İçeriğe Yönlendir

Bir Ton Araştırma/Test/Tartışma Ve Git-Gel Sonrası Yeni Otomobilim...

Övgü Gürşen

Recommended Posts

Hakan Gürsu

Hayılı olsun aracınız.Araç atmosferik motoramı sahip.Eğer öyleyse chip yaptırmaya değecekmi.

Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen

Hayılı olsun aracınız.Araç atmosferik motoramı sahip.Eğer öyleyse chip yaptırmaya değecekmi.

hakan teşekkürler,

bunlar F30 316i, 8 ileri ZF şanzımana sahip ve turbo beslemeli son jenerasyon motora sahip. yazılım konusu çok özen isteyen bir konu. sadece map değiştirmek değil de mekanik olarak da değişiklik oluyor. yabancı menşeli bir kaç firma var bu işle ilgilenen. onların sağlıklı bir çözümünü tercih edeceğimi düşünüyorum. fiyat genelde 2000€ civarında. buna intercooler dahil bildiğim kadarıyla. ancak ne zaman yaptırmalı o muallak.

Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen
O ayrıntıları bilmiyorum tabii ki de :unsure2: , çok güzel duruyor :good1: , öyle ki yazın sırtı yapıştırır öyle gezerim valla :biggrin: .Dediğin gibiyse iyi bir yerde yaptırmak daha mantıklı o zaman :yes:

iyi bir yer buldum aslında, art bilmem bir şey adı. ama ben de deri sevmeyenlerdenim. bir de şimdi arabanın her yanı siyah; bej döşeme yaptırma durumunda sadece koltuklar ve belki trimlerin bir kısmı öyle olacak. ön panel simsiyah olduktan sonra çok iyi olmaz diye düşünüyorum.

gönlümdeki araç modern line idi zaten. içi direksiyon dahil bejdi; o çok güzeldi ve bulamadım. bizim seride sensatec bej geliyor. hem kötü deri hem de rengi bej ile kirli sarı arası bir ton.

abi hayırlı olsun güle güle bin bizim patronda 7.30nu alıyor bugün :)

başar sağol. o da güle güle kullansın ben daha teslim alamadım plaka konusundan.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

baz modelinin rakamı üstüne paket halinde nasıl donanımlar vardı acaba?

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Abi hayırlı olsun . Kazasız sürüşler dilerim :nazar: Bizim sitede bir arkadaş da almış 3 serini hakkaten bu sefer güzel yapmışlar çok beğendim :wub:

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Güzel araç, Kaza, bela uzak olsun sahibinden, aracından :nazar:

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

hakan teşekkürler,

bunlar F30 316i, 8 ileri ZF şanzımana sahip ve turbo beslemeli son jenerasyon motora sahip. yazılım konusu çok özen isteyen bir konu. sadece map değiştirmek değil de mekanik olarak da değişiklik oluyor. yabancı menşeli bir kaç firma var bu işle ilgilenen. onların sağlıklı bir çözümünü tercih edeceğimi düşünüyorum. fiyat genelde 2000€ civarında. buna intercooler dahil bildiğim kadarıyla. ancak ne zaman yaptırmalı o muallak.

O zaman süper, chiplenince daha da keyif verecektir.

Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen

Arkadaşlar teşekkürler herkese tekrar

Kasımcım bir iki foto çektim ama aktaramadım henüz. Yarın atacağımı umuyorum.

Hatta yarın bir kaç teknik özellik filan da eklerim.

Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen

şimdilik bu resimleri ekliyorum. 3M CS film çekilirken çektim resimleri; hiç sevmediğim halde yıkamacıda çekilmiş gibi oldu, kusura bakmayın lütfen.

image1di.jpgimagefpna.jpg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen
(düzenlendi)

Teknik veriler en aşağıda ancak özellikle belirtmek istediğim, bu araç tipik bir E90 316i değil. F30 kasa olarak geçen bu araçta turbo beslemeli 1.6 litre benzinli motor var. bu motora çok başarılı 8 ileri ZF otomatik vites eşlik ediyor (çift kavrama değil). fabrika verisi 0-100 9.2sn olmasına rağmen tüm testlerde ortalama 8.5sn çıkıyor. hızlanma çok iyi ancak son sürat sadece 210km/s.

ben ilk 200 km kullanımımı paylaşmak istiyorum.

aracı almadan önce 4 gün c180 kiraladım. amg 1.6 cgi idi ve 740km idi yanlış hatırlamıyorsam. kesinlikle iyi bir araba. direkt, güçlü, şık, kaliteli. ancak iki büyük eksisi içi çok küçük (d değil c sınıfı mübarek) ve gelecek sene kasa değiştiriyor; ayrıca biraz sert ve şanzıman 3 kadar başarılı değil.

