İçeriğe Yönlendir

Golf 6 Dizel Otomatik Bilgisi


Ali Ozan Yurtsever

Recommended Posts

Ali Ozan Yurtsever

ilerleyen zaman dilimi içerisinde dizel otomatik vites alma ihtiyacım olacak. . . golfler çok hoşuma gidiyor ama yakıt tüketimi kronik problemleri v.s var mı fikrim yok. fabrika verileri değilde gerçekten şehir içinde ve dışında kullanıp da ölçüm yapmış arkadaşlar var ise yakıt tüketimini merak ediyorum. onun dışında kullananaların memnuniyet düzeyi nedir acaba?

Yorum bağlantısı
Ali Özgen

Ben TDI DSG Polo kullanıyorum. İstanbul trafiği, köprü geçişi, kısa ve orta mesafede tümü şehiriçi ortalamam 6 lt. Golf'un fabrika verisi Polo'dan daha az olduğuna göre normal şartlarda maksimum 6 litrelik tüketim beklenebilir. Uzun yolda 4 lt ortalama yakalamak çok kolay.

DSGlerde 2012 ve sonrası üretimlerde ben henüz problem duymadım. Eskilerde çeşitli sorunlar vardı. Nerdeyse tümü garantiden ve iyiniyet garatisinden karşılandı. Benim aracım 16000 km'de henüz sıfır gibi. 2012 öncesi şanzımanlar dışında kronik sorun bilmiyorum.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Dsg şanzuman robocop benzeri bişey :)

Bir şanzumandan insan gibi karar vermesi isteniyor, haliyle hatalar yapıyor o da; ya mekatronik, ya baskı yada bir dişli hasar görüyor falan..Gelişimi daha devam eden fakat hala en başarılısı sayılacak bir şanzuman..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İnanç AKTI

Piyasada ki en iyi dizel otomatik kombinasyonu olduğunu düşünüyorum.Arıza yapma riski var ama arıza yapmazsa gerçekten inanılmaz keyifli bir şanzıman.VW' de satış sorumlusu olarak çalışan ve 2012 model Golf Highline kullanıcısı olarak Golf' e kesinlikle kefil olurum.Bence segmentinin en iyi otomobili.Ne Yeni Mercedes A serisi, ne Yeni BMW 1 serisi, Ne de Yeni Audi A3...Efsaneler ölmez, sadece şekil değiştirir :D

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Dikkat edilirse sorunlar genellikle kullanmayanlar tarafından dile getirilen, sağdan soldan duyulan yorumlar. Gerçek kullanıcılara göre problem yok. Çevremde internete pek takılmayan birkaç DSG kullanıcısı var. Çok ta memnunlar.

Daha ilk tıkladığım videoda, adam(dallama yazsam olur mu?) DSG'yi D ye almış, gaz vererek çalıştırmaya çalışıyor. Şahin mi bu? DSG P de durur. Frene basarsın ve çalıştırırsın. Zaten bunu benim araç söylüyor. Frene basınız yazıyor ekranda. Diğer videoları izlemeye gerek duymadım...

Daha geçen gün yıkamacıda şirokkosu olan bir arkadaşla tanıştım.2 kere kavrama 1 kerede mekatroniği değişmiş..Herkeste sorun olacak diye bir kural yok, ihtimali yüksek sadece bu kesin

Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

anladığım kadarıyla kullanımla alakalı olsa gerek. agresif sert kullanıp aracı zorlayan bir sürüş tarzı olanlar genellikle sorun yaşıyor bu şanzımanda diyebilir miyiz o zaman. . .?

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban
(düzenlendi)

En çok problem şirokko ve polo gti larda çıkıyor. Sebebi kullanan kitle...

Aynı motor şanzıman passatta, golfte, jettada var, onlarda niye yaygın değil sıkıntı?

Diğerlerinde de çok sıkıntı yaşayan var garantisi bitince satıyor millet arabayı ..Bir ara bu sorunları vw forumunda okumaya kalktım sonunu getiremedim..

Yakınımda da dsg li araç var, sürekli vitesi ışıklarda boşa alarak kullanıyor, 30 bini devirdi sıkıntı yok henüz fakat bozuk zeminlerde şıngırtı duyuyormuş servis normal diyormuş bu sese

tarihinde Abdurrahman Balaban tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

anladığım kadarıyla kullanımla alakalı olsa gerek. agresif sert kullanıp aracı zorlayan bir sürüş tarzı olanlar genellikle sorun yaşıyor bu şanzımanda diyebilir miyiz o zaman. . .?

