Tufan Günaydın 21 Mart 2013 Paylaş 21 Mart 2013 (düzenlendi) arkadaşlar dün sabaha kadar her şey normaldi sabah okula gitmek için arabaya bindiğimde 2000 devirlerde acılan turbo yani koltuğa yaslamasından eser kalmamış gibiydi gaza yüklenip 4000 devirlere geldiğinde sanki turbo devreye girer gibi oluyor araba normal kara düzen atmosferik araba gibi oldu herhangi bi arıza lambası yanmadı turboda ıslık sesi yok ve beyaz ve kara duman atmada yok dpf filtresinden olabilirmi araç 165 binde bide aracı stop ederken buğğğğ diye bi ses geliyor acıl yardımlarınızı bekliyorum araç 2005 c-max 1.6 tdci 109 ps cok acil 21 Mart 2013 tarihinde Tufan Günaydın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 21 Mart 2013 Paylaş 21 Mart 2013 (düzenlendi) En basitinden başlayıp turbo selenoid valfi mi arızalı bakılmalı.Gözle yapılacak kontrolleri söylemeye gerek yok sanırım 21 Mart 2013 tarihinde Abdurrahman Balaban tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çetin Özkan 21 Mart 2013 Paylaş 21 Mart 2013 Hava filtresi nin ordan baslayarak butun hava hortumlarini kontrol ettirin iki gun once arkadasimin connect in basina gelmisti hava filtresini dibinde cikmis ti Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger 21 Mart 2013 Paylaş 21 Mart 2013 Bildiğim kadarıyla sizin araçta DPF yok. 1 Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın 21 Mart 2013 Yazar Paylaş 21 Mart 2013 (düzenlendi) butun hortumları kontrol ettim yağ kaçağı yok akşam arabayı son kullandığımda canavar gibiydı stop ettim sabah araba sanki harpten cıkmış canı çekilmiş gitmek istemez gibi gidiyor turbo selenoid valf nerede turbo borusunun üzerinde bi sensör var aceba o mu 21 Mart 2013 tarihinde Tufan Günaydın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 21 Mart 2013 Paylaş 21 Mart 2013 Bildiğim kadarıyla sizin araçta DPF yok. Katalitik var ve tıkanırsa çekiş kaybı ilk belirtisi olur.. Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın 21 Mart 2013 Yazar Paylaş 21 Mart 2013 (düzenlendi) Katalitik var ve tıkanırsa çekiş kaybı ilk belirtisi olur.. 15 gün önce egzos spirali patlaktı değiştirdikten sonra biraz güç kaybı olmustu benim bu arabada dpf mi var yoksa katalitik konvertörmü bide dpf ve katalitik konvertörün farkı nedir bu turbadan cıkan egzosa giden yerde buyuk bi demir var(dpf veya katalizör ) bunun altında üstünde herhangi bi yerinde sensör yok bazı arkadaşlar giriş ve çıkışında sensör olur demişler 21 Mart 2013 tarihinde Tufan Günaydın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 21 Mart 2013 Paylaş 21 Mart 2013 butun hortumları kontrol ettim yağ kaçağı yok akşam arabayı son kullandığımda canavar gibiydı stop ettim sabah araba sanki harpten cıkmış canı çekilmiş gitmek istemez gibi gidiyor turbo selenoid valf nerede turbo borusunun üzerinde bi sensör var aceba o mu Egr selenoid motorun arkasında kalır ancak liftte iken alttan müdehale edilebilir ona ...turbo boruları üzerinde maf ve map sensörleri var Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın 21 Mart 2013 Yazar Paylaş 21 Mart 2013 Katalitik var ve tıkanırsa çekiş kaybı ilk belirtisi olur.. katalitiğin içini boşalttırsam mı yoksa tüm mü iptal edip duz boru taktırsam arıza lambası falan yakarmı bu katalitik konvertör pahalı bişeymidir Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger 21 Mart 2013 Paylaş 21 Mart 2013 Katalitik var ve tıkanırsa çekiş kaybı ilk belirtisi olur.. Katalitik ayrı DPF çok ayrı birşey. Katalitik tıkanmış olabilir muhtemelen. DPF Focus'larda 2010 ve sonrasında gelmişti... Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 21 Mart 2013 Paylaş 21 Mart 2013 katalitiğin içini boşalttırsam mı yoksa tüm mü iptal edip duz boru taktırsam arıza lambası falan yakarmı bu katalitik konvertör pahalı bişeymidir Bu denemeyi yapıp, çekiş kaybı hissedip tekrar katalitik taktıran eski bir üyemiz vardı..İçini boşaltmak doğru bir yol değil Katalitik ayrı DPF çok ayrı birşey. Katalitik tıkanmış olabilir muhtemelen. DPF Focus'larda 2010 ve sonrasında gelmişti... Çok ayrı şeyler değil aslında, ikiside filtreleme yapıyor egsoz gazlarını daha temiz hale getirecek reaksiyon oluşturuyor..Dpf te rejenerasyon denilen yakarak kendini temizleme özelliği var ayrıca Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 21 Mart 2013 Paylaş 21 Mart 2013 Bu denemeyi yapıp, çekiş kaybı hissedip tekrar katalitik taktıran eski bir üyemiz vardı..İçini boşaltmak doğru bir yol değil Çok ayrı şeyler değil aslında, ikiside filtreleme yapıyor egsoz gazlarını daha temiz hale getirecek reaksiyon oluşturuyor..Dpf te rejenerasyon denilen yakarak kendini temizleme özelliği var ayrıca Çok ayrı şeyler değil ise bir motora neden hem katalilik konvertör hem de dpf koyarlar ? Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 21 Mart 2013 Paylaş 21 Mart 2013 Çok ayrı şeyler değil ise bir motora neden hem katalilik konvertör hem de dpf koyarlar ? Daha düşük emisyon desem Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın 21 Mart 2013 Yazar Paylaş 21 Mart 2013 Benim sorunun turbodan olma ihtimali varmıdır Yorum bağlantısı
Serkan Toker 21 Mart 2013 Paylaş 21 Mart 2013 Olabilir, turbonun kontrolü ilgili servislerde yapılabilir..Kendiniz de turbo çıkış hortumunda şişme olup olmadığına bakabilirsiniz gaz verme esnasında..Tabi turbo hortumu sağlamsa, yırtık olabilir.. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 21 Mart 2013 Paylaş 21 Mart 2013 Hortumda aşırı bir kaçak oluşursa map sensörü bunu algılar sanıyorum..Turbo ilk bakılacak şey evet turbo içersindeki Vnt kanatçıklarına hareket veren şey egr selenoid valfi..Arızalı ise ,turbo sağlamda olsa gerekli devirde gerekli basıncı sağlayamaz. Burada kanatçıkların hareketi net şekilde görünüyor..Onları açıp kapatan mekanizmaya basıncı yollayan şey egr selenoid valftir. Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın 21 Mart 2013 Yazar Paylaş 21 Mart 2013 egr selenoid walfi tamir imkanı varmı veya fiyatı nerelerde Yorum bağlantısı
Serkan Toker 21 Mart 2013 Paylaş 21 Mart 2013 egr selenoid walfi tamir imkanı varmı veya fiyatı nerelerde İptal ya da temizlik, fiyat yerine göre değişir.. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 21 Mart 2013 Paylaş 21 Mart 2013 İptal ya da temizlik, fiyat yerine göre değişir.. İptal edilemez, Egr ile karıştı galiba...Fiyatı 70-80 Tl civarı http://www.yedekparcaford.com/?urun-6793-C-MAX-1-6-TDCi-EKSOZ-EGR-SiBOPU-2006-2008-ORJiNAL.html Parça bu ... Yorum bağlantısı
