Yasir Uslan 5 Mart 2013 Paylaş 5 Mart 2013 Servet abimle Çağlar abimin şifrelerini çözecek dekoder arıyorum Üstü örtülü kısa anlaşılmaz yazıyorlar, ya ben çok cahilim yada emmi bu modları çok çalıştırıyor yazmaya mecalleri yok 4 Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 5 Mart 2013 Paylaş 5 Mart 2013 O hangisi oluyor abi? jatco, dillerine gelince yılların birikimi diyelim 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Mart 2013 Paylaş 5 Mart 2013 Servet abimle Çağlar abimin şifrelerini çözecek dekoder arıyorum Üstü örtülü kısa anlaşılmaz yazıyorlar, ya ben çok cahilim yada emmi bu modları çok çalıştırıyor yazmaya mecalleri yok Aklımdaki devreyi yaz, sana tüm konuşma şifrelerini vereyim 2 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 5 Mart 2013 Paylaş 5 Mart 2013 Ankarada 14 15 km'yi 1saatte gidiyorum Gelde düz al? İyiymiş? 1km'yi 45dk da gittim... Ben manuel'ciyim. Her ikisini de kullandım ama manuel ile arabaya daha iyi hükmettiğimi görüyorum. Otomatik daha iyi, daha güvenli olsaydı, bayan şoförlerin kaza anları yanlış gaz / fren pedalından olmazdı... 2 Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer 5 Mart 2013 Paylaş 5 Mart 2013 Ben şehir içinde pek araç kullanmıyorum uzun yolda kullandığım için manuel vites çok keyifli geliyor...Sıkışık trafikte kullanmak zorunda kalındığında otomatikçilere kesinlikle hak veriyorum düzdeki keyif eziyete dönüşüyor çünkü... 1 Yorum bağlantısı
Yasir Uslan 6 Mart 2013 Paylaş 6 Mart 2013 Aklımdaki devreyi yaz, sana tüm konuşma şifrelerini vereyim Hangi devre hemen başlayayım. Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 6 Mart 2013 Paylaş 6 Mart 2013 (düzenlendi) Otomatik vitesi daha güvenli ve daha konforlu buluyorum.. Ancak, yakıt tüketimini olumsuz etkilemesi ve arıza maliyetlerinin yüksekliği sebebiyle tercih edemiyorum.. güvenli bulduğum kadar güvensiz de buluyorum ben ... Bozulma risk i uzun vadede soru işareti oluşturuyor. Ama dsg lerin yakıt tüketimini olumlu yönde etkilemesi ve konforu çok hoşuma gidiyor. Servet abimle Çağlar abimin şifrelerini çözecek dekoder arıyorum Üstü örtülü kısa anlaşılmaz yazıyorlar, ya ben çok cahilim yada emmi bu modları çok çalıştırıyor yazmaya mecalleri yok abi arada bir de takılırsan Vesile ye sor İyiymiş? 1km'yi 45dk da gittim... Ben manuel'ciyim. Her ikisini de kullandım ama manuel ile arabaya daha iyi hükmettiğimi görüyorum. Otomatik daha iyi, daha güvenli olsaydı, bayan şoförlerin kaza anları yanlış gaz / fren pedalından olmazdı... beşiktaş ortaköy arası kaç km dir, km mi dir bilmiyorum ama 1saat 30 dakka gibi bir rekorum var orası için video yla tescilli hemde ama gene de manuel e hala gücüm yetiyor ilerde yaş ilerleyince otomatiğe geçerim diye düşünüyorum ... 6 Mart 2013 tarihinde Anil Berke Kavraal tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Yasir Uslan 6 Mart 2013 Paylaş 6 Mart 2013 Ayrıca konuya verdiğin cevapların başına senin de dediğin gibi "bence" koydum. Son 3 cevap devrik çıktı.! Çaktırma idare et azıcık yaa Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 6 Mart 2013 Paylaş 6 Mart 2013 İyiymiş? 1km'yi 45dk da gittim... Ben manuel'ciyim. Her ikisini de kullandım ama manuel ile arabaya daha iyi hükmettiğimi görüyorum. Otomatik daha iyi, daha güvenli olsaydı, bayan şoförlerin kaza anları yanlış gaz / fren pedalından olmazdı... Sani acemi kişinin (Bayan-Erkek farketmez) elinde otomatik tehlikeli. O yüzden araba kullanmayı manuelde öğrenip otomatiğe geçmek en doğrusu. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 6 Mart 2013 Paylaş 6 Mart 2013 Ben geçen seneye kadar hep manuel kullandım.Otomatiğe hiç sıcak bakmadım.Hatta vites değiştirmeden araç kullanmanın zevki mi olur diye otomatik severleri hep eleştirdim.