316i kiralama şansım olmadı ama bir kaç saat test iznim olmuştu. konfor derecesine şaşırdım çünkü arkadaşlarımda E90 316i, 320d ve i vardı ve hiç beğenmezdim. bana göre değildi bmw bu haliyle. ancak F30 çok iyi geldi.şanzıman çok başarılı. vites geçişleri kick down harici çok zor hissediliyor. uyuyan bebeğimiz hiç rahatsız olmuyor mesela. motor ise turbo devreye girene kadar sanki debriyaj kaydırıyormuş gibi ölü. sonrasında gayet iyi. bu ikili o kadar başarılı ki c180 bunun yanında gerçek anlamıyla bir önceki jenerasyon olduğunu hissettiriyor. bu iki aracı karşılaştırmak bence adil değil.

c180 daha güçlü olduğunu gösteremiyor. şanzıman farkı olduğunu düşünüyorum ama aradaki 20hp fark bile etkisiz. yapılan testlerde 316i, son sürat hariç daha önde. halbuki benim testlerimde c180 kadranda daha güçlü olduğunu gösteriyordu ama his olarak tam tersiydi. yol tutuşun amglerde daha üstün olduğunu sanıyorum çünkü henüz benim 18" lerle bile salınım fazla. sert makaslarda araç beni korkutuyor. focus'u arıyorum açıkçası. direksiyon da yeterli geri bildirimi vermiyor bence. gerçi şu da var. 316i bende bir kaç gündür ve bir kaç saattir var. c180'i çok daha fazla deneme ve dinleme imkanım olmuştu. belki de bmw'yi limitlere çıkarmaktan korkuyor olabilirim.

benzin sarfiyatı benim için önemsiz ama değerlendirmek gerekirse henüz 200 küsur km gösteren aracımda 9.9lt gösteriyor. bu rakam focus'umda 13.5lt idi. c180'de ise 11.5lt civarında bırakmıştım. hiçbirini de sakin kullanmadım. üstelik bmw'de bu rakam fil çekilirken boşa çalışan motor filan varken elde edildi. dolayısıyla yeni bmw 316i, c180'den bence en az %20 civarı daha az yakmakta. Ti-VCT focus'a göre ise %10 kadar daha avantajlı olacaktır diye tahmin ediyorum.

c180 çok küçüktü. f30 3 serisi de yayla sayılmaz ama hatırı sayılır bir fark var. bu araç tipik d sınıfı ama mondeo kadar da iç mekan yok. ayrıca bence mondeo yürüyen aksamı hem c'nin hem de 3'ün üstünden atlar. bir kere ford'ların direksiyonu hepsine basar; çok başarılı, tam pilot otomobili.

yürüyen aksam 3'te sesli çalışıyor. hiç sevmediğim bir özellik ve mesai arkadaşımın cc'sinde rahatsız olmuştum bundan. ne yazık ki bmw de aynı saçma sese sahip. amg'de bu ses çok azdı ama çok daha rahatsızdı 3'e göre.

direksiyon oldukça ağır. bizim gibi ford kullanıcılarına hiç koymaz ama ne bileyim bir grande punto'dan filan sonra dönmez gibi geliyor :)

sürüş modları var şanzımanda. eco-pro, comfort ve sport. eco-pro'da aracı köklemedikçe çok ağır tepki veriyor. sizi araba sürmekten soğuttuğu için hakikaten tasarruf ettiriyor. kıçını kaldırmıyor araba tabir-i caizse. comfort modu ise tipik günlük kullanıma uygun, rahat, uyanık bir mod. sanırım hep bunda kullanıcam. sport ise abartılı. motor son derece agresif, sinirli. gaza dokunmalarınız anında cevaplanıyor. pek sevmedim açıkçası çünkü hiçbiri düz vitesin yerini tutmuyor.

