İçeriğe Yönlendir

Ford C-Max Motor Beyni Arabanın Neresinde?

Tufan Günaydın

Recommended Posts

Tufan Günaydın

arkadaşlar 2005 1.6 tdci aracımın motor beyni arabanın neresin motor kaputunun içerisine baktım akünü altına arkasına baktım bulamadım yardımcı olursanız sevinirim bu sağ tarafta yolcu tarafındakı sigorta kutusu değil aşagıdakı resimdeki beyin arabanın neresınde bulamıyorum nasıl saklamıslarsa :):nazar:

blank.gifblank.gif

RRbuhy5.jpg

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Silecekler ve altındaki plastik sökülünce görünür sigorta kutusunun arkasında kalıyor

Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin

Focus 2' de on sol lastik tarafinda on tamponda.

Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın

Silecekler ve altındaki plastik sökülünce görünür sigorta kutusunun arkasında kalıyor

hocam senın tecrübelerine inaniyorum biraz dan asağı ınıp bakayım bizim c max lar da sol tamponun içinde değil galiba

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

hocam senın tecrübelerine inaniyorum biraz dan asağı ınıp bakayım bizim c max lar da sol tamponun içinde değil galiba

Valla hafızam beni yanıltmıyorsa orada gördüm ..Hayrola ne yapmayı düşünüyorsun

Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın

Valla hafızam beni yanıltmıyorsa orada gördüm ..Hayrola ne yapmayı düşünüyorsun

hocam benim sorunu biliyorsun turbo selonoid walf (elektro vana ) bunun siparişini verdim de bide memleketteki usta beyinin soketinide temizle dedi de beyinin yerini sol çamurlukta dedi ama bulamadım yok sol çamurlukta

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

hocam benim sorunu biliyorsun turbo selonoid walf (elektro vana ) bunun siparişini verdim de bide memleketteki usta beyinin soketinide temizle dedi de beyinin yerini sol çamurlukta dedi ama bulamadım yok sol çamurlukta

Bence beyine dokunma hiç, zula bir köşede duruyor zaten

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın
(düzenlendi)

Bence beyine dokunma hiç, zula bir köşede duruyor zaten

hocam dediğin yerde yok az önce baktım aceba nereye saklamıs ford bu parçayı sadece soketini temizleyip geri takacam benım arabada bilgisayarda maf hatası cıkmıstı bizim oto elektrikçi beyinin soketini temizle dedi onun için

mafı değiştirdik ama bizim mafta sağlammış

tarihinde Tufan Günaydın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

hocam dediğin yerde yok az önce baktım aceba nereye saklamıs ford bu parçayı sadece soketini temizleyip geri takacam benım arabada bilgisayarda maf hatası cıkmıstı bizim oto elektrikçi beyinin soketini temizle dedi onun için

mafı değiştirdik ama bizim mafta sağlammış

Dediğim yere baktığından eminmisin ? Ben emme manifoldunu temizlemek için söktüğümde ,ön cam sol altta bi yerde gördüm diye hatırlıyorum

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Silecek altındaki ızgaralı plastiği sökünce altıda fren hidroliğinin tutturulduğu bir plastik parça daha var oda sökülecek..O söküldümü?

Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın

üstteki ızgarayı söktüm ama altta ki plastiği sökmedim :( yalnız ısıkla ııce baktım orda bi kablo demeti yok

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

beynin soketini temizle :s ? ustaya güzel ciro yaptırır, yok böyle bir tavsiye, uymayın

Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın

arkadaşlar bu motor beyi ecu arabanın sol davlumbazının içinde olduğunu söyledi ford servisi aceba soketlere su alma ihtimali nedir cunku davlumbaz suya en yakın yer

Yorum bağlantısı
Turkay Enez
(düzenlendi)

Ben de söylemezsem eksik kalır. Beyin yanlış hatırlamıyorsam, focus 2 de yolcu tarafında ayak basılan yerin altındaydı, paspasın altında. Ayaklar uzatılınca basılan eğimli bölüm. Döşemeyi kaldırıp ulaşılıyor...

Beyin bu ise tabiii...

veSHoSj.jpg

tarihinde Turkay Enez tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın

ustalar sol ön çamurluk davlumbazının içinde diyorlar ama bakalım lastıği söküp davlumbazı cıkarıp bakayım bide

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Turkay hocam o beyin değil ilk resimdeki gibi bir parça olacak

Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın

yaklaşık 10 tane servisi aradım ön sol tekeri sök davlumbazı da sök orada siyah bi pilastık kutu var onun içinde diyorla okuldan cıkınca akşam bi sökeyim bakalım

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

anlaşılan mıncıklanacak :D aracı lifte alın, ön tampon alt kaplamayı ve sol ön teker davlumbazını sökün, içeride siyah plastik kutu göreceksiniz, beyin bunun çinde, hala sokete ne yapılacak anlamadım, tırnaklardan birini kırarsanız (soketin) komple tesisat değişimi gerekir, kapalı olan siyah kutuyu açıp geri kapatırken iyi oturtmazsanız da 3-6 ay vaktine içeri su alır

