan başlayarak altı klipsi olan bu parçayı söküyoruz...

img1654jv.jpg

Hemen arkasında bulunan optik kabloyu sökerseniz bu parçadanda kurtulursunuz...

img1652x.jpg

kontrol ünitesini 4 adet vida sabitliyor onları söküp çektiğinizde biraz uğraştan sonra ünite geliyor...

img1648oj.jpg

Elimi sokup sola doğru attığımda klima sensörüne ulaştım ve cırlama devam ediyordu tabi. Çıkardım üfledim temizledim ama ses azalsada devam ediyordu...

img1649b.jpg

Bende söküp fanı çıkarttım....

img1650c.jpg

Daha sonra çift taraflı bant ile sabitledim... Cırt kelepçe ile de yapılabilir mevcut ise...

img1651en.jpg

Daha sonra da topladım :)

Sinirimi bozan o sesten kurtuldum...

Ali Beye teşhisinden dolayı teşekkür ederim tekrar...

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Altan Berkman
(düzenlendi)

gözünüz aydın sesten kurtulmuşsunuz

tarihinde Altan Berkman tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

Fan yok mu artık? Fanın görevi sensörün ısınıp, içerdeki sıcaklığı yanlış ölçmesini engellemek. Bir süre sonra fan şiddeti en sonda çalışır ve otomatik ayarlamaz sensörün fanı olmazsa.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Emrah Akdoğan

Fan yok mu artık? Fanın görevi sensörün ısınıp, içerdeki sıcaklığı yanlış ölçmesini engellemek. Bir süre sonra fan şiddeti en sonda çalışır ve otomatik ayarlamaz sensörün fanı olmazsa.

Saygılarımla.

Evren Bey klimayı otomatikte kullanmıyorum açıkçası...

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Emek için tebrikler ama madem fanı çıkardın, temizleyip, WD40layıp takaydın ya. 1-2 sene rahat ederdin yine. İşe yarardı yine. Ağrıyan dişi çekmişsin. Dolgu yaptırsaydın ya önce. :crazy:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Öztürkk
(düzenlendi)

Elinize sağlık :D 4 yıl araba fabrikasına çalıştım. Arabanın bir yerinden ses geldimi dayanamıyorum hemen söküyorum. Ama bıktım bu fiestadan. Çatırtısı çuturtusu eksik olmuyor.. Arabanın gögüsünün sol kelebek cam tarafından ses geliyor oda kağıt sıkıştırılarak çözülen bir sorun. Ama arkadaş durmadan bir yerlerine kağıt sıkıştır bilmem ne yap sıkıldım artık..

tarihinde Ali Öztürkk tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

fan iptali hatalı olmuş.problemli o idi ise ve sorun giderilemiyorsa,yenisi ile değiştirilmeliydi.klimayı otomatikte kullanmıyorum demek de pek nasıl desem,mantıklı olmamış.

artı bir de eninde sonunda bu araba birine satılacak.ona da açıklamak gerek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

O kadar uğraşıp söktükten sonra o fanı ya değiştirir yada sorununu hallederdim :)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Fana wd40 sıksaydınız keşke?

Bilgisayar kasalarında da çok aynı soruna rastlarız. wd40 %90 çözer. %10 fan ölmüştür.

Yorum bağlantısı
Gökhan Kızılkaya

Benim aracımda da aynı fan ses yapıyordu. Götürüp garantiden fanı değiştirttim. Sorun çözüldü.

Yorum bağlantısı
Emrah Akdoğan

Wd40 daha cok toz biriktirmez mi sonucta islak, daha cok ses yapar...

Varsa yedek parcasini ariyorum zaten bu gecici bir cozum. Hayati bir durum soz konusu degil

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Wd40 daha cok toz biriktirmez mi sonucta islak, daha cok ses yapar...

Varsa yedek parcasini ariyorum zaten bu gecici bir cozum. Hayati bir durum soz konusu degil

Wd-40 ın temizleme ve aynı zamanda yağlama özelliği vardır.Toz elbet zamanla birikir ama belki de o zamanı siz göremezsiniz :) bir kaç sene rahat ederdiniz.Tabii fanda tamamen bozulmuş olabilir o ayrı bir durum.

Yorum bağlantısı
Mehmet YILDIRIM

Bu nasıl bir ses benim klima manuel çalıştırdıgımda çok ses çıkıyor onun sesini kesmek içinmi? yoksa bir plastikle temas ediyor takırtı felanmı? onu anlayamadım:=)

Yorum bağlantısı
Emrah Akdoğan

Bu klima çalışırken de çalışmazken de gelen bir ses....

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Mustafa Kızılkaya

Emrah Bey Elinize sağlık aynı problem benin fiesta da var. Sayfa da görselleri göremiyorum. Bir daha  Yükleyebilir misiniz resimleri.

Yorum bağlantısı
Fatih Karaman

Otomatik klima,aranan bir ozelliktir bence.Bu ozellik sadece ayarlanabilen dereceye geldiginde klimayi kapattigi gibi,gereksiz enerjiyi de kontrol edip tasarrufu saglar di.Resimli anlatim,emek ugras icin yine de eline saglik.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
  • 1 ay sonra...
Fatih Ulugüler

Merhaba, bende de 2010 fiesta var dizel titanium x paket aynı ses bende de var benim merak ettiğim bu sesin arabaya herhangi bir sıkıntısı olur mu? Mesela akünün boşalması ya da buna benzer. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

Merhaba, bende de 2010 fiesta var dizel titanium x paket aynı ses bende de var benim merak ettiğim bu sesin arabaya herhangi bir sıkıntısı olur mu? Mesela akünün boşalması ya da buna benzer. Teşekkürler

Büyük ihtimalle sadece tozlanmistir. Araba icin problem yaratmaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Ulugüler

Büyük ihtimalle sadece tozlanmistir. Araba icin problem yaratmaz.

teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla bu fan devamlı çalışmakta ve tozlandığı için de ses yapmakta. Aküye ya da başka bir şeye zararı olmamakta.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cengizhan ünal

Bu sorun bende de var serviste yaptırmak istesem ne kadar tutar acaba

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...