Fahrettin Karakoç 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 İkinci el araç satışında kilometre sahtekarlığını önlemek için kilometre kayıtlarını tutan TÜVTÜRK öyle bir hata yaptı ki... http://otomobil.haber7.com/otogundem/haber/1007060-arac-muayene-istasyonundan-pazarlik-bitiren-hata 2 Yorum bağlantısı
Emin Köseler 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 (düzenlendi) bi güvenilecek yer vardı o da gittiyse tamamdir sahtekarlara gün doğdu... 29 Mart 2013 tarihinde Emin Köseler tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Eren Aksoy 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 Türkiyede malesef hakkıyla işini yapan yokki allahın cahilini oturtuyolar bilgisayarın başına oda ne yapsın elinden geldigince rakamları yazmaya çalışıyo. Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 (düzenlendi) Sorun olmayan kurum yok. " gjdnhfndfmn dnksişlsiDŞöiksdj dn vçs " Aaa ne ayıp. 29 Mart 2013 tarihinde Hüseyin Matur tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 Demek ki neymiş? 1-Tramer mıramer boşmuş, işe yaramaz yalan yanlış minicik bir bilgi için 3-4 lira verip de tramer illetine mesaj atılmayacakmış. 2-Tüv de boş bir kurummuş, vatandaşlar olarak 20 yıllığına bu kuruma satılmışmışız, onu da muteber kabul etmeyip, bir zorunluluğu yerine getirmek için iki yılda bir kukeklairekğıyklığrmr şeklinde söylenerek gidecekmişiz. Temennilerim, önerilerim (belki okuyan bir yetkili olur): - Orijinal kilometre hakkındaki sağlıklı bilgiyi yetkili servis kayıtlarıyla doğrulanabilir. - Trafiğe çıkan her bir araç için 150 -200 sayfalık noter onaylı bir defter tutulması kanuni yükümlülük olarak uygulanır. Bir aracın ömrü boyunca yalnızca bir defter tutulması ve her el değiştirmede alan kişiye nakledilmesi yükümlülüğü getirilir. Araçla ilgili yapılan her türlü işlem tıpkı "kaptanın seyir defteri" gibi kayıt altına alınır. İşlemi yapan yetkili servis ya da tamirci ticari unvanı, ticari sicil numarası vs gibi bilgilerin eşliğinde imzasını atar, kaşesini basar. Kilometre de yapılan her seans işlem kaydının en üst kısmında 20 punto ile kayıt edilir. Seyir defterini kaybedene bir daha seyir defteri tanzim edilmez, araç direk hurdaya gider. Ya da seyir defteri olmayan araç devredilirken akranlarına göre yüzde 50 değer kaybıyla alınır satılır. - Noterlerde yapılan satış sözleşmesinin göze ilk görünen bir köşesine aracın en son kilometresi (noterin görevlendireceği bir katibin şehadetiyle gerçekleştirilebilir) 16 - 20 punto karakterle yazılabilir. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 Arkadaşlar yapılan bir hatayı tüm kuruma yine maletmişsiniz. Bir personelin dalgınlığından yapılan bir hata ve bir kurumu direk çiziyoruz. Biraz dikkat edelim arkadaşlar. Her konuda çok fazla genellemele yapıyoruz. Tüv yine işini eski sisteme göre ciddi yapıyor. Tabiki ufak tefek aksaklıklar olacaktır. Bu arada km işini yapacak adam yine yapar. Muayne 2 yılda bir yapılıyor. 2 yılda bir km düşürür (25 tl maliyeti var) götürür muayne girdirir arabayı. Bu işi yapmak zor değil arkadaşlar. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 Tuvturke 39.000 binde giren aracim 390.000 de cikti. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 Bilgisayar kullanıcı arayüzü tasarım hatası. Yazılımcı keratayı sopalamak lazım. Yorum bağlantısı
