İçeriğe Yönlendir

Dizel Manuel Vs Benzin Powershift


Fehmi Karakaya

Recommended Posts

Fehmi Karakaya
(düzenlendi)

Herkese selamlar. (Foruma biraz yabancıyım, yalnış yere yalnış konu açtıysam şimdiden kusuruma bakmayın) Arkadaşlar değerli yorumlarınıza ihtiyacım var. Focus 2012 sedan almayı düşünüyorum veya sıfırda olabilir ama şu sorunun cevabını veremiyorum dizel manuel mi, yoksa lpg uygulanmış (benzin) otomatik mi?

Yılda ortalama 40,000 ile 60,000 km arasında yol yapıyorum. Bu yüzden ekonomik olması şart yani manuel şanzıman daha yakın gibi duruyor ama yaşta artık ilerliyor; manuel çılgınlığı yerini konfora devretmek istiyor.

Bu arada şu an 2009 model tdci titanium sedan aracım var. Yani burdan dizel manuel kararı çıkarsa aracımı değiştirmeme pekte gerek kalmayacak gibi...

Söylenenlere göre lpg li bir ford focus (2012 sedan otomatik şanzumanlı) 100km yi şehiriçinde 10lt; şehirdışında ise 8lt lpg tüketiyormuş. Hesaplarıma göre benim dizel 2009 aracımla hemen hemen aynı. Bu sonuçlar beni lpg li bir araç alma konusunda baya cesaretlendiriyor fakat genel olarak kurulan cümle:

"dizel arabayı satıp lpgli mi alacan?"........veya "Hiçbir şey orjinali gibi olmaz"....... O an tüm cesaretim kırılıyor. Daha önce hiç lpgli araba kullanmadım. Hatta bir önceki arabamı (2009 civic) sırf lpg taktırmamak için satmışımdır...

Geldiğimiz son durumda lpg sisteminin çoook geliştiğini eskisi gibi sorunlar çıkarmadığını görebiliyorum ama asıl soru şu:

memnun olduğunuz dizel bir aracı satıp sırf otomatik olduğu için lpg uyumlu benzinli bir araç alınır mı? Samimi cevaplarınıza çok ihtiyacım var arkadaşlar, şimdiden teşekkürler.

tarihinde Fehmi Karakaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Samet Daş

Günlük km ortalamanız 166km bence benzinli araba dizele göre daha külfetli olur. 100km nin altında olsa idi benzinli denebilirdi. Otomatik fites ise sevdanız dizel otomatiklere bakın derim.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Samet Daş

Ben normal otomatik anlamışım. Powershift benzinli yakıt tüketiminde iyi herhalde. Mantıklı olabilir gibi geldi şimdide :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
(düzenlendi)

Otomatik tercih sebebiniz önemli.

40-60 bin km yıllık ciddi rakam. Oturup fabrika verilerini hesaplayacaksınız. Bunu yapacağınız km ile çarpıp karşılaştıracaksınız. Şayet LPG taktıracaksanız benzinin fabrika verisinin %20 fazlasıyla hesaplayın. Sonra aradaki farka bakın.

Dizel alırken vereceğiniz farkı hesaplayın. Bu aracı kaç yıl kullanacaksınız bunu hesaplayın. Bu hesapları en iyi siz yaparsınız.

Ona göre karar verirsiniz.

Dizelin gücünü torkunun avantajını unutmayın.

tarihinde Mehmet Kaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Burak Koca
(düzenlendi)

Hocam LPG ile uğraşmayı bırakmak daha iyi bence. Eğer rahatlık istiyorsanız, Mecburen TDi DSG olan bir araca geçiceksiniz ya da Dizel Manuel Focus'la yola devam edeceksiniz ;) Seçim size kalmış, fakat bu saatten sonra o kadar Km yapacaksanız, kesinlikle dizel alın ;)

Hocam bu arada Benim tüketimimle aynı diyorsunuz? Şehir dışında nasıl 8 litre mazot tüketiyorsunuz acaba? Bizim aracın şehir içi tüketimi 7-7.5 litre arası, şehir dışında bu durum 4-4.5 litre civarına düşüyor?

Dizel'den atmosferik benzinliye geçerseniz üzülürsünüz ;) Ya LPG'den vazgeçip 1.0 Ecoboost düşüneceksiniz, ya da Dizel ile devam edeceksiniz...

tarihinde Burak Koca tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

boşverin arabanız güzel. bugün bir dobloya bindim 650 binde. 560 binde motor yapılmış ilk kez.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

benzinlinin, hesaba kattığınız lpg tüketimi, pek gerçekçi değil, tdci ya devam

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhat Çerçi

Bu dediğinizi yaparsanız aldığınız arabaya bir türlü ısınamaz ve bir süre sonra kararinizdan pişmanlık duymaya başlarsınız diye düşünüyorum. Turbo dizelden sonra atmosferik benzinli, hem de otomatik ; attan inip kaplumbagaya binmeye benzeyecektir bu. Yaptığınız yollar size daha bir uzun gelebilir.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fehmi Karakaya

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar. şurdan şu sonuç çıkıyor: sözünü ettiğim takas, sonu hüsranla bitecek bir maceradan başka birşey değil.. Tekrar hepinize teşşekkür eder hayırlı günler dilerim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...