İçeriğe Yönlendir

Enjektör Problemi

Kadir Çorap

Recommended Posts

Mert Can Üzger
(düzenlendi)

Arkadaşlar kısa bir araştırmayla bosch servisi gibi Delphi servisi de olduğunu öğrendim.Antalyada 2 tane varmış.Ultrasonik temizliğe 120 tl alıyorlarmış.Sökme işlemini başkası yapıyormuş 80 tl.imiş.Benim aracımın üzerinde de delphi yazıyor zaten.Usta bana katkı kullanın o da aynı işi yapıyor dedi.Delphi'nin kendi markasıyla katkısı varmış.45 tl imiş.Ama enjektör memelerinde sorun varsa düzeltemez dedi.

Müsaadenizle ben buna gülmek istiyorum :D

Hiç bir katkı ultrasonik temizliğin yaptığı gibi bir temizlik yapamaz.

tarihinde Mert Can Üzger tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Ben yakın zamanda würth kullandım.Açıkçası hiçbir fark görmedim desem yeridir.

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger

Ultrasonik temizlik ne şekilde yapılıyor acaba şahit olabildinizmi ?Yani kelimeye bakınca mikroskobik düzeyde gibi bir izlenim ediniyor insan.

Ultrasonik temizliğin nasıl yapıldığına şahit olmadım hiç...

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Ultrasonik temizlik ne şekilde yapılıyor acaba şahit olabildinizmi ?Yani kelimeye bakınca mikroskobik düzeyde gibi bir izlenim ediniyor insan.

Akan bey aracınız kaç kilometrede ?Çünkü herkes würth ü çok övüyor.Bariz çekiş farkı oldu falan diyenler var.Acaba würth de bor gibi çok kilometreli araçlarda mı faydalı oluyor ?

230.000 de aracım benim.Bilmiyorum belki faydası olmuş ben farketmemişimdir.Belkide zararı olmuştur cidden bilemiyorum.Ama şu an aracımın çekişi düşük birazcık.Bundan önceki depoda kullanmıştım ben.Şu an ayrıca rüzgar sesi gibi bir sesle boğuşuyorum.Turbo hortumumda bir sıkıntı vardı.Anca dün geldi parça takılınca daha net anlayacağım ne olduğunu

Yorum bağlantısı
Ferdi R Arslan

Arkadaşlar yakın zamanda benım enjektörlenden mazot kacagı vardı,Götürdüm servise enjektörler söküldü içeride bir cihaza bağlanıp ultrasonik temizleme yapıldı devasa bir cihaz,geri dönüş oringleri,pullar değiştirildi,mazot kurumları temizlendi,ayrıca enjektörlere bakıldı iyi durumdaymış içindeki 4 adet valf ve 8 adet baskı yayıda değişti işçilik toplam 1 yıl garanti ile 450tl ödedim....

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Turboda kaçak varsa belli etmez tabiki.Daha öne enjektör veya turbo değiştimi hiç?Benim araç ta 187.000 de o yüzden başıma gelecekleri önceden bileyim dedim de :)

Açıkçası o konuda net bilgim yok.Ben yeni aldım sayılır aracı.Bazı masrafları göze alarak aldım zaten aracımı.Hani benim derdim açıkçası durumları nedir diye bilmek.Ona göre hazırlayacağım kendimi.Kısa vade de satmayı düşünmüyorum.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Bir de sormak isterim.Sizin enjektörler de Delphi mi?Bakımdan sonra nasıl farklar oldu ?

ÖZel değilse kaça aldınız acaba ?Ben daha önce resimlerini görmüştüm aracınızın.Hiç te 230.000 gibi durmuyordu.Benimkisi 2006 tdci trend ama sizinki benimkinden çok daha diri duruyor.

Fiyat hiç yazmadım foruma zaten.Benim aldığım fiyatlara f1 satıyor millet :D Ama masrafı vardı onlara mütakip düştük fiyattan ;)

Yorum bağlantısı
Akan Belen

f1 sanırım şanzuman oluyor.Pahalı aldım demek istediniz herhalde

Yok yok yanlış anlaşılma oldu.Focus 1 demek istedim :)

Yorum bağlantısı
Ferdi R Arslan

Bir de sormak isterim.Sizin enjektörler de Delphi mi?Bakımdan sonra nasıl farklar oldu ?

