İçeriğe Yönlendir

Mental Aritmetik Faydalı mı?

Misafir

Recommended Posts

Misafir

5 yaşındaki kızımı mental aritmetik e yazdırdım,şimdi anlattıkları gibi bu mental aritmetik çocukların hafıza,kişisel gelişimine bir faydası varmı yoksa tamamen ticari bir şeymi,forumdaki hocalarım yorum ve düşüncelerini paylaşırsa sevinirim.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Benim yeğenimde gidiyor..ablam gönderiyor ben açıkcası değişen birşey göremedim. :) Bir furya var şuanda kime sorsam bu tip yerlere gönderiyor çocuklarını.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Benim yeğenimde gidiyor..ablam gönderiyor ben açıkcası değişen birşey göremedim. :) Bir furya var şuanda kime sorsam bu tip yerlere gönderiyor çocuklarını.

Yetenek sizsinizde çıktı,patladı gitti. :biggrin:

Valla bende hanımın ısrarları sonucu yazdırdım bakalım nolacak

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Acun meşhur etti sağ olsun.

Dün akşam gördüm. Çocuk resmen robotlaşmış.

Barış çocuk matematiği seviyorsa ve yeetenek varsa onun üzerine eğilin.

Mesela kimisinin ezberi çok zayıf olur ama mantık zekası çok iyi olur. Benim ezberim çok zayıftır. Kolay kolay ezberliyemem. Ama Matematiksel zekam ve problem çözmem çok iyiydir. İlkokuldan beri tarih-coğrafya-üniversite eğitim bilimleri sözel dersler facia bende.

Ben okulda bir çok arkadaşımla kavga halindeyim 3.-4. sınıftaki çocuk hafta sonu demiyor öğlenden sonra demiyor hayatı dershanede geçiyor.

Arkadaşlar bu çocuklar ne zaman oyun oynayacak. Ne zaman çocukluğunu yaşayacak. Yapmayın yazın çocuklara. Bırakın biz bu kadar dershaneye gitmedik çok şükür biryerlerdeyiz. Benim size tavsiyem çocuğunuzun sosyalleşeceği ortamlara kendi istediği ortamlara götürün.

Yüzme-Tenis-satranç-müzik aleti kursları gibi etkinlilere gönderin.

Kendinizi o çocukların yerine koyun. Ne zaman çocukluğunu yaşacak.

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Misafir

Valla yeni başladık daha,çabuk sıkılıyor pek istekli değil açıkçası zaten yaşı da küçük pek ders yapmayı sevmiyor,inşaallah büyüyüncede böyle olmaz.Oyun oynamayı çok seviyor :)

Yorum bağlantısı
Akif Özkan

Bir aralar elli yüz bilmem kaç tane kelimeyi akılda tutma teknikleri vardı.Daha sonra zihni çok meşgül ettikleri görüldü.

Göndermezdim.Şahsi fikrimdir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Valla yeni başladık daha,çabuk sıkılıyor pek istekli değil açıkçası zaten yaşı da küçük pek ders yapmayı sevmiyor,inşaallah büyüyüncede böyle olmaz.Oyun oynamayı çok seviyor :)

Barış yukarıda bu mesajın devamına ek birşeyler yazdım sistem oraya eklemiş. Onu oku. Benim oğlanla yaşıt galiba 2008 temmuz doğumlu.

Barış istemiyorsa hiç uğraşma. Bak bir defa matematikten soğutursan birda sevdiremezsin. Matematik için sana tavsiyem eve 4-5 renk 10'ar tane cam misket al. Kemik derdik hatırlamısın kristal renk derdik onlardan al. ve öbek oluştur 10'ar tane olarak. Sonra onları saydır. Sonra 3 tane birinden al bunu yediye tamamlamak için maviden kaçtane alalım de bu şekilde oyunla sevdir. Şu anda benim oğlan oğlanda boyama yapmayı sevmiyor. Hemde hiç sevmiyor. Sürekli matematik yapıyoruz. Oda benim gibi sayısalcı olacak sözel derslerinden çok çekecek :( Dediğim gibi misketleri kullan baya etkili oluyor. Bence sen oraya göndermektense sıkılıyorsa sen birşeyler yap.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