şimdilik bu kadar yazayım geç oldu. sizi de çok oyalamayayım.

Teknik veriler

BMW 3 Serisi Sedan 316i

datasheet_f30_small_335i.png

Motor

Silindir hacmi (cm3) 1598

Güç (bg)/Güç devir (devir/dak) 136 / 4350

Tork (Nm)/Tork devir (devir/dak) 220 / 1350

Yakıt tüketimi

Şehir içi (lt/100 km) 7,5

Şehir dışı (lt/100 km) 4,8

Ortalama (lt/100 km) 5,8

Depo hacmi (lt) 60

Co2 Emisyonu(gr/km) 134

Boyutlar ve Ağırlık

Kapı sayısı/Koltuk sayısı 4 / 5

Uzunluk/Genişlik/Yükseklik (mm) 4624/1811/1429

Aks aralığı (mm) 2810 / 11.3

Bagaj hacmi (m3) 0,480

Ön iz genişliği/Arka iz genişliği (mm) 1543 / 1583

Ağırlık (kg) EC 1480

Performans

Ön fren tipi Hava kanallı disk

Arka fren tipi Hava kanallı disk

Azami hız (km/sa) 210

Hızlanma 0 - 100 km/sa (sn) 9,2

tarihinde Övgü Gürşen tarafından düzenlendi
  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Beyaz çok yakışmış. Arkadan itiş keyfi. :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen

baz modelinin rakamı üstüne paket halinde nasıl donanımlar vardı acaba?

abi atlamışım bu soruyu kusura bakma. en basit özellikleri bile opsiyon olarak alıyoruz.

baz modelde ki adı Türkiye pakedi olarak geçiyor, aşağıdakiler oluyor;

8 ileri otomatik

çok fonksiyonlu direksiyon

velur halı paspas

reflektör vs

elektrokrom ayna

sis farları

yağmur sensörü

aydınlatma pakedi

katlanır arka başlıklar

otomatik kapı kilitleri

karter koruma

opak renk

16" kapaklı jantlar ve ROF lastikler

benim araçta baza ek olarak;

ön kol dayama + ayarlı ön kol dayama (yani hem ilki hem de ikincisi ayrı ayrı opsiyon)

spor, deri direksiyon (aynı mantık, yine iki opsiyon)

elektrikli sunroof

bi-xenon, far yıkama, oto yükseklik (malum bunlar)

bluetooth

usb bağlantısı

gelişmiş gösterge paneli

16" alaşım jant (kışlıklar için kaldırdım şu an)

arka park mesafe kontrol (ön yok malesef :( )

ayrıca aldıktan sonrası için;

18" turbine jantlar, GY F1 asymmetric 2 lastikler. (çok memnunum bunlardan) 225/45/18

Abi hayırlı olsun . Kazasız sürüşler dilerim :nazar: Bizim sitede bir arkadaş da almış 3 serini hakkaten bu sefer güzel yapmışlar çok beğendim :wub:

ali çok teşekkürler, daha iyisi senin olur inşallah :)

Güzel araç, Kaza, bela uzak olsun sahibinden, aracından :nazar:

servet iyi dileklerin için Allah razı olsun. cümlemize dilerim Allah'tan

O zaman süper, chiplenince daha da keyif verecektir.

kaşınmaya başladım zaten de kendimi tutmam lazım. yetmeli

abi maşallahı var söyleyecek söz bulamıyorum,yalnız resimler tadımlık olmuş,doyumluğunu bekliyoruz, 2020 yılında 2013 modeline binmeyi nasip etsin rabbim bana da inşallah

inşllah yepyenisine, en güzeline binersin kasım. forumdaki tüm arkadaşlar için dileğim Allah'ım gönüllerine göre versin. senin gönlünde de hep en iyisi en yenisi olsun. senin focus sıfır. yeni güzeldir.

