İçeriğe Yönlendir

Mental Aritmetik Faydalı mı?

Misafir

Recommended Posts

Misafir
Benim hanım gitmiş görüşmüş, birine 1300 lira istemişler... Beynin iki tarafını eşit kullanmayı öğreteceğiz demişler...

Belki faydalı olur ama,

1- Çocuklar her gün saat dörde kadar okulda, oradan çıkınca haftada iki gün resim kursunda, hafta sonu çok yoğun ders veriyor öğretmenleri.. Zaten şu anda matematikten kafayı yiyecekler. :D

2- 2600 lira çok para... Hayır dedim.. göndermeyeceğiz...

1500 tl.abi bir dönem.haftada 2 saat,birde evde günlük internet üzerinden dersleri var.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Bir ilk okul öğretmenide kardeşim için aynısı söyledi sınıfa uyum sağlayamıyor. Bir hikaye vardı sonu şöyleydi.Ben sana vali olamazsın demedim adam olmazsın dedim. Önce adam olmayı öğretmek hatta öğrenmek lazım. Çocuklar çocukluğunu yaşamalı. Sokakta top oynamalı. Komşunun camını kırmalı bence hayat böyle daha güzel. Allah'a şükür babam beni hiç sıkmadı çok rahat büyüdüm çocukluğumu dibine kadar yaşadım. Zamanı gelince hayatın ucundan bir şekilde yakalıyoruz nasıl olsa

Çocukların hayatı hep maraton gibi.Uyum sağlayamama sebebi ne gösteriyor.

Senin çocuk diğer çocuklardan önde olunca senin çocuk sınıfta çok sıkılıyor.

Ben diyorum yarış atı yetiştirir gibi oluyor. Arkadaşlar dershaneye gönderiyor evde birde kendileri etüd yapıyor. Vay efendim Fen lisesini kazanacakmış.

Yazık gerçekten üzülüyorum.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Abi bu aralar seninle aynı fikirlerdeyiz. ;)

Tamam siz de aynı fikirdeyseniz bu iş harbiden hikaye demektir :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

1500 tl.abi bir dönem.haftada 2 saat,birde evde günlük internet üzerinden dersleri var.

Az para değil ama. Millet o paralara dershanelere gidiyor burada 1 dönem için 1500 toplam 3bin yapar yıllık.

Yorum bağlantısı
Baran Ekici

Mental aritmetiğin faydası var ancak evde kendiniz de çalıştırabilirsiniz. Küçükken sayılarla ve şekillerle arası ne kadar iyi olursa bence matematiğe de o kadar ilgi duyar :)

Yorum bağlantısı
Murat Dere

İleri/geri ritmik saymalar yapsın daha iyi. Mental aritmetik para tuzağıdır. Çocuğun içinde varsa ritmik sayma da geliştirir. 10 kişi gitse günlük 15000 TL iyi para be. Ben de mi açsam bi tane? :unsure2:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

Hikaye geliyor bana. :) Çocuklara bakıyorum hep zeka geriliği yapacak şeylerle ilgileniyorlar daha çekici geliyor galiba. Bilgisayar oyunları, play station vs. gibi aletler çocukluğu bitirdi.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Sadece başlığı okudum. Başka bir mesajı okumayıp direk yazdım.

Yavaş yavaş geliyorsun yola, ondandır. :p:D

Bir konuda aynı fikre sahip olamayız. Onuda Halil ustada konuşuruz ;)

Yorum bağlantısı
Çetin Kılıç

Benim oğlan da 4 yaşın da 2,5 yaşından beri kreş te geçen sene kreş ten bana da sordular mental aritmetik eğitimi veriyoruz ayda 150 tl demişlerdi.Benim çocuk o yaşta bırakın sayı saymayı yazı okumayı anne baba dede dışında hiç bir şey konuşamıyordu,bence tamamen ticari rant sağlamak adına yapılan uygulamalar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Hikaye geliyor bana. :) Çocuklara bakıyorum hep zeka geriliği yapacak şeylerle ilgileniyorlar daha çekici geliyor galiba. Bilgisayar oyunları, play station vs. gibi aletler çocukluğu bitirdi.

Ailenin kontrolünde çocuğun ruh sağlığını bozmayacak oyunlardan çocuk günde belli bir süre oynaması şart. O oyunlar ciddi anlamda dikkat refleks ve hızlı düşünme yeteneğini geliştiriyor.

