Erhan Güler 22 Mart 2013 Paylaş 22 Mart 2013 Forumdaki herkese merhabalar, 3-4 ay önce 2.el olarak aracımı aldım 59bin km'deyken. Aldığım kişi 60bin bakımının yapıldığını söyledi bana,tüm bakımları servisinde yapılmış. Neyse konuya geleyim, araç öncelikle baskı-balata dağıttı ve de volant değişti, servis bana 2500 tl fatura çıkardı.neyse yaptırdık ödedik araba yolda kalmıştı,yoksa dışarda yaptırsam 1300 tlye hallettirecektim. Aracımda şu problem başıma geldi maalesef aralıklı olarak yapıyor. Sürüş halindeyken Gaza yüklenmeme rağmen araç gazı alıp kesiyor,bi gidiyor bi yavaşlıyor gazı tam almıyor tekliyor gibi. Bazen yüksek hız da bazen de düşük hızda oluyor. Sağa çekip kontağı kapatıp tekrar aracı çalıştırdığım zaman hiç bir problem yok. Bir kaç ustaya sordum aldığın mazottan olabilir dedi ama genelde Shellden alıyorum sıkıntı olacağını sanmıyorum. Isıtma bujilerinde sıkıntı olabilir diyenler de oldu. Ben aracın mazot hava ve polen filtrelerini de değiştirteyim dedim,yağını yeniden aldım magnatec. Şu aralar sıkıntı yok gibi. Benim yaşadığım problemin benzerini yaşayanlar oldu mu? kimisi ısıtma bujisi diyor,kimisi turbo hortumu ya da turbo, kimisi yakıt diyor. Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum,saygılar. Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin 23 Mart 2013 Paylaş 23 Mart 2013 Gaz pedali elektronik oldugu icin bi kontrol ettirin derim. 2 Yorum bağlantısı
Kutay Akçar 26 Mart 2013 Paylaş 26 Mart 2013 Uzun mu sürüyor kesilmeler? Bu gaz kestiği zamanlarda anlık yakıt tüketim değeri ne gözüküyor? Birçok sebebi olabilir. Mazot pompası gibi, belkide basit bir tıkanıklık. Gaza çok yüklenmediğiniz durumlarda yani 90 km/saat sabit hızla giderken de yapıyor mu bunu? Burdan tahmin etmek zor ama tavsiye olarak Mazotu iyi yerden alın alsasınz bile dizellerde deponuzu tam boşaltmamaya dikkat edin. 1-2 depo Shell GTL yakıt kullanın. Yorum bağlantısı
Erhan Güler 27 Mart 2013 Yazar Paylaş 27 Mart 2013 Valla hocam uzun mu sürüyor derken şöyle söyleyeyim,arabayı sağa çekip durdurup tekrar çalıştırana kadar devam ediyordu. Anlık yakıt tüketimine bakmak hiç aklıma gelmedi açıkçası.. Servise soktuk bir bir arıza kaydı görünmedi.. Kızdırma bujisi aldım ama servisteki adam arabadakilerin yeni olduğunu değişime gerek olmadığı söyledi.. Ben de mazot hava ve polen filtresi aldım onları değiştirttim,castrol magnatech yağ oldum onu eklettirdim..Uzun zamandır yapmıyor açıkçası.. Yorum bağlantısı
Kutay Akçar 28 Mart 2013 Paylaş 28 Mart 2013 Umarım yapmaz tekrar... Ozaman belliki tıkanıklık varmış... Siz sağa çekene kadar kesiyordu gazı yani... Umarım mazot filterini değiştirirken tıkanıklığa sebep olan pisliklerde gitmiştir. Yorum bağlantısı
Erhan Güler 28 Mart 2013 Yazar Paylaş 28 Mart 2013 hocam babamı yollamıştırm mazot hava ve polen filtresini değiştirtmek için,için siyah siyah zivt gibi şeyler çıktı diyordu. Yorum bağlantısı