ÖZel değilse kaça aldınız acaba ?Ben daha önce resimlerini görmüştüm aracınızın.Hiç te 230.000 gibi durmuyordu.Benimkisi 2006 tdci trend ama sizinki benimkinden çok daha diri duruyor.

Ankara da bosh-siemens servisinde...Enjektörler siemensti galiba net hatırlıyamadım sormustum ama..Bakımdan sonra yakıt düştü performansı iyiydi zaten ama daha iyi oldu kaçışı...zaten bendeki sıkıntı sadece mazot kaçağı vardı....

Yorum bağlantısı
Kadir Çorap
(düzenlendi)

Arkadaşlar Konuya açıklık getiriyorum Bu enjektör temizleme ve Enjektör değişim işlemini POMPACI lar yapıyorlarmış.

Benim Problemim hala çözülmedi motor ustası beni pompacıya yönlendirdi pompacı arkadaşta bana sorum eğer memelerdeyse 700 LİRA masraf olacağını Söyledi eğer degilse 700-1100 arası kazalı araçlardan çıkma Enjektörlerden alıp takılacakmış açıkcası bu pompacı arkadaş beni tatmin edemedi ne yazık ki bursada bu işilerden anlayan usta pompacı arkadaşlar mevcutmudur.bilen arkadaşlarımızdan varsa bir yardımcı olabilirler ise sevinirim

Bu şuan bana söylenen Fiyatlar hakkındada Çağlar abim bir değerlendirme yaparsan çok sevineceğim bu rakamlar bile bana gerçekten yüksek geldi tamirin bedelinin bu olmaması gerekli bence yinede usta işidir saygı duyarım ama

Bu arada çağlar abim motorcu arkadaş bana dediki Motorda tekleme yok dedi büyük ihtimalle memelerden problem dedi ama kesin olarakta emin değiliz şeklinde ifadeler kullandı abi bu enjektörlerin bir kontrolü yokmu ya yani illaki yaptıracağımız zamanmı söküyor yoksa adamlar uğraşmak istemediklerindenmi sökmemişler anlamadım gitti :?

tarihinde Kadir Çorap tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tamer Taban

size verilen fiyat normal bence. bende 4 meme değiştirdim 200 işçilik 400 memeler 600 tl verdim. dediğiniz gibi bu işi enjektör ve pompacılar yapıyor. tamircide sökse enjektörü pompacıya yollayacak.

Yorum bağlantısı
Ferdi R Arslan

Arkadaşlar Konuya açıklık getiriyorum Bu enjektör temizleme ve Enjektör değişim işlemini POMPACI lar yapıyorlarmış.

Benim Problemim hala çözülmedi motor ustası beni pompacıya yönlendirdi pompacı arkadaşta bana sorum eğer memelerdeyse 700 LİRA masraf olacağını Söyledi eğer degilse 700-1100 arası kazalı araçlardan çıkma Enjektörlerden alıp takılacakmış açıkcası bu pompacı arkadaş beni tatmin edemedi ne yazık ki bursada bu işilerden anlayan usta pompacı arkadaşlar mevcutmudur.bilen arkadaşlarımızdan varsa bir yardımcı olabilirler ise sevinirim

Bu şuan bana söylenen Fiyatlar hakkındada Çağlar abim bir değerlendirme yaparsan çok sevineceğim bu rakamlar bile bana gerçekten yüksek geldi tamirin bedelinin bu olmaması gerekli bence yinede usta işidir saygı duyarım ama

Bu arada çağlar abim motorcu arkadaş bana dediki Motorda tekleme yok dedi büyük ihtimalle memelerden problem dedi ama kesin olarakta emin değiliz şeklinde ifadeler kullandı abi bu enjektörlerin bir kontrolü yokmu ya yani illaki yaptıracağımız zamanmı söküyor yoksa adamlar uğraşmak istemediklerindenmi sökmemişler anlamadım gitti :?

Zaten bu işin işçiliği biraz pahalı oluyor enjektörleri sökmek için motorda hemen hemen çoğu şey sökülüyor zaten bu da öyle kolay bir iş değil...bişey değişimeyecek olsa bile sök cihaza bağlat enketörleri ultrasonik temizlettir işi bile en az 150-200tl arası...

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Benim kafamı karıştıran olay şu.Enjektörler ölçülmek için sökülmek zorunda mı.Bu işi iyi yapacak yer diye düşündüğümüz bosch servisiyle görüştüm.Enjektörlerin sökülmeden test edildiğini söylediler bana cihazla.Burada da başka türlü yapabilecek yer yok.Çıkacak duruma göre de pompacıya yönlendirdiklerini söylediler bana.

