Çağlar Bayur 29 Nisan 2013 Paylaş 29 Nisan 2013 Bagaj kablosunu söküp 3-4 gün test ettik kesin sorun dedik kabloyu aldık taktık 3-4 gün sorun yok ama malesef arıza yine tekrarladı Bu sefer araç hemen arıza yapıp kontak basmıyor veya seyir halınde iken yapıncada hemen arızaları verip hız kesip tekrar düzeliyor sanki biyerde temassızlık var gibi.Köy yollarında çok kullanıyorum engebeli araç baya bi sarsılıyor acaba biyerlerde bi titreşimden temassızlık mı oluyor nerelere bakmam lazım ?? tesisatlar bazen el yakar da, tesisat değiştikten sonra yüne arızalar tekrarlarsa, aküye yeniden baktırın Yorum bağlantısı
Uğur Gül 30 Nisan 2013 Yazar Paylaş 30 Nisan 2013 tesisatlar bazen el yakar da, tesisat değiştikten sonra yüne arızalar tekrarlarsa, aküye yeniden baktırın Akü ölçüldü değiştirsek desek şimid bide ona boşu boşuna para vericekmişim gibi geliyor.Arızadan önce altını vurduk ama tam iki teker orta sını kasisden geçerken oturdu biraz söyledim fakat kablo filan yokmuş oralarda. Daha önce alarm taktırmak istedim adam sürücü kapısındaki tesisat la baya bi uğraştı uğraştı derken kablolara dış yüzey kesmeden iğne ucu gibi bi alet batırıp öyle bi ölçüm yaptı acaba orada sorun olabilirmi ki ? Sonra çift kilit yüzünden işin içinden çıkamadılar taktırmadık Yorum bağlantısı
Kutay Akçar 5 Mayıs 2013 Paylaş 5 Mayıs 2013 Akü ölçüldü değiştirsek desek şimid bide ona boşu boşuna para vericekmişim gibi geliyor.Arızadan önce altını vurduk ama tam iki teker orta sını kasisden geçerken oturdu biraz söyledim fakat kablo filan yokmuş oralarda. Daha önce alarm taktırmak istedim adam sürücü kapısındaki tesisat la baya bi uğraştı uğraştı derken kablolara dış yüzey kesmeden iğne ucu gibi bi alet batırıp öyle bi ölçüm yaptı acaba orada sorun olabilirmi ki ? Sonra çift kilit yüzünden işin içinden çıkamadılar taktırmadık 7 yillik akü, bugun degismese 3 ay 5 ay sonra isi bitecek, ben olsam ilk akuyu degistirirdim. Ariza akuden olmasa bile bosuna degistirmis olmazsiniz. 100 kusur liralik akudur. +1 Yazı geçirir ama kışın bir sabah çalışmaz, bari en azından aktarma kablosu al kendine... çünkü çalışmayacağı gün çok uzak değil bence Para vermek istemiyorsan Şöyle yap bir arkadaşın varsa aynı aküyü kullanan bir değiş tokuş yapın 1 hafta... Yorum bağlantısı
Doğukan Çoktay 5 Mayıs 2013 Paylaş 5 Mayıs 2013 alternatörüne baktır kömür bitmeye yakın olabilir bence şarj dinamosu Yorum bağlantısı
Uğur Gül 6 Mayıs 2013 Yazar Paylaş 6 Mayıs 2013 alternatörüne baktır kömür bitmeye yakın olabilir bence şarj dinamosu Kömürleri değiştirdik 1 yıl bile olmadı nerdeyse. Yorum bağlantısı
Uğur Gül 11 Mayıs 2013 Yazar Paylaş 11 Mayıs 2013 Dün yine yolda kaldım bugun sabahtan ustanın yolunu tuttum.Teste aldık aracı 100 km gezdik arıza filan vermedi dükkanda nerden baksan araba rolantide 2 saat çalıştı yine arızada eser yok .Neyse dün yapan arızalar cihazda gözükdü 6 tanesi motor sistem arızaları 4 taneside abs fren vs gibi arızalar tekrar yola çıktık hiç yolda kalmadı araba tekrar cihaza bağladık devir sensörü arızası verdi bir tek diğerlerinden eser yok bizde değiştirdik bakalım ne çıkıcak. Aslında arızaya alıştım nerde kalıcağımı tahmin edebiliyorum artık .Mesela arabayı çalıştır hiç stop etme akşama kadar gez arıza vermiyordu.Motor ısınınca eğer arabayı durdur markete gıtgel kesin arıza veriyordu ve nerden baksan bi 20 dk bekliyordum motor az bişey soguyunca arıza vermiyordu çalışıyordu bu sefer de motor yine ısınınca seyir halinde hemen arızaları veriyor devir ve motor sıcaklık göstergeleri sıfıra inip geri yükseliyordu sonra devam ediyordum Bakalım bugun arabayı baya zorladık gezdik tozduk 20-30 kez durup çalıştırdık arıza yapmadı inşallah sonuca varmışızdır.Tekrarlar ise yine yazıcam . Yorum bağlantısı
Uğur Gül 16 Mayıs 2013 Yazar Paylaş 16 Mayıs 2013 Devir sensörü değiştikten sonra bu sabah balık tutmaya gittim balık yok dönerken araba çalışmadı malum arızalar yine tekrarladı.Sinirlendim göstergelerin üstüne vurdum bi baktım arızalar kayboldu bidaha vurdum geri geldi hemen ustaya gittim hemen göstergeler söküldü spreyle temizlendi şimdi vurunca bi arıza olmuyor bakalım deneyip görücez .Bıktım artık soğudum bu son olur inşallah. Yorum bağlantısı
Uğur Gül 18 Mayıs 2013 Yazar Paylaş 18 Mayıs 2013 (düzenlendi) yapılan tamiratı anlayamadım? Abi ilk bagaj kablosu söküldü 1 hafta tes edildi arıza yapmadı daha önce ek olduğu için kafamıza yattı değiştirdik.3-4 gün yine yapmadı sonra tekrar yaptı bu sefer ustaya götürdüm bi 100 km test yaptık nerdeyse 10-15 kere stop ettik yine çalıştırdık arıza yok rolantide 2 saat çalıştı arıza vermedi tekrar PC ye bağlandı devir sensörü arızası verdi değiştirdik.Yine 1 hafta arıza vermedi sonra yine verdi.Sinirlendım hız devir göstergelerinin üstüne vurdum baktım arıza gitti bidaha vurdum geri geldi.Ustama tekrar götürdüm aynı şekilde orda vurunca hemen arızaları verdi vurunca tekrar gitti.Gösterge panosu söküldü komple tozları silindi spreyle temizlendi iyice şuan hala arıza vermedi beklemedeyiz inş yapmaz. Arızalar yaklaşık 10 adet 5-6 tanesi motor sistem arızası ıle ilgili geri kalanlar frenler abs yakıtta su algılandı vs. cinsinden di.Şuan hala arıza vermedi bakalım inşallah vermez. 18 Mayıs 2013 tarihinde Uğur Gül tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Uğur Gül 20 Mayıs 2013 Yazar Paylaş 20 Mayıs 2013 Bu nedir ya dün yine köy yollarına gittim bazı yerler sarsıntılı geçti yine arıza vermeye başladı.60 Km yolu göstergeye vura vura geldim bıktım artık. Acaba gösterge kutusumu bozuk onu mu değiştirsem yada bi oto elektirikçiyemi gitsem göstersem sökse soğuk lehim var acaba. Yorum bağlantısı
Uğur Gül 20 Mayıs 2013 Yazar Paylaş 20 Mayıs 2013 http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/225288-focus-2-gosterge-paneli-arizasi/forumda bunu buldum bugun arıza aynı yazan arkadaş birdaha cevap vermediğine göre düzelmiş sanırım Birde o tarihte sıfır gösterge 2200 TL ise şimdi kaç paradır acaba Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın 6 Haziran 2013 Paylaş 6 Haziran 2013 hocam sorun ne oldu halledildimi Yorum bağlantısı
Uğur Gül 17 Haziran 2013 Yazar Paylaş 17 Haziran 2013 hocam sorun ne oldu halledildimi Evet halledildi.İstanbul kartal oto sanayi barış ford servisiydi sanırım ismi.aracı götürdüm adam direk gaz kesiyormudiye sordu evet dedim tamam dedi.gösterge panelini söktü bi yere gönderdi bende üst tarafta ford çıkma dükkanında gezinirken bi 30 dk sonra baktım araba teste çıkmış çabuk yapıldı.350 lira aldılar tamir için.Fiyat çokmuş azmış umrumda değil çıkmasını aradım trend modelin vardı sıfır alsak fiyatı çok uçuk sonuçta arızadan kurtulduk o yeter Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 17 Haziran 2013 Paylaş 17 Haziran 2013 Evet halledildi.İstanbul kartal oto sanayi barış ford servisiydi sanırım ismi.aracı götürdüm adam direk gaz kesiyormudiye sordu evet dedim tamam dedi.gösterge panelini söktü bi yere gönderdi bende üst tarafta ford çıkma dükkanında gezinirken bi 30 dk sonra baktım araba teste çıkmış : çabuk yapıldı.350 lira aldılar tamir için.Fiyat çokmuş azmış umrumda değil çıkmasını aradım trend modelin vardı sıfır alsak fiyatı çok uçuk sonuçta arızadan kurtulduk o yeter Geçmiş olsun, konuyu baştan sona okudum ama mutlu son sevindirici idi, büyük geçmiş olsun tekrar..... 1 Yorum bağlantısı
Saim Halıcı 17 Haziran 2013 Paylaş 17 Haziran 2013 Geçmiş olsun aracın arıza vermesi değilde onca uğraşa rağmen arızanın bulunamaması zaten insanı mahveden 1 Yorum bağlantısı
Gökhan Irmak 18 Haziran 2013 Paylaş 18 Haziran 2013 Geçmiş olsun aracın arıza vermesi gerçekden insanın canını sıkıyor inş birdaha yaşamazsın Yorum bağlantısı
Kutay Akçar 18 Haziran 2013 Paylaş 18 Haziran 2013 Bende bayadır takip etmiştim konuyu nihayet geçmiş lsun gerçekten sorun ayrı bir dert çözülememsi ayrı bir dert. Gösterge paneli gibi bir ekipmanın aracın gidişatına engel olmasıda ayrı bir tantana. İşte araçlar elektronikleştikçe kullanım rahatlaşıyor ama birazda garipleşiyor. Yorum bağlantısı
Uğur Gül 18 Haziran 2013 Yazar Paylaş 18 Haziran 2013 Bende bayadır takip etmiştim konuyu nihayet geçmiş lsun gerçekten sorun ayrı bir dert çözülememsi ayrı bir dert. Gösterge paneli gibi bir ekipmanın aracın gidişatına engel olmasıda ayrı bir tantana. İşte araçlar elektronikleştikçe kullanım rahatlaşıyor ama birazda garipleşiyor. yapan adam anlattı biraz bir çok şey gösterge paneline bağlıymış en basit örnek olarak araba çalışırken panelden kabloyu söktü gaz işlev görmüyor daha birçok şey söyledi aklımda kalan gaz immo bu ikisi. Yorum bağlantısı
Recommended Posts