İçeriğe Yönlendir

Yollarda Mobil Radar Dönemi

Misafir

Recommended Posts

ben yanlış ifade ettim galiba. memurun söylediği bu yolun tamamen 90'a düşürüldüğü, buradan Ankaraya kadar 90 oldu dedi. yolun bir kısmında olsa dediğiniz gibi tabelalara bakarak dikkat ederim zaten. benim merak ettiğim kaç kişi bu hız sınırının düştüğünü biliyor?

Belli bölgelerde yerel yönetimler hız sınırını değiştiriyorlar ama Aydın-Ankara arası 500-600 km lik yolun komple deişimi bana ilginç geldi tam anlayamadım. Bence bir daha o yoldan geçerseniz, tabela arayın. Aksi bildirilmemişse itiraz edin.

Bir de İstanbul'da radarları İBB koyuyor. Ancak İBB nin kendi sitesinde, ortalama hız Avcılar-Sefaköy arasında 82 km/h diyor. Eee oradan geçen herkes ceza mı yiyor?

Yorum bağlantısı

Avcılar-beylikdüzü yönünde,avcılar köprüsünü geçtikten sonra koyulmuş.Led tabela 70 gösteriyor,altında da 2 tane kamera.kameralardan biri sürekli flaş çakıyordu :) sanırım başlamış.dün akşam hava karardığında dikkatimi çekti.ben hergün avcılar-beylikdüzü-avcılar yapıyorum ve bu yolda başlamış sanırım.2.0 otomatik bir araçla 70 le gidemiyorum ki :( mecbur cc çalıştıracağım yol boşken.inşallah öncekilerden yememişimdir cezayı

Yorum bağlantısı
Tayfun Doğan

Edremit izmir arası gidip geliyorum. 90 tabelası var bölünmüş yolda. 3-5 km gidiyorum bir 90 tabelası daha var. Böyle böyle 5-6 tane 90 tabelası gördüm ama hiç 110 veya hız limiti sonu tabelası görmedim. Polise sordum ai yer yer değişiyor biz de işi garantiye alıp 90 tabelasında hemen sonra radar kuruyoruz dedi. Bende radarların yerini öğreniş oldum :)

Yorum bağlantısı

Tafik kontrol merkezine mail attım. Radarların çalışıp çalışmadığını sordum. Bir de, buraya resim ekleyemedim ama radar olan yerlerde, tkm.ibb.gov.tr adresinde ortalama hızlar 80-90 oluyor e-5 te. Dedim ortalama olarak her geçene ceza mı yazıyorsunuz. Sorduğum soruların cevabı geldi;

" D100 yolu şehir içi yol statüsünde olduğundan kanunen hız sınırı 50 km/saattir. Fakat yine kanunun UKOME'ye (Ulaşım Kontrol Merkezi) verdiği yetki ile bu hız sınırı otomobiller için 70 km/saate çıkarılmıştır.

D100 üzerinde bu hız sınırlarının denetlenebilmesi amacıyla EDS sistemlerinin arazi çalışmaları tamamlanmış olup sistemin merkez tarafındaki çalışmalar kısa süre içerisinde başlayacaktır. Daha önce eds uygulaması yapılan bölgelerde olduğu gibi cezai işlemler başladığında D100 üzerindeki hızlarda düşecektir. "

Yorum bağlantısı
Emrah Akdoğan

Eğer bu olursa e5 i bayanlar Tem i erkekler ve magandalar kullanıcak sanırım :(

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Serkan Dalgıç

Ben birkaç hafta önce Beylikdüzü'nde Arçelik - Torium Avm arasında E-5'te 97 ile radara girmişim.Resmimide bir güzel cezaya eklemişler.Rakamı görünce gözlerim yerinden oynayacaktı.343 tl. :( gidip nakit olarak yatırdım,onbeş gün içinde ödediğim için indirimden faydalandım 260 tl.

Üzüldüm valla benyemedim sen ye oldu,Yaklaşık 1,5 depo mazot alabilirdim o parayla.Hayırlısı olsun diyoruz her zamanki gibi.

Artık sabahları Beylikdüzü'nden Harmidere'ye inerken en sağdan 70'le gidiyorum.Sabah sabah millet yanımdan geçerken ters ters bakıyor küfür ediyorlardır mutlaka...Önü bom boş niye gitmiyor diye.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...

Ben birkaç hafta önce Beylikdüzü'nde Arçelik - Torium Avm arasında E-5'te 97 ile radara girmişim.Resmimide bir güzel cezaya eklemişler.Rakamı görünce gözlerim yerinden oynayacaktı.343 tl. :( gidip nakit olarak yatırdım,onbeş gün içinde ödediğim için indirimden faydalandım 260 tl.