Emre Genç 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 slm aynı sorun bendede var belli bir hız'a gelınce gaz kesık kesık geliyor usta bana turbo'dan dedi turbocuya sordum yağ eksiltme yoksa turbon sağlam dedi bilen arkadaşlar varsa yardım lütfen Yorum bağlantısı
Erhan Güler 29 Mart 2013 Yazar Paylaş 29 Mart 2013 mazot ve hava filtreni bir değiş sen de istersen çok pahalı değil,belki o zmn düzelebilir. Senin her zmn mı yapıyor arada sırada mı ? Benim mesela arada sırada yapıyordu , kenara çekip kontak kapa aç hemen düzeliyordu.. bana da kızdırma bujisi veya mazot & hava filtresinden olabilir dediler.. Hepsini aldım,bujiler yeniymiş değişmeyin dediler serviste,ben de mazot ile hava filtresini değiştirdim, castrol magnatec yağ eklettim..o günden beri yapmıyor ama yine yapar mı diye korkum da yok değil. Yorum bağlantısı
Erhan Güler 25 Haziran 2013 Yazar Paylaş 25 Haziran 2013 Gaz kesme sorununun sebebi araba bilgisayara bağlanınca " Partikül Filtre Tıkalı" hatası olarak çıktı. Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 25 Haziran 2013 Paylaş 25 Haziran 2013 (düzenlendi) Aracınıza OBD'den bağlanıldımı ? Sensör arızası yoksa, EGR veya Turbo Selonoid'ten yapar bu sorunu.. 2 Ekim 2013 tarihinde İ.Göksel Yaman tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Erhan Güler 26 Haziran 2013 Yazar Paylaş 26 Haziran 2013 Evet aracı bilgisayara bağladı orada çıktı partikül filtre tıkalı diye. 80 km boyunca 70-80 km sabit hızlı gitmemi söylediler o zaman kendi kendini temizlermiş eğer temizlemezse değişim yapmak gerekir dedi. Yorum bağlantısı
Erhan Güler 28 Haziran 2013 Yazar Paylaş 28 Haziran 2013 Bu izmitte çakıroğlu özel servise gittim ve tekrar bilgisayara bağlattım orada kızdırma bujisi hatası verdi partikül filtresine ek olarak ve bujileri değiştirttim,partikül filtresini de pazartesi temizleteceğim. Gaz kesme sıkıntısı bujiden dedi adam bakalım. Artık bıktım valla bir gün bu bir gün şu. Yorum bağlantısı
Kutay Akçar 29 Haziran 2013 Paylaş 29 Haziran 2013 Bu izmitte çakıroğlu özel servise gittim ve tekrar bilgisayara bağlattım orada kızdırma bujisi hatası verdi partikül filtresine ek olarak ve bujileri değiştirttim,partikül filtresini de pazartesi temizleteceğim. Gaz kesme sıkıntısı bujiden dedi adam bakalım. Artık bıktım valla bir gün bu bir gün şu. 65binde kızdırma bujilerinin gitmesi garip ama gaz kesme yapabilir kızdırma bujileri arızalıysa. Sökülürken kırılma olmazsa çok pahalı birşey değil arızalı gözüküyorsa değiştirsinler. Sökülürken kırılırsa masraf çıkartıyormuş. Yorum bağlantısı
