İçeriğe Yönlendir

Motordan Gelen Ses

ismail kara

Recommended Posts

ismail kara

Arkadaşlar benim 2008 fiesta 3000 devire yaklaştığında motor kısmından cırıltı geliyor. Bu ses araba durur vaziyetteyken ve vites boştayken gelmiyor.Araba viteste seyir halindeyken 3000 devire yaklaştığında ses gelmeye başlıyor ve devir yükseldikçe ses artıyor. neden olabilir?

Yorum bağlantısı
Özgür Çakırhan

Servise telefon edip sorun isterseniz ama benim tahminim, yanılıyor olabilirim 100 tl veya 300 tl arasında bir masraf ama başka bir sorunda olabilir siz bir ustaya sorun bakalım ne diyecek.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Büyük ihtimalle v kayışından geliyor.Araç yüke binince seste artıyordur.

Yorum bağlantısı
ismail kara

Ses bütün viteslerde ve 3000 devirdemi geliyor.

evet butun viteslerde ama 2 vitesten sonra hızım arttıkca ses belırgınleşiyor.

cırıltı mı yoksa cızırtı gibi mi geliyor, v kasnağı yan sanaayi 100 liradan başlıyor yanılmıyorsam, orjinali yüksektir...

cırıltı cızırtı karışımı bir ses geliyor. :(

Yorum bağlantısı
ismail kara

Aynı sesi bazen bende alıyorum, klima ile ilgili olduğunu düşünenler var, kronik bir durummuş galiba, sadece Ford markasına veya Fiesta modeline ait olmadığını söylüyorlar, Passat, Punto v.s. gibi araçlarda da benzer ses duyanlar olmuş, servis bile çözüm bulamadı diye yazanlarda var, ön panelle ilgili bir sorun olduğunu yazanlarda var, tamamen sökülmeden bulunamayacağını söylüyorlar...

Bir kaç soru ve verilen cevap ;

"Merhaba arkadaşlar selamlar. Seyir halinde giderken sağ önden (sağ airbag tarafından) ses geliyor cızırtı gibi neyden olduğu anlaşılmıyor çok rahatsız edici bir ses teypten değil kapattım devam ediyordu camın oralardan olabilir mi? bu sorunla karşılaşan arkadaşlar varmı yardımcı olursanız sevinirm saygılarımla..."

Verilen Cevap;

"Fiestaların kronik sorunu iklimlendirme sistemi ısı ölçerin fan motoru ses yapabiliyor. Teknik servis bülteni var, garantiden yapılır. Onun dışında onlarca çözülemeyecek neden olabilir, bir kısmı zamanla kendinden geçer, kalanına da siz alışırsınız, böyle gider.Rahatsız edici ise servise uğrayın..."

Başka bir soru ve verilen cevap araç bu sefer passat;

"selam arkadaşlar. Araç kalkışında veya hareket halindeyken gaz verince göğüsün içinden orta kalorifer peteklerinin hizasından bi çızırtı sesi geliyor.Daha önceleri motor soğukken geliyor motor ısındığında ses kesiliyordu bizde pek dikkate almadık ancak artık motor ısındığı halde ses devam ediyor servise gittik sesin ne olduğunu anlayamadılar göğüsün komple sökülüp sorunun ancak öyle tespit edilebileceğini söylediler bizde söktürmedik şimdilik aracı böyle kullanıyoruz. Sorun hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum."

Verilen Cevaplar;

"Genelde o cızırtı sesi sağ ve sol havalandırmalardan gelebiliyor ses gelirken elinizle bir kaç yere vurun dekorları tutun vs sesi öyle bulabilirsiniz ama kronik bir cızırdama var havalandırmalardan ben kafama takmıyorum anormal bir ses olmasın bana yeter"

Araç sahibinin verdiği Cevap ;

"havalandırmalardan olduğunu düşünmüyorum çünkü havalandırma kapalıykende ses geliyor.göğüste tutup vurmadığım yer kalmadı ama bulamadım , tek tespitim kalkışta ve araba hareket ederken gaz verince geliyor ayağımı gazdan çekince kesiliyor.araba durduğunda gaz verince ses gelmiyor ama.."

Başka bir Cevap;

"dekordan yapabilir..veya içerisindeki oluşan titreşimden kaynaklıda olabilir..bunu elimizle dıştan tutarak anlayamayız..en sağlıklısı dekorları söküp incelemek.."

Başka bir Cevap;

"motor titreşiminden hortumlar veya ana iskelete montajlı kablolar ses yapıyordur."

Audi kullanan birinin sorunu çözümü;

"Bugün o cızırtı sesini yine duydum :=) bu problemi birde doğuş otoya sorayım dedim.

yetkili servisten eleman gönderdiler arabayı test ettik , test sürüşü yaptı ve o cızırtının (titreşimli sesin) nereden geldiğini tespit etti .