Yorum bağlantısı
Remzi Erkesim

Aracınız hayırlı olsun bende siyahını 2 haftadır kullanıyorum, aracın en büyük handikabı rahat duramıyorsunuz, sürekli gaza basmak istiyorsunuz yürüyen aksam da buna izin verince benzi tüketimi artıyor yoksa araç piyasadaki çoğu (belkide hepsi )1,6 lt tam otomatik +benzinli+ C sınıfı araçlardan az yakıyor, ayrıca altı bana yüksek geldi, jazz ve c-max ile altının vurduğu yerlerde bmw ile daha rahat geçtim, aracın eksi yönü run-flat lastik güvenlik anlamında iyi ancak yol sesi yapmakta ayrıca yüksek süratlerde rüzgar uğultusu daha iyi olabilirdi

Yorum bağlantısı
Hakan İlter

Hayırlı olsun. İyi günlerde kazasız belasız kullanın inşallah.

Ben de uzun araştırmalar ve testler sonrasında yaklaşık 1 ay önce 316i ile c180 arasında kalıp sonunda beyaz c180 amg paket aldım. 1 aydır kullanıyorum, 3000km'ye yaklaştı.

Her iki araç da premium sınıf. Kullanıcısını üzmeyen çok kaliteli araçlar. Ben karar aşamasında iken 316i'de tekno paket+comfort paket beyaz renk ve sensatech bej deri döşeme düşünüyordum. Ancak comfor+techno pakette bile cruise control standart olmadığı için tercihimi c180 yöünüde kullandım. 100.000tl civarına satılan 8 ileri otomatik bir araca bmw'nin standart olarak cruise ctrl koymaması düşündürücü.

c180'de ön ve arka park sensörünün, cruise ctrl'ün standart olması cazip geldi. AMg pakette cam tavan, akıllı (sağ sol hareketli, uzun far asistanlı, gündüz ledli) farlar, elektrik kontrollü ön koltuklar ve yarı deri koltuklar standart. Ayrıca start stop özelliği haricinde bir de hold fonksiyonu var ki istanbul ankara gibi dur kalkı çok trafiklerde çok keyifli bir özellik.

Ancak AMG pakette sertleştirilmiş ve 15mm alçaltılmış bir süspansiyon var ki bu aracın spor bir karakter kazanmasını, yol tutuşunun iyileşmesini sağlarken konfordan az da olsa ödün veriyor. Önde 225/45/17 arkada 245/40/17 lastiklere de buna katkı sağlıyor.

Çok iyi bir tercih olmuş. Tekrar iyi günlerde kullanmanızı dilerim.

Deneyimlerinizi de sabırsızlıkla bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Emre Gülşen
(düzenlendi)

Tekrar hayırlı olsun.Plaka çok hoş, 06 ÖVGÜ 35 :bravo::good1:

tarihinde Emre Gülşen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Gürcüoglu

Rüyalarımdaki araç baz modeline bile razıyım :)

Hayırlı olsun zevk alarak güle güle kullanın

Yorum bağlantısı
Özkan Pehlivan

Kazasız belasız iyi günlerde kullanın. Çok güzel bir araç.

Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar

Hayırlı uğurlu olsun, kesinlikle keyifli güzel bir araç sahibi olmuşsunuz... Güzel günlerde kullanın...

Geçtiğimiz aylarda 2 Kez kiralama fırsatı buldum bu kasayı ve toplamda 1 hafta kadar kullandım... Hatta İstanbul'da son kiraladığım 3.16 nın ilk müşterisi ben oldum, direksiyona geçtiğimde araç sadece 7 km de idi... Aklımda kalan notlar;

- Gerçekten sürüş oldukça keyifli, performans umduğumdan iyi ancak yol sesi hızlandıkça umduğumdan fazla idi...

- Şanzıman davranışları kesinlikle aklımda kalacak kadar başarılıydı, en beğendiğim tarafı şanzıman davranışları ve motor devrinin seri hareketi idi. Bunca zamandır ön çekişli araç kullandığımdan olsa gerek otoyol bağlantı virajlarında arka çekişin ve şanzımanın spor sürüş keyfiyle gaz pedalına basmak konusunda resmen beni tahrik eden bir araçtı :)

- Yakıt tüketimi yine tahmin ettiğimden iyi çıktı, comfort modda Antalya şehiriçi 8 litre civarlarında tüketimi vardı, Sport modda 10 litreleri geçiyor, economy modda çok uzun kullanmak sabır işi pek deneme yapmadım ama aynı şartlarda 7 litreye inerdi...