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

Ailenin kontrolünde çocuğun ruh sağlığını bozmayacak oyunlardan çocuk günde belli bir süre oynaması şart. O oyunlar ciddi anlamda dikkat refleks ve hızlı düşünme yeteneğini geliştiriyor.

Atari neyine yetmiyor. :)

khM3Mi1.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

khM3Mi1.jpg

Şu anda atarimi kaldı :D

Oyun hususunda çok ciddiyim. Kontrollü olduğu sürece ve kısıtlı zaman çocuklara oynatılırsa faydalı olur.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

khM3Mi1.jpg

Eklemeyi unutmuşum.

Osman olsa da gitsek ve street fighter oynardık ba yauuu :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

2,5 yaşından beri kreş bu sene ana okulu seneye 1.sınıfa başlayacak.

Kendi istediği için toplama çıkarma işlemi yapıyoruz sayı sayıyoruz.

Bilgisayara zaten kısıtlı.Bol bol bebekleri ile oynuyor.

Çok sıkmama taraftarıyım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Benim kız,bilgisayarda barbie giydirme,barbie makyaj yapma oyunlarını çok seviyor,kuaför olacam büyüyünce diyor :) Valla şu televizyonlar hiç iyi bir örnek olmuyor çocuklara.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Benim kız,bilgisayarda barbie giydirme,barbie makyaj yapma oyunlarını çok seviyor,kuaför olacam büyüyünce diyor :) Valla şu televizyonlar hiç iyi bir örnek olmuyor çocuklara.

O oyunları kim açtı :) Çocuğa kim öğretti :)

Benim oğlum ben ten nedir bilmez :) Ama keloğlanı cilleyi (Bunu kazayla öğrendi) pepeyi bilir. Callio bilmez. Belli bir yaşa kadar anne baba ne öğretirse çocuk ona yöneliyor. Bir örne vereceği Kiriş kızmaz inşallah.

Birgün Ahmet Kiriş bize geldi. Yemek yedik çay içtik sohbet ettik. Sonra oğluma sordu. Yusuf kağan okul nasıl gidiyor dedi. Bende hergün bir vukuat var Ahmet dedim. Hergün kavga ediyor dayak yiyip geliyor dedim. (Ben hep öğütlüyorum oğlum kimseyle kavga etme öğretmenine söyle diyordum. Öğretmeniz ya :D )

Ahmet neeeeeeeeeeeeeeeee dayakmı yiyon lan dedi Oğlan sustu tabi anlamadı. Oğlum erkek adam dayak yemez. Vurdunmu serecen yere dedi. Ahmet sen ne diyorsun dedim. Yok oğlum sen akıllı ol falan dedim ama kime dedim. :D

Bir sonraki gün oğlanı okuldan almaya gittim öğretmeni dediki senin oğlan Baranı haşat etti :D (Baran hergün döven çocuk) Çocuğu itmiş çocuk düşmüş öğretmen yetişene kadar çocuk kalkarken bir tokat sallamış çocuk tekrar yerde :D

ikinci gün diğer döven çocuğu yere sermiş :D O günden sonra benim oğlandan öğretmen şikayetçi olmadı. Çünkü benim oğlana kimse musallat olmaz oldu :D Ama ben hala diyorum oğlum kimseye karışma diye. Ahmet birdefa verdi gazı yetti :D

Belli bir yaşa kadar çocuğa ne verirsen çocuk onu alır. Bir süre sonra çevre faktörü öne çıkıyor ama yinede aile etkisini kaybetmemeli.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Helal olsun Ahmet Kiriş'e ve onun sözünü dinleyen Yusuf Kağan'a. :):good1:

Sen ne zaman geliyorsun yemek kültürününde senden alsın :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
(düzenlendi)

Mümkün olan en kısa zamanda...

İnşallah abiciğim.

tarihinde Mehmet Kaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş

O oyunları kim açtı :) Çocuğa kim öğretti :)

Benim oğlum ben ten nedir bilmez :) Ama keloğlanı cilleyi (Bunu kazayla öğrendi) pepeyi bilir. Callio bilmez. Belli bir yaşa kadar anne baba ne öğretirse çocuk ona yöneliyor. Bir örne vereceği Kiriş kızmaz inşallah.

