Hüseyin Sönmez 4 Nisan 2013 Paylaş 4 Nisan 2013 (düzenlendi) Burada konu bölünmüş yol olan e-5'de 70 ne olaki durumu. O hızı ne sağ şerite ne de sol şeritte tuturabiliyorusunuz. O hızı sınırını belirleyeni getirin bana... 4 Nisan 2013 tarihinde Hüseyin Sönmez tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 4 Nisan 2013 Paylaş 4 Nisan 2013 Burada konu bölünmüş yol olan e-5'de 70 ne olaki durumu. O hızı ne sağ şerite ne de sol şeritte tuturabiliyorusunuz. O hızı sınırını belirleyeni getirin bana... Polis arabası görürseniz yanından 70 ile gidip yolu tıkayın. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 4 Nisan 2013 Paylaş 4 Nisan 2013 Polis arabası görürseniz yanından 70 ile gidip yolu tıkayın. Yaptım polisin yanında sövdüler bana. Yorum bağlantısı
Mehmet Gürcüoglu 4 Nisan 2013 Paylaş 4 Nisan 2013 Öyle bir yolda hız sınırını 70 yaparsanız buna kimse inanmaz ve o sınırı aşar ve zamanla hız sınırlarının inandırıcılığı kalmaz.Kanunları çiğnetmiş olursunuz kanunlara da güven kalmaz. Sonra da gerçekten tabeladaki hızla girilmesi gereken virajda uçar gider. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Nisan 2013 Paylaş 4 Nisan 2013 A-B noktası arası ortalama hızı ölçüp, eve fotoğraflı cezsı geliyor, 70km/h hız sınırı herkes uyacak, zaten emniyet şeridi de kalmadı, patlayan fena olur o yolda Yorum bağlantısı
Önder Özcan 4 Nisan 2013 Paylaş 4 Nisan 2013 bana sanki istanbul içinde radar cezasını pek uygulamıyorlar gibi geliyor.e5-e6 bazen 120-140 gittiğim oluyor,ama tabiki de mesai saatleri dışında(zaten mesai saatinde 50 yi belki görürsünüz e5 te) bu güne kadar tek radar cezası gelmedi.bu kameralar gece görüşlü ise,saatin kaç olduğu önemli olmaz.var mı burda e5 te radar cezası yiyen? bence kameralar-radar gerçek ama şuandaki görevleri caydırıcılık. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 4 Nisan 2013 Paylaş 4 Nisan 2013 bana sanki istanbul içinde radar cezasını pek uygulamıyorlar gibi geliyor.e5-e6 bazen 120-140 gittiğim oluyor,ama tabiki de mesai saatleri dışında(zaten mesai saatinde 50 yi belki görürsünüz e5 te) bu güne kadar tek radar cezası gelmedi.bu kameralar gece görüşlü ise,saatin kaç olduğu önemli olmaz.var mı burda e5 te radar cezası yiyen? bence kameralar-radar gerçek ama şuandaki görevleri caydırıcılık. Geçen yıl 290 TL hız cezası ödedim, hadımköy bağlantı yolunda... Yorum bağlantısı
Emin Önal 4 Nisan 2013 Paylaş 4 Nisan 2013 E-5'i bilmiyorumda Sahil yolundaki ortalama alıyor onu biliyorum.O radarlar ilk konulduğunda resmen ceza yağdırdılar. Hanım bankada görevli olduğu için hergün trafik cezası ödemeye geliyorlar hepte aynı yerde deyince uyanmıştım bende.Hatta biz uyanana kadar bankadaki arkadaşı aynı ay 3 tane yedi Uyanıkya kamera altından geçerken yavaşlıyor sonra roll Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara 4 Nisan 2013 Paylaş 4 Nisan 2013 Bu uygulama başladığından beri dikkat ediyorum. Haftasonları sabah Üsküdar-Bağcılar seyahatim oluyor, şimdiye kadar dikkat ettim, umarım cezaya maruz kalmam. Şehiriçi hız sınırının 70 km olması pek işlevsel bulunmamış anladığım kadarıyla, cezaların tam uygulanmıyor olması bundan olabilir. Keza şehiriçi hız sınırının 80 km'ye çıkarılmasıyla ilgili bir haber vardı: http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ShowNew.aspx?id=22714402 1 Yorum bağlantısı
