Misafir 14 Mart 2013 Paylaş 14 Mart 2013 Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), trafikte önemli bir düzenlemeyi hayata geçiriyor. Radar araçlarına benzin kısıtlaması kaldırılırken 600 araç trafiğe çıkacak. Trafik kazalarına karşı MOBESE'ler 24 saat açık tutulacak. Böylece radarla gün boyunca trafik kontrolü yapılacak. Ayrıca seyyar radar levhaları da karayollarından kaldırılıyor. Zaman gazetesinin haberine göre, kameralar sayesinde trafik akışlarını takip altına alan polis, yeni bir uygulamayı daha hayata geçiriyor. Bu kapsamda hazırlanan taslak geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Muammer Güler'e sunuldu. Güler'in onayının ardından alınan kararlar ilgili birimlere gönderildi. Çalışmada öncelikle hız kaynaklı kazaların önüne geçilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda da hız ve emniyet kemeri denetimlerine ağırlık verilecek. Türkiye genelinde trafiğin yoğun olduğu bölgelerdeki radar araçlarının sayısı 2 katına çıkarılacak. Araçlar, 24 saat esasına göre sabit ve seyir halinde hız denetimi yaparken bu araçlara uygulanan yakıt kısıtlaması da ortadan kaldırılacak. Ayrıca sürücülerin daha dikkatli araç kullanmaları için karayollarına asılan seyyar radar levhaları da kaldırılacak. Yeni düzenlemeyle, denetimlerin yüzde 50'si durdurularak yapılırken yüzde 50'sinde plakaya ceza kesilecek. 81 ilde kurulu olan Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarıyla trafik akışı 24 saat takip altında tutulacak. MOBESE kameraları üzerinden de sürücülere ceza uygulanacak. Emniyet kemeri takmayan ve ön koltuğa çocuk oturtan sürücülere ceza yazılarak adreslerine gönderilecek. KAMYON VE OTOBÜSLERE SIKI DENETİM Öte yandan trafik akışını tehlikeye sokan kamyon ve otobüs şoförlerine yönelik de önemli adımlar atılacak. Bu doğrultuda kamyon ve otobüslerin, Yol Kenarı Ortak Denetim İstasyonları'nda 24 saat denetim ve kontrolleri yapılacak. Uykusuz, alkollü veya ehliyetsiz olduğu belirlenen şoförler anında araçtan indirilerek yerine başka bir sürücünün geçmesi sağlanacak. Araçların hız limitlerini gösteren takograflar da uzman ekipler tarafından kontrol edilecek. Belirlenen hız limitinin üzerinde araç kullanan sürücülere ve araçlara yüksek oranda ceza kesilecek. Yeni uygulamanın birkaç gün içerisinde devreye gireceğini belirten kaynaklar, burada temel amacın vatandaşların huzur ve güven içinde yolculuklarını yapması olduğunu kaydetti. Uzmanlar, sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyararak şu bilgileri verdi: "Yeni düzenleme ile MOBESE'ler üzerinden ceza kesilecek. Artık sadece aşırı hız değil emniyet kemeri takmayan kişiler de kontrol edilecek. Görüntülerde kemer takmadığı belirlenen kişilerin plakalarına anında ceza kesilecek. Ayrıca çocukların ön koltuğa ya da sürücülerin kucaklarına alınmalarına da ciddi yaptırımlar getireceğiz." Kaynak: Zaman Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 14 Mart 2013 Paylaş 14 Mart 2013 Kurallara uyalım uymayanları uyduralım. Yorum bağlantısı
Misafir 14 Mart 2013 Paylaş 14 Mart 2013 (düzenlendi) Arkadaşlar yazının burasında yeni bir uygulama olduğundan bahsediyorlar... Radar araçlarına benzin kısıtlaması kaldırılırken 600 araç trafiğe çıkacak. Trafik kazalarına karşı MOBESE'ler 24 saat açık tutulacak. Böylece radarla gün boyunca trafik kontrolü yapılacak. Ayrıca seyyar radar levhaları da karayollarından kaldırılıyor. 14 Mart 2013 tarihinde Hakan Erken tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Emre Köksal 14 Mart 2013 Paylaş 14 Mart 2013 emniyet kemeri bir kural olmamalı... kendi hayatını düşünmeyen insanlara ceza kessen ne kesmesen ne... ben yanıma oturan insan kemer takmazsa arabayı durdurup kapıyı gösteriyorum... kendim de mutlaka takarım... 3 Yorum bağlantısı