Erhan Güler 29 Haziran 2013 Yazar Paylaş 29 Haziran 2013 Hangi servise gittiysem kızdırma bujilerini aldığım halde değiştirtmediler gerek yok dediler. En son bu serviste kızdırma bujisi arızası verdi adam belki kaçak olabilir fln dedi bujide kısa devre yapıyor olabilir dedi ve gaz kesme sorununun sebebi olarak bujileri gösterdiler. Çok şükür sıkıntısız şekilde çıkardı ve yenilerini taktı bir sıkıntı olmadı. Sadece artık partikül filtre temizliği kaldı o da hem yakıt olarak hem de çekiş olarak negatif yönde aracı çok etkiliyormuş,onu da halledersem artık aracın dışına bakıma başlayacağım bir ufak boya işi ve sağ-sol kapı altında marşpiyellerde ezilme var onları halledip pasta-cila ve boya koruma yaptıracağım.Umarım artık sıkıntısız şekilde aracımın tadını çıkartırım Yorum bağlantısı
Serkan Gezici 2 Ekim 2013 Paylaş 2 Ekim 2013 (düzenlendi) Forumdaki herkese merhabalar, 3-4 ay önce 2.el olarak aracımı aldım 59bin km'deyken. Aldığım kişi 60bin bakımının yapıldığını söyledi bana,tüm bakımları servisinde yapılmış. Neyse konuya geleyim, araç öncelikle baskı-balata dağıttı ve de volant değişti, servis bana 2500 tl fatura çıkardı.neyse yaptırdık ödedik araba yolda kalmıştı,yoksa dışarda yaptırsam 1300 tlye hallettirecektim. Aracımda şu problem başıma geldi maalesef aralıklı olarak yapıyor. Sürüş halindeyken Gaza yüklenmeme rağmen araç gazı alıp kesiyor,bi gidiyor bi yavaşlıyor gazı tam almıyor tekliyor gibi. Bazen yüksek hız da bazen de düşük hızda oluyor. Sağa çekip kontağı kapatıp tekrar aracı çalıştırdığım zaman hiç bir problem yok. Bir kaç ustaya sordum aldığın mazottan olabilir dedi ama genelde Shellden alıyorum sıkıntı olacağını sanmıyorum. Isıtma bujilerinde sıkıntı olabilir diyenler de oldu. Ben aracın mazot hava ve polen filtrelerini de değiştirteyim dedim,yağını yeniden aldım magnatec. Şu aralar sıkıntı yok gibi. Benim yaşadığım problemin benzerini yaşayanlar oldu mu? kimisi ısıtma bujisi diyor,kimisi turbo hortumu ya da turbo, kimisi yakıt diyor. Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum,saygılar. Erhan bey aynı sorun bendede var ama rampadayken 5 viteste yapıyor önce devir düşüyor sonra gaz yemiyor biraz tehlikeli ama seyir halindeyken kontağı açıp kapatıyorum arıza lambası sönüyor ve araç normale dönüyor Konya da birçok yere götürdüm ama kimse şundan olur diyemedi bende rampaları 4 vites 3000 devirde çıkıyorum kendimce çözüm buldum yani 2 Ekim 2013 tarihinde Serkan Gezici tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 2 Ekim 2013 Paylaş 2 Ekim 2013 Erhan Bey ; DPF temizliğine servis ne kadar istedi ? Arıza lambanız hala yanıyor mu ? Bujileri değiştirdikten sonra, Probleminiz çözülmedi mi ? Serkan Bey ; Sizin probleminiz bana EGR'den gibi geldi. Yorum bağlantısı
Erhan Güler 3 Ekim 2013 Yazar Paylaş 3 Ekim 2013 Erhan bey aynı sorun bendede var ama rampadayken 5 viteste yapıyor önce devir düşüyor sonra gaz yemiyor biraz tehlikeli ama seyir halindeyken kontağı açıp kapatıyorum arıza lambası sönüyor ve araç normale dönüyor Konya da birçok yere götürdüm ama kimse şundan olur diyemedi bende rampaları 4 vites 3000 devirde çıkıyorum kendimce çözüm buldum yani Hocam sizin probleminiz bana ısıtma bujilerinden gibi gelmedi açıkçası.Benimkisi belli bir hızda ya da viteste yapmıyordu.Bazen yüksek bazen düşük hızda yapıyordu. Araç bir hızlanıyor bir yavaşlıyor gazı alıp veriyordu yani kafa bi öne gidiyordu bir duruyordu. Gittiğim özel ford servisi bilgisayardan bağlandı ve baktı ısıtma bujisi dedi,değiştirdik hemen ve ardından hiç bir problem kalmadı bir daha da bu sıkıntıyı yapmadı. Sizin probleminiz farklı bir parçadan diye düşünüyorum hocam. Erhan Bey ; DPF temizliğine servis ne kadar istedi ? Arıza lambanız hala yanıyor mu ? Bujileri değiştirdikten sonra, Probleminiz çözülmedi mi ? Serkan Bey ; Sizin probleminiz bana EGR'den gibi geldi. Göksel hocam benim arıza lambam yanmıyordu,bilgisayarı bağlayınca filtre aşırı tıkalı uyarısı veriyordu. Bir servise gittim yapamam dedi,istanbul ümraniyeden bir servisi aradım 600 tl çekti,izmitte devamlı gittiğim özel ford servisi 200 tl'ye temizleriz dediler,sağolsunlar temizledikten sonra bir daha aynı hatayı almadım. Aracın çekişi daha da düzeldi yakıt olarak zaten ekonomikti o yüzden yakıt olarak farketti mi bilmiyorum açıkçası. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Gezici 3 Ekim 2013 Paylaş 3 Ekim 2013 Erhan Bey ; DPF temizliğine servis ne kadar istedi ? Arıza lambanız hala yanıyor mu ? Bujileri değiştirdikten sonra, Probleminiz çözülmedi mi ? Serkan Bey ; Sizin probleminiz bana EGR'den gibi geldi. kardeş teşekkürler birde ona baktıracağım artık Yorum bağlantısı
Erhan Güler 3 Ekim 2013 Yazar Paylaş 3 Ekim 2013 Bir kaç farklı yerde bilgisayara bağlatın bir yerde çıkmıyorsa diğer yerde çıkabilir bende olduğu gibi. Yorum bağlantısı
Hakan Türkoğlu 2 Şubat 2014 Paylaş 2 Şubat 2014 konuyu açan arkadaşın yaşadığı problemlerin aynısını bende yaşıyorum çözüme ulaşan oldumu acaba ısıtma bujileri değişti yağı ve bütün filtreleri değişti enjektörleri temizlendi ama arada yine yapıyor 1 Yorum bağlantısı
Erhan Güler 9 Nisan 2014 Yazar Paylaş 9 Nisan 2014 konuyu açan arkadaşın yaşadığı problemlerin aynısını bende yaşıyorum çözüme ulaşan oldumu acaba ısıtma bujileri değişti yağı ve bütün filtreleri değişti enjektörleri temizlendi ama arada yine yapıyor Hocam konuya tekrar göz atınca gördüm mesajınızı hiç bir bildirim falan gelmedi anca gördüm kusura bakmayın. Benim aracın sıkıntısı BUJİlermiş! Bujileri değiştirdikten sonra kesinlikle bir daha böyle bir problem yaşamadık. DPF temizliği de yaptırmıştım,isterseniz dpfye de bir baktırın belki ondan da yapıyor olabilir. Adam gibi bir ustaya denk gelmek gerekiyor. Hatırlıyorum da o eski aracımda ne servisler dolaşmıştım,en son izmitteki o özel servis problemimi çözmüştü. Allah yardımcınız olsun,umarım en kısa zmnda çözümü bulursunuz. Çok can sıkıcı bir durum... Yorum bağlantısı
Hakan Türkoğlu 9 Nisan 2014 Paylaş 9 Nisan 2014 bende ısıtma bujilerini değiştirdim ama benim sorun bujiden değilmiş yine yapıyordu sorun turbodaki selenoid valfiymiş 1000 tl gibi bişey galiba ama garantiden hallettim şuan sıkıntı yok cevap içinde teşekkürler Yorum bağlantısı
Recommended Posts