(daha öncede başka bir arabaçtada bu ses varmış 2-3 gün o sesin kaynağını bulmaya çalıştıklarını söyledi yetkili eleman)

ve arabanın sağ tarafında (kaputu açtığınızda sol taraf ) sağ çamurluğun yanındaki benzin hortumunu söktü taktı ve o ses kesildi , baya bi şaşırdım ücrette almadılar bu da beni şaşırttı

sonra arabayı çıkarttım doğuş otodan ,

birde ben test etmek için trafiğin olmadığı sessiz bir alana gittim o sesi hiç duymadım mutluyum ."

Böyle bir sorun için internette bulabildiklerim bunlar...

benimki sanki motordan geliyor gibi ama anlamış değilim. bazen müzigin sesını ıyıce acıyorum sırf bu sesi duyupta sinir olamayayım diye :biggrin:

Yorum bağlantısı
ismail kara

:) v kasnağı

cırıltı mı yoksa cızırtı gibi mi geliyor, v kasnağı yan sanaayi 100 liradan başlıyor yanılmıyorsam, orjinali yüksektir...

Büyük ihtimalle v kayışından geliyor.Araç yüke binince seste artıyordur.

Evet sorun V kasnagı :) V Kasnagı dahıl tırger setı gergi bilyası,şarj kayışı,krank kasnagı kapagı hepsını degıstrdım suan dediğim cızırtı yok.. :) sadece motor bıraz seslı calısıyor ama sınınca azalıyor

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Rasim Bolat
(düzenlendi)

2001 focus aracımın motorunu çalıştırdığımda rölantide tak tak sanki çekiçle vuruyor gibi ses geldi daha sonra kayboldu sorun ne olabilir. :shok:

tarihinde Rasim Bolat tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
ismail kara

2001 focus aracımın motorunu çalıştırdığımda rölantide tak tak sanki çekiçle vuruyor gibi ses geldi daha sonra kayboldu sorun ne olabilir. :shok:

sımdı gelıyormu ses

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Mehmet TUNÇ

Arkadaşlar,2001 fiesta 1.25 Ghia var.

3000 devire gelince gögüsten çıtırtı sesi gelmektedir.Usta Klima bilyası veya gergi olabilir dedi.Söküp bulmamız gerek dedi.

Sizce sebebi ne olabilr?

Yorum bağlantısı
Efe Yiğit

slm bende de 2008 fiesta var benim araçta rolantide çalışırken v kayışın ordan ses geliyor. araç 90000 de değişmiş tirgeri, araç şimdi 126000 de . o sesin sebebi v kayışı mı ki? :(

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Murat AydınK

2009 Fiesta 1.4 Tdci aracımda seyir halindeyken gaza bastığımda motor kısmından "ıııııııııııııııııııı" diye bir ses geliyordu. Çocuk ağlaması gibi yada inleme gibi bişeydi. 3-4 hafta o şekilde kullandım. Sonra dayanamayıp ustaya götürdüm. Önce turbodan geldiğinden şüphelendi. turbocuya gösterdik turboda sorun yok dedi. Sonra şarj dinamosu ve krank milinden şüphelendi. O bölgedeki kayışı çıkardı dinamo devre dışı kaldı ama ses yine kesilmedi. Sonra hava filtresini filan sökünce arkada EGR borusunun çıkarılmış olduğunu gördü. Klimadan koku geliyormu diye sordu gerçekten de klima yüksek ayarda koku veriyordu. Hatta koku yapıyor diye düşük ayarda çalıştırıyordum. EGR arızalı o yüzden hortumunu çıkarıp devre dışı bırakmışlar o yüzden hem burdan ses yapıyor hem de burdan çıkan gaz klima yoluyla içeri giriyor dedi. Gaz olayı da tehlikeli adamı öldürür yani farkında olmadan. Ben bunu tamamen iptal eder sorunu çözeriz dedi. Ertesi gün EGR'yi iptal etmiş. O arada da radyatör su tankında su olmadığını farkediyor ve arabanın suyunu tamamlıyor. Kontrol için marşa bastığında bizim su tankı başlamış kaynamaya ve şişmeye. Kaynağını bulamadığımız ses şişen su tankının kapağından dışarı sızan gazın sesiymiş. Araba conta yakmış ve suya karışan gaz su tankında şişkinlik yapıp basınçla o kapaktan ses çıkararak çıkıyormuş. Başlarda o ses dışında hiçbir belirti olmadığı için conta yaktığından şüphelenmemiştik. Neyseki motor kapağında çatlama filan olmamış. "Motordan gelen ses" deyince ben de böyle bir deneyimimi paylaşmış olayım.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...