Recep Güney 14 Mart 2013 Paylaş 14 Mart 2013 Emniyet kemeri; adı üstünde, başımıza kaza bela gelmedikçe önemini belki tam olarak anlayamayız ama yaşanan olaylardan ibret almalıyız.. Kütahyada emniyet kemeri kontrollerinde artma var bu ara.. Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz 14 Mart 2013 Paylaş 14 Mart 2013 Radara dikkat edelim boşa giden para bence... Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar 14 Mart 2013 Paylaş 14 Mart 2013 Son 2 haftadır ankarada çılgınlar gibi emniyet kemeri konusunda çevirme yapılıyor. Geçen gün meclis kavşağında önüne gelen aracı durduruyorlardı.Sanırım emniyet kemeri idi.En az 30 araç kenara çekmişlerdi. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 14 Mart 2013 Paylaş 14 Mart 2013 makasçıları makaslamak. çakma zenonluları çakmak. sis lambalarını yersiz açanları sislemek. haberde tutarsızlıklar var. seyyar radar levhaları kalkacak denmiş. ne iş? sabitlerin kalkması lazım asıl. ama dürüst olarak hız sınırları konmalı. iki tane tuğla fabrikası var diye ilçe köy giriş levhaları 2 km. şehir dışına çekilmemeli. sonuç olarak çok iyi haber. bu iş böyle yapılır. ayrıca sivil gezici araçlar da olmalı. sizi sollayıp bakmalı ceple felan konuşuyorsanız hemen plakaya yazmalı. ceza gizli olmalı ki heran gelem tehlikesi olsun. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Mart 2013 Paylaş 14 Mart 2013 HArika, ama artık mahalli mekanlarda pistler kurulsun, sponsorlar gelsin, zevki oralarda yaşansın 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 15 Mart 2013 Paylaş 15 Mart 2013 emniyet kemeri bir kural olmamalı... kendi hayatını düşünmeyen insanlara ceza kessen ne kesmesen ne... ben yanıma oturan insan kemer takmazsa arabayı durdurup kapıyı gösteriyorum... kendim de mutlaka takarım... Emniyet kemeri; adı üstünde, başımıza kaza bela gelmedikçe önemini belki tam olarak anlayamayız ama yaşanan olaylardan ibret almalıyız.. Kütahyada emniyet kemeri kontrollerinde artma var bu ara.. Ben başkasının hayatını tehlikeye sokmayacak şekilde hata yapana ceza yazılmasın. Emniyet kemerini takmazsa takmasın o kendi hatası kendi sorunu. Bu hatası kendini canına olacağı için EGM bunu bıraksın insanlar kendi istedikleri için kendi canlarını korumak için taksınlar. İstemeyen takmasın. Not: Ben takarım 5 yaşında oğlumda alıştı yükselteçle otoruyor. Bazen takmadığımda " Baba benim ölmemimi istiyorsun kazada. Onun için mi takmıyorsun Kemerimi diyor" Olay bu. Polisten korktuğu için değil kendi canını düşündüğü için takacak. 2 Yorum bağlantısı
Misafir 15 Mart 2013 Paylaş 15 Mart 2013 Not: Ben takarım 5 yaşında oğlumda alıştı yükselteçle otoruyor. Bazen takmadığımda " Baba benim ölmemimi istiyorsun kazada. Onun için mi takmıyorsun Kemerimi diyor" Olay bu. Polisten korktuğu için değil kendi canını düşündüğü için takacak. Hocam bravo....boşuna dememişler...ağaç yaş iken eğilir.... Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 15 Mart 2013 Paylaş 15 Mart 2013 Hocam bravo....boşuna dememişler...ağaç yaş iken eğilir.... Bidefa bir video izlettim. Kaza testi videosu. Çocuk ortada oturuyordu ve arabadan uçtu gitti. Yorum bağlantısı
Misafir 15 Mart 2013 Paylaş 15 Mart 2013 Bidefa bir video izlettim. Kaza testi videosu. Çocuk ortada oturuyordu ve arabadan uçtu gitti. Allah korusun hepimizi hocam....aman diyorum... Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 15 Mart 2013 Paylaş 15 Mart 2013 Bu yapılan uyarıların hepsi boş aslında, BOŞ derken yanlış anlaşılmasın; tabi ki bunların hepsi bir çok testlerden ve incelemelerden geçtikten sonra insan hayatı ve mal güvenliği için insanoğluna sunulan harika buluşlar ancak insan kendini ve çevresindekileri düşünmedikten sonra BOŞ, yani bu bir eğitim ve kültür seviyesi. Yinede yapılan bu tür uyarı ve çalışmaları sonuna kadar destekliyorum, yapmayanlarda cezasını çeksin diyorum, KURALLARA UYALIM, UYMAYANLARI UYARALIM. Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 4 Nisan 2013 Paylaş 4 Nisan 2013 Valla mecidiyeköyden itibaren merter'e kadar ortalama 90 km hız ile gittim bir kaç kez . Hiç ceza gelmedi . Bu arada Yavuz sanki senin yaşın daha ufaktı diye hatırlıyorum Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün 4 Nisan 2013 Paylaş 4 Nisan 2013 Çok haklısınız, en sağ şeritte bile 70'le gitmek mümkün olmuyor. 