İçeriğe Yönlendir

Enjektör Problemi

Kadir Çorap

Recommended Posts

Kadir Çorap
(düzenlendi)

tamir etmeye gayrret gösterenlerde bir sorun var, kızdırma bujisine bakan olmadı mı?

abi sadece enjektörler temizlendi bunun problemi turboda dediler

abicim araç 4. viteste 3.500 deviri görüyor fazlasını görmüyor 5 e atıyorum vitesi 2.500 devire düşüyor hız 120 de 4. vitestede 5. vitestede aynı 120 yi geçemiyorum ve 5. viteste 2.500 devirden 1 fazlasını görmüyor

kızdırma bujisine bakan olmadı abi acıkcası

çağlar abi bu sorunu senden başkası çözemicek bak gör xD

tarihinde Kadir Çorap tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Kadir Çorap

Çağlar abi bu hafta cumartesi günü allah kısmet ederse turbocu cem diye bir arkadaş varmış bursa beşyolda oraya gidicez bakalım senin önerinide söyleyeceğim inş. Şu sorun çözülür ya

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Çağlar abi bu hafta cumartesi günü allah kısmet ederse turbocu cem diye bir arkadaş varmış bursa beşyolda oraya gidicez bakalım senin önerinide söyleyeceğim inş. Şu sorun çözülür ya

Hala baktırmadınız mı kızdırma bujilerine?

Yorum bağlantısı
Kadir Çorap

25 usta gezdık herkes baska sey soyluyor turbocu cem de aracın kalması lazım 3 gun dedı anlamadım gitti

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Turbo revize işi sakat, orjinal gibi dayanmıyor, emişi açın ve pale bakın, sağlamsa kenara sürtmemişse ve 1-2mm. milde boşluk varsa kurcalatmayın, heleki ıslık sesi yoksa dokundurtmayın boş yere turboya.

Siz mutlaka kızdrma bujilerini kontrol ettirin sonra enjektöre gelin, arkadaşlar haklılar.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kadir Çorap
(düzenlendi)

Kızdırma bujisini değiştirelimmi ? ne kadardır bu kızdırma bujisi dediğimiz olay ? Birde araçta şuan turbo ve enjrktörlerde hiç bir problem yok denildi çalışıyorlar birtek kızdırma bujimiz kaldı herhalde bu kıDırma bujisinden dolayı çekiş bu kadar düşermi veya çekiş ile ne alakası var kızDırma bujisinin açıkcası çok merak ettim ben kızdırma bujisini aracı calıştırırken lazım olduğunu ve başka hiç bir işe yaramadığını zannediyordum başka işlevleridemi varmış ?

tarihinde Kadir Çorap tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

4 ü 100 lira civarıdır, yalnız sökerken kırılıp içeri düşme riski var, öncelikle çalışıyormu baktırın, kontrol için söküp bakalım demesinler, zira kırılır ucu içerde kalırsa çıkarması derttir, üst kapak açılıp çıkarmak zorunda kalınabilir, önce çalışıyormu ona baksınlar.

Değişim için mesela şuraya bakın, nasıl oluyor göreceksiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_54326574/tm.htm

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Kadir Çorap

Hocam anladım fiyat pek fazla bişey değilmiş değiştiririz ama bu kızdırma bujisinin işlevi (görevi) nedir? Yani bu yüzden aracın çekişinde problem olurmu ? Bu bölümü tam olarak anlamak istiyorum ?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Hocam anladım fiyat pek fazla bişey değilmiş değiştiririz ama bu kızdırma bujisinin işlevi (görevi) nedir? Yani bu yüzden aracın çekişinde problem olurmu ? Bu bölümü tam olarak anlamak istiyorum ?

Olur, görevi motor normal çalışma ısına elene dek ateşlemeye yardımcı olmaktır, motor iyice ısınana kadar çalışırlar, ışığı yanmasada kesik kesip çalışır bunlar, o yüzden arızalıysa çekiş düşer.

Yorum bağlantısı
Kadir Çorap

Sabahtan bu zamana kadar bu konuyu araştırmaktayım bu ve kızdırma bujisi dizel motorların olmassa olmazı imiş ancak hiç bir tamircinin aklına gelmemesi ilginç bir durum hayret. Her dizel araçta olmayabiliyor ama şöyle birşey var her dizel fiesta ve focusta bu problem yaşanıyormuş arkadaşlar hata kodu vermiyormuş bunuda öğrendik benim aracımdaki problemde herhalde kızdırma bujileri

çünkü araç ;

aracın hızı 120 yi geçmiyor.

3-4-5 viteslerde araba 2500 deviri geçemiyor.

aracı çalıştırdığımda da 400-500 devirde çalışıp 10-15 dakika boyunca sesli ve sarsıntılı çalışıyor.

normal rampalarda çekiş düşüyor 3. vitese hatta 2. vitese düştüğüm rampalar oldu (doblo ile 5. viteste çıkıyordum.)

Enjektör ve turbosunada baktırdım sıkıntı çıkmadı PAZARTESİ KIZDIRMA BUJİLERİNİN HEPSİNİ DEĞİŞTİRECEM YA :D çok moralim bozuk

pazartesi günü ilk işim bu kızdırma bujilerini değiştirmek bu işide bizim burda inş. yapabilirler zor birşeymidir kızdırma bujisi değiştirmek abiler ?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sabahtan bu zamana kadar bu konuyu araştırmaktayım bu ve kızdırma bujisi dizel motorların olmassa olmazı imiş ancak hiç bir tamircinin aklına gelmemesi ilginç bir durum hayret. Her dizel araçta olmayabiliyor ama şöyle birşey var her dizel fiesta ve focusta bu problem yaşanıyormuş arkadaşlar hata kodu vermiyormuş bunuda öğrendik benim aracımdaki problemde herhalde kızdırma bujileri

çünkü araç ;

aracın hızı 120 yi geçmiyor.

3-4-5 viteslerde araba 2500 deviri geçemiyor.

aracı çalıştırdığımda da 400-500 devirde çalışıp 10-15 dakika boyunca sesli ve sarsıntılı çalışıyor.

normal rampalarda çekiş düşüyor 3. vitese hatta 2. vitese düştüğüm rampalar oldu (doblo ile 5. viteste çıkıyordum.)

Enjektör ve turbosunada baktırdım sıkıntı çıkmadı PAZARTESİ KIZDIRMA BUJİLERİNİN HEPSİNİ DEĞİŞTİRECEM YA :D çok moralim bozuk

pazartesi günü ilk işim bu kızdırma bujilerini değiştirmek bu işide bizim burda inş. yapabilirler zor birşeymidir kızdırma bujisi değiştirmek abiler ?

Kızdırma bujilerini ehil birinde değiştirtin. Sökülürken kırılırsa pistona düşüyorlar. Kapak sökülmek zorunda kalır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Ayrıca yeni nesil dizellerin hatta eskilerde bile kızdırma bujisi vardır, olmasa kışın zaten çalıştıramazsın, çalışşada yeterli ısıya ulaşması çok zor olurdu motorun.

Yorum bağlantısı
Kadir Çorap

aracı tamirci arkadaşa bıraktım kızdırma bujileri değişecek dedim problemi tekrar söyledim bana boşuna masraf yapıyorsun o problemi kızdırma bujilerinden yapmaz ama değiştir diyorsan değiştiririm dedi yoğun ısrarım üzerinede değiştiriyor inşallah problem kızdırma bujisindedir arkadaşlar saygılar 

Yorum bağlantısı
Kadir Çorap

evet arkadaşlar kızdırma bujilerinide değiştirdik hiç birşey değişmedi :) kanserli aracımız için başka çözüm vericekler varmı ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...