Üzüldüm valla benyemedim sen ye oldu,Yaklaşık 1,5 depo mazot alabilirdim o parayla.Hayırlısı olsun diyoruz her zamanki gibi.

Artık sabahları Beylikdüzü'nden Harmidere'ye inerken en sağdan 70'le gidiyorum.Sabah sabah millet yanımdan geçerken ters ters bakıyor küfür ediyorlardır mutlaka...Önü bom boş niye gitmiyor diye.

Serkan bey hız sınırının %30 üzeri dilimini de geçtiğiniz için 343 tl ceza yemişsiniz geçmiş olsun. Ben de artık göstergeme göre 75 e sabitleyip gidiyorum. (Zaten e-5 te kim sabit 70 ile gidebiliyor?) Navigasyonum açıksa 70-71 gösteriyor. Emin olun 70 ile gidenlerin sayısı azımsanmayacak kadar arttı.

Cezanın 2 hafta içerisinde size kesilip gelmesi ve bunu ödeyebilmeniz büyük bir nimet ve bence şans. Yoksa ceza kesildikten 2 ay sonra eline geçen insanlar var.

Yorum bağlantısı
Mehmet Gürcüoglu

bu haberi duyan otomobil firmaları Türkiye'ye özel 3 farklı donanım paketine sahip at arabası imal etmeye başlamışlar. Sunroof şıtandart xenon opsiyonel :biggrin:

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Sani Gerşon

Kesti mi cezanı yoksa? :)

Yok, sadece karşılaştık, zaten trafik vardı :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Can

Kale direği gibi dikilen radarlar da fazlasıyla mevcut ve hiç tahmin etmediğin anda karşına çıkıyor..

Yorum bağlantısı

Kale direği gibi dikilen radarlar da fazlasıyla mevcut ve hiç tahmin etmediğin anda karşına çıkıyor..

Valla e-5 te 1 kilometre öteden görülüyor.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Serdar Karagonlu

sadece gündüz deyil gecede mobil  radar oluyormuş yeni adliye yolunda akşan saat 20:30 da önünden geçerken farkettim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

sadece gündüz deyil gecede mobil radar oluyormuş yeni adliye yolunda akşan saat 20:30 da önünden geçerken farkettim.

Kayseri Pınarbaşı girişinde arkadaş gece 2 defa yedi. Birin de aynı gece hem girişte hem çıkışta yedi.
Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz
(düzenlendi)

1. E-5 de saat tanımaksızın max hız 70 ile orta şeritte gidilirken arkadan sürekli korna ve sellektor ile sıkıştıran harfiyat kamyonlarını ne yapacağız?

2. Maz hız 70km olan Bogaziçi koprusu yolunda Altunizade çıkışından katılan harfiyat kamyonlarının sıkıştırmalarını ne yapacağız?

3. Gece Istanbul Bogaziçi koprusunde max. hız olan 70 km ile seyrederken, en az 100 km hızla roket gibi yanımızdan geçen sarı dolmuş ve taksilere ceza kesiliyormu?

4. Hız cezaları istisnasız herkese uygulanıyormu? Yanlızca belli saaatlerde yada seçmece, piyango kime vurursamı?

Belki, teoride 70 km hız ideal ama pratikte uygulanabilir değil. Çogu zaman kurallara uyan suruculeri zora sokuyor.

Değişken ortalama hız verisine gore hız tabelaları değişerek, günün farklı saatlerinde hız sınırının aktif olarak guncellenmesi gerektiğini düşünüyorum.

70 km hız sınırı belirleniyorsa, surekli 70 km hızla gidilebilecek yol sağlanmalı..

Kuralları koyanlar, uygulanabilir kurallar koymalı..

tarihinde Cem Yilmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

1. E-5 de saat tanımaksızın max hız 70 ile orta şeritte gidilirken arkadan sürekli korna ve sellektor ile sıkıştıran harfiyat kamyonlarını ne yapacağız?

2. Maz hız 70km olan Bogaziçi koprusu yolunda Altunizade çıkışından katılan harfiyat kamyonlarının sıkıştırmalarını ne yapacağız?

3. Gece Istanbul Bogaziçi koprusunde max. hız olan 70 km ile seyrederken, en az 100 km hızla roket gibi yanımızdan geçen sarı dolmuş ve taksilere ceza kesiliyormu?

4. Hız cezaları istisnasız herkese uygulanıyormu? Yanlızca belli saaatlerde yada seçmece, piyango kime vurursamı?

Belki, teoride 70 km hız ideal ama pratikte uygulanabilir değil. Çogu zaman kurallara uyan suruculeri zora sokuyor.