70'e inilen tüm noktalarda kaza ihtimali daha da yükseliyor, çünkü sınıra uyan var, uymayan var, makasa giren var, radardan çekinip 60'la giden var. Maalesef bu hız sınırı konusu lokal radarla olacak iş değil, yolun bir kısmında kontrol yapılıp, bir kısmında yapılmazsa daha tehlikeli oluyor. E5'in 70'den daha yüksek bir hız sınırını gerektirdiğini kabul ediyorum ancak eğer 70'de ısrar ediliyorsa radar daha geniş alana yayılıp tüm sürücüler üzerinde daha büyük bir baskı kurulmalıdır. Dolmabahçe tünellerinde de eskiden kimse hız sınırlarına uymazdı, cezalar yağmaya başlayınca tünelin başından sonuna kadar kimse sınırı geçmiyor. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 4 Nisan 2013 Paylaş 4 Nisan 2013 ben sanki onları radar degilde gidilecek hız limiti diye biliyorum çok gectım yavas hızlı bı sorun olmadı yanlıs mı bılıyorum yok sa ? Yorum bağlantısı
Emre Köksal 4 Nisan 2013 Paylaş 4 Nisan 2013 ankara eskişehir yolunda eskiden millet 120 nin altında gitmezdi...son 2 senedir herkes kuzu kuzu gidiyor ankraya gittiğimde şehir içinde genelde ümitköy çankaya mamak gidip geliyorum 2 yılda aradaki fark baya gözle görünür olmuş.. Yorum bağlantısı
Misafir 4 Nisan 2013 Paylaş 4 Nisan 2013 Verilerin kısa zamanda ulaşması imkansız çünkü sistem ve kamera plaka takip ile değil masa başı memur takibi ile çalışıyor.Binlerce aracın olduğu İstanbul da cezanın gelmeside bir kaç yılı bulacaktır yada bilgiler direk vergi dairesi ile paylaşılıyor da olabilir... o zaman yandık Yorum bağlantısı
Hamit inan 4 Nisan 2013 Paylaş 4 Nisan 2013 (düzenlendi) Verilerin kısa zamanda ulaşması imkansız çünkü sistem ve kamera plaka takip ile değil masa başı memur takibi ile çalışıyor.Binlerce aracın olduğu İstanbul da cezanın gelmeside bir kaç yılı bulacaktır yada bilgiler direk vergi dairesi ile paylaşılıyor da olabilir... O işlere bakan bir arkadaş kafamıza esince bir tarihi, bir kamerayı rastgele seçip yazıyoruz demişti. Bir günde 100 küsür mü 200 küsür mü ceza yazmış. Verilerin kısa zamanda ulaşması imkansız çünkü sistem ve kamera plaka takip ile değil masa başı memur takibi ile çalışıyor.Binlerce aracın olduğu İstanbul da cezanın gelmeside bir kaç yılı bulacaktır yada bilgiler direk vergi dairesi ile paylaşılıyor da olabilir... Ücra yerlerde internet olmadığı için kameralar kendi belleklerine kaydediyor. Belli aralıklarla gidip alınıyor kayıtlar oradan. Sistemi kuran kamera firması öyle açıklamıştı bana 4 Nisan 2013 tarihinde Hamit İnan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 4 Nisan 2013 Paylaş 4 Nisan 2013 Cevizlibağ-Mecidiyeköy yapıyorum her gün. Ortalama 90'ın üstü zaten pek mümkün değil de, radar noktalarının olduğu yerlerden pek yavaş geçilmiyor. Bana da şimdiye kadar gelmedi. Evet, birisi yazmış, kaldı öyle. Değiştir istersen kardeşim , insanlar yanılmasın Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 4 Nisan 2013 Paylaş 4 Nisan 2013 Resimleri varmı bu radarların. Bazen radar olmayabiliyor, sadece plaka okuma oluyor. Yorum bağlantısı
Melih Gülbahar 4 Nisan 2013 Paylaş 4 Nisan 2013 İnşallah gelmez gelirse yandık zaten yaklaşık 2 aydır o yolu kullanıyorum sabahları 6:45 de E-5 boş oluyor Allah ne verdiyse gidiyorum şuan için gelen giden yok gelirse paylaşırım burdan Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 4 Nisan 2013 Paylaş 4 Nisan 2013 Bunlar gece görüşlü yüksek çözünürlüklü radar kameralar.Online ve çok hızlı şekilde işlem yapıyor... Sadece kamera varsa E-5 te oluğu gibi bunlar kayıt yapıyor sonra işlem yapıyor. Bursa'da şöyle; ortada kare zımbırtı yanında tek kamera olursa plaka okuma. bas basabildiğin kadar. Ama kamera 2 adet yani sağda solda olursa o zaman radar, aman dikkat. İlk uygulama başladığı anda heryere kağıt dağıttılar, nerede radar var nerede plaka okuma var yada nerede kırmızı ışık geçlince foto çeken sistem var diye. Yorum bağlantısı
Recommended Posts