İçeriğe Yönlendir

Hayvansever Biri Olarak...


Adil Derici

Recommended Posts

Hikmet Demirtaş

Hayvanlar da, yorumlar da çok güzel. Allah evdekilere ve sana sabır versin. Ben pekinesse cinsi bir canlı (köpek diyemiyorum)besliyorum. ...Çok zor, çok zor...

Yorum bağlantısı
Adil Derici

tavuzkuşunun 6 rengi vardır.sesi bütün mahalleden duyulur ve genelde kedi gibi bağırır,iri kedi :biggrin: bildiğiniz miyavlar :D

buarada bizimde 2 kedimiz var ama resimlerini koymaya tenezzül etmedim :D :D :D

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca

Abi valla senin ev tam benlik bu arada izmirde neredesiniz benim evde iki tane kuş var annem bazen demediğini bırakmıyor bir ara 3 olmuşlardı mecbur verdik birisine :( Şuanda planladığım ev size benzer şekilde kuş üretim hanesi 2 tavuk 2 tavşan 2 ördek 2 sincap kaplumbağa havuzda balıklar falan ama niye 3 değilde 2 bende bilmiyorum :) valla şahaneymiş balkondakiler

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

tavuzkuşunun 6 rengi vardır.sesi bütün mahalleden duyulur ve genelde kedi gibi bağırır,iri kedi :biggrin: bildiğiniz miyavlar :D

buarada bizimde 2 kedimiz var ama resimlerini koymaya tenezzül etmedim :D :D :D

Kedici olarak bekliyorum fotoğrafları :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Ben de sincaplara karşı çok ilgiliyim ancak sanırım ev ortamına pek adapte olamıyorlarmış.Öyle duymuştum.Sağa sola atlayıp zımpalarken ciddi yaralanıyorlarmış.Hatta bazıları kalp krizi falan geçirip ölüyormuş.

Yorum bağlantısı
Adil Derici

Aksine sincap evcillesen sosyal eve uyumlu bir hayvandır ama onu diyenler doğadan yakalama sincap için demiştir ki doğadan tutulan her hayvan gibi sincaplarda zarar görebilir.kekliklerde öledir mesela.benim resimlerdeki sincap erkek olan.dişisi ürkektir mesela ama çok korkarsa yuvasina kaçar orda kendini güvende hisseder.bende rahatsız etmem.

Mustafa volkan kardesim ben bakarken odamda 20ad muhabbet kuşu,6cift cennet papağani vardı ailem sesten kafayı yiyip beni kendi halime bıraktı(:

Yorum bağlantısı
Guest Feti Ercan

Çiftliğiniz filan mı var? Bu işin ticaretini mi yapıyorsunuz? Bu kadar hayvan beslemeye para mı dayanır :)

Yorum bağlantısı
Adil Derici

Çiftlik sahibi olmak en büyük hayalim,hedefim,tutkum.ama malesef yok.bukadar hayvanı beslerken bir okadarda üretiyordum haliyle masrafları kurtariyordu.ticari amaçla beslememekle birlikte ürettiklerini yada fazlaliklarimi pazarliyordum elbette.

Yorum bağlantısı
Ali Eren

Emeklerinize sağlık. Hayvanlarla dost olmak güzel.

Yorum bağlantısı
Mahmut Sayar

Aklıma ilk olarak Pi'nin Yaşamı filmi geldi, bu işin sonu çiftlik olmalı, belki bu vesileyle hem hayvan çeşitliliği artar hem de bilet karşılığı sergileyerek masraflara çözüm bulunabilir. Bu işler çok zor mu bilemiyorum. Yine de takdir ettim sizi, 9 sene cennet papağanı beslemiştim. Defalarca kaçtı her seferinde geri döndü 3 ev, 4 araba, 2 okul değiştirdik o dönemde iyice hastalandı ve ölümünü görmeme adına başka birine vermiştik.