Sökerek test ile sökülmeden test arasında fark varmıdır.Yada şöyle sorayım sökmeden test yaptıtayım mı bosch da yoksa çok anlamlı olmaz mı 80 tl de fiyatı varmış işlemin

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Benim kafamı karıştıran olay şu.Enjektörler ölçülmek için sökülmek zorunda mı.Bu işi iyi yapacak yer diye düşündüğümüz bosch servisiyle görüştüm.Enjektörlerin sökülmeden test edildiğini söylediler bana cihazla.Burada da başka türlü yapabilecek yer yok.Çıkacak duruma göre de pompacıya yönlendirdiklerini söylediler bana.

Sökerek test ile sökülmeden test arasında fark varmıdır.Yada şöyle sorayım sökmeden test yaptıtayım mı bosch da yoksa çok anlamlı olmaz mı 80 tl de fiyatı varmış işlemin

Sökmeden geri dönüşleri kontrol ederek enjektör hakkında bilgi sahibi olunabiliyor..Sökünce cihaza bağlanıp püskürtme düzenleri, gözle ve miktar olarak kontrol ediliyor.

Yorum bağlantısı
Ferdi R Arslan

Siz aracınızın enjektörlerini hiç görmediniz mi?Hava filtresini sökücekler hemen altında 4 tanedir enjektörü sökmeden neyi nasıl test edicekler anlamadım açıkcası.bende onlar çıkıp cihaza bağlandı ve ultrasonik temizleme yapıldı.Şuanda sıkıntı falan kalmadı...

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Sökmeden geri dönüşleri kontrol ederek enjektör hakkında bilgi sahibi olunabiliyor..Sökünce cihaza bağlanıp püskürtme düzenleri, gözle ve miktar olarak kontrol ediliyor.

Telefonda bilgi aldım bende.Adam anlattı durumu.Geri dönüş miktarı memelerde kaçırma var mı yok mu,olan bütün sorunları belirleyebiliyoruz.Tamir olabilecek se tamir olacak kısımlar için pompacıya yönlendiriyoruz falan dedi ama emin olamadım.1 saat falan sürüyor işlem dedi.Olmazsa bir baktırayım yahu en azından bir fikir sahibi oluruz

Siz aracınızın enjektörlerini hiç görmediniz mi?Hava filtresini sökücekler hemen altında 4 tanedir enjektörü sökmeden neyi nasıl test edicekler anlamadım açıkcası.bende onlar çıkıp cihaza bağlandı ve ultrasonik temizleme yapıldı.Şuanda sıkıntı falan kalmadı...

Görmediniz mi derken anlayamadım.Yeni aldım sayılır aracı.Ve açıkçası gördüğüm birşey yok.Geri gönüş hortumlarına cihaz bağlanıyormuş.İşin kötüsü burada ultrasonik temizlik yapan yer daha buladım araştırıyorum halen daha :(

Yorum bağlantısı
Tamer Taban

enjektör sökülüyor cihaza bağlanıp 1500 bar basınçta mazot püskürtülüyor... benim enjektörler bu püskürtme sonrası işeme diye tabir edilen minicik bir damla mazot damlatıyordu, damlaya damlaya göl olup, bu mazot aracı park ettiğim yerde bile birikmeye sebep oluyordu. bana demediler sökülmeden bakılabiliyor diye. bu meme değişim işlemini yapmadan önce araç dururken arkadaş gazı kökledi ve egsozttan kapkara bir bulut çıktı resmen ve teşhis kondu enjektör kaçırıyor dediler. pullarıda 1 hafta önce değişmiştim, acemi bir ustaya. :angry: 4 enjektörden üçünün memesi arızalı çıktı ama dördünüde değiştirdik. aracım yokuşlarda keçi gibi tırmanıyor şimdi maşallah :nazar:

Yorum bağlantısı
Ferdi R Arslan

Telefonda bilgi aldım bende.Adam anlattı durumu.Geri dönüş miktarı memelerde kaçırma var mı yok mu,olan bütün sorunları belirleyebiliyoruz.Tamir olabilecek se tamir olacak kısımlar için pompacıya yönlendiriyoruz falan dedi ama emin olamadım.1 saat falan sürüyor işlem dedi.Olmazsa bir baktırayım yahu en azından bir fikir sahibi oluruz

Görmediniz mi derken anlayamadım.Yeni aldım sayılır aracı.Ve açıkçası gördüğüm birşey yok.Geri gönüş hortumlarına cihaz bağlanıyormuş.İşin kötüsü burada ultrasonik temizlik yapan yer daha buladım araştırıyorum halen daha :(

Pompacıya yönlendiriyoruz diyosa boşverin bence direk bir pompacıya gidin ki mutlaka onlar bi sebepten sizi yine pompacıya yönlendirecektir iki yere de ayrı para vermeniz yazık olur sonra...

