İçeriğe Yönlendir

Geleceğin Mobil Teknolojisi (Automatic Uygulaması)


Yusuf Bahri Aslan

Recommended Posts

Yusuf Bahri Aslan

cep-telefonu.jpg

Yeni geliştirilen Automatic isimli uygulama, yakıt tüketimini düşürmek ve sürüş alışkanlıklarını değiştirmek isteyen otomobil sahiplerine akıllı telefonları aracılığıyla bilgi aktarıyor.

Otomobilinizin veri portuna takılan Automatic, iPhone veya Android cihazınıza indirdiğiniz uygulamaya yakıt tüketiminizden, aracınızda meydana gelen arızalara tüm bilgileri gönderiyor. (Yakıt tüketiminiz, aracınızın arızaları ve takip ettiğiniz rotanın Automatic ile paylaşılmasının doğru olup olmadığı ise güvenlik zafiyetleri açısından tartışmaya açık.)

Topladığı bu bilgileri akıllı telefonunuza aktaran Automatic cihazı, sürüş karakterinizi belirleyerek nasıl daha az yakıt ile daha fazla yol gidebileceğiniz ve aracınızdan nasıl daha iyi performans sağlayabileceğiniz gibi konularda önerilerde bulunuyor.

Peki ama Automatic daha az yakıt ile daha çok yol yapmanızı nasıl sağlıyor?

Ani hızlanma yaptığınızda Automatic ince bir sinyal sesi ile sizi uyararak bu yaptığınızın fazla yakıt tüketimine neden olacağını bildiriyor. Automatic yetkililerinin söylediklerine göre eğer cihazdan telefonunuza gelen tüm uyarıları dikkate alırsanız yakıt tüketiminiz %10’a kadar düşebiliyor. Yüksek yakıt fiyatlarına karşı feragat etmeniz gereken ise sürüş alışkanlıklarınız oluyor.

Yalnızca yakıt tüketimini azaltmanıza yardım etmekle kalmayan Automatic, spesifik motor arızalarını tespit ederek “Motoru Kontrol Edin” uyarısı verirken, olası bir kaza durumunda polis merkezine mevcut konumunuzla birlikte uyarı gönderiyor.

1996 yılından itibaren üretilen tüm benzinli araçlar ile kullanılabilen Automatic, Amerika’da 69.95 Dolar’dan satışa sunuldu. Heyecan arayışı içerisindeki genç kesimi değil de orta yaşlı aileleri hedef kitlesi olarak belirleyen Automatic, akıllı telefonlar üzerinden kullanılmasının avantajını kısa zamanda popüler olarak yaşayacak gibi görünüyor.

Kaynak:http://www.arabalar.gen.tr/gelecegin-mobil-teknolojisi-h3505.html

Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün

Anlaşılan kablosuz OBD adaptörü kullanmışlar ve Torque tarzı bir programı özelleştirmişler.

Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır

orta yaş grubunu hedef almışlar. oysaki Türkiye'de mesaj bile yazamayan orta yaşlılar var. (kimse üzerine alınmasın lütfen). bu sistem Türkiyede tutmaz

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...