O zaman normal bir çocuğun var abi. Mehmet hocama katılıyorum.Çocuğun sosyalleşeceği ortamlar zihin gelişimi açısından çok daha faydalı.Mesele aynı programda bateri çalan velet zehir gibi akıllıydı Maşallah.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Misafir

Derslere ağlayarak giriyor benimle beraber,sonra ben çıkıyorum,daha 2 derse girdi alışır diye bekliyorum bakalım nolacak

O zaman normal bir çocuğun var abi. Mehmet hocama katılıyorum.Çocuğun sosyalleşeceği ortamlar zihin gelişimi açısından çok daha faydalı.Mesele aynı programda bateri çalan velet zehir gibi akıllıydı Maşallah.

Hafta sonlarıda federasyonun cimnastik kursuna gidiyor,ona bayılıyor evde sürekli cimnastikcilik oynuyoruz :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Çok şımarıktı bebe :)

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Abi bana kalırsa gönderme.Çocuğun bu yaşta zorla yaptığı bir faaliyet öz güveninin gelişmesini engeller diye düşünüyorum.

Çok şımarıktı bebe :)

Yaptığı iş kolay değil abi. Muazzam bir müzik kulağı var Maşallah. :nazar:

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Hafta sonlarıda federasyonun cimnastik kursuna gidiyor,ona bayılıyor evde sürekli cimnastikcilik oynuyoruz :)

Bak satranç tavsiye ederim beraber oynayın.

Müzik aleti deneyin derim.

Halkoyunları deneyin derim.

Abi bana kalırsa gönderme.Çocuğun bu yaşta zorla yaptığı bir faaliyet öz güveninin gelişmesini engeller diye düşünüyorum.

Yaptığı iş kolay değil abi. Muazzam bir müzik kulağı var Maşallah. :nazar:

Kesinlikle ve kesinlikle.

Barış bir kaç kez dene olmadı bırakın bakın soğutursunuz. Tecrübe ile sabit diyorum. Bence bekleyin biraz daha. Oyun çağında çocuk.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Feti Ercan

Abi bu hafızayı her yerde kullanabiliyor mu sorun orada bence kitap okumayı filan araştırın beraber okuyun. Mesela problemi çözmeyi bilmedikden soruyu anlayamadıkdan sonra rakamları çok iyi toplasa ne olacak

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Misafir

Bak satranç tavsiye ederim beraber oynayın.

Müzik aleti deneyin derim.

Halkoyunları deneyin derim.

Kesinlikle ve kesinlikle.

Barış bir kaç kez dene olmadı bırakın bakın soğutursunuz. Tecrübe ile sabit diyorum. Bence bekleyin biraz daha. Oyun çağında çocuk.

Evet mehmet bende öyle düşünüyorum bakalım olmazsa alacam

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Evet mehmet bende öyle düşünüyorum bakalım olmazsa alacam

İnşallah olur. Ama dediğim diğer faliyetlere yönlendir.

Yorum bağlantısı
Misafir

Abi bu hafızayı her yerde kullanabiliyor mu sorun orada bence kitap okumayı filan araştırın beraber okuyun. Mesela problemi çözmeyi bilmedikden soruyu anlayamadıkdan sonra rakamları çok iyi toplasa ne olacak

Valla orada öyle bir anlattılar ki,çocukların dikkat dağınıklığını ortadan kaldırır,zeka geliştirir,metamatik derslerine de faydası var mış

Yorum bağlantısı
Mehmet Acar

Bir sosyolog der ki; "Çocuğunuzu hafta sonu o kurs, bu kurs koşturacağınıza onunla oyun oynayın, daha faydalıdır."

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Benim hanım gitmiş görüşmüş, birine 1300 lira istemişler... Beynin iki tarafını eşit kullanmayı öğreteceğiz demişler...