Değişken ortalama hız verisine gore hız tabelaları değişerek, günün farklı saatlerinde hız sınırının aktif olarak guncellenmesi gerektiğini düşünüyorum.

70 km hız sınırı belirleniyorsa, surekli 70 km hızla gidilebilecek yol sağlanmalı..

Kuralları koyanlar, uygulanabilir kurallar koymalı..

1- Çoğu kişi artık radarlara uymaya başladı. Ha bahsettiğiniz gibi çıkan olursa, selektör yapana daha beter fren yapıyorum. Tırsıyor 1 km arkama yaklaşamıyor bir daha.

2- Altunizade'den gelenleri önceden görüp, biraz uzak duracağız.

3- Kesiliyor merak etmeyin.

4- Piyango kime vurursa. Bunun için genelde temkinli olmakta fayda var. 1/1000 piyango değil. Her Allah'ın günü 500-1000 arası kişiye İstanbul'da hız ihlali cezası kesiliyor. 

Cezalar 2-3 bin tl olursa herkes uyacağından zorda kalan kimse olmaz. Ama büyük ölçüde fikriniz doğru. Hız sınırının amacı, herkesi 70 ile götürüp şeritler arası hız farkını ortadan kaldırıp "maksçıların" önünü kesip, kaza olmasını engellemek. 1 apaçinin kaza yapması yüzünden 1000 adamın trafiği tıkanıyor.

Avrupa da dediğiniz gibi güzel uygulamalar var. Trafik yoğunsa, 100 oluyor. Trafik açıksa 70. Amaç çok adamıi hızlı götürmek.

Evet 70 sınırı koyuyorsan beni de 70 ile götürtebilmeli.

Bizim sürücüler de 70 tabelasının altından 50 ile geçip sonra gazlıyor. Yahu sen radardan akıllı mısın. Hep 77 yapacaksın.

Bu millet adam olmaz. Herşey müstehak.

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Lokman Ceritlioğlu

geçenlerde gece eve geliyorum saat 22.30 civarı, yol çok sakin, birazcık gaza yüklenmişim, sağda giden ekip arabasını gördüm ama iş işten geçti, 356 tl. ceza geldi. tıpış tıpış gidip cezamı ödedim, peşin ödeme indiriminden yararlanıp 267 tl. ödeyip rahatladım. ceza yediğim yer Beylikdüzü kavşağı ile Beykent kavşağı arasında, gece gezici radarlar iş başında. hız sınırlarına uyalım, uymayanları uyaralım. ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Radarlar artık umrumda değil bundan sonrada pek olacağını sanmıyorum. 80-90 km ile kullanıyorum uzun yolda. Hem ekonomik hemde kafam rahat.
Benim tek korkum çevirmede gıcık bir polise denk gelip filmden dolayı ceza yazması. Hem sivil heme trafik polisinde Connect var bu aralar çok dikkatlerini çekiyor benim araç. Geçen gün sivil polise denk geldim güzel yapmışsın arabayı diyor. 

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Misafir
(düzenlendi)

geçenlerde gece eve geliyorum saat 22.30 civarı, yol çok sakin, birazcık gaza yüklenmişim, sağda giden ekip arabasını gördüm ama iş işten geçti, 356 tl. ceza geldi. tıpış tıpış gidip cezamı ödedim, peşin ödeme indiriminden yararlanıp 267 tl. ödeyip rahatladım. ceza yediğim yer Beylikdüzü kavşağı ile Beykent kavşağı arasında, gece gezici radarlar iş başında. hız sınırlarına uyalım, uymayanları uyaralım. ;)

O yol biraz da yokuş yukarı eğimli. Bizimkent'ten önce alt geçit yapıldı ama kısa bir iniş-çıkış var. Yapı itibariyle zaten sürate mahal vermiyor ki. Kaçla yediniz ceza?

Hareketliden ziyade orada sabit radar var zaten. Onlardan birinden yemiş olmayasınız?

Bu arada hali hazırda bulunan sabit radarların aralarına yenileri yapılıyor. Yani 3 km de bir varsa 1 km de bire düşürülüyor. Ama bildiğim kadarıyla, haftanın belli gün ve saatlerinde kontrol yapılıyor. Her zaman her ihlal yapana ceza yazılmalı. Ben ihlal yaparsam bana da yazılsın. Zaten trafik ceza ve denetiminde adalet olduğu sürece hiçbirimizin sesi çıkmıyor.

Son olarak eskinden önce sivil radar aracı olur, ileride de resmi ekiplerce çevirme olurdu. Artık çevirme yok. Gördü mü yazıyor, gönderiyor.

tarihinde özgür özuysal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

90 la yakalandım. Bizimkent köprüsünden sonraki düzlükte, aracı gördüm ama iş işten geçti.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...