İçeriğe Yönlendir

Kuru Fasulye


Sani Gerşon

Recommended Posts

Mehmet Kaya

Bildiğimiz çömlek mi? Çanak çömlek gibi :)

Evde yemek niyetine yapıyoruz, keyfe değil :D

Mehmet hocam, BİM markalı mı, yoksa kendi markası var mı?

Markası bim değil. Ondan eminim. Öğrenir yazarım.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

kanda kuru fasulye eksikliği diye bir hastalık mı çıktı len, deli misin . bir iki yersin oldu bitti . sanki ilaç alıyor :D

Yok ta abi, çay gibi düşün. Sürekli içmiyoruz ama içtiğimizde de çay içtiğimizi bilelim yani :)

İspir Kuru fasulyesi bi kenara not edildi.

Mehmet hocam'dan marka bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Bizimkiler bir yerden tohum bulmuşlar, tombul tombul fasulye yetiştiyorlar. İspir fasulyesine benziyor. Tadı da çok güzel. Sabah gelirken gördüm, hanım fasulyeleri suya yatırmış, bir güzel ıslanıyorlardı. Görünce ağzımın suyu akmıştı, şimdi bu konuyu da okuyunca iyice sulandı. Ama ben yanında pilav sevmem. Suyuna ekmek bana bana yemeye bayılırım. Yanında da kuru soğan ve evde yapılmış yoğurt. Akşama ziyafet var.

Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit

iki aya önce ispir kuru fasülyesi aldım artık başka kuru fasülyeyi evime sokmam

Nereden aldın Hocam? Bende alayım. :p

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

Tophane'de Ali Baba Nargile'nin karşısında Fasuli isimli mekan var, akşam güzel havada teras katında tereyağlı pilav+yoğurt+elma gibi soğan eşliğinde en az iki tabak götürürsün. :good1:

http://www.fasuli.com.tr/

Yorum bağlantısı

Tarifi okudum, mükemmelden biraz eksik!!! Çemeni alınmış pastırma koyacaksın. Olmazsa olmaz unsurlar: 1. İspir fasülyesi, (Bir zamanlar Erzincan'ın Dermason fasülyesine ulaşma şansım olmuştu, biraz irice danelidir ama lezzet konusunda tek geçerim.) 2. Biber ve domates salçası karışımı, 3. Arpacık soğanı (bütün konacak, isteyen soğanı yiyecek, istemeyen sadece yemeğe geçmiş lezzetini alacak.) 4. Çemeni alınmış pastırma (fazla olmayacak) 4. Güveç veya bakır tencere. 5. Bu malzemeleri (içine sevgisini de katarak) mükemmel bir yemeğe çevirecek olan eş, anne, kardeş vs.) ;)

Fiyat bilgisi var mı? alışveriş yapıp memnun kalan var mı?

Yorum bağlantısı
Mahmut Sayar

Suşehri fasülyesi yediğim en iyi fasülye diyebilirim. Ne dağılır, ne dişe dokunur ;)

Yorum bağlantısı
İbrahim Ersin

Nereden aldın Hocam? Bende alayım. :p

kemer altında açık otoparkkın yanına yöresel tezgahlardan

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş
(düzenlendi)

http://www.izlesene....75-lira/2030675

Hayır hayır, yukarıdakinden değil :)

Çok uzun zamandır evde doğru düzgün kuru fasulye yiyemiyoruz. Ne alsak ya kabuğu soyuluyor ya da ağızda kıtır kıtır ediyor resmen! Hadi bakalım forumun hamarat erkekleri. Bi yardım edin, sıkıntı büyük.

Hangi marketten ne marka almak lazım?

En son çay önerisi aldım buradan ve yıllarca çay içmiyormuşuz meğersem :)

(Bu akşam annemin saatlerce uğraşıp yaptığı piyazı bile zor yedim :( )

...............

.......................

44 yıllık bir aşçıdan gerçek bir kurufasulye tarifi istermisiniz?

Buyrun o zaman.

Benim kullandığım iki çeşit fasulye vardır, Dermason cinsi ve Konya Ermenek fasulyesi.

Fasulyeyi helmelenmiş sevenler dermason cinsini tercih etmeli, yok eğer suyu görünüşü parlak olmalı diyenler Ermenek alsın.

Ölçü olarak adam başı bir çay bardağı yeterlidir.

Fasulyeyi bir haşlama tenceresine koyup üzerini üç parmak geçecek kadar soğuk suyla doldurun.

Kaynamaya başladıktan beş dakika sonra altını söndürüp üzerine iki bardak soğuk su dökerek kapağını kapatıp, iki üç saat bekletin.

Tarif dört kişiliktir.

Pişirmeye başlamadan tüm malzemenizi tezgahta hazır bulundurun.

