Ali Erkan Aktaşgül 8 Nisan 2013 Paylaş 8 Nisan 2013 (düzenlendi) Ülkemizdeki ikinci el piyasası malum, kendine has dinamikleri kendine has da "jargon"u var. İnternette gördüğünüz, araba pazarında duyduğunuz bazı terimleri sonradan Türkçe öğrenmiş birisine göbeğiniz çatlasa anlatamazsınız. Ben doğma büyüme buralıyım ben bile zor anlıyorum bazen Bu başlıkta ikinci eldeki klişeleri toplayalım, biraz da gülelim eğlenelim istedim. Mizah ya da yaşam/sohbete açmayı da düşündüm ama neticede otomobille alakalı diye burada açtım konuyu. Eğer başlığın yeri uygun görülmezse yöneticilerimiz taşırlar zaten. Full + Full : Arabada yok yok!! Arayıp sorsan 'otomatik park var mı?' -Yok.. 'Elektrikli, ısıtmalı koltuk var mı?' -Yok.. 'Geri görüş kamerası var mı?' -Yok O zaman ne demeye bir full yetmiyor da iki full'lü oluyor araba. Aynı donanımdan ikişer tane var herhalde Bayandan: Bu terime başka bir forumdaki yorumu okuyunca epey gülmüştüm. "1 yaşındaki aracın debriyajı değişti. Ön tamponda da 8 kat boya var" demek 8 Nisan 2013 tarihinde Ali Erkan Aktaşgül tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 8 Nisan 2013 Paylaş 8 Nisan 2013 Muayyer, muhayyer artık nasıl yazılıyorsa. Anlamı nedir tam bilmiyorum. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 8 Nisan 2013 Paylaş 8 Nisan 2013 Keyfe keder ? Birde avuç içi boyası çıktı şimdilerde. Yorum bağlantısı
Varol Güner 8 Nisan 2013 Paylaş 8 Nisan 2013 Doktordan lafına kıl oluyorum.Doktor kaza yapamaz mı? Ya da arabası çok mu temiz? Bir polis,öğretmen, memur işçinin arabası pis midir? Yorum bağlantısı
Mehmet Emin Taşdelen 8 Nisan 2013 Paylaş 8 Nisan 2013 Muayyer, muhayyer artık nasıl yazılıyorsa. Anlamı nedir tam bilmiyorum. Al götür, beğenmezsen getir. Malımın arkasındayım demek ama kullananlar bunu bilmiyor sanırım. Seçmece karpuz mesela muhayyerdir. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Gürcüoglu 8 Nisan 2013 Paylaş 8 Nisan 2013 Arabasını sıfırdan farksız diye övüp, sıfır km fiyatı veya daha fazlasını yazmak. Sıfırdan farksız bayide boşuna sıra beklemeyin tarzı ifadelere gıcık oluyorum 1 Yorum bağlantısı
Nuri Alemdar 8 Nisan 2013 Paylaş 8 Nisan 2013 Doktordan lafına kıl oluyorum.Doktor kaza yapamaz mı? Ya da arabası çok mu temiz? Bir polis,öğretmen, memur işçinin arabası pis midir? Doktordan artık çok normal geliyo abi , içinde küfür edilmeyeni çıktıktan sonra 6 Yorum bağlantısı
Korhan Orkun 8 Nisan 2013 Paylaş 8 Nisan 2013 Mu(h)ayyer : Kusurlu çıkma muhayyerliği; herhangi bir şart bulunmaksızın yapılan satım akdinde, satılan malın eski bir kusurunun ortaya çıkması halinde, satın alan muhayyerdir, dilerse reddeder ve dilerse konuşulan fiyat üzerinden kabul eder; yoksa malı alıkoyup da kusuruna karşılık bedelinden kesinti yapamaz. Ancak bu sözü kullananlar, sadece kusursuz olduğunu iddia etmektedirler. Keyfe Keder: Keyif yapmakta olan insanın birden keder arayışına girmek sureti ile, pipirikten nem kapıp türlü türlü şeyler yapması. (Boyatması, değiştirmesi, satması vsvs) Avuç içi Boya: Normalde yaklaşık 5 cm² alanın boyalı olması gerçek anlamı olsada, komple boyalı olmadığını ispatlamaya çalışmanın bir versiyonudur. doktordan ondan bundan satılık: Satıcı kişinin sosyal statüsüne güven duyularak gözü kara satış yapılması anlamındadır. Bayandan: = Sel felaketinden anlamındadır. 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Gürcüoglu 8 Nisan 2013 Paylaş 8 Nisan 2013 Bide için de sigara içilmemiş var. bu klişe değil bir tercih bence. Ben de sigara içilmemiş ararım fakat daha sonra içinde ben içerim 3 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 8 Nisan 2013 Paylaş 8 Nisan 2013 daha dün akşam bakıyordum,çok güldüm.1997 model c180,200.000 km olmuş,içinde sıfır kokusu duruyor diyo. verecen zopayı bunlara 6 Yorum bağlantısı
Seçkin Kaçar 8 Nisan 2013 Paylaş 8 Nisan 2013 bu klişe değil bir tercih bence. Ben de sigara içilmemiş ararım fakat daha sonra içinde ben içerim Fakat mutlaka birileri içmiştir. Yorum bağlantısı