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın
(düzenlendi)

anlaşılan mıncıklanacak :D aracı lifte alın, ön tampon alt kaplamayı ve sol ön teker davlumbazını sökün, içeride siyah plastik kutu göreceksiniz, beyin bunun çinde, hala sokete ne yapılacak anlamadım, tırnaklardan birini kırarsanız (soketin) komple tesisat değişimi gerekir, kapalı olan siyah kutuyu açıp geri kapatırken iyi oturtmazsanız da 3-6 ay vaktine içeri su alır

araç bilgisayara bağlandığında maf hatası veriyor mafı sıfır taktık mafta sorun yok kablo tesisatında kısa devre olabilir diyor memleketteki ustada ısrarla kutuyu bul ve soketi cıkarıp ıslaklık varmı kontrol et eğer ıslaklık varsa kurut ve temizle dedi onun ıcın bı mıncıklanması gerkiyor :unsure2:

Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın
(düzenlendi)

arkadaşlar sonunda buldum beyni sol ön davlumbazın on tarafında hava filtresininsinin aşagı daki parçasının içerisinde ama sol davlumbazı söküp mudahele etmek gerekiyor soktüğüm de beyının kabloları ıslaktı balata spreyii ile temizledim ve normalde bu kutunun içerisinde beyının de kucuk bi kutusu olması gerekırken benimkinde yoktu ö yüzden beyin çamur olmus toz pis içindeydı temizledi ve egr elektro vana olmamasına karsın çekiş biraz daha arttı arabanın çalışması biraz daha düzeldi elektro vanada yarın gelecek bakalım onu taktıktan sonra nasıl fark edecek araba

elimde kapagı olmadığı için oraya şimdilik 2kat poşet taktım su gecırmeyecek şekilde

t84sZHJ.jpg

zGKomlT.jpg

o3mYE6W.jpg

tOmoGlh.jpg

izCTATu.jpg

UBHf2WD.jpg

T3lJvMo.jpg

9xO3XJ7.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Batın Kırat

Benim anlayamadığım bu kadar hayati bir parçayı nasıl oluırda böyle riskli bir yere koyarlar? zaten pahalı bir parça ne kadar dış etkenlerden korursan koru dış etkenlere karşı risk altında araç içinde olmalıydı. Peki Tufan hocam temizlik işlemi yapılınca turbo'nun devreye giriş devir aralığında değişme oldu mu? yoksa turbo hala devreye girmiyor mu?

Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın

Ben de söylemezsem eksik kalır. Beyin yanlış hatırlamıyorsam, focus 2 de yolcu tarafında ayak basılan yerin altındaydı, paspasın altında. Ayaklar uzatılınca basılan eğimli bölüm. Döşemeyi kaldırıp ulaşılıyor...

Beyin bu ise tabiii...

veSHoSj.jpg

Hocam senın okla gösterdiğin sigorta kutusu beyin aşağıda sonun da buldum

Benim anlayamadığım bu kadar hayati bir parçayı nasıl oluırda böyle riskli bir yere koyarlar? zaten pahalı bir parça ne kadar dış etkenlerden korursan koru dış etkenlere karşı risk altında araç içinde olmalıydı. Peki Tufan hocam temizlik işlemi yapılınca turbo'nun devreye giriş devir aralığında değişme oldu mu? yoksa turbo hala devreye girmiyor mu?

hocam benim egr elektro vana kargoda yarın gelir beyinide çok riskli bi yere komuşlar bozulsun die galiba bıraz su almıstı balata spreyi ile temizledilten sonra biraz bekeledim taktım arabanın cekişi turbo wakumun çalışmamasına ragmen biraz daha arttı bakalım yarın elektro vana gelirse sorunu cözeçekmi bakaçaz

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Hocam senın okla gösterdiğin sigorta kutusu beyin aşağıda sonun da buldum

Evet şimdi dikkatli bakınca fotodakinin sigorta kutusu olduğunu farkettim. Ancak, benim söylemek istediğim bu değil. Tam o kutunun altında fotoda görünmüyor, döşemenin altında...

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Evet şimdi dikkatli bakınca fotodakinin sigorta kutusu olduğunu farkettim. Ancak, benim söylemek istediğim bu değil. Tam o kutunun altında fotoda görünmüyor, döşemenin altında...

O sigorta kutusu torpido kapağının altında duruyor normalde.Ayak konulan yerde su olabilir, oraya soketli bir kutu koymazlar bence

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Batın Kırat

hocam benim egr elektro vana kargoda yarın gelir beyinide çok riskli bi yere komuşlar bozulsun die galiba bıraz su almıstı balata spreyi ile temizledilten sonra biraz bekeledim taktım arabanın cekişi turbo wakumun çalışmamasına ragmen biraz daha arttı bakalım yarın elektro vana gelirse sorunu cözeçekmi bakaçaz

İnşallah sorun hallolur sizin ve Abdurrahman abinin de dediği gibi arıza, büyük ihtimalle elektrovanadan kaynaklanıyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...