Misafir 4 Nisan 2013 Paylaş 4 Nisan 2013 Herşeyde olduğu gibi "radarlı yolda adam gibi gitme" konusunda da saçmalıyor sürücülerimiz. Birincisi Bahçelievler-İncirli ömür arasında aktif olarak radar çalışıyor. Bu noktalarda ceza kesinlikle kesiliyor. İkincisi halen daha insanlar kamerada aşırı fren yapıp (100 den 60 a) sonra gazlıyor. Biz de yedik... Sürekli 70 ile gidilecek. "Hız koridoru" sistemi var. İsterseniz ilk kamera önünde 150 yapın. Sonra biryede duracaksın ki ortalama hızın 70 olsun. Önemli olan "ortalama hızın 70 olması" Üçüncüsü ben 70 e sabitleyip gidince çok sıkıntı olmuyor. Sınıra uyanların sayısı bir hayli arttı. Artık öyle herkes gelip selektör yapmıyor. Hele en solda değilseniz. Ha yapan da yapsın. Sinir olsun. Ya sizi günde 50 defa sinir edenler? Dördüncüsü son 1 yıldır e-5 ortalama hızım zaten 40-50 falandır. E-5 te 70 i kim kaybetmiş te biz bulalım. Zaten kaç yaparsan yap. Parseller-Küçükçekmece-Çobançeşme-Merter noktaları durma noktaları. 24 saat buralarda mutlaka bir duruluyor Beşincisi Yalnızca e-5 değil, sahil yollarında, arnavutköy-sultangazi falan arasında Havaalanı-Havuzlu kavşak arasında kontrol var. Altıncısı 70 diyor adam bu sefer de 50-60 yapıyor. Yahu gitsene 70 ile. Aynı adam otobanda 120 ile giderken arkana dayanıp selektör yapıyor. Yahu ne zaman nasıl gidilir bir öğren yaa. Yedincisi İstanbul trafiğinin en berbat dönemlerindeyiz. 10-15 yıl sonra düzelebilir. Ancak o vakte kadar rezil berbat ötesi. En iyi ihtimalle, bir geçiş dönemindeyiz. Ne yollar yol, ne toplu taşımaya adım atılabiliyor ne raylı sistem var v.s. Yollarda kavgalar, adam vurmalar. Anadolu'ya gidip 15 sene sonra tekrar gelmeyi ciddi ciddi düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 4 Nisan 2013 Paylaş 4 Nisan 2013 Geçen yıl 290 TL hız cezası ödedim, hadımköy bağlantı yolunda... hadımköy tam şehiriçi E5 gibi olmaz tabi.ben mesela,havaalanı civarı-küçükyalı arası gibi,yoğun şehiriçi kastetmiştim. ya da her neyse Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 4 Nisan 2013 Paylaş 4 Nisan 2013 (düzenlendi) 70 km ile gitmek hiçde konforlu ve ekonomik değil, en optimum benim aracımda 90 km oluyor. 5 Nisan 2013 tarihinde Hüseyin Sönmez tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca 4 Nisan 2013 Paylaş 4 Nisan 2013 primo 2 li cihaz alıp speed cam klasörünü içine atın zaten ablamız kameranın oduğu yere yaklaştığın zaman ceza yicen yavaş git diyor Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca 4 Nisan 2013 Paylaş 4 Nisan 2013 780 km ile gitmek hiçde konforlu ve ekonomik değil, en optimum benim aracımda 90 km oluyor. bendecede 780 mi Yorum bağlantısı
Emrah Akdoğan 5 Nisan 2013 Paylaş 5 Nisan 2013 Su an sistem birkac ayligina deneme asamasinda diye dinledim haberlerde... Yururluge gurdiginde gereken duyuru yapilacaktir diye umuyorum... Yorum bağlantısı