Belki faydalı olur ama,

1- Çocuklar her gün saat dörde kadar okulda, oradan çıkınca haftada iki gün resim kursunda, hafta sonu çok yoğun ders veriyor öğretmenleri.. Zaten şu anda matematikten kafayı yiyecekler. :D

2- 2600 lira çok para... Hayır dedim.. göndermeyeceğiz...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Siz resimli kitap okuyun sonra sen oku deyin (bende biliyorum okuyamadığını :) ) Ama o kadar güzel hikaye yazıyorlarki bu çocukların hayal gücünü müthiş geliştiriyor. Senin okuduğunla resimle kendi hayalindeki ile mükemmel sonuçlar çıkarıyor.

Arkadaşlar çocuklarınıza okuma yazma öğretmeyin. İlkokul 1. sınıfta çok zorlanıyorlar. Siz matematik öğretin. örüntü öğretin. Ama okuma yazma öğretmeyin. Sistem çok farklı. Harf yok ses var el yazısı ile yazma var çoğumuz biliyoruz sanıyoruz ama bilmiyoruz.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Valla orada öyle bir anlattılar ki,çocukların dikkat dağınıklığını ortadan kaldırır,zeka geliştirir,metamatik derslerine de faydası var mış

Eğitim de en güzel ticarethane bu devirde.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Eren

Daha çok yeni bir şey olduğu için net bir şey söylemek yanlış olur bence. Ama bu tarz furyalar, herkesin bunun gibi şeylere bana hep itici gelmiştir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Benim hanım gitmiş görüşmüş, birine 1300 lira istemişler... Beynin iki tarafını eşit kullanmayı öğreteceğiz demişler...

Belki faydalı olur ama,

1- Çocuklar her gün saat dörde kadar okulda, oradan çıkınca haftada iki gün resim kursunda, hafta sonu çok yoğun ders veriyor öğretmenleri.. Zaten şu anda matematikten kafayı yiyecekler. :D

2- 2600 lira çok para... Hayır dedim.. göndermeyeceğiz...

Abi çok doğru bir karar.Yengem çocuklarla çok güzel ilgileniyor. Arda da mervede zehir gibiler. Yengem elinden geleni yapıyor zaten. Çok fazla yüklenmeyin çocuklara yazık ciddiyim. Siz evde destek olun dershaneden daha faydalı.

Maraşta olsa aylık 1000 TL de isteseler buraya gönderirdim çocuğumu

http://www.akillibebeklerakademisi.com/

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Külliyen hikaye

Abi bu aralar seninle aynı fikirlerdeyiz. ;)

Yorum bağlantısı
Guest Feti Ercan

Siz resimli kitap okuyun sonra sen oku deyin (bende biliyorum okuyamadığını :) ) Ama o kadar güzel hikaye yazıyorlarki bu çocukların hayal gücünü müthiş geliştiriyor. Senin okuduğunla resimle kendi hayalindeki ile mükemmel sonuçlar çıkarıyor.

Arkadaşlar çocuklarınıza okuma yazma öğretmeyin. İlkokul 1. sınıfta çok zorlanıyorlar. Siz matematik öğretin. örüntü öğretin. Ama okuma yazma öğretmeyin. Sistem çok farklı. Harf yok ses var el yazısı ile yazma var çoğumuz biliyoruz sanıyoruz ama bilmiyoruz.

Bir ilk okul öğretmenide kardeşim için aynısı söyledi sınıfa uyum sağlayamıyor. Bir hikaye vardı sonu şöyleydi.Ben sana vali olamazsın demedim adam olmazsın dedim. Önce adam olmayı öğretmek hatta öğrenmek lazım. Çocuklar çocukluğunu yaşamalı. Sokakta top oynamalı. Komşunun camını kırmalı bence hayat böyle daha güzel. Allah'a şükür babam beni hiç sıkmadı çok rahat büyüdüm çocukluğumu dibine kadar yaşadım. Zamanı gelince hayatın ucundan bir şekilde yakalıyoruz nasıl olsa

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...