- Kullandığım iki aracın iç döşemeleri farklı idi, içi bej deri döşeme olanı ile siyah kumaş döşeme olanı arasında içine oturduğunuzda hissedilen iç mekan şıklığı açısından kesinlikle çok büyük fark var..Bej deri döşeme aracın içi direkt bir üst sınıf hissi veriyor...

Özetle bence arka koltukça 3. yolcuya sık mecbur kalmıyorsanız kesinlikle parasını hakeden keyifli bir araç, benzinli motoruna, ağırlığına ve performansına göre tüketimdeki başarısı da bonus olarak yanında geliyor...

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Övgü Gürşen

Aracınız hayırlı olsun bende siyahını 2 haftadır kullanıyorum, aracın en büyük handikabı rahat duramıyorsunuz, sürekli gaza basmak istiyorsunuz yürüyen aksam da buna izin verince benzi tüketimi artıyor yoksa araç piyasadaki çoğu (belkide hepsi )1,6 lt tam otomatik +benzinli+ C sınıfı araçlardan az yakıyor, ayrıca altı bana yüksek geldi, jazz ve c-max ile altının vurduğu yerlerde bmw ile daha rahat geçtim, aracın eksi yönü run-flat lastik güvenlik anlamında iyi ancak yol sesi yapmakta ayrıca yüksek süratlerde rüzgar uğultusu daha iyi olabilirdi

teşekkürler

valla ben ne kullansam rahat duramıyorum. adam gibi gideyim diyorum ama olmuyor. sırf bu yüzden benzin ortalamam hala 10 litre. tam 10.0 litreydi bir aydır belki, haftasonu 10.1 oldu canım sıkıldı. önceki focus'umda da 10.5 litreydi. bende limitör var heralde, 10 litre altına düşüremiyorum şehir içinde. :D

rüzgar sesi rahatsız ediyor, altı bence yere yakın ama çok yaylanıyor. canımı sıkıyor hızlı giderken. tok değil yeterince ama çok rahat hiç değilse.

Hayırlı olsun. İyi günlerde kazasız belasız kullanın inşallah.

Ben de uzun araştırmalar ve testler sonrasında yaklaşık 1 ay önce 316i ile c180 arasında kalıp sonunda beyaz c180 amg paket aldım. 1 aydır kullanıyorum, 3000km'ye yaklaştı.

Her iki araç da premium sınıf. Kullanıcısını üzmeyen çok kaliteli araçlar. Ben karar aşamasında iken 316i'de tekno paket+comfort paket beyaz renk ve sensatech bej deri döşeme düşünüyordum. Ancak comfor+techno pakette bile cruise control standart olmadığı için tercihimi c180 yöünüde kullandım. 100.000tl civarına satılan 8 ileri otomatik bir araca bmw'nin standart olarak cruise ctrl koymaması düşündürücü.

c180'de ön ve arka park sensörünün, cruise ctrl'ün standart olması cazip geldi. AMg pakette cam tavan, akıllı (sağ sol hareketli, uzun far asistanlı, gündüz ledli) farlar, elektrik kontrollü ön koltuklar ve yarı deri koltuklar standart. Ayrıca start stop özelliği haricinde bir de hold fonksiyonu var ki istanbul ankara gibi dur kalkı çok trafiklerde çok keyifli bir özellik.

Ancak AMG pakette sertleştirilmiş ve 15mm alçaltılmış bir süspansiyon var ki bu aracın spor bir karakter kazanmasını, yol tutuşunun iyileşmesini sağlarken konfordan az da olsa ödün veriyor. Önde 225/45/17 arkada 245/40/17 lastiklere de buna katkı sağlıyor.

Çok iyi bir tercih olmuş. Tekrar iyi günlerde kullanmanızı dilerim.

Deneyimlerinizi de sabırsızlıkla bekliyorum.

çok teşekkürler, Allah cümlemize kazasız belasız binmeyi nasip etsin.

aynı ikilemde kalmıştım ben de. birkaç gün c180 kiralamıştım hatta denemek için. kesinlikle A4'ü rakip bile almıyorum bu ikisine. (tabi ki rakip ama ben hiç beğenmiyorum)

bu işler tercih meselesi. sorsalar tabi ki C'ye göre üstünlüklerini anlatırım öncelikle ama bu aslında benim tercihte ön planda tuttuklarım olur. diğerinin kötü bir araç olduğunu göstermez. mesela yeni bir model olması önemliydi benim için. 7 yaşında ve çok olan bir araç almak yerine 1 yaşında olanı tercih ettim. çünkü satana kadar eski kasa olmasını istemiyordum. iç mekan çok önemliydi benim için yine. C'de yapamadık. ana kucağını koyunca öne kimse oturamadı. bir de sürüş zevki eklenince bu oldu. 3 özellik sebebiyle ben de 316i seçtim. dedim ya tercih; beklentiler farklı.