Özgür Çakırhan 21 Mart 2013 Paylaş 21 Mart 2013 DPF bildiğim kadarı ile euro 5 modellerde var yani 2011 yılında üretilen dizel motorlarda var diye biliyorum. sizin turbo hortumlarına bir baktırın derim, hava filitresine de tabi.. Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 21 Mart 2013 Paylaş 21 Mart 2013 DPF bildiğim kadarı ile euro 5 modellerde var yani 2011 yılında üretilen dizel motorlarda var diye biliyorum. sizin turbo hortumlarına bir baktırın derim, hava filitresine de tabi.. 90ps. Euro 5 olanlarda yok sadece 109 luklarda var.. Yorum bağlantısı
Batın Kırat 21 Mart 2013 Paylaş 21 Mart 2013 Tamda bu konu açılmış iken: 3 gündür benim aracımın Turbosunda da bir sıkıntın var sanırım. 3 gün evveline kadar 2000 d/d iken Turbo'nun devreye girdiğini motorun sesinden anlardım ama şimdi artık o ses yok, araç seyir halindeyken gaza yüklendiğimde 2000 d/d ve sonrasındaki ivmelenme ara sıra yok. Hava güzel olursa hafta sonu, Egr valfi söküp, bir kontrol etcem acaba kurumlanma olmuş olabilir mi? Sensörlerin haricinde, buna ilave olarak kontrol edilmesini tavsiye edeceğiniz bir yer varmıdır? Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 21 Mart 2013 Paylaş 21 Mart 2013 Tamda bu konu açılmış iken: 3 gündür benim aracımın Turbosunda da bir sıkıntın var sanırım. 3 gün evveline kadar 2000 d/d iken Turbo'nun devreye girdiğini motorun sesinden anlardım ama şimdi artık o ses yok, araç seyir halindeyken gaza yüklendiğimde 2000 d/d ve sonrasındaki ivmelenme ara sıra yok. Hava güzel olursa hafta sonu, Egr valfi söküp, bir kontrol etcem acaba kurumlanma olmuş olabilir mi? Sensörlerin haricinde, buna ilave olarak kontrol edilmesini tavsiye edeceğiniz bir yer varmıdır? Hiçbir sorun yok iken yeni alınan yakıt bile motor sesini ve performansı değiştirebiliyor bu akılda tutulmalı öncelikle.. Turbo emiş ve basınc hattı boruları kontrolü ile başlanıp hava filtresi temiz mi bakılır..Filtre sökülünce maf temizliği kontakt sprey ile yapılır,map sensörü de temizlenir tabi..Enjektör diplerinde herhangi bir ıslanma var mı bakılır.Turbonun yetersiz kaldığından yani güç kaybından emin isek; selenoid ilk kontrol edilecek bana göre.Yolda giderken ani tutukluk oluşuyorsa egr ve turbo selenoid odaklanmamız gereken parçalar . 2 Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 21 Mart 2013 Paylaş 21 Mart 2013 (düzenlendi) Eski C max'imde başıma gelmişti, arıza uyarı lambası yanmadığı halde turbo hortumlarından birinde yırtık çıkmıştı. Turbo hortumlarından birinde çatlak, yırtık vb. birşey olabilir diyorum. 21 Mart 2013 tarihinde Korhan Şenörer tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Mart 2013 Paylaş 21 Mart 2013 Çok ayrı şeyler değil ise bir motora neden hem katalilik konvertör hem de dpf koyarlar ? kat: NOx gazını azaltır dpf: partikülü, nano parçacıkları, arızası da iyi ciro nasa uzaya mekik yollarken 700 bin ton yakıt harcıyor, kabaca 1.666.666 tdci deposu, neyse önce selenoid valfe baktırın , sonra da arıza tespit cihazında kızdırma bujisi çalışmasına(dtc değil çalışmasınıa) Yorum bağlantısı
Recommended Posts