Yorum bağlantısı
Ömür Özgün Yıldırım

mini hayvanat bahçesi kurmuşsunuz :) tebrik ediyorum sizi :bravo: :bravo: :bravo:

Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Çok büyük sorumluluk.Tebrikler. :bravo: :bravo:

Yorum bağlantısı
Adil Derici
(düzenlendi)

Ayhan abey bunlarda sana gelsin.. :)

dsc0275ml.jpg

imag0137ke.jpg

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı

İlk resimdeki genepig çok güzel çok yakışıklıymış :nazar: hepsi birbirinden güzel canlılar.Bende küçüklüğümden beri hep evde hayvan beslemişimdir.küçükken hep pazarlarda civcivler satılırdı,ailem de benim ve kardeşimin ısrarlarına dayanamaz alırlardı nasılsa fazla büyümez ölürler diye düşünürlerdi.Ama ne hikmetse bu zamana kadar alıp sahiplendiğim her canlı çok uzun yıllar yaşayarak ecelleriyle gitmişlerdir.Bu zamana kadar evimde beslediğim canlılar :fiuw:

Civcivler (horoz ve tavuk oldular)

Pekin Ördekleri

Tavşanlar

Bolca muhabbet kuşu(çoğu çiftleşip yeni yavrular dünyaya getirdi)

1 akvaryum dolusu dev japon balıkları

1 akvaryum dolusu lepistes vb balıklar

Terrier kuçucuk

1 adet su kaplumbağası(yaklaşık 10 sene baktıktan sonra çok büyüdüğü ve sürekli akvaryumunu kırdığı için Darıca hayvanat bahçesine bağışladık)

Bolca genepig

Aydında yaşadığım sıralarda bolca ipek böceği yetiştiriciliği :)

En son olarak da Spaniel Cooker oğlum Paşa :( malesef geçen haziran ayında 15 yaşında vefat etti :(

Bu arada kardeşim de Ankara'da veteriner ve onun yanındaki canları sayamam bile :bravo::nazar:

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Oğlak süpermiş tam zamanı :seytan::)

len oğlağı görür görmez aklına gırtlak mı geldi :bambam:

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Tebrik ederim.Gerçekten çok fazla emek isteyen bir uğraş heleki evde.Ben köpek severim.Apartmandaki sıkıntılar ve bebeğimiz olduğu için şu an ayrı sayılırım köpeğimden.Kayınperin ev müsait olunca orda yaşıyor.Ancak uygun olur olmaz geri almak isterim.Alışınca ayrılmak çok zor oluyor

Yorum bağlantısı
Adil Derici

İnsanoğlu karadelik gibi karşısına çıkan çıkmayan,uçan kaçan hatta kaçamayan herşeyi yiyiyor,denizde köpek balığı insan görse saklanıcak yer arıcak zavallı :biggrin::D

köpek bende besledim ama ilk köpeğimi ırk olarak biraz yanlış seçmişim ki 40günlük alıp 1,5 yaşına kadar zor zapdettim.rottweiler cinsi 40 günlük erkek köpek alarak başladım o serüvene.8aylık oluncaya kadar ki yem masrafı benim kümese eşitti,iflahımı kesti mecburen 8 aylıktan sonra normal yeme döndüm sonrada kendi yaptığım özel bulamaç(kabuğuyla doğal köy yumurtası+yoğurt+ekmek karışımı sabah kahvaltısı - akşamda et yada tavuk bulyonlu ekmek) ile beslemeye başladım ama özel yemlerden ev yemine dönünce bir iştah patlaması yaşadı... 1 öğünde karışım içinde 7 ekmek yiyiyodu 5dk sürmeden kafayı kaldırıp salya sümük bana bakıyodu daha yokmu diye. :shok:

kemik yapısı öle kuvvetlendiki dışarıda gezdiremiyodum haytayı,kedileri pek severdi :D

en son dana zinciriyle bağlamaya başlamıştım kulladığım tüm zincirleri kırııp inşaattaki işçilerle köşe kapmaca oynamaya bayılırdı :biggrin:

1.5 yaşına gelince artık dayanamadım köpek çiftliği olan bir arkadaşıma verdim..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...