önceki focusum son derece iyi bir yoltutuşa sahipti yayları ve lastikleri sayesinde ama çok sertti. ben bu nedenle c alsam fascination düşünüyordum mesela. halen C2nin daha çok beğendiğim özellikleri gösterge paneli, bence daha evladiyelik bir marka olması ve gerçekten ful araç olması.

sipariş bekleme şansım olsaydı kesinlikle cruise ve ön park sensörü alırdım. hatta rengi de beyaz olmazdı ama çarem yoktu. dediğinize kesinlikle katılıyorum; bu sınıfta bunların olmadığı arabayı getirmelerine dahi anlam veremiyorum. yıl 1986, mercedes e serisinde sağ ayna opsiyonel. yıl 2000 a4'te paspas fiyat farkı (yanlış hatırlamıyorsam) 1500 mark. yıl 2013 3 serisinde cruise opsiyonel. e elinin körü yani adamın 57 modelinde bile cruise vardı neredeyse.

size de hayırlı olsun, diyorum tek rakip c180 :good1:

Tekrar hayırlı olsun.Plaka çok hoş, 06 ÖVGÜ 35 :bravo::good1:

emre dileklerine çok teşekkürler,

benim ismim ve soyadımla ancak bu olabiliyor. eşim de izmirli olunca özellikle bunun kalmasını istedim. focustaki plakayı geçirdim :biggrin: . akla karayı seçtik yapana kadar. kulakları çınlasın, yeni sahibi hakana sinan kardeşlerin yardımı olmasa mümkün olamazdı. :flowers:

Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen

Rüyalarımdaki araç baz modeline bile razıyım :)

Hayırlı olsun zevk alarak güle güle kullanın

Allah razı olsun, en güzeli baz değil ful modeline forumdaki siz arkadaşlarım binin olsun inşallah.

Kazasız belasız iyi günlerde kullanın. Çok güzel bir araç.

çok teşekkürler, cümleten inşallah.

3 gün öce testini yaptın 316'nın benim bindiğim araba en boşuydu;

-Deri direksiyon yoktu

-8 ileri otomatik,sanırım opsiyon olarak sadece çelik jantlar (16") ve park sensörleri vardı sanırım

-Eco moda alıp 100km hıza sabitleyip anlık kaç litre yakıyor diye baktım ama şok oldum :D Meğersem göstergede analog bir tane anlık yakıt tüketim göstergesi varmış ordan bakılıyormuş,5-6 litre arası yakıyordu sanırım

-Motorun ara hızlanmaları/esnekliği hoşuma gitti

-Araç aslında o kadar ağır değil benim golften 100 kg ağır

-D modunda ikne kick down yapıp bayağı bir bastım,6000 devirde atıyor vitesleri.

-S moduna alıp bastığımda ise 6500de atıyor vitesleri,Sesi çok güzel arabanın ama malesef 5000 devirden sonra biraz boşa bağırıyor gibi geldi bana.

-Gaza bas/çek yapınca güzel çufluyor :)

-Bana 2012 model ellerindeki en boş 316 için 37.000 euro fiyat verdiler.

-Daha önce c180 156hpliklerden sürmüştüm ve arabanın hiç alakası yoktu 156 hp ile.122hplik leon tsi içinden geçer gider o arabanın.

-316 kesinlikle daha iyi gidiyor gibi hissettiriyor ondan.

-Fakat ben dizele alıştığımdanmı yada uzun zamandır benzinliyle tam gaz gitmediğimdenmi bilmiyorum ama fabrika verisi 9.2 saniye olan bir araç diye bindim.Pekte beni 9.2 saniyelik araba gibi koltuğa yapıştırmadı :) Performans tamamen tatminkar.Güle güle kullan abi.

mert %99 aynı fikirdeyim. kesinlikle aynı tecrübeye sahip oldum ben de. daha güzeline binersin inşallah. benim paketlerle 43.000'e aldım arabayı. senin sorduğunla aynı indirim oranıyla.