Murat Dere 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 bu ülkede tek güvendiğim kurum tüvdü onuda mahveddiler. yazıklar olsun. güvendiğim dağlara karlar yağdı vs vs... TSE yerine bizi TÜV'e güvendirenler utansın. Bizim kendi standartlar kurumumuz yokmuş gibi elin Almanına bu kadar para bayılırsan böyle olunca katlanması daha zor hale gelir. 4 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 (düzenlendi) pek var sayılmaz. Kimya standardı veren bina, bizim enstitünün yanındaki arazide gece patladı (aynen öyle) komple yıkıldı. Yenisini yapmaya gerek görmediler. TSE halen tüm işi tercüme bürolarına havale etmiş durumda. 29 Mart 2013 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Dere 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 pek var sayılmaz. Kimya standardı veren bina, bizim enstitünün yanındaki arazide gece patladı (aynen öyle) komple yıkıldı. Yenisini yapmaya gerek görmediler. TSE halen tüm işi tercüme bürolarına havale etmiş durumda. Böyle olmaz tabii. Kendi kurumunu TÜV seviyesine çıkaramazsan TÜV'ü getirirsin. TSE içinde TÜV'deki standartları ve işleyişi kurmak çok mu zormuş? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 milyon km yi cep telefonlarının ekranında görüpte inananlar, baktıkları arabaya gözle mi bakmışlar onu merak ederim, hatadır tamam da bu kadar da ............ 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 (düzenlendi) Böyle olmaz tabii. Kendi kurumunu TÜV seviyesine çıkaramazsan TÜV'ü getirirsin. TSE içinde TÜV'deki standartları ve işleyişi kurmak çok mu zormuş? Zor şeyler var tabi. Ama "adanmışlık" asıl mesele. Gavuru bir nane sanmaktan kaynaklı. Kökeni taaa kanuni dönemindeki kapitülasyonlara kadar gidiyor. Gavur evet nane ama çalışıyor da oluyor. Sen de çalış sen de yap. Ona işte kafası basmıyor bizimkilerin. 29 Mart 2013 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Ugurcan Yogun 30 Mart 2013 Paylaş 30 Mart 2013 Arkadaşlar yapılan bir hatayı tüm kuruma yine maletmişsiniz. Bir personelin dalgınlığından yapılan bir hata ve bir kurumu direk çiziyoruz. Biraz dikkat edelim arkadaşlar. Her konuda çok fazla genellemele yapıyoruz. Tüv yine işini eski sisteme göre ciddi yapıyor. Tabiki ufak tefek aksaklıklar olacaktır. Bu arada km işini yapacak adam yine yapar. Muayne 2 yılda bir yapılıyor. 2 yılda bir km düşürür (25 tl maliyeti var) götürür muayne girdirir arabayı. Bu işi yapmak zor değil arkadaşlar. Abicim tabi kurum suçlu personeline eğitimini verecek bu işin şakası yok bir anda Türkiye şartlarında servetinizden oluyorsunuz, ben kendi adıma konuşayım en azından 20 bin tl lik bir aracım var ve ben senelerdir o 25 lirayı denkleştirmek için çalışıyorum gecem gündüzüm yok elin almanı tüv standartlarında 8 saatten fazla çalışmıyor iş güvenliği açısından burunlarından kıl aldırmıyorlar alman standartları gereği e o zaman işinide düzgün yapacak benim aracımla doğru düzgün ilgilenecek, benim aracımın kaput açma dilini kırdı adam ve ağzımı açıp bişey diyemedim ve ağır kusurlu deyip beni muayneden geçirmedi kardeşim sen kırdın dedin o zaman getir arkaya birdaha sokalım muayneye de yansın muaynen deyip döndü gitti, bir örnek daha Türk Hava Yollarının bir pilot kaza yaptığı zaman iş THY de biter kimse pilotu değerlendirmez bu