Kemal Korkmaz 20 Mart 2013 Paylaş 20 Mart 2013 Beyanınızı verin sonra ceza ile karşılaşmayın .... Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 20 Mart 2013 Paylaş 20 Mart 2013 Arkadaşlar benim dairemde Babamlar oturuyor.Kira falan da almıyorum.Şimdiye kadar da beyan falan vermedim.Acaba bura da babamlar oturuyor kira almıyorum diye ayrıca beyan gerekli midir ? Yoksa kira alınmadığı için zaten hiç kurcalamamak daha mı iyidir Şükrü Kızılot'un bu konu hakkında çok güzel yazıları vardı... Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 20 Mart 2013 Paylaş 20 Mart 2013 Şükrü Kızılot'un bu konu hakkında çok güzel yazıları vardı... Hiç sevmem kendisini.Kafa karıştırıcı bence yazıları Durduk yere iş çıkartıyor başımıza. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 20 Mart 2013 Paylaş 20 Mart 2013 Hiç sevmem kendisini.Kafa karıştırıcı bence yazıları Durduk yere iş çıkartıyor başımıza. Adam işin doğrusunu söylediği için "aha, buna da para vermiyorduk, şimdi kaçtı" diyorsun tabi Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 20 Mart 2013 Yazar Paylaş 20 Mart 2013 Devlete vergi vermek için verilen beyanname den alınan damga vergisi Şaka değil gerçekten böyle Gerçek usul seçersen öyledir... Doğrudur... Damga vergisinden kaçış yok kaç adet küçük esnaf beyanname veriyor bunu 30 la bir çarpsana her ay maaş flowers Bence damga vergisinin adı 'Selamın Aleyküm' vergisi olmalıdır. Zira kapıdan her girenden alıyorlar. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 20 Mart 2013 Yazar Paylaş 20 Mart 2013 Dairelerden kira geliri var ise, bizde kirada oturuyor isek, bunu gider olarak gösterip, gelir vergisinden indirim yaptırabiliyormuyuz ? Evet yapılabiliyor, hatta brdiğiniz kira daha fazla ise yani zarar ise (benim gibi) sadece damga vergisi görülüyor. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 20 Mart 2013 Paylaş 20 Mart 2013 Ya sormayın piyasada bir söylenti var bilginiz varmı?Söylentiye göre araç muayeneleri her yıl olacakmış.Facebook da gördüm birkaç kere.Gazetelerde de -cek,-cak tarzı haber vardı galiba... Her sorunu kendi konusunda konuşursak düzeni bozmamış oluruz.. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 20 Mart 2013 Yazar Paylaş 20 Mart 2013 internetten giriş yaptım, indirimler sayfasında eğitim sağlık vs. var, kira giderini nereye giriyoruz peki? https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp?page=IVD_HSP_GMSI buradan bakmak gerekiyor. Vergiden istisna edilen tutar bölümünde 3000 seçilmeli. en üstte de yıllık gelir yazılmalı. Yorum bağlantısı
Özkan Pehlivan 20 Mart 2013 Paylaş 20 Mart 2013 Peki mülk üzerinde 4 mirasçı hak sahibi. Bu durumda nasıl hesaplanıyor? Örneğin yıllık kira geliri 16000 TL. Fakat 4 mirasçı var. Yorum bağlantısı
Hüseyin İlik 20 Mart 2013 Paylaş 20 Mart 2013 Ne yapmak gerekir? Ben çok kira almıyorum ancak alt sınırı geçiyor, kendimde ayrıca kira veriyorum nasıl bir beyannamede bulunmam gerekir, (yada bulunmalımıyım) Aslında daha önce cevap verilmiş ve siz de beyanname vermişsiniz ama yine de belirtelim; bu durumlarda ödenen kira, amortisman, ilk 5 yıl için iktisap bedelinin %5 i gibi giderler "gerçek gider usulü" seçilerek düşülebiliyor. Ancak daha önce götürü gider seçildiyse iki yıl geçmeden gerçek gidere dönülemez. İş yeri kira gelirleri de aynı rakammı ? Burada işyeri kirasından stopaj yapılıp yapılmamadığı önemli. Stopaj yapılıyorsa beyan sınırı 25000 TL dir. Yapılmıyorsa işyerleri için 3000 TL lik istisna yok. Konut ve işyeri kira geliri birlikteyse önce konut için 3000 TL istisna düşülüp 25000 i aşıyorsa beyanname verilecek. Arkadaşlar benim dairemde Babamlar oturuyor.Kira falan da almıyorum.