Şuan da neredeyse 1 yıl olacak otomatik focus kullanıyorum.Şehir içinde çok gerekli olduğunu anladım.Ortalama hıza bakıyorum çoğunlukla 16-17 km lerde geziyor Sıkışık trafikte otomatik çok keyifli.Güvenli olup olmadığı konusunda da fikrim güvenli olduğu yönünde.Çünkü araçla fazla oynamıyorsunuz,yola ve çevreye daha çok konsantre oluyorsunuz.Etrafı daha iyi takip edebiliyorsunuz.Yakıt olarak fazla tüketimini saymazsak ben memnunum.Otomatikte kullanırken elim bazen vites koluna hala gidiyor.Alışkanlıkları yenmek kolay değil. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 6 Mart 2013 Paylaş 6 Mart 2013 (düzenlendi) Uzun yol yapan biriyseniz Manuel, şehir içi çok kullanırsanız otomatik alın, ayrıca mutlaka manuel vitesli bir arabayı adam akıllı kullanmak şart, hiç manuel kullanmamış sadece oto kullanmış bir sürücü için, oto şanzıman lı bir araba daha riskli bence, heleki dalgınsanız bir yere girersiniz, ama manuele geçince bu acemi, aracı stop ettirir zaten, gibi... 21 sene (18 yaş altı hariç, askeri alanda askeri araç kullanarak, yanlış anlaşılmasın) kullandım, oto şanzımana ne zaman geçerim? Arıza durumu manuelle aynı olursa, yakıt aynı yada daha az olursa, şanzıman bayağı akıllı olucak, şuan en uygun seçenek dsg gibi duruyor, mekatronik derdi ne alemde bilmem ama düzeldiyse ve dizele dayanabiliyorsa geçebilirim, yoksa ancak 50 yaşından sonra yada artık vitesle uğraşacak arabayı cilalayacak halim kalmadığında oto ya geçerim 6 Mart 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 6 Mart 2013 Yazar Paylaş 6 Mart 2013 Manuel vites, sürücünün dikkatini toplayan, aracın dinamiğini daha iyi anlamaya sevkeden, hızlanma ve yavaşlamayı daha iyi hesaplatan bir etken olabilir mi ? -Olamaz. Otomatik vites, "vites değiştirme" işini sürücünün üstünden alarak yola dikkatini daha fazla vermesini mi sağlıyor? -Evet Manuel vitesin sürücüyü hızı, virajı aracın dinamiğini düşünmeye, hesaplamaya zorlayan bir etken olmadığını söyleyebilir misin ? Bölünmüş yollar ile risk azalsa da, bir çok sürücü yanlış vitesle sollamaya çıkabiliyor... Yada hem direksiyon çevirip hem silecek çalıştırıp hem de vites değiştirmesi gereken durumlar olabiliyor.. Kalkmayı beceremiyor, geri kaçırıyor, stop ettirip, kavşağın ortasında kalabiliyor.. Bu riskler otomatik viteste yok... Böyle bir sürücü otomatik vitesle durumu kurtarabilir mi sence ? Ya jatko olmasına gerek yok abi. otomatiğinde belli kuralları var. Düz viteste 5.vitese at arabayı in yokuş aşağı bakalım,Nolacak oda hızlanacak dimi? Otomatikte öyle. O/D yapacaksın,yada vitesi 2ye alacaksın. Çokmu dik Al 1'e. Otomatikte adam boşuna koymamış 1 2 3 d n r Ankarada 14 15 km'yi 1saatte gidiyorum Gelde düz al? Yok abi sol ayağım sağlam kalsın Araba vites atsın diye beklerlerse Yazık yakıta Otomatiği düz gibi kullananlardanız biz Bu teknikleri kaç kişi iyi biliyor ya da uyguluyordur sence ? Şoförlüğe manuel vitesle başlamış birisi için otomotik daha güvenli ve daha zevklidir. Fakat manuel vites mantığını bilmeyen, hep otomatik kullanan birisi için otomatik daha güvenlidir denemez. Bir market vitrinine patlama olasılıkları yüksektir. Önemli olan, motor devri, vites, boşa alma, el freni gibi kavramların içinin dolu olmasıdır. Araçlar sadece gaza basınca giden, frene basınca duran basit taşıtlar değillerdir. İyiymiş? 1km'yi 45dk da gittim... Ben manuel'ciyim. Her ikisini de kullandım ama manuel ile arabaya daha iyi hükmettiğimi görüyorum. Otomatik daha iyi, daha güvenli olsaydı, bayan şoförlerin kaza anları yanlış gaz / fren pedalından olmazdı... +1 1 Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger 6 Mart 2013 Paylaş 6 Mart 2013 Otomatik şanzuman kullanmayı bilen için çok güvenli, kullanmayı bilmeyen için bir o kadar da tehlikelidir. Ayrıca iyi bir sürüş tekniği ile otomatik vites bir aracın yakıt tüketimi aynı aracın düz vites modelinin yakıt tüketimine denk getirilebilir... 2 Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 6 Mart 2013 Paylaş 6 Mart 2013 Performansı ve sert kullanımı tercih etmem ve Araca hakim olabilmem için Manuel tercih sebebim.. Otomatik belki yaşlanınca... Yorum bağlantısı
