İçeriğe Yönlendir

Cvt Şanzıman Kullanımı Ve Tavsiyeleriniz

Ahmet Selçuk Barçın

Recommended Posts

Ahmet Selçuk Barçın

Merhaba arkadaşlar Focus 2006 model 1.6 TDCİ Trend cvt sahibiyim.Arabayı yeni aldım.Daha önce hiç otomatik araba kullanmadığım için birkaç sorum olacaktı.

1) Işıklarda vitesi D den N'ye alıptamı bekliyorsunuz ? D de beklerken aynı boşta gibi rolantiyi düşüyor.Yani yinede D konumunda beklemek mi doğru yoksa şanzımanın ömrünü uzatmak için N konumunda mı bekletmek lazım.

2) Bayır aşağı inerken yakıt ekonomisi ve motoru zorlamamak için boşa atıyorum düz vitesli arabalarda. Ama bu araba otomatik olduğu N'ye atıp bayırı boşta inip ardından düz yolda giderken tekrar D'ye takmanın şanzımana bir zararı olur mu ?

3)Genel olarak şanzımandan memnun musunuz ? Değerlendirme ve sıkıntılarınızı paylaşırsanız sevinirim.

cevaplarınızı ve tavsiyelerinizi merakla bekliyorum :)

Yorum bağlantısı
Burak Değer
(düzenlendi)

1- Kırmızı ışıklarda boşa almak şanzımanın ömrü açısından iyi olur ...

2- Yokuş aşağılarda ise kesinlikle ve kesinlikle arabayı N konumuna almayın ....

3- Bizde A/T şanzıman var memnunuz :)

İse - ne

tarihinde Burak Değer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Turgut Ünal

yokuş aşağı inerken vitesi boşa olmak yakıt sarfiyatını artırır,viteste inmek daha güvenli ve ekonomiktir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Yasir Uslan

Aracınız hayırlı olsun.

Cvt şanzımanlar fazla torka dayanıklı değillerdir. Ani sert yüklenmelerden kaçının.

Bakımlarını düzenli yaptırın.

Bir çok şanzımanda N konumunda şanzıman yağlama yapmaz. Uzun süre N de tutmak sıkıntı çıkarabilir.

Kısa duraklamalarda N konumuna almak neredeyse hiç tasarruf yaptırmaz, alacaksanızda P ye alın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Hayırlı olsun aracınız. Işıklarda bekleme süresi çok uzun olmadığı için boşa almaya gerek yok. Hareket halindeyken boşa alıp vitese almak otomatik şanzımanın biran önce bozulmasından başka işe yaramaz. Açıkçası şanzımanınız nazik bir şanzıman ve dizelin torku ile çok uyumlu değil. Araca yüklenmek, ışıklarda dip gazla kalkmak ve manuel konuma alıp devri çok yükselterek kullanmamanızı tavsiye ederim.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Şanzımanınız biraz sabıkalı...o nedenle mümkün olduğunca dikkali ve zorlamadan kullanın...araç km si kaç ? şanzıman yağ değişimi yapılmış mı ?

Yorum bağlantısı
Ahmet Selçuk Barçın

değerlendirmeleriniz için teşekkür ederim.175.000 de araç şanzıman yağını kendim değiştirttim Hasan Basri bey.Mesleğim gereği fazla hızlı kullanmıyorum gayet nazik kullanıyorum :) Ne gibi problemler çıkartıyor ?

Yorum bağlantısı
Mert Ender

Merhaba arkadaşlar Focus 2006 model 1.6 TDCİ Trend cvt sahibiyim.Arabayı yeni aldım.Daha önce hiç otomatik araba kullanmadığım için birkaç sorum olacaktı.

1) Işıklarda vitesi D den N'ye alıptamı bekliyorsunuz ? D de beklerken aynı boşta gibi rolantiyi düşüyor.Yani yinede D konumunda beklemek mi doğru yoksa şanzımanın ömrünü uzatmak için N konumunda mı bekletmek lazım.

2) Bayır aşağı inerken yakıt ekonomisi ve motoru zorlamamak için boşa atıyorum düz vitesli arabalarda. Ama bu araba otomatik olduğu N'ye atıp bayırı boşta inip ardından düz yolda giderken tekrar D'ye takmanın şanzımana bir zararı olur mu ?