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Duman olayı bende de fazlasıyla mevcut şu an.Arkada olup da beni sıkıştırmaya çalışanları peşimden savmak için iyi oluyor gerçi ama :biggrin:

Ama enjektörlerin durumunu da oldukça merak ediyorum hani.

Pompacıya yönlendiriyoruz diyosa boşverin bence direk bir pompacıya gidin ki mutlaka onlar bi sebepten sizi yine pompacıya yönlendirecektir iki yere de ayrı para vermeniz yazık olur sonra...

Mesele pompacı enjektörleri test edebilecek mi mesele bu.Küçük yer olduğu için bu işi yapan zaten pek yok.Bosch ellerinde ölçüm cihazı var diye gideceğim zaten gidersem

Yorum bağlantısı
Ferdi R Arslan

Pompacının işi asıl bu zaten.Ankarada bosh-siemens servisi adında seçkin pompa var bu adamlar her türlü işi aynı mekanda yapıyolar zaten,yönlendirme falan yok başka bir yere...

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

enjektör sökülüyor cihaza bağlanıp 1500 bar basınçta mazot püskürtülüyor... benim enjektörler bu püskürtme sonrası işeme diye tabir edilen minicik bir damla mazot damlatıyordu, damlaya damlaya göl olup, bu mazot aracı park ettiğim yerde bile birikmeye sebep oluyordu. bana demediler sökülmeden bakılabiliyor diye. bu meme değişim işlemini yapmadan önce araç dururken arkadaş gazı kökledi ve egsozttan kapkara bir bulut çıktı resmen ve teşhis kondu enjektör kaçırıyor dediler. pullarıda 1 hafta önce değişmiştim, acemi bir ustaya. :angry: 4 enjektörden üçünün memesi arızalı çıktı ama dördünüde değiştirdik. aracım yokuşlarda keçi gibi tırmanıyor şimdi maşallah :nazar:

Araç dururken gazı köklediğinde siyah duman atmayan var mı merak ettim şimdi? Böyle teşhis ilk defa duyuyorum :unsure2:

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

şu an benim aracım siyah duman atmıyor.

Gaza köklendiğinde zengin karışım oluşur ve siyah duman olur normaldir

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Kadir Çorap
(düzenlendi)

arkadaşlar 1 yıldan bu zamana kadar anca kendimi topladım ve aracımı yaptırmaya karar verdim.

3 gün önce pompacıya gittim aracın enjektörlerine baktılar enjektörlerde sıkıntı yokmuş temizliği yapıldı ve yerine takıldı.

conta filan değiştirmişler sormadımda ne contası diye benden 300 tl para aldılar ama problemim çözülmedi.

enjektörler sağlammış ama pismiş temizlemişler araçta olan değişiklik araç şuan hönkür hönkür ama gel gelelim 4. viteste 120 yapıyor ama 5. vitese atıyorum yine 120 yapıyor bayırda çekiş düşük dikyollarda 3. vites hatta hafif daha dik olan yerlerde 2. vitese düşüyorum. 

şimdi arkadaşlar bu pompaçı arkadaş bana sorunun TURBODAN kaynaklandığını söyledi ve tamirininde 300-500 tl arası bişey tutacağını söyledi sizce bu problem turbodanmı başka bir tamirciyede gösterdim erinmedim oda bu aracta elektronik bir problem ollduğunu söyledi yine kafam karıştı tam yaptırmaya niyetleniyoruz herkes bişey söylüyo yaptırıyoruz olmuyo araç tamircilermi problemli benmi problemliyim anlamadım.

şimdi bu turboyu yaptırtayımmı arkadaşlar ?

konu hakkında bilgili arkadaşlardan bu hafta içinde bir cevap bekliyorum teşekkürler

tarihinde Kadir Çorap tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

tamir etmeye gayrret gösterenlerde bir sorun var, kızdırma bujisine bakan olmadı mı?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...