Maşallah! Güzel araç. Hayırlı olsun!

teşekkürler, Allah razı olsun

Hayırlı uğurlu olsun, kesinlikle keyifli güzel bir araç sahibi olmuşsunuz... Güzel günlerde kullanın...

Geçtiğimiz aylarda 2 Kez kiralama fırsatı buldum bu kasayı ve toplamda 1 hafta kadar kullandım... Hatta İstanbul'da son kiraladığım 3.16 nın ilk müşterisi ben oldum, direksiyona geçtiğimde araç sadece 7 km de idi... Aklımda kalan notlar;

- Gerçekten sürüş oldukça keyifli, performans umduğumdan iyi ancak yol sesi hızlandıkça umduğumdan fazla idi...

- Şanzıman davranışları kesinlikle aklımda kalacak kadar başarılıydı, en beğendiğim tarafı şanzıman davranışları ve motor devrinin seri hareketi idi. Bunca zamandır ön çekişli araç kullandığımdan olsa gerek otoyol bağlantı virajlarında arka çekişin ve şanzımanın spor sürüş keyfiyle gaz pedalına basmak konusunda resmen beni tahrik eden bir araçtı :)

- Yakıt tüketimi yine tahmin ettiğimden iyi çıktı, comfort modda Antalya şehiriçi 8 litre civarlarında tüketimi vardı, Sport modda 10 litreleri geçiyor, economy modda çok uzun kullanmak sabır işi pek deneme yapmadım ama aynı şartlarda 7 litreye inerdi...

- Kullandığım iki aracın iç döşemeleri farklı idi, içi bej deri döşeme olanı ile siyah kumaş döşeme olanı arasında içine oturduğunuzda hissedilen iç mekan şıklığı açısından kesinlikle çok büyük fark var..Bej deri döşeme aracın içi direkt bir üst sınıf hissi veriyor...

Özetle bence arka koltukça 3. yolcuya sık mecbur kalmıyorsanız kesinlikle parasını hakeden keyifli bir araç, benzinli motoruna, ağırlığına ve performansına göre tüketimdeki başarısı da bonus olarak yanında geliyor...

çok teşekkürler, daha iyisi sizin olsun.

tüketim olarak 10 litre altına inemedim. henüz 2000km filan oldu ama tasarruf etmeyecek gibi bu. bence c180 ile finalde aralarında 1-15litre belki oynar. o da 10 litre üstü ortalamalarda geçerli. c180'de 8 litre yakan adam bu araçta 7.5 litre belki görür bence. şehir dışları çok yakındır tahminim. eco-pro da sadece şehir dışında kullanılır gibi. öldürüyor şehir içinde. ışıklarda kalkmak için 10 saniye filan lazım o modda :) tecrübelerimiz aynı olmuş. yalnızca 2-3 noktada farklı düşünüyorum. arka genişlik bence iyi. şaft tüneli yüksek tabi ama diz mesafesi rakiplerden iyi. ben lastikleri değiştirdiğimden olabilir yol sesi hemen hiç gelmiyor bana ama rüzgar sesi rahatsız ediyor. sürat arttıkça uğulduyor anlaşılmaz biçimde. beje renk olarak kesinlikle katılıyorum çok daha güzel duruyor ama Allah razı olsun forumdan oğuzhan sayesinde ben kumaş aldım. o sensatec denen illet havanın ısınmasıyla da gerçek yüzünü gösterdi. istediğiniz kadar serinletin aracı o garip deri yakıyor. kıyafetinizin boyası da terleyince üstüne geçiyor. arkadaşım bile almadan uyarmamıştı. oğuzhan uyardı bununla ilgili ve aman abi alma dedi. arkadaşıma da sorunca (onda siyah sensatec var) o da "evet çok yakıyor ben de şikayetçiyim" deyince bejden vazgeçip siyah kumaş aldım. bir de zaten aldığım günlerde ya bej sensatec ya da siyah kumaş+sunroof alacaktım. bej ve sunroof aynı araçta yoktu. sunroof seçmeye bahane oldu yani.

Hayırlı olsun. :nazar:

sağolun, Allah razı olsun

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...