İçeriğe Yönlendir

Vergi Dairesinden Mektup


Ünal Doğar

Recommended Posts

Ünal Doğar

Bugün evde yokken kapıya vergi dairesinden acil görüşme mektubu asılmış.Sanıyorsam kira ile ilgili.Görüşmeye gitmek mecburi mi?Neden çağırmış olabilirler sonuçta kiracıyım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kiracımısın yoksa kiraya veren mi. ?

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Ev sahibinin aldığı kira bedelini teyit etmek istemiş olabilirler..

Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer

Kiracıysanız teyit için çağırmışlardır bence gitmeyin onlar size gelsinler oturdukları yerden iş yapmaya çalışıyorlar çok kızıyorum... :angry:

Yorum bağlantısı
Akan Belen

İlla kira için olacak bir durum yok.Çoğunluk o noktaya yoğunlaşmış ama.Eğer öğrenim kredisi gibi bir borcunuz varsa da çağıyorlar.En azından bize gelen mektup onun içinmiş :D

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

kiracıysanız kira için, öğrenim krediniz için olabilir, son 2 yıl içinde ev aldıysanız tabu satış bedeli ve asıl fiyat tesbiti için çağırmışlardır,

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bence umursamamazlık yapmayın.Altından hiç aklınızda olmayan bir şey çıkabilir..

Yorum bağlantısı

Derhal gidip aslını öğrenmenizi tavsiye ederim. 5 yıl sonra evin önüne lacivert kartal yanaşmasın sonra Allah korusun.

Yorum bağlantısı
Ünal Doğar

Kira gelir vergisi için çağırmışlar, gittim kira bedelinin beyanı için ev sahibim yurt dışında kimlik bilgilerine erişemediler yarın bir daha gideceğim.Belge doldurulması gerekiyormuş anladığım kadarıyla.Vergi işi kutsaldır ama son zamanlarda can sıkmaya başladı, çevremdeki bazı sıkıntılar şöyle:

1.Bizi en çok ilgilendiren akaryakıt vergileri.Benim bildiğim vergi zammı yüzdesel olarak olmalı, geçen tüm yakıtlara 30 kuruş bindirdiler(lpg%15,motorin%8, benzin%7)bana göre vergi artışı yüzdesel dilimde yapılmalıydı.

2.Ailesi çiftçi olan bir arkadaşım buğday sattıkları tüccarın verdiği fatura sahte olduğu için 1500 tl ceza yiyor.Hiçbir suçu olmamasına karşın bu cezayı ödüyor ve sonuç 5 yıl tüm desteklemelerden mahrum bırakılıyor.Aynı cezayı ödemeyenlerin ise cezası affediliyor ve tüm desteklemelerden faydalanıyorlar.

3.Kendi meslek grubum öğretmenlerin ek ders ve diğer gelirlerinden kesinti yapılmasına karşın emekli maaşlarına bu kesintiler yansıtılmıyor.

Eminim vergi adaletsizliği ile ilgili çoğunuzun başından geçen bu tip olaylar vardır.

Yorum bağlantısı

Devlet birazda şu vergisiz çalışıp, götürü inşaat işi alıp sağlam para kazananlara da el atsa güzel olacak.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...