kurum bu yüzden disiplinlidir her 3 ayda bir öğrencisi olsun öğretmeni olsun simulatörde her şartta saatlerce denemeler yapıp eğitim alırlar adam kalkış için 5 derece flap kullanacağını ezbere bildiği halde 2 kez check list ile kontrol eder bu bizim arabanın el frenini indirdiğimizi 5 kez kontrol ettiğimizde acemimisin demeleri gibi bişey :/ bu arada Mehmet abicim sitemim onlara yanlış anlama işlerini doğru yapsınlar en azından benim bakış açım bu 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Sayar 30 Mart 2013 Paylaş 30 Mart 2013 Çarşamba günü muayene yaptırdım far yönü hatalı dendi, bu genel bir durum fakat adaptif far olan bir araç için yön hatalı olabilir mi? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 30 Mart 2013 Paylaş 30 Mart 2013 Muayeneden sonra veri,len raporu incelemeyenlerde hiç hata yok mu? Bana daha önceki aracımda oldu.Şase numarasını yanlış yazmışlardı..Baktım yanlış.Söyledim...Yazan kişi karşılaştırdı bir şey olmaz dedi.Bende nasıl olmaz elbette olur.Kayıtlara neden yanlış işlensin dedim.Sonra yetkililerine durumu anlattım.Raporu düzenleyen elemanı haşladı Önemli bir konu dedi.Sen bunu düzgün yazamayacaksan neyi yazacaksın ki dedi Tekrar rapor düzenlediler ve teslim ettiler. Şimdi çıkan raporda km doğru yazılmışsa doğru işlenir..Ancak doğru değilse bakıp düzelttirmek lazım.Yada elimizde ki rapor onlar için resmidir.Onunla başvuru lazım. Çarşamba günü muayene yaptırdım far yönü hatalı dendi, bu genel bir durum fakat adaptif far olan bir araç için yön hatalı olabilir mi? olabilir demek ki şaşı olmuşlar 1 Yorum bağlantısı
Ünal Doğar 30 Mart 2013 Paylaş 30 Mart 2013 Dün benzer bir olay başıma geldi.Arkadaşın yeni aldığı 2007 clionun (36000kmde) gaz ayarına baktım.Lpg 2010 yılında takılmış ve araç 1746 saat lpg ile 60 saatte benzinle çalışmış.Bu çalışma süreleri sadece lpg takıldıktan sonraki süreleri.Aracı 36000 km diye İzmir'den aldı arkadaş servis kayıtları da kmyi doğruluyor.Şimdi size sorum şu: Bu araç 2010 yılından beri lpg de 1800 saat çalışmış, ortalama hızı 20 kmden hesaplasak araç km si 36000 bin oluyor.O zaman bu araca herhalde 2007-2010 arası hiç binilmemiş.Galiba km ile oynayan arkadaş lpg sisteminin hafızasını aklından çıkarmış. 1 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 30 Mart 2013 Paylaş 30 Mart 2013 Dün benzer bir olay başıma geldi.Arkadaşın yeni aldığı 2007 clionun (36000kmde) gaz ayarına baktım.Lpg 2010 yılında takılmış ve araç 1746 saat lpg ile 60 saatte benzinle çalışmış.Bu çalışma süreleri sadece lpg takıldıktan sonraki süreleri.Aracı 36000 km diye İzmir'den aldı arkadaş servis kayıtları da kmyi doğruluyor.Şimdi size sorum şu: Bu araç 2010 yılından beri lpg de 1800 saat çalışmış, ortalama hızı 20 kmden hesaplasak araç km si 36000 bin oluyor.O zaman bu araca herhalde 2007-2010 arası hiç binilmemiş.Galiba km ile oynayan arkadaş lpg sisteminin hafızasını aklından çıkarmış. Lpg takıldıktan sonra sürekli uzun yol yapmış olabilir. Saat hesabı herzaman doğru olmaz bu durumda.. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 30 Mart 2013 Paylaş 30 Mart 2013 belki hatırlayan olur,6 ay önce evimi satarken ev parasının bir kısmının yerine 2006 model grande punto almıştım-ev hemen satılsın,nasılsa puntoyu da kolayca satarım diye. ancak puntoda da benzer bir durum vardı,sahibi ısrarla ve yeminle aracın 26000 kmde olduğunu söylüyordu,serviste de 1 yıl öncesinde 20000 civarında aracın kaydı vardı,ancak hem tüvtürk muayene raporunda hem de plaka sorgulama yapınca muayeneye 56000 km de girmiş görünüyordu. neticede aldığım fiyatın altına verdim gitti,ama keşke bu hata olmasaydı.kimseyi inandıramıyorsunuz. Yorum bağlantısı