Misafir 5 Nisan 2013 Paylaş 5 Nisan 2013 Geçen yıl 290 TL hız cezası ödedim, hadımköy bağlantı yolunda... Örneğin Hadımköy bağlantı yolu... Gişelerden, Beykent'e kadar belki 10-15 tane ışık var. İnsanlar yanımdan hızla geçip, ileride kırmızıda duruyor. Sonra yine hızla kalkıp ileride yine duruyor, üstüne üstlük bana da engel oluyor. O yolda geçişi ayarlayıp 70-80 ile gidildiğinde sürekli yeşil ışığa denk geliyorsunuz. Veya en azından 4-5 ışığı bu şekilde takılmadan geçiyorsunuz. Hızlı gidenler, yavaş gittiğim halde, bu şekilde beni "yavaşlatıyorlar" Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 5 Nisan 2013 Paylaş 5 Nisan 2013 Örneğin Hadımköy bağlantı yolu... Gişelerden, Beykent'e kadar belki 10-15 tane ışık var. İnsanlar yanımdan hızla geçip, ileride kırmızıda duruyor. Sonra yine hızla kalkıp ileride yine duruyor, üstüne üstlük bana da engel oluyor. O yolda geçişi ayarlayıp 70-80 ile gidildiğinde sürekli yeşil ışığa denk geliyorsunuz. Veya en azından 4-5 ışığı bu şekilde takılmadan geçiyorsunuz. Hızlı gidenler, yavaş gittiğim halde, bu şekilde beni "yavaşlatıyorlar" Hadım köy yolu şehir içi denilebilir ancak E-5 yolu 70 km çok sıkıntılı, bilhassa dizel araç için devir olarak bakılınca aracı zorlayan yakıtı arttıran bir durum oluşuyor. Yorum bağlantısı
Misafir 5 Nisan 2013 Paylaş 5 Nisan 2013 Hadım köy yolu şehir içi denilebilir ancak E-5 yolu 70 km çok sıkıntılı, bilhassa dizel araç için devir olarak bakılınca aracı zorlayan yakıtı arttıran bir durum oluşuyor. Otobüsler 10-15 sene öncesine kadar şehirlerarası yollarda kafalarına göre gidip uçuk kazalar yapıyorlardı. Ben gidişli gelişli bir yolda 150-160 gidip te önümdeki otobüsü yakalayamadığım zamanı biliyorum. Bende broadway vardı. Sonra takometre sayesinde geçmişe yönelik bilgiler de alınabildiğinden otobüslere bir sıkı denetleme geldi ki bugün 88 den hızlı giden otobüs sayısı son derece az. Otobüs kazaları yine var ama dikkat ediniz aşırı hızdan olanlar bıçak gibi kesildi. O zaman da otobüsçüler "bu sürat şanzımana zararlı" diyorlardı. Kuzenimde Hyundai Accent dizel var. 70 ile giderken ekonomi için 5. vitese atıyorsunuz araba düşük vites istiyor. 4 e alırsanız "niye 5 varken 4. viteste gideyim" diyorsunuz. Ama olsun önemli değil. O kadar da fazla fark görmedim ben. Yokuş aşağı 5 düz gidişlerde 4 olabilir. Zaten e5 te 70-80 ve üzeri, lokal noktalarda az bir zaman diliminde kısa süreli yapılıyor. Örneğin Haliç rampasını çıkıp biraz 100-110 gidilince, Cevizlibağ'da trafik mutlaka tıkanıyor. Merter'e kadar böyle. Ayrıca bu "sürat beğenmeme" olayını da başka millette hiç görmedim. 70 ise 70 gidilmeli. Bence o bile çok hızlı. Hadi bakalım ben de 70 i hızlı buldum... Kime göre neye göre? Burada esas yapılmak istenen zihniyet şu. Bunu herkes bir an önce öğrenmeli. Şeritler arası hız farkını ortadan kaldırıp, herkesi 70 ile götürmek. Bireysel olarak hızlı gitmelerine karşın, kaza yaptıklarında arkada 5 kilometre kuyruk oluşturan makasçıların ve farklı hızlarda seyreden şeritlerden dolayı gereksiz şerit geçişlerinde arkadaki aracı yavaşlatmanın önüne geçmek. Yani amaç yavaşlatmak değil. Yolu hızlandırmak. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 5 Nisan 2013 Paylaş 5 Nisan 2013 Otobüsler 10-15 sene öncesine kadar şehirlerarası yollarda kafalarına göre gidip uçuk kazalar yapıyorlardı. Ben gidişli gelişli bir yolda 150-160 gidip te önümdeki otobüsü yakalayamadığım zamanı biliyorum. Bende broadway vardı. Sonra takometre sayesinde geçmişe yönelik bilgiler de alınabildiğinden otobüslere bir sıkı denetleme geldi ki bugün 88 den hızlı giden otobüs sayısı son derece az. Otobüs kazaları yine var ama dikkat ediniz aşırı hızdan olanlar bıçak gibi kesildi. O zaman da otobüsçüler "bu sürat şanzımana zararlı" diyorlardı. Kuzenimde Hyundai Accent dizel var. 70 ile giderken ekonomi için 5. vitese atıyorsunuz araba düşük vites istiyor. 4 e alırsanız "niye 5 varken 4. viteste gideyim" diyorsunuz. Ama olsun önemli değil. O kadar da fazla fark görmedim ben. Yokuş aşağı 5 düz gidişlerde 4 olabilir. Zaten e5 te 70-80 ve üzeri, lokal noktalarda az bir zaman diliminde kısa süreli yapılıyor. Örneğin Haliç rampasını çıkıp biraz 100-110 gidilince, Cevizlibağ'da trafik mutlaka tıkanıyor. Merter'e kadar böyle. Ayrıca bu "sürat beğenmeme" olayını da başka millette hiç görmedim. 70 ise 70 gidilmeli. Bence o bile çok hızlı. Hadi bakalım ben de 70 i hızlı buldum... Kime göre neye göre? Burada esas yapılmak istenen zihniyet şu. Bunu herkes bir an önce öğrenmeli. Şeritler arası hız farkını ortadan kaldırıp, herkesi 70 ile götürmek. Bireysel olarak hızlı gitmelerine karşın, kaza yaptıklarında arkada 5 kilometre kuyruk oluşturan makasçıların ve farklı hızlarda seyreden şeritlerden dolayı gereksiz şerit geçişlerinde arkadaki aracı yavaşlatmanın önüne geçmek. Yani amaç yavaşlatmak değil. Yolu hızlandırmak. Burada anlatmak istediğim 70 km hızın teknik olarak zararlı yada kayıp olduğunu düşünmemdir, optimum hız olan 90 km hızın mümkün olduğunca bölünmüş yollarda kullanılması gerekli olduğunu düşünüyorum, zira E-5 günün her saati tıkalı bir yol değil, yol durumu yoğun diye azami hızın düşük olması çok spesifik bir durum değildir, ne de olsa trafik var 40 ile gidin demek çok da efektif olmasa gerek. Yorum bağlantısı
Emrah Akdoğan 7 Nisan 2013 Paylaş 7 Nisan 2013 Arkadailar dün şişliden k.çekmeceye glirken cevizlibağ civarında hız denetleme sistemi tabelasının konulduğunu gördüm tıpkı florya bakırköy yolundaki gibi sanırım e-5 te de denetleme başlamış aman dikkat. Yorum bağlantısı
Misafir 8 Nisan 2013 Paylaş 8 Nisan 2013 Avcılar-Parseller-Haramidere-Beylikdüzü-Beykent hattında da kameralar var. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 8 Nisan 2013 Paylaş 8 Nisan 2013 Tüyap'a kadar radar mı kameramı her neyse onlardan yığmışlar ortalığa. Yorum bağlantısı
Mustafa Ergüden 10 Nisan 2013 Paylaş 10 Nisan 2013 herkese iyi akşamlar. yeni konu açmak istemedim.bugün incirliova- aydın arası bölünmüş yolda 112 ile radara girdim ve ceza yazdılar. hız sınırı 110 değil mi dedim? bu bölgede 90'a düştü yılbaşında dediler. nette araştırdım bazı yerlerde düşürmüşler. farklı farklı uygulamalar var. biz nereden bileceğiz nerede ne uygulanıyor? hiç duymadık, görmedik. çoğu kişi yakalanır bunlara. bu uygulama doğruysa her yerde uygulanır, doğrusu budur. izmirde de benzer uygulama yapılan yerler var mı acaba? Yorum bağlantısı
