Osman Oğuz 9 Mart 2013 Paylaş 9 Mart 2013 Arkadaşlar herkese merhaba. Satılık ilanlarda 99 model Mk 2 mondeo gördüm yalnız aracın kasası (Orijinal spoilerden dolayı) Mondeo 2.5 V6 ya benzediği için satıcısına sordum. Satıcısı Çıkma parça satan bir yermiş Araç kupası Koltuklar ve donanım 2.5 V6 ya ait, motor olarak 2000 model focus 2.0 cc motor takılmış. Muayenesinin yapıldığını evrakta sorun olmadığını söyledi. Benim sorum şu Focuslarda kullanılan 2.0 cc lik motor, mondeo da kullanılanlarla aynı mı. (fark var mı). Aracı beğendim motor ve şase nosu nerededir görmek zor mudur. Aracı Ankara'da gösterebileceğim güvenilir motortest gibi yerler var mıdır. Böyle bir aracın dezavantajı var mıdır. Sorular biraz çok olmuş olabilir kusuruma bakmayın okuyup zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Misafir 9 Mart 2013 Paylaş 9 Mart 2013 Bildiğim kadarıyla 1999 a kadar olan motorlar farklı.ancak 2000 ve sonrası 2.0 motorları aynı olması lazım.üst kapak siyah mı? Yorum bağlantısı
Fırat Toptaş 9 Mart 2013 Paylaş 9 Mart 2013 focus motorları ile mondeo mk2 motorları arasında fark var...ben sizin yerinizde olsam böyle bir arac almam doğan görünümlü şahin gibi...şase on camın orda yazar donanım 2.5 olupda motor 2.olması arac beyni v.s ek özellikler nasıl olucak şaşırtıcı bu konuyu takipdeyim... Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 9 Mart 2013 Paylaş 9 Mart 2013 Motor aynıysa neden focus motoru takıldı diyorlar ki ? Demek ki var bir farkı.. Yorum bağlantısı
Osman Oğuz 9 Mart 2013 Yazar Paylaş 9 Mart 2013 mondeo kaç kilo acaba? ve o motor kaç hp? ayrıca tork? Ağırlığın değişeceğini zannetmiyorum. tork ve hp gücü ile alakalı bilgim yok Bu nedenle konuyu açtım zaten. Bildiğim kadarıyla 1999 a kadar olan motorlar farklı.ancak 2000 ve sonrası 2.0 motorları aynı olması lazım.üst kapak siyah mı? evet üst kapak siyah ford 16 v zetec gibi bir yazı var focus motorları ile mondeo mk2 motorları arasında fark var...ben sizin yerinizde olsam böyle bir arac almam doğan görünümlü şahin gibi...şase on camın orda yazar donanım 2.5 olupda motor 2.olması arac beyni v.s ek özellikler nasıl olucak şaşırtıcı bu konuyu takipdeyim... elektronik aksam aynı kalmak şartıyla motor ve motora ait elektronik beyin tesisat vs komple yeni motorla değiştirilirse yapılamayacak bir şey gibi görünmüyor Motor aynıysa neden focus motoru takıldı diyorlar ki ? Demek ki var bir farkı.. Araştırdığım kadarıyla sahibi çıkma parça ve hurda işi yapan biri. Muhtemelen (tabi benim görüşüm) motoru ölmüş fiyat olarak uygun 2.5 6v bir araç eline düşüyor ve elinde kazalı bir focusa ait motoru monte ederek kullanılabilir bir araç olarak topluyor. Zaten ben kasanın ve donanımının 2. 0 ghia ya ait olmadığını söylediğimde kendisi arabanın bir çok detayını bildiğimi zannederek detayları anlattı. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Mart 2013 Paylaş 9 Mart 2013 99 ve sonrası mk2 mondeodaki motor ile focuslarda kullanılan motor aynı... Doğru tabir ile, 2,0 focusların motoru mondeo motoru Takılmıştır olmuştur ama teknik olarak tescil edilmiş mi.. muayeneye girmiş mi, ruhsatı değişmiş mi bu önemlidir.. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 9 Mart 2013 Paylaş 9 Mart 2013 99 ve sonrası mk2 mondeodaki motor ile focuslarda kullanılan motor aynı... Doğru tabir ile, 2,0 focusların motoru mondeo motoru Takılmıştır olmuştur ama teknik olarak tescil edilmiş mi.. muayeneye girmiş mi, ruhsatı değişmiş mi bu önemlidir.. Mehmet bey,Doğru hatırlıyormuşum.aynı evet focus ve mk2 ,resmi işlemlerle ilgili tüm detaylar yapıldıysa araçta sorun olacağını zannetmiyorum açıkçası.Siz daha iyi bilirsiniz bu konuları Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Mart 2013 Paylaş 9 Mart 2013 Ben olayın resmi boyutuna daha çok takılıyorum.. Yorum bağlantısı
Süleyman Can Demir 9 Mart 2013 Paylaş 9 Mart 2013 Usta aracin linki varsa atar misin Yorum bağlantısı