Ünal Doğar 30 Mart 2013 Paylaş 30 Mart 2013 (düzenlendi) Ersen Abi ortalama hızı 20 km dahi alsan 1800 saatte 36000km yapıyor.Bu değerde minumum değer.Araç şu anda 36000 kmde.2007 model 2010 yılında lpg takılmış.Bu çalışma süresi de lpg takıldıktan sonraki süre. 30 Mart 2013 tarihinde Ünal Doğar tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 30 Mart 2013 Paylaş 30 Mart 2013 Ersen Abi ortalama hızı 20 km dahi alsan 1800 saatte 36000km yapıyor.Bu değerde minumum değer.Araç şu anda 36000 kmde.2007 model 2010 yılında lpg takılmış.Bu çalışma süresi de lpg takıldıktan sonraki süre. Yanlış düşünmüşüm pardon. O zaman sürekli sıkışık trafikte kullanılmış diye iyimser bir tahminde bulunayım Yorum bağlantısı
Murat Dere 30 Mart 2013 Paylaş 30 Mart 2013 Arkadaşlar yapılan bir hatayı tüm kuruma yine maletmişsiniz. Bir personelin dalgınlığından yapılan bir hata ve bir kurumu direk çiziyoruz. Biraz dikkat edelim arkadaşlar. Her konuda çok fazla genellemele yapıyoruz. Tüv yine işini eski sisteme göre ciddi yapıyor. Tabiki ufak tefek aksaklıklar olacaktır. Bu arada km işini yapacak adam yine yapar. Muayne 2 yılda bir yapılıyor. 2 yılda bir km düşürür (25 tl maliyeti var) götürür muayne girdirir arabayı. Bu işi yapmak zor değil arkadaşlar. Mehmet'im, sen bunları kilometresi fazla yazıldığı için arabasını satamayanlara anlatmayı denesene bi? Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 30 Mart 2013 Paylaş 30 Mart 2013 Mehmet'im, sen bunları kilometresi fazla yazıldığı için arabasını satamayanlara anlatmayı denesene bi? Abi arabayı alacak kişide 2007 model bir aracın 2 milyon km olduğuna inanırsa ben birşey demiyorum. O adama arabamı almasın. veya 2 yıl önce 39000 binde olup son muaynede 390000 olduğunda buna inanmak için çok geçerli sebepler olması lazım abi. Yorum bağlantısı
Murat Dere 30 Mart 2013 Paylaş 30 Mart 2013 Abi arabayı alacak kişide 2007 model bir aracın 2 milyon km olduğuna inanırsa ben birşey demiyorum. O adama arabamı almasın. veya 2 yıl önce 39000 binde olup son muaynede 390000 olduğunda buna inanmak için çok geçerli sebepler olması lazım abi. Sen inanmazsın, ben inanmam da; saflıktan ya da tam tersi hinlikten inan(a)mayanlar çok olur be kardeşim. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 30 Mart 2013 Paylaş 30 Mart 2013 Sen inanmazsın, ben inanmam da; saflıktan ya da tam tersi hinlikten inan(a)mayanlar çok olur be kardeşim. Abi ben o adama arabamı satmıyayım boş ver Arkadaşlar ben yapılanı savunmuyorum. Yanlış. Dikkat edilmesini söylüyorum. Ama unutmayalım insan oğlunun olduğu her yerde hata yapma ihtimali var. Bir arkadar THY örnek vermiş. Ama onların yaptığı hatalardan dolayı hiçmi uçak kazası olmadı. O kadar lüks arabalar geri çağrılıyor niye kimse BMW'yi Toyota'yı VW Fordu karalamıyor. Bazı hatalar hayati hata olduğu halde. Sadece km hatalı yazılmış tabiki dikkat edilmesi gerekir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts