İçeriğe Yönlendir

Fiesta Dizel Fren Hidrolik Seviyesi Düşmüş

Erol Güven

Recommended Posts

Erol Güven

Arkadaşlar merhaba geçenlerde motor kaputunu açayım dedim sağına soluna baktım ne var ne yok diye birde ne göreyim aracımın fren hidroliği seviyesi biraz azalmış veya böyleydi hiç bilgim yok bu hidrolik seviyesi ne kadar olmalı ve hangi yağ kullanılmalıdır .

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Balatalar aşındıkça seviye düşer. Min seviyesinin altına düşmediği sürece sıkıntı yoktur ama normal seviyesi max olmalıdır. Balataların durumuna baktırın öncelikle..

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Balatalar yenilenince seviye de yükselir.Eğer balatalarınız bitmeye yakınsa şuanda hidrolik eklemesi yapmayın.Çünkü değişim sonrasında bu sefer taşar..Ancak balatalar yeni olduğu halde seviye eksilmesi varsa o zaman merkezler kontrol edilmeli..Büyük ihtimalle kaçak vardır.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
(düzenlendi)

yağ bitmeden yağ lambası yanmaz, kayış kopmadan akü lambası yanmaz, yolda kalırken lamba yanar :)

tarihinde Evren Erakçora tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca

eski modellerden beri uyarı lambası var.

2004 fiestada varmıdır daha önce demire kadar erimesine demir demire sürtmesine ramen uyarı vermedi sesten anlayıp değiştirmiştim.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Lamba sadece hidrolik aşırı eksilirse yanar, yani ön balatalar tam bitsede seviye yeterince düşmediğinden yanmaz, kaliperlerin arkasında kontrol tapası çıkarılıp balata seviyesine bakılır, gerekliyse değişilir, balata bitince uyarı yanmaz.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

yağ bitmeden yağ lambası yanmaz, conta yanmadan hareret lambası yanmaz,fren bozulmadan fren lambası yanmaz, ne anladım bu işten. :crazy:

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Kontrol şart yani, bunların önceden yanmasını istiyorsan, yaklaşık 100 bin lira ve üstü araçlara bakman lazım :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...