Misafir 11 Nisan 2013 Paylaş 11 Nisan 2013 (düzenlendi) herkese iyi akşamlar. yeni konu açmak istemedim.bugün incirliova- aydın arası bölünmüş yolda 112 ile radara girdim ve ceza yazdılar. hız sınırı 110 değil mi dedim? bu bölgede 90'a düştü yılbaşında dediler. nette araştırdım bazı yerlerde düşürmüşler. farklı farklı uygulamalar var. biz nereden bileceğiz nerede ne uygulanıyor? hiç duymadık, görmedik. çoğu kişi yakalanır bunlara. bu uygulama doğruysa her yerde uygulanır, doğrusu budur. izmirde de benzer uygulama yapılan yerler var mı acaba? Mustafa bey, tabelalara bakacağız ve nerede kaçla gitmemiz gerektiğini bulacağız. Muhtemelen radarın olduğu yerden önce 90 tabelası vardı ve görmediniz. Tabelalar ne anlatıyor diye zaten bilinmediğinden, kimse kural tabelalarına bakmıyor, baksa da anlamıyor Neden buraya inek resmi konmuş falan diyor. Buna bizzat şahit oldum. Eğer radar noktasından önce 90 tabelasının olmadığına eminseniz itiraz edebilirsiniz. Ceza tutanağında ceza yediğiniz yer de yazıyor. Tesbiti kolay. Ama bizde tabela eksiklikleri var. Ben bölünmüş yollarda 110 tabelası pek görmüyorum. Nerelerde hız limiti kaç ve "hız limiti sonu" tabelaları yok. Abim de pickup araçla bölünmüş yolda 120 yapıyormuş. 110+%10 121 yapıyor zaten. Polis durdurup, bu aracın bölünmüş yol limiti 85, + %10 93. Sen gidiyorsun 120 ile diye en üst hız cezasını, 343 tl yi kesmiş. Ama yine de kullanılan aracın kanuni durumlarını bilmek süürücünün sorumluluğunda. 11 Nisan 2013 tarihinde özgür özuysal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Ergüden 11 Nisan 2013 Paylaş 11 Nisan 2013 Mustafa bey, tabelalara bakacağız ve nerede kaçla gitmemiz gerektiğini bulacağız. Muhtemelen radarın olduğu yerden önce 90 tabelası vardı ve görmediniz. Tabelalar ne anlatıyor diye zaten bilinmediğinden, kimse kural tabelalarına bakmıyor, baksa da anlamıyor Neden buraya inek resmi konmuş falan diyor. Buna bizzat şahit oldum. Eğer radar noktasından önce 90 tabelasının olmadığına eminseniz itiraz edebilirsiniz. Ceza tutanağında ceza yediğiniz yer de yazıyor. Tesbiti kolay. Ama bizde tabela eksiklikleri var. Ben bölünmüş yollarda 110 tabelası pek görmüyorum. Nerelerde hız limiti kaç ve "hız limiti sonu" tabelaları yok. Abim de pickup araçla bölünmüş yolda 120 yapıyormuş. 110+%10 121 yapıyor zaten. Polis durdurup, bu aracın bölünmüş yol limiti 85, + %10 93. Sen gidiyorsun 120 ile diye en üst hız cezasını, 343 tl yi kesmiş. Ama yine de kullanılan aracın kanuni durumlarını bilmek süürücünün sorumluluğunda. ben yanlış ifade ettim galiba. memurun söylediği bu yolun tamamen 90'a düşürüldüğü, buradan Ankaraya kadar 90 oldu dedi. yolun bir kısmında olsa dediğiniz gibi tabelalara bakarak dikkat ederim zaten. benim merak ettiğim kaç kişi bu hız sınırının düştüğünü biliyor? Yorum bağlantısı
Recommended Posts