Dsg çok keyifli bir şanzuman, alacak olsam 2+2 yıllık garanti ile alabilirim ancak.Garanti bitince de şansa artık

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Her ışıkta boşa alması yanlış zaten.

DSG sorunsuz demiyorum da, kullanıma da çok bağlı. Otomatik araba kullanmayı bilen yok memlekette, klasik türbinli şanzımanlar bunları telafi ediyor ama yeni nesilde böyle değil malesef.

Sert demiyelim de aracın dilinden anlamayan diyelim. Hızlı kullanımla bir sorunu yok aracın, ancak sürekli durmadan r'den d'ye, d'den p'ye alıyorsa vs. tolare etmiyor bunu klasik şanzımanlar gibi. Veya rampada kavrama noktasında bekletiyorsa aracı, d'ye aldığı saniye küt diye frenden çekiyorsa ayağını vs vs

Serviste güvendiği ustalar tavsiye etmiş bunu ,neden yanlışmış merak ettim şimdi?

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

2 adet golf 7 test ettim (tdi-tsi) ortak özellikleri dsgli olmaları ve dikkatimi çeken şu oldu araçlar kalkış anında gaz pedalına hemen cevap vermiyorlar.Çabucak 2.vitese geçiyorlar.Bu durum dsg yi ani tork yükünden koruma maksatlı olabilir diye düşündüm şahsen ayrıca hepsinin artık BMT( bulumoşın) ile geliyor olmaları bekleme anında aracı stop ederek dsg nin ısınmasının önüne geçtiği gerçeği de var..Bence 2013 sonrası dsg arızaları daha azalacak gibi duruyor

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
(düzenlendi)

DSG bir kere kullandım, elektrikli gibiydi. Ne ara vites 7'ye, hız 70'e geldi anlamadım :D

Golf'e bende kefilim. Sessiz, kaliteli, konforlu. Çok uçlara gitmediğiniz sürece giden yoldan çıkmayan ve durabilen bir araçtır.

tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

Pedal hem elektronik hem de dipten olunca üstte biraz boşluk var gibi gelebilir başta, özellikle de forddan inip bindiyseniz.

Çabucak 2'ye geçmesi normal çünkü 1. vites sadece aracı kaldırmak için. Manuelde de 1de gazlamak çok önerilen bir şey değil ki vw'nin manuelinde de 1. viteste belli bir devri geçince sıkıntılar çıkabiliyor zaten. Araçta tork yüksek, şanzıman da hissettirmeden atıyor zaten vitesi, niye yüksek devre çıksın ki?

Ayrıca s'ye almasanız bile gaz pedalına biraz daha fazla basınca devrin yükseldiğini göreceksiniz. Hemen hemen hiç kullanmadım ben s modunu, her şey sağ ayakta bitiyor.

pedal artık öyle değil :)

Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

manuel alın.

yav bende otomatik taraftarı değilim ama işin içine bayan şoför de girince ya iki araç olacak ki çok niyetim yok ya da temiz otomatik bir şey bakalım hemen almayacağım zaman var önümde golf 7 yi takip edelim umarım 6 dan ders alıp yapmışlardır.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Vitesi kullanamayan bayan şöför arabayı da kullanamıyordur da belli olmuyordur. Vitesi kullanana kadar bence pişirsin. Zor değil. hem sonra "vitesli kullanıyorum" deme hakkı olur.

Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

Aslında otomatik seçeneği onun için golf olması da benim içindi :) de bakalım artık ya sabredip vitesliyi kullanmasını öğreteceğiz ki ehliyet aldı birazcık deneyimi şehir içi uzun yol tecrübesi falan var ama daha çok ekmek yemesi lazım. araba kullanmayı ablama öğretirken tüm sabrımı zorladığı için ki neler yaşadık yazsam roman olur, o yüzden şimdi birine araba kullanamayı öğretmek falan gözüm kesmiyor hiç :) ben öğretmesem de rahat edemem bakalım orta yolu bulacağız.

Bu arada bilgilendirmeler için herkese teşekkür ederim

Hayırlısıyla çocuğumun cinsiyeti ne olursa olsun ilk işim küçük yaşta araba kullanmayı öğretmek olacak zira bayan erkek fark etmiyor 30 undan sonra sağlıklı öğrenilen bir şey değil bence şahsi gözlemimdir ama bana öyle geliyor. . .

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...