3)Genel olarak şanzımandan memnun musunuz ? Değerlendirme ve sıkıntılarınızı paylaşırsanız sevinirim.

cevaplarınızı ve tavsiyelerinizi merakla bekliyorum :)

Bizde de 91.000'de dizel CVT var.

Şehirlerarası yollarda, önünüzde kamyon olan inişi çıkışı bol virajlı yollar varsa o yolları manuelde geçin. Şanzımanın ömrünü uzatırsınız. Sıkışık trafikte de bunu yapmanızı öneririm. Bir de özellikle -düşük viteste- aniden gazı köklemeyin. Sakin ve istikrarlı hızlanın.

CVT arızalarına ilişkin forumda geniş örnekler var, tararsanız bulabilirsiniz.

Güle güle kullanın :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Edip Aydın

tork konvertör arızası oldukça yaygın olup bu konuda fordun kaybettiği birçok dava bulunmaktadır. koydukları şanzıman dizel motor torkuna uygun değildir. her zaman olduğu gibi şanzımanda da herhangi bir modifikasyon yapılmamıştır. klasik ford üretim mantığı, ben kısaca bunu hatalı üret, farkedince oyala, garanti bitsin sonra kulakları tıka diye özetliyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bakımları düzgün yapılacak, agresif davranılmayacak.. Bundan sonrası şans.. Sağlam bir Cvt çok keyiflidir.. Üzmeyin onu ve ömür boyu mutlu olun inşallah..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Demirci

tork konvertör arızası oldukça yaygın olup bu konuda fordun kaybettiği birçok dava bulunmaktadır. koydukları şanzıman dizel motor torkuna uygun değildir. her zaman olduğu gibi şanzımanda da herhangi bir modifikasyon yapılmamıştır. klasik ford üretim mantığı, ben kısaca bunu hatalı üret, farkedince oyala, garanti bitsin sonra kulakları tıka diye özetliyorum.

Üstadım öyle yazmışsın ki , sanki kısa bir süre önce forda dava açmışsınız ve uzun uğraşlar neticesinde bu davayı kazanmışsınız . Pes yani . :good1:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1. yağı kim değişti ne kondu şanzımana? filtre ne marka?

2. sürüş anında kesinlikle N ye atmayın, yağlama yetersiz kalır, şanzıman gövdesi ile tümleşik bilya dağılır, yeni gövde şart olur

3. kırmızıda beklerken N ye alın

4. mümkünse yumuşak stilde kullanın

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Halil Yavuz42

1. yağı kim değişti ne kondu şanzımana? filtre ne marka?

2. sürüş anında kesinlikle N ye atmayın, yağlama yetersiz kalır, şanzıman gövdesi ile tümleşik bilya dağılır, yeni gövde şart olur

3. kırmızıda beklerken N ye alın

4. mümkünse yumuşak stilde kullanın

Yağ markadan ziyade spektrumları karşılayan fmy, mobil,castrol olabilir mi?

Yağ filtresi markası nedir?

Otomatik şanzıman yağı değşim aralığı nedir?

Yorum bağlantısı
Serkan Kızıltan

cvt şanzımanlı araç sahipleri,şanzıman yağını düzenli olarak maximum 40.000 km/4 yıl (hangisi önce gelirse) da bir değiştirin.şanzımanın arka kısmındaki 3 civatalı ve 2 plastik borunun girdiği kapağın arkasındaki silindir şeklindeki basınç filtresi ile beraber ve karterin sökülüp iç kısmınında temizlenmesi  de daha iyi olur.karter içindeki filtrenin içide kararmış ise onuda değiştirin.bu şekilde şanzımanın ömrü uzun olacaktır.ha bide yağ sarı renkte kutu üzerinde cvt yazan olacak.yanlışlıkla kırmızı koyar iseniz arızalara neden olacaktır.

cvt yağı 3 lt lik fmy veya 1 lt lik mobil LT71141 olmalı

cvt şanzımanlarda herhangi bir sorun olduğunda (ses,uğultu,gitmeme vb.) çok acil baktırmanız gerekir, aksi halde masrafınız çok fazlalaşır.

Yorum bağlantısı
  • 5 hafta sonra...
Oktay Bulut

iyi akşamlar arkadaşlar,

aracı yeni aldım cvt şanzıman yağının ne zaman değiştiği belli değil öğrenemiyorum da, nasıl anlaşılır? her 22 binde değişmeliymiş.

teşekkürler

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...