Önder Özcan 6 Mart 2013 Paylaş 6 Mart 2013 (düzenlendi) "Otomatik araç kullanan biri iyi bir sürücü olamaz" önermesi ne kadar mantıklıdır ? kesinlikle mantıklı değildir,otomatik veya manuel,sadece bir tercih meselesidir.hatta daha da ileri götürüp,bir gün herkes otomatik kullanacak diyorum.yaşla beraber,trafikte geçirilen yıllar-ustalık-tecrübe arttıkça otomatiğe dönüş de artıyor Manuel vites, sürücünün dikkatini toplayan, aracın dinamiğini daha iyi anlamaya sevkeden, hızlanma ve yavaşlamayı daha iyi hesaplatan bir etken olabilir mi ? belki olabilir,ama bana göre zihni,elleri ve sol ayağı sürekli meşgul eden bir etken.olmazsa olmaz değil. Otomatik vites, "vites değiştirme" işini sürücünün üstünden alarak yola dikkatini daha fazla vermesini mi sağlıyor? Aynı zamanda yukarıdaki durumları pek düşünmeden aksiyonu araca bırakan bir sürücü olmaya mı sevkediyor ? hayır,manuelde elle yaptığını otomatik viteste ayakla yapıyorsun.gazdan çekeyim vites büyütsün,kökleyeyim küçültsün,dik yokuşa geldim 2 ye alayım kaymasın vb. Keyif kriterini bir kenara bırakalım. Bu önerme manuel vites kullanan herkesin iyi sürücü olduğu anlamına da gelmiyor. +1 6 Mart 2013 tarihinde Önder Özcan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Misafir 6 Mart 2013 Paylaş 6 Mart 2013 Performansı ve sert kullanımı tercih etmem ve Araca hakim olabilmem için Manuel tercih sebebim.. Otomatik belki yaşlanınca... Niye ,otomatikte hakim olunmuyormu abi Yorum bağlantısı
Nuri Tanır 6 Mart 2013 Paylaş 6 Mart 2013 otomatiği ustamın tavsiyesi ile istemeye istemeye ( aracı kaçırmamak adına ) almıştım geçen sene, geçenlerdede sattım ama tekrar araba alacağım zaman kesinlikle otomatik alacağım ... 1990 yılından 2012 yılına kadar hep manuel kullandım ... keşke daha önce birisi otomatiğin varlığına uyandırsaymış beni :) Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Mart 2013 Paylaş 6 Mart 2013 Böyle bir sürücü otomatik vitesle durumu kurtarabilir mi sence ? Ben kısmen faydalı olur düşüncesindeyim... Ayrıca iyi bir sürüş tekniği ile otomatik vites bir aracın yakıt tüketimi aynı aracın düz vites modelinin yakıt tüketimine denk getirilebilir... Yok bu bence mümkün değil çünkü teknik olarak aktarma kaybı söz konusu... Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 6 Mart 2013 Paylaş 6 Mart 2013 Niye ,otomatikte hakim olunmuyormu abi Alışmadığımdanmıdır nedir bilmiyorum ama sanki başkası hükmediyormuş gibi geliyor bana Abi bir bütünlük saglıyamıyorum arabayla Yorum bağlantısı
Yasir Uslan 6 Mart 2013 Paylaş 6 Mart 2013 Yok bu bence mümkün değil çünkü teknik olarak aktarma kaybı söz konusu... Emmi, cvt manuelden daha az yakıyor, çok kaçıyor ? Bütün otomatikleri aynı kefeye koymayalım Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 6 Mart 2013 Paylaş 6 Mart 2013 Ben kısmen faydalı olur düşüncesindeyim... Yok bu bence mümkün değil çünkü teknik olarak aktarma kaybı söz konusu... katalog değeri olarak pejo 308 otm. manuelinden az yakıyor ancak, gerçek yola çıkılınca otm. az daha fazla yakar. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 6 Mart 2013 Paylaş 6 Mart 2013 Emmi, cvt manuelden daha az yakıyor, çok kaçıyor ? Bütün otomatikleri aynı kefeye koymayalım Abi, o az yaktığını açtığı masrafla telafi ediyor Yorum bağlantısı
Recommended Posts