Birgün Ahmet Kiriş bize geldi. Yemek yedik çay içtik sohbet ettik. Sonra oğluma sordu. Yusuf kağan okul nasıl gidiyor dedi. Bende hergün bir vukuat var Ahmet dedim. Hergün kavga ediyor dayak yiyip geliyor dedim. (Ben hep öğütlüyorum oğlum kimseyle kavga etme öğretmenine söyle diyordum. Öğretmeniz ya :D )

Ahmet neeeeeeeeeeeeeeeee dayakmı yiyon lan dedi Oğlan sustu tabi anlamadı. Oğlum erkek adam dayak yemez. Vurdunmu serecen yere dedi. Ahmet sen ne diyorsun dedim. Yok oğlum sen akıllı ol falan dedim ama kime dedim. :D

Bir sonraki gün oğlanı okuldan almaya gittim öğretmeni dediki senin oğlan Baranı haşat etti :D (Baran hergün döven çocuk) Çocuğu itmiş çocuk düşmüş öğretmen yetişene kadar çocuk kalkarken bir tokat sallamış çocuk tekrar yerde :D

ikinci gün diğer döven çocuğu yere sermiş :D O günden sonra benim oğlandan öğretmen şikayetçi olmadı. Çünkü benim oğlana kimse musallat olmaz oldu :D Ama ben hala diyorum oğlum kimseye karışma diye. Ahmet birdefa verdi gazı yetti :D

Belli bir yaşa kadar çocuğa ne verirsen çocuk onu alır. Bir süre sonra çevre faktörü öne çıkıyor ama yinede aile etkisini kaybetmemeli.

İyi de hoca Ben Yusuf Kağan'a sadece dayak yedim diyeceğine, dayak attım diyerek gel dedim. Sana vurana sen de vur ama yere düşürene kadar vur dedim. :seytan:

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

İyi de hoca Ben Yusuf Kağan'a sadece dayak yedim diyeceğine, dayak attım diyerek gel dedim. Sana vurana sen de vur ama yere düşürene kadar vur dedim. :seytan:

Yere düşürene kadar vurmadı :D

Bir defa vurdu yetti :D

O günden sonra öğretmeninden şikayet gelmedi :D Öğretmenidemi korktu sence :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Eren
(düzenlendi)

Yere düşürene kadar vurmadı :D

Bir defa vurdu yetti :D

O günden sonra öğretmeninden şikayet gelmedi :D Öğretmenidemi korktu sence :D

Öğretmene Ahmet Kiriş amcasından bahsetmiş olmasın sakın. :D

düzeltme:anlatım bozukluğu

tarihinde Ali Eren tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Öğretmene benim bi Ahmet Kiriş amcasından bahsetmiş olmasın sakın. :D

Yok yok öyle birşey olduğunu sanmıyorum :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Hepimiz çocuktuk ve bu kadar kurs vs ye de gitmedik. Günümüzün çoğu sokakta oyun oynayarak geçti. Şimdi eğitim daha nitelikli diye düşünüyorum. Ayrıca günde 1 saat düzenli ders çalışan ilkokul çocuğunun başarısız olması için neden yok. Ayrıca ilkoklda ders başarısı ne kadar olabilir ki? Ne gerek var yüklenmeye. Okuma yazma öğrenir birazda matematik gerisi öğretimdir. Sportif faaliyetler daha faydalı olacaktır bu çağda. Enerjisini harcayacak. tv ve bilgisayar başında geçirdiği zamanı azaltacak ve daha uzun uyku uyumasını sağlayacak. Daha fazla zaman geçirin çocularınızla bence yeterli.

Çocuk yetiştirmek zor. Ev bu işin en önemli ayağı. Öğütlere dikkat etmek lazım. :D

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Şaban Arhan

Acaba faydası olur mu diye oğlumu gönderdim, birinci sınıfa gidiyor 7 yaşında..Tam olarak bir ay gitti, sonra gitmek istemediğini ısrarla söyleyince bıraktık, bu bir ay kısa bir süre olduğu için faydası var mı yok mu bilemedik, yorum yapmak pek sağlıklı olmaz ama kursta söylenen, aralıksız iki yıl devam etmesi gerektiğiydi..Aylık 200 TL'ydi, parasını geçtim de ben sanki biraz göz boyama olarak algıladım..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...