İçeriğe Yönlendir

Kira Beyannamesi Hakkında.

Hüseyin Sönmez

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek
Çağlar Bayur yazdı:

yavaş yavaş.... ötv nasıl hayata yavaş yavaş girip çamaşır makinesine bile yerleşti ise.. bayramda ücretisz geçişler gibi yavaş yavaş

Anlayamadığım en büyük şeylerden biri.. Mutfak tüpünde ciddi oranda ötv olması.. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Anlayamadığım en büyük şeylerden biri.. Mutfak tüpünde ciddi oranda ötv olması.. 

basit.zira.zorunlu alınan bişi, kuru fasulyeyi konserve alıp tüketimi azaltırsın ama kaçamazsın, vesile ile sonradan gelen çay coğrafyaya yerleşmese de ata usulü kahveye devam edilse idi kalkınma hızımız %1 artardı. 

Yorum bağlantısı
Berke Kaya
Mehmet Ozyurek yazdı:

Yıllık mı? 

Öyleyse kalkmış gibi bir şey olmuş. 

Kalkması iyi olmaz çünkü bu rakam kadar matrahtan düşüyorsunuz. Yani ortalama 47 binin %15 i kadar az vergi ödüyorsunuz, 7050 lira daha az vergi çıkıyor

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet Ozyurek yazdı:

Yıllık mı? 

Öyleyse kalkmış gibi bir şey olmuş. 

Demiştim.. 

Evet 47000 lira istisna güzel, hiç yoktan iyidir. Bu rakamın % 25'i kadar daha az vergi ödenir. 

Ancak

Muhasebecilik yaptığım geçmiş yıllardan aklımda kalan şuydu; Şayet kirada bir ev varsa ve kirası yüksek değil ise, istisna altında kaldığı olurdu, beyanname vermeye gerek kalmaz ve sadece dilekçe verir, şu kadar kira geliri elde ettik, şu kadar da istisna var, istisna altında kaldığı için beyanname verilmeyecektir derdik maliyeye. 

Şu an böyle bir bir durum söz konusu olması imkansız. Yıllık 47000 lira kira geliri olan bir daire olması imkansız. 

Bu sebeple kalkmış gibi olmuş demiştim. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

aklımda kalan şuydu;

0,5 - 1 kira vergiyi öderdi. dengeler ile oynayınca 2.5-3 kira vergi ödüyor, uzun vadede kira rakamlarını artırmaya yönelik bir çalışma yap deseler anca böyle bir şey olurdu

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Berke Kaya

"Gelir vergisi beyan döneminin sonuna yaklaşılırken, mükelleflerimizi beyannamelerini eksiksiz ve zamanında vermeye davet ediyoruz. Yapay zekâ destekli çalışmalarla kayıt dışı faaliyetlere ilişkin tespit ve denetim kapasitemizi önemli ölçüde artırıyoruz. Vergi adaleti ve kamu maliyesinin sürdürülebilirliği için gönüllü uyum büyük önem taşıyor."

https://x.com/memetsimsek/status/2038204057630695566

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
İbrahim Arslan yazdı:

Konut kira gelirinde 47000 TL istisna hakkı var.

Toplam tüm gelirin 1.2 milyondan fazlaysa ( maaşla beraber) yok. Az evel yaptım 47 yi çıkarttı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

( maaşla beraber)

kira gelir beyannemaesinde maaş girilmiyor ki?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Çağlar Bayur yazdı:

kira gelir beyannemaesinde maaş girilmiyor ki?

databaseden aldım giremezsin dedi

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

databaseden aldım giremezsin dedi

gib gov tr esastır hocam valla yüreğime iniyordu 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...