Fırat Toptaş 9 Mart 2013 Paylaş 9 Mart 2013 Ağırlığın değişeceğini zannetmiyorum. tork ve hp gücü ile alakalı bilgim yok Bu nedenle konuyu açtım zaten. evet üst kapak siyah ford 16 v zetec gibi bir yazı var elektronik aksam aynı kalmak şartıyla motor ve motora ait elektronik beyin tesisat vs komple yeni motorla değiştirilirse yapılamayacak bir şey gibi görünmüyor Araştırdığım kadarıyla sahibi çıkma parça ve hurda işi yapan biri. Muhtemelen (tabi benim görüşüm) motoru ölmüş fiyat olarak uygun 2.5 6v bir araç eline düşüyor ve elinde kazalı bir focusa ait motoru monte ederek kullanılabilir bir araç olarak topluyor. Zaten ben kasanın ve donanımının 2. 0 ghia ya ait olmadığını söylediğimde kendisi arabanın bir çok detayını bildiğimi zannederek detayları anlattı. elektronik aksam beyin v.s maliyetli olmazmı?? astarı yüzünü geçmesin Yorum bağlantısı
Osman Oğuz 9 Mart 2013 Yazar Paylaş 9 Mart 2013 Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim. Mehmet beyin dediği gibi işin resmi boyutu önemli ama araştırılabilir. Araç muayeneye girmiş. Aracın linkini vereyim http://www.arabam.com/ikinciel/ilan/detay/4176959 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Mart 2013 Paylaş 9 Mart 2013 Bence motor giydirmek bu kadar basit olamaz.. Ecu ve büyük ihtimal tesisat da değişmesi gerekir... Ben inanmadım... Jantlar 2.0 jantı... Şasi numarasını alırsanız durumu aydınlığa kavuşturruz.. Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 9 Mart 2013 Paylaş 9 Mart 2013 Arkadaşlar çoğu zaman karşılaştığım konulardan bir taneside bu konudur. Bu tip v-6 araçlar Türkiye getirildiği zaman 2,6 olmasına rağmen faturasına 2,0 yazılana çok rastladım..Tabiki ruhsat bilgileride 2,0 olarak hazırlanmış oluyor. Eğer bu şekilde olduysa çıkma motorun faturası ile birlikte aracın ön amortisör başlığına Trafik Şube Müdürlüğü tarafından ATŞ damgasının vurulması yeterli oluyor.Ancak araç daha önceki ruhsat bilgilerinde 2,6 gözüküyorsa 2,0 a çevrilmesi imkansızdır....2,6 olmak zorundadır. Ben bu şekilde biliyorum... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Mart 2013 Paylaş 9 Mart 2013 Arkadaşlar çoğu zaman karşılaştığım konulardan bir taneside bu konudur. Bu tip v-6 araçlar Türkiye getirildiği zaman 2,6 olmasına rağmen faturasına 2,0 yazılana çok rastladım..Tabiki ruhsat bilgileride 2,0 olarak hazırlanmış oluyor. Eğer bu şekilde olduysa çıkma motorun faturası ile birlikte aracın ön amortisör başlığına Trafik Şube Müdürlüğü tarafından ATŞ damgasının vurulması yeterli oluyor.Ancak araç daha önceki ruhsat bilgilerinde 2,6 gözüküyorsa 2,0 a çevrilmesi imkansızdır....2,6 olmak zorundadır. Ben bu şekilde biliyorum... Ben de böyle biliyorum... Yorum bağlantısı
Murat Altındal 10 Mart 2013 Paylaş 10 Mart 2013 bence bu araca hiç bulaşma, yarın bir gün bir sıkıntı çıkar evrakta falan, başka bir mondeo al, forum da bir kaç tane var satılık hem güvenilir olur, önemli olan yarın olur da bir sıkıntı çıkarsa kafanın ağrıdığına değmez.... Yorum bağlantısı
Misafir 10 Mart 2013 Paylaş 10 Mart 2013 araç temiz gözüküyor.ancak büyüklerimizin de söylediği gibi ruhsatla ilgili sorun çıkabilir.ancak bana pek değişmiş motor gibi gelmedi bu motor.ayrıca sol far da değişmiş aracın.acaba önden bir kaza durumu olabilir mi? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Mart 2013 Paylaş 10 Mart 2013 2.5 V6 ile ne alakası var bunun? bagajındaki spoiler ve ön çamurluktaki dodik haricinde ki o dodik 2.0 motorlusunda da vardı, bence satıcı amerikan salatası misali karıştırmış birşeyleri kafasında, forumumuzda satılık olan siyah Hb bunun yanında sıfır km kalır. Yorum bağlantısı
Akif Özkan 13 Nisan 2013 Paylaş 13 Nisan 2013 İlan şuan aktif değil. Araç çorumda gümüş gri deri koltuklu bi araçmıydı? Yorum bağlantısı
Yaşar Akbaş 22 Nisan 2013 Paylaş 22 Nisan 2013 Motor bloğu değiştiyse ve bu Trafik tescil bürosunda işlendiyse motor numarası EGM ile başlar. Buna bakarak tescil işleminin yapıldığını anlayabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Recommended Posts