Ali Erkan Aktaşgül 8 Nisan 2013 Yazar Paylaş 8 Nisan 2013 Al götür, beğenmezsen getir. Malımın arkasındayım demek ama kullananlar bunu bilmiyor sanırım. Seçmece karpuz mesela muhayyerdir. Aslı "Muhayyer"dir. Dini, ticari alanlarda çok geniş ve kapsamlı anlamları vardır ama araç piyasasında dediğiniz gibi "değeri görünce anlaşılır" ya da "kullan(gör), beğenmezsen alma" manalarında kullanılıyor olabilir. Muayyer, maayer, mayer, muayen gibi acayip yazım şekillerini görünce kimsenin kelimenin literatürdeki manalarını kastetmediği, kısaca "emsalsiz" demek istediği anlaşılıyor. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 8 Nisan 2013 Paylaş 8 Nisan 2013 daha dün akşam bakıyordum,çok güldüm.1997 model c180,200.000 km olmuş,içinde sıfır kokusu duruyor diyo. verecen zopayı bunlara Sıfır araç kokusu satılıyor abi, belki ondan almıştır. http://www.indirdik.com/Sifir-Arac-Kokusu 4 Yorum bağlantısı
Nuri Alemdar 8 Nisan 2013 Paylaş 8 Nisan 2013 Stepnesi daha kullanılmamışlarda var 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 8 Nisan 2013 Paylaş 8 Nisan 2013 Bir de; "Piyasada başka yok, en temizi bu" var Yorum bağlantısı
Mehmet Gürcüoglu 8 Nisan 2013 Paylaş 8 Nisan 2013 Sıfır araç kokusu satılıyor abi, belki ondan almıştır. http://www.indirdik....fir-Arac-Kokusu linke tıklamadan önce espri yaptığını zannetmiştim, çok şaşırdım. Hayatta aklıma gelmezdi 1 Yorum bağlantısı
Misafir 8 Nisan 2013 Paylaş 8 Nisan 2013 daha dün akşam bakıyordum,çok güldüm.1997 model c180,200.000 km olmuş,içinde sıfır kokusu duruyor diyo. verecen zopayı bunlara sıfır ölü gibi Yorum bağlantısı
Misafir 8 Nisan 2013 Paylaş 8 Nisan 2013 Birde avuç içi boyası çıktı şimdilerde. Napak, ama avuç içi kadar boyalı Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 8 Nisan 2013 Paylaş 8 Nisan 2013 daha dün akşam bakıyordum,çok güldüm.1997 model c180,200.000 km olmuş,içinde sıfır kokusu duruyor diyo. verecen zopayı bunlara Beni de çağır abi Stepnesi hiç kullanılmadı. Boya takıntısı olanlar aramasın,,,, (veya arasın) Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 8 Nisan 2013 Paylaş 8 Nisan 2013 Etek altı boyalı denilenler genellikle tavan hariç boyalı demek oluyor... Birde boya takıntısına takılıyorum ben..."güneş yanığından dolayı etek altında boya var..." güneş sadece etek altını mı yakıyor başka bir tarafa değmiyor.... Yorum bağlantısı
Nuri Alemdar 8 Nisan 2013 Paylaş 8 Nisan 2013 Beni de çağır abi Stepnesi hiç kullanılmadı. Boya takıntısı olanlar aramasın,,,, (veya arasın) http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-ilk-sahibinden-orj.108.000km-kazasiz-neredeyse-sifir-ayarinda-120956612/detay http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-hatasiz-2009-klima-lpg-stil-paket-servis-bakimli-120773027/detay Örnek stepne kullanılmamışlar 1 Yorum bağlantısı
Alper Keskin 8 Nisan 2013 Paylaş 8 Nisan 2013 Garaj arabası > Millet garajın içinde sürüyor zaten... birde ilana fotoğraf koyar garaj içindeyken efekt olsun diye Bilen bilir > Bilinen (!) markaların yüksek modelli araçların ilanlarında sıkça yazılır... Arkadaşım aracı bildim tamam peki senin bu aracı nasıl kullandığını nerden bilecem? Dosta gidecek araba > nasıl yani arabanı beğendim iyi güzel ama bana yokmu dostuna özel ilan mı açtın ne yaptın , ya da "dost kazığı" olmasın bu Düzenli boya koruması yapıldı > tabii.... sok benzin istasyonlarındaki otomatların altına yıka çiz her yerini sonra evin altına park ederken kaputa bez ser gölgeye park et adı boya koruma olsun.... Masrafsız > lastikler ne alemde ? - idare eder peki triger ? - benden önceki değiştirmiş (tarih belli değil) Baskı balata? Biraz yukarıda kavrıyor birazda kemikli ama bu modeller böyle süre süre alışırsın... eee? eesi ne abi benzin koy gez sorun yok bu şekilde 10bin km daha gider ... Alana şimdiden hayırlı olsun > araç satışa çıktı müşterisi hazır eli farede ilanı almak için nöbet tutuyor... :D 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts