İçeriğe Yönlendir

Yolda Kaldım 5-6 Farklı Arıza Var !

Uğur Gül

Recommended Posts

Uğur Gül

Kocaeli-Gebze uzmanlar full servis Lokman usta küçük sanayide E5 kenarı.Normalde tofaş fiat sevisi yazıyor ama gebze emniyetinin bütün araçları orda işlem görüyo.Valla gittiğimde ne mercedesi ne bmw si kalıyor gelmedik :D müşteri memnuniyeti yüksek biryer birde arızalarda genelde ne dediyse o çıkıyor fazla masrafdan kurtardı bi kaç kere tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Özcan Keskin

3 yaşıma daha girdim

1. akünün bitmesinin böyle sorunlara yol açması

2. bagaj kilit tesisatı böyle sorunlara yol açması

3. bir koblonun 300 tl olması

:D:s

Yorum bağlantısı
Metin Çilo

Baba olay şu.

Allah sevdiği kulunu eşşeğini kaybettirip tekrar buldurması gibi bişey.

Eger sorun akü diye hareket edilseydi ve akü değişseydi artı bir masraf olacaktı. Ama hakikaten kaplo niye o kadar pahalı ikincisi kilit sisteminde daha önce nasıl bir sorun yaşanmıştı da tesisat değişmek zorunda kalınıldı?

Yorum bağlantısı
Emre Alliş

bir arkadaş anlattığı olay geldi aklıma 2006 focusu ustaya götürüyor şikayetleri adam opel ve reno üzerine olduğu için epey uğraşıp sorunu elektriğe buluyor arkadaş da neden usta böyle diyince bu fordların her yeri kablo, bu meretler sanki kabloyla çalışıyor diye söyleyip yapamadığını anlatıyor epey gülmüştük buna, demekki o adam haklıymış :D kablo sorunundan dolayı bu arızaları da veriyorsa biz leddi ayak aydınlatma park sensörü gibi bir sürü kablo çektik ve çekmeye planlıyoruz hemen geri mi söksem ne yapsam :D

bir zamanlar şanzıman arızası vermişti benim araba acaba o da park sensörünün kablosundan olmasın :D :D :D

bende 2 yaşıma daha girdim, focuslar bize daha neler öğretecek bakalım

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Kocaeli-Gebze uzmanlar full servis Lokman usta küçük sanayide E5 kenarı.Normalde tofaş fiat sevisi yazıyor ama gebze emniyetinin bütün araçları orda işlem görüyo.Valla gittiğimde ne mercedesi ne bmw si kalıyor gelmedik :D müşteri memnuniyeti yüksek biryer birde arızalarda genelde ne dediyse o çıkıyor fazla masrafdan kurtardı bi kaç kere tavsiye ederim.

Tamam nokta atışı arıza buluyor diyorsunuz orasını anladık ama kabloya 300 tl demiş..Sanırım sizin aracı gelen bmw mercedeslerle karıştırmış :)

Yorum bağlantısı
Uğur Gül

Arkadaşlar zaten kabloyu adam satmıyor :D servisten alıcaz :D ben daha önce sorun yaşadıgımda gebze ford nazer e gittim sordum hatta 300 küsür demişlerdi 2 metre kablo için :D bende bu yüzden 20 liraya kabloya ek yaptırmıştım şuan ucuzlamış 300 lira bişeymiş :D

Kablo sorununa gelince araç sedan bagajı açınca solda bi hortum var kablolar bu hortumun içinde zamanla aç kapa yapılınca dış yüzeyi soyuluyor kablonun hatta ben kendım baktığımda 2 adet kopuk digerlerinin çoğu suyulmuştu dışı kısa devre yapıyordu bazen bagaj açılıyodu bazen açılmıyordu bakmanızı tavsiye ederim.Eğer aynı sorun yaşayıp yolda kalırsanız hemen bagaj sol taraftaki keçe yi kaldırın soket onun altında ordan çıkarıcaz kablo değişirken koltuk yatıp ordan açılcak bagaj :D

Yorum bağlantısı
Uğur Gül

Şu kabloyu internetten fiyatını bulamayız mı kiliten ana tesisata gelen bi kablo soketli bişey baktım biraz ama bulamadım bi tanıdık izmitte fabrıkadan getittirmiş 200 lira fiyat biçti.

Yorum bağlantısı
Çetin Özkan

sana bir telefon numarası veriyorum bilgin abi selamımı söyle birde ondan fiyat alsana 0542 620 86 43

Yorum bağlantısı
Uğur Gül

Arkadaşlar bugun izmiite gittim güya ucuza parça alıcaz 200 lira fiyat verildi kalktım gittim ama sonuç kablo ana soket olmuyor farklı model cıktı mecbur kocaeli esoto dan temin ettik kablonun tam fiyatı 348 küsür TL :D kar yapalım derken zarara girdik yaktığım mazot cabası şimdi kablonun fotoğrafını ve faturayı koyucam :D

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

tesisatlar bazen el yakar da, tesisat değiştikten sonra yüne arızalar tekrarlarsa, aküye yeniden baktırın

Yorum bağlantısı
Uğur Gül

3. resimdeki bizim meşhur kablomuz :D kocaeli esoto dan yenisi alınmıştır fiyatı yazıyor ikinci resim sanırım kablonun parça kodu başka yerlerde fiyat sormak açısında sizin için çektim.