Şimdiye kadar da beyan falan vermedim.Acaba bura da babamlar oturuyor kira almıyorum diye ayrıca beyan gerekli midir ? Yoksa kira alınmadığı için zaten hiç kurcalamamak daha mı iyidir Bu durumda emsal kira uygulanmaz. Ancak ana, baba, dede, çocuk, torun ve kardeşler dışında oturan varsa bedavaya oturuyor deme durumu yok. Bedavaya bile oturuyor olsa emlak vergi değerinin %5 ini elde ettiğiniz varsayılır. Bende birşey sormak istiyorum, babam emekli ve 3 daireden kira geliri var, kendisi çalışmaya devam ediyor.. Kira gelir beyannamesi ve vergi ödemesi gerekiyormu ? emekli olanlardan alınmıyor diye duydum.. Emekli istisnası belediyelere ödenen emlak vergisinde var. Kira gelirinde emekliliğin önemi yok. yıllık gelir 3000 TL yi aşıyorsa beyana tabidir. Dairelerden kira geliri var ise, bizde kirada oturuyor isek, bunu gider olarak gösterip, gelir vergisinden indirim yaptırabiliyormuyuz ? Yukarıda açıklandığı üzere böyle bir hakkınız var. Ödediğiniz kira daha aldığınızdan fazla veya eşitse hatta çok az düşük bile olsa ödenecek vergi çıkmaz, bu sene için 40 TL damga vergisi ödersiniz sadece. Peki mülk üzerinde 4 mirasçı hak sahibi. Bu durumda nasıl hesaplanıyor? Örneğin yıllık kira geliri 16000 TL. Fakat 4 mirasçı var. Meskense 3000 TL istisna her mirasçı için dikkate alınır ve herkes bu istisnayı düşerek kendi gelirinin beyanamesini verir. 16000 eşit bölüşülüyorsa her birinin geliri 4000 TL dir ve buna göre beyanname verilir. 2 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 21 Mart 2013 Paylaş 21 Mart 2013 Allah razı olsun.Net cevap aldım..Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Hüseyin İlik 21 Mart 2013 Paylaş 21 Mart 2013 Bilgilendirme için teşekkür ederim. Allah razı olsun.Net cevap aldım..Teşekkürler. Rica ederim yardımcı olabilsiysem ne mutlu Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 25 Mart 2021 Paylaş 25 Mart 2021 (düzenlendi) Alınan ve kiraya verilen konut için, alım tarihinden geçerli 5 sene boyunca, tapuda gösterilen değerin %5’ini gider olarak gösterebiliyor. Vergi dairesinde bir adet ot beyinli yüzünden 2 yılın vergisini götürü bedelden vermiştim. bağış-sağlık eğitim (%10) hayat sigortası, ev giderleri gibi bir sürü gider var. Gib sitesinden yapmak da çok kolay. Vergi dairesine gidip de sinirlerinizi yıpratmayın 25 Mart 2021 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Mart 2021 Paylaş 26 Mart 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: bağış-sağlık eğitim (%10) hayat sigortası, ev giderleri gibi bir sürü gider var. onların işe yaradığına hiç şahit olamadım limitler yüzünden 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Mart 2021 Paylaş 26 Mart 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Alınan ve kiraya verilen konut için, alım tarihinden geçerli 5 sene boyunca, tapuda gösterilen değerin %5’ini gider olarak gösterebiliyor. Vergi dairesinde bir adet ot beyinli yüzünden 2 yılın vergisini götürü bedelden vermiştim. Emin misin.. Böyle bir şey yok diye biliyorum ben.. Tapuda gösterilen değerin % 5'i değil de.. Gelirin % 25'i istisnadır vergiden. Çoğu zaman götürü sistem daha avantajlıdır. Bu konuda detay verebilir misin. @Kemal Korkmaz Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan 26 Mart 2021 Paylaş 26 Mart 2021 (düzenlendi) Götürü vergi secilince kullanılan istisna %25den 15e düşürüldü. Bu 2. yıl yanılmıyorsam. edit: İstisna 2017 de %15 e düşürülmüş kontrol ettim 26 Mart 2021 tarihinde İbrahim Arslan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 26 Mart 2021 Paylaş 26 Mart 2021 Mehmet Ozyurek yazdı: Emin misin.. Böyle bir şey yok diye biliyorum ben.. Tapuda gösterilen değerin % 5'i değil de.. Gelirin % 25'i istisnadır vergiden. Çoğu zaman götürü sistem daha avantajlıdır. Bu konuda detay verebilir misin. @Kemal Korkmaz Gelir vergisi kanunu 74 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 26 Mart 2021 Paylaş 26 Mart 2021 (düzenlendi) 2020 yılı mesken kira geliri götürü türde 6600 tl altı gelir vergiden muaf. 26 Mart 2021 tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Berke Kaya 1 saat önce Paylaş 1 saat önce İstisna kalkacak deniyordu, bu seneki beyanını veren oldu mu? Yorum bağlantısı
Recommended Posts