Özcan Keskin 4 Mart 2013 Paylaş 4 Mart 2013 (düzenlendi) arkadaşlar arabayı aldığımda sis farları katarakt olmuştu değiştirmek istiyordum ama hep erteliyordum sağ farın camıda kırılınca bahane oldu ford yedek parçaçıdan çiftini 60 tlye aldım ve değiştirdim. daha 6 ay anca oldu camları yine lekelenmeye başlamış bence bu gece bbu sorunu halletmeye karar verdim sisleri söküp eve getirdim içine ıslak mendil şokup kalemle sağo sola iyice temizledim. ve ampulun takıldığı yeri sıcak slikonla iyice kapattım simdi aklıma takılan bu sisler çok ısnıyor acaba bi sıkıntı olurmu . bide sisler far anahtarını geriye çekince yanıyor ben ayrı bi düğme yapmayı düşünüyorum fikirleriniz neler . Herkese iyi forumlar resimler birazdan geliyor 4 Mart 2013 tarihinde Özcan Keskin tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 4 Mart 2013 Paylaş 4 Mart 2013 Yogun sis kullanimi soz konusu mu? Kirk yilda bir sis bastiginda acildigi dusunulurse bu kadar kararmamali ... Renkl mavi ampul mu kullaniyorsunuz? 1 Yorum bağlantısı
Özcan Keskin 4 Mart 2013 Yazar Paylaş 4 Mart 2013 (düzenlendi) Yogun sis kullanimi soz konusu mu? Kirk yilda bir sis bastiginda acildigi dusunulurse bu kadar kararmamali ... Renkl mavi ampul mu kullaniyorsunuz? yok kardeş neredeyse hiç kullanmıyorum kullanımdan dolayı kararma değil su alıyor lekeleniyor renk olarak mavi değil normal vardı onları kullanıyorum Farklı bir anahtar yapma amacı nedir ? farları açmadan sadece sisleri açabilmek için 4 Mart 2013 tarihinde Özcan Keskin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Özcan Keskin 4 Mart 2013 Yazar Paylaş 4 Mart 2013 Sis farlarınızın markası ne... depo marka mehmet abi Farı açmanıza gerek yok tek kademe çekerseniz sadece iç lambaları ve sisleri yakar yok kardeş farları açmadan anahtar geriye çekilmiyor parkarda bile çekilmiyor ghia mı araç ambiante mi? araç ambiante kardeş sisler aldığımda vardı Yorum bağlantısı
Özcan Keskin 4 Mart 2013 Yazar Paylaş 4 Mart 2013 Bence aracın orjinalini bozmayın uygun fiyatlı çıkma ghia far anahtarı alın olsun bitsin benim hiç ghia far anahtarım olmadı kardeş ghia far anahtarını farı açmadan geriye çekiliyormu ki eğer öyleisi olabilir aslında Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir 4 Mart 2013 Paylaş 4 Mart 2013 Sisler sonradan takılmış. Sizin anahtarınızda arka sis var önlerde ona bağlanmış. Orjinali iki çekmeli parkta açılıyor. Role ile bağlanmışsa eğer öylesine kullanmayacaksanız bence ikinci anahtara gerek yok. İmkan varsa orjinal far anahtarı daha güzel olur gösterge ışığıda ayarlanır. Cam kenarlarınında silikonunu desteklerseniz büyük ihtimalle su alma sorunu ortadan kalkar. Focus ve Bora da silikon desteği yapmıştım 1 yıl ikiside su almadı. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Mart 2013 Paylaş 4 Mart 2013 Depo farlar için bu tür sorunlar normaldir.. Ghia far anahtarı park konumunda iken sisleri yakabilir.. 1 Yorum bağlantısı
Özcan Keskin 4 Mart 2013 Yazar Paylaş 4 Mart 2013 Tabiki sadece iç ve parkları yakar tek kademede ayrıca 0 konumunda iken anahtarı kendine çektiğinde otomatik olarak park konumuna döner ve sisler yanar hmmmm güzelmiş bi araştıralım fiyatlarını Depo farlar için bu tür sorunlar normaldir.. Ghia far anahtarı park konumunda iken sisleri yakabilir.. esas sorunum şu mehmet abi şimdi ben su alabilecek yerleri sıcak slikonla kapattım bu ısınma sorunu yapar mı acaba sonra bi sakatlık olmasın Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Mart 2013 Paylaş 4 Mart 2013 Sıcak silikon çok yanlış bir seçim... Sıcaktan eriyeceği gibi zamanla da bırakır zaten... Bence soğuk silikon yapılmalıdır... 1 Yorum bağlantısı
Özcan Keskin 4 Mart 2013 Yazar Paylaş 4 Mart 2013 Örtmenim gündüz farı neyin mi yapsak valla sisleri adıktan sonra pişman oldum zaten keşke onun yerine gündüz farı yapsaydım dedim Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Mart 2013 Paylaş 4 Mart 2013 Ora zaten silikonlanmaz ama depolar genelde cam kenarından toz alır.. Bu da ısıyla içerde pişer.. Yada su alır çamurlaşır.. Yorum bağlantısı
Özcan Keskin 4 Mart 2013 Yazar Paylaş 4 Mart 2013 (düzenlendi) Sıcak silikon çok yanlış bir seçim... Sıcaktan eriyeceği gibi zamanla da bırakır zaten... Bence soğuk silikon yapılmalıdır... Ampulun oturduğu yuvaya mı ? silikon ?? esas sorun şu abi oranın kapatılması ısınmayı artırırmı sonra haberlere çıkmayalım hareket halındeki araç alev aldı diye 4 Mart 2013 tarihinde Özcan Keskin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 4 Mart 2013 Paylaş 4 Mart 2013 ampul 100w değil ise tesisatta hata yoksa far camı ısınması normaldir. Yorum bağlantısı
Özcan Keskin 4 Mart 2013 Yazar Paylaş 4 Mart 2013 Evet, yapsak... nasıl yapacaz bi yapan olsada bizde görsek Yorum bağlantısı
Savaş Değişli 6 Mart 2013 Paylaş 6 Mart 2013 Bende senin gibi yapmıştım geçen sene.Silikon ile kapattım arkaları.1 saat kullanımdan sonra sis arkasından duman çıkıyor,yakarım diye açmıyorum epeydir 1 Yorum bağlantısı
Özcan Keskin 6 Mart 2013 Yazar Paylaş 6 Mart 2013 evet sıcak slikon işi olmadı binbir güçlükle temizledim. oto hırdavatçısına sordum (çeko rapid ) diye bişey verdi 300 dereceye kadar dayanır dedi ama ampulun takıldığı yere sürersen ampul değiştirmek için ciddi anlamda şiddet uygulaman lazım dedi şimlik sadece cam ile plastik arasına sordüm bakalım nasıl olacan bu maddeyi unomda motorun su girişinde ki çürüyen demir boruyu onarmak için kullanmıştı ustam Yorum bağlantısı
Çözüm Özcan Keskin 15 Haziran 2013 Yazar Çözüm Paylaş 15 Haziran 2013 kendi kendime cevap yazayim yine gözümle gördüğüm her açığı çeko rapid ile doldurdum ampul takılan yer dahil ve yaklaşık iki aydır sorun yok sis farının içinde zerre kadar leke yok ama ampul değişimi gerekirse biraz zorlanacak gibi Yorum bağlantısı
Recommended Posts