Dikkat ederseniz faturada 2 değişik malzeme daha var tanesi 1.6 TL olan bagaj kilidi çıkarırken bagaj kapagındakı keçenin kaplamanın vidaları tanesi 1.6 TL 10 tane aldık 16 lira.

Diger tanesi 4 lira olan klips ise zamanında kapıların döşemesini sökmüştüm ve sökerken ordaki klipsler ne kadar dikkat edersen et 2-3 tanesi yamuluyor ve takınca boşluk kalıyor onun için onuda alıyım dedım tanesi 4 lira 10 tane al 40 Lirada ordan kazık yedik.Kapıları sökmeden bir kez daha düşünün yada aynı klipsleri biyer temin edebiliyorsanız ozaman sökün derim .

tesisatlar bazen el yakar da, tesisat değiştikten sonra yüne arızalar tekrarlarsa, aküye yeniden baktırın

Abi bugun izmite giderken tesisat çıkıktı çıkık olduğu için arıza yapmadı tekrar orda bi tamirci de takdık kabloyu parça almaya giderken yaptı arıza sorun kesin gibi.Aküyüde tekrar ölçtürdüm bugun oda yine normal çıktı.

Yorum bağlantısı
Çetin Özkan

o parayı vereceğime komble yeniden yapardım bana gönderseydin :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Çilo

Valla abir yaşıma daha girdim. Bagaj kilit sistemi kablosu aracın çekişini düşürüyor. Hayret vall çok hayret.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
(düzenlendi)

Ben bu kabloyu söker, kopuk yeri bulur güzelce izole ederdim.Neymiş bu böyle ya..Ek yapardım birşey yapardım ama buna bu kadar para vermezdim.Hiç olmadı gider çıkmacıdan alırdım.

Geçmiş olsun..

tarihinde Ayhan Onaran tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Gül

Çıkmacı dan olana güvenemedim kablonun soyulması zaten kronik miş tam o kablonun hortumun içindeki kısım soyuluyor en kısa zamanda bibakın derim.

Yorum bağlantısı
Kutay Akçar

Çıkmacı dan olana güvenemedim kablonun soyulması zaten kronik miş tam o kablonun hortumun içindeki kısım soyuluyor en kısa zamanda bibakın derim.

Baksak ne gibi bir müdehale yapabilirizki? Üzerine elektik bandı takıp soyulma ömrü uzatılabilir belki ama tam olarak nereden aşınma yaptığını nasıl bilicez sonuçta kablonun içte kalan kısmında yapıyordur aşınmayı. Benzeri şekilde eski focusumda arka sileceğe giden su hortumu patlamıştı benimde. Ama 10 yaşında iken olmuştu yeniler daha mı dandik ne... Ayrıca soyulma olmasa bile bükülme sebebiylede kırılır ve kopar kablo... En mantıklı iş ucuz yolusunu araştırıp bulmak... 350TL neymiş ya..

Yorum bağlantısı
Kutay Akçar

benim gösterdiğim kabloyo hiç benzemıyor :D

Fotoğraftan bende tam çıkaramadım ama tarif tam uyuyor

Tailgate Boot Switch Kit including Cable/wiring

Yani Arka kapı Kilit Düğmesi Kiti kablolar dahil diyor. Yani bu tanım sizin dediğinize uyuyor. Hatta kilit mekanizmasınıda değiştirmiş oluyorsunuz :) Fotoğrafın büyüğünü veya detaylısını koymuş olsa anlaşılır sizin dediğiniz kabloda içindemi ama fotoğraftan bişey anlaşılmıyor kilit mekanizması ve birkaç kablo gösteriyor. Alacağın zaman tabiki satıcıya sorarsın içeriğinde ne olduğunu ve detaylı fotoğrafta istersin. Bu kitte kablo var veya yok komle kilit sistemi bile 85 TL iken kablonunda dediğiniz gibi uçuk bir rakan olacağını hiç sanmıyorum :)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Uğur Gül

Bagaj kablosunu söküp 3-4 gün test ettik kesin sorun dedik kabloyu aldık taktık 3-4 gün sorun yok ama malesef arıza yine tekrarladı :(

Bu sefer araç hemen arıza yapıp kontak basmıyor veya seyir halınde iken yapıncada hemen arızaları verip hız kesip tekrar düzeliyor sanki biyerde temassızlık var gibi.Köy yollarında çok kullanıyorum engebeli araç baya bi sarsılıyor acaba biyerlerde bi titreşimden temassızlık mı oluyor nerelere bakmam lazım ??

Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

Altın kablo herhalde, bir de işe yaramamış geçmiş olsun inşallah tam arızayı bulursunuz

Yorum bağlantısı
Kutay Akçar
(düzenlendi)

Yeni takılan kabloyuda bir söküp deneyin ama ilk başlarda arkadaşların belirttiği gibi aküde olabilir. Ölçtürdüm diyorsunuz ama 7 yaşında akü nekadar iyi kullanırsan kullan okadar uzun sağlam kalan akü pek görmedim açıkçası. Aracın gidişinde bir sıkıntı olmayıp ta 5-6 ayrı arıza birden vermesi elektriksel bir gariplik olduğunu gösteriyor, bu şekil kablolar temazsızlık veya kısa devre akü veya alternatör akla gelen ilk olasılıklar.

Tekrar geçmiş olsun umarım en kısa zamanda gerçek sebebini bulursunuz problemin. Birde garip olan nokta madem kabahatli bu kablo idi neden bagajının açılıp kapanmasında veyahut kilitlenmesinde bir sıkıntı olmuyordu.

tarihinde Kutay Akçar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...