Bunun için, yarım yemek kaşığı becel, yarım çay bardağı zeytin yağı ve ya ay çiçek yağı

Bir tane orta boy ince doğranmış kuru soğan

250 gr. kuşbaşı kuzu eti

Yarım yemek kaşığı biber salçası ve ya domates salçası

Arzuya göre tuz ve kurutulmuş bir kaç tane süs biberi.

Tencereye yağları koyun, etinizi içine atıp orta ateşte yavaş yavaş kavurun

hafifçe pembeleşirken doğradığınız soğanları ilave edin, bir kaç dakika çevirin

Sonra salçayı ilave edip, yarım dakika çevirin

en son haşlayıp soğuk su ilavesiyle 2-3 saat dinlendirdiğiniz fasulyelerin suyunu süzerek tencereye ilave edin.

Bir dakika da fasulyelerle birlikte çevirin.

Daha önce kaynamış suyunuz hazır olmalı

Suyu tencereye ilave ederken ölçünüz her zaman aynı olmayabilir, pişme süresi malzemeye göre değişebilir bunlara dikkat ederek,

fasulyelerin üzerini üç parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin.

Arzu ediyorsanız, kurumuş üç dört süs biberini ilave edin.

Yemeğiniz kaynamaya başlar başlamaz altını kısın, hafif ateşte her zaman daha güzel olacaktır.

Yarım saat sonra tuzunu ilave edebilirsiniz.

Bu arada, fasulyenin cinsine göre pişme süresi uzayabilir ve ya çok çabuk da pişebilir, yemeğinizi pişinceye kadar bir kaç kez kontrol etmeyi unutmayın, gerekirse sıcak su ilavesi yapın.

Bir de böyle deneyin kurufasulyeyi, bakalım beğenecekmisiniz.

Önemli: Her zaman yeni mahsul almaya dikkat edin, geçmiş senelerin mahsulleri hem geç pişer hem de lezzetsiz olur.

Hepinize afiyet olsun.

ALINTIDIR...

Bizim Ürgüp' de çömlekte yöreye has fasülye denediniz mi?

tarihinde Hikmet Demirtaş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin
(düzenlendi)

Süleymaniye de Erzincanlı Ali Baba kuru fasulyeci si var o da çok güzel . hatta çok güzel . ayrıca fena güzel .

Milletin karaciğeri yağlanır yemekten bizim hem karaciğer hem beyin yağlanmış yemek yemekten ve düşünmekten. :D

Hepimiz birer gurmeyiz hem de öyle sonradan görme falan değil doğumdan itibaren. :biggrin:

tarihinde Osman Yücel Çetin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Süleymaniye de Erzincanlı Ali Baba kuru fasulyeci si var o da çok güzel . hatta çok güzel . ayrıca fena güzel .

Vay be! demek akılda kalacak kadar güzel ha. Pilav yokmuydu pilav? Pilavın üstüne de gezdirtseydin, o da güzel olurdu.

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Tarifi okudum, mükemmelden biraz eksik!!! Çemeni alınmış pastırma koyacaksın. Olmazsa olmaz unsurlar: 1. İspir fasülyesi, (Bir zamanlar Erzincan'ın Dermason fasülyesine ulaşma şansım olmuştu, biraz irice danelidir ama lezzet konusunda tek geçerim.) 2. Biber ve domates salçası karışımı, 3. Arpacık soğanı (bütün konacak, isteyen soğanı yiyecek, istemeyen sadece yemeğe geçmiş lezzetini alacak.) 4. Çemeni alınmış pastırma (fazla olmayacak) 4. Güveç veya bakır tencere. 5. Bu malzemeleri (içine sevgisini de katarak) mükemmel bir yemeğe çevirecek olan eş, anne, kardeş vs.) ;)

Fiyat bilgisi var mı? alışveriş yapıp memnun kalan var mı?

bilmirem abey :D nette görmüştüm bi ar aklıma geldi:D

Yorum bağlantısı

Bizim bayburtlu komşularımız var,onlara getirtiyoruz memleketlerinden...harika bir tadı var...

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Bizim bayburtlu komşularımız var,onlara getirtiyoruz memleketlerinden...harika bir tadı var...

Eeee Allah herkese Bayburtlu komşu nasip etmiyor.

Benim komşu İzmir'li, bir var bir yok. Varlığında da faydası yok. Yemeğe çağırsam gelmez, yemeğe çağır derim çağırmaz. Şimdi sorsan nerdesin diye, ya derse gittim der ya da sınava.. :D

tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Eeee Allah herkese Bayburtlu komşu nasip etmiyor.

Bemin komşu İzmir'li, bir var bir yok. Varlığında da faydası yok. Yemeğe çağırsam gelmez, yemeğe çağır derim çağırmaz. Şimdi sorsan nerdesin diye, ya derse gittim der ya da sınava.. :D

Abi ev alma komşu al,diye boşuna dememiş atalarımız :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...