İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk2 Gösterge Aydınlatma Modifiyesi

Onur Fatih Yurter

Recommended Posts

Hamdi Gökhan Atasoy

Gayet iyi görünüyor.Kırmızı olmuş.Ana renk zaten belli.Tonu dahada güzel olmuş. :good1:

oktay bey orjinal yeşil renk olması , beyazdan daha iyi sanki , yeterince de parlak , gösterge ışık ayar düğmesi ışığı kısıp açıyor , bana göre çok hoş oldu, herkesin beğenisi değişik olabilir , ama , tavan aydınlatmaları . plaka ışıkları led , far anahtarının içine de şerit led yerleştirdim ama pek güzel olmadı , büyük beyaz mantar led takmayı düşünüyorum far anahtarının orjinal ampulu gibi olur diye düşünüyorum arkadaş da sökelim içine döşeyelim dedi (ben sökmeden anahtarı dağıtmadan yerleştirdim) bakalm yavaş yavaş , eğer aracı satmazsam , kafama göre düzenlemek niyetindeyim .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu

çok güzel olmuş fakat ...araç benzin fakiri :D

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Murat Ozkan

ustam birşey soracagım beyaz led yapmısınız ama göstergelerın tabanı yesıl oldugu ıcın beyaz led taksakta beyaz yerıne yesıl yanmazmı acaba...

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...

İlk Mk2 gösterge çalışmasını zevk ile yaptım.En kısa sürede daha detaylı resimler gelecek.

TNPN1Er.jpg

Arkadaşımı kandırmaya az kaldı farları belki merceklendirebiliriz :p

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Emre Sutay

Elinize saglik. İlk resimde gosterge sökülü olmasina ragmen yarim depo benzin gorunuyor. Benim aracta kontagi kapattigimda da ayni sekilde durdugu icin soruyorum onu hallettinizmi? Benim ki depo ici miktari dogru gosteriyor ama sifir konumuna inmiyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Söküp taktıktan sonra bu tip sorunlar olabiliyor ve bu göstergedede oldu.Bütün ibrelerde tekrar düzeltme yapılması gerekiyor.Bu şart.

Yorum bağlantısı

Açıldı veya açılmadı muhakak bir sorun olduğu açık.Söküldükten sonra durum anlaşılır.

Bu yeşil kısıma mavi ledde takılsa yeşil duruyor.hemen dibinde kırmızı led var banamasın demedi.Kısaca bu renkten başka seçenek yok.Beyaz led biraz daha açık tonda yeşil yapıyor hepsi bu.

Yorum bağlantısı
Halıs Ozcan

İlk Mk2 gösterge çalışmasını zevk ile yaptım.En kısa sürede daha detaylı resimler gelecek.

TNPN1Er.jpg

oktay abi göstergelerden sonra teyp ışığıda uyum sağlasın diye üzerindeki teyp i söküp double teyp taktırdım :) kırmızı ışık oldu ordada :) gerçekten mk2 severlerin akşam görmesi lazım arabanın içini :) bayılarak biniyorum şuan :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Söküp taktıktan sonra bu tip sorunlar olabiliyor ve bu göstergedede oldu.Bütün ibrelerde tekrar düzeltme yapılması gerekiyor.Bu şart.

TNPN1Er.jpg

Ustam iki sorum olacak zahmet olmazsa ;

1) Kontağı çıkardığımda benzin göstegesi sıfırlanmıyor. Bu bir sorun mu yani? Ama doğruyu gösteriyor düşüyor yani. 

2) Bu homojenliği nasıl sağlıyorsun? Meslek sırrı değilse paylaşabilir misin? 

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Misafir
(düzenlendi)

1.Gösterge çubugunun sıfıra düşmesini engelleyen ne olabilir bu sökülünce ortaya çıkar.Aklıma ilk gelen çubuk daha önce sökülüp takıldı ise alt tabana fazla yapışık olabilir fakat bir kısmı aralıklı ise ibre yukarı dogru rahat hareket eder.Aşağı doğru takılır.

2.Meslek sırrı diye bir durum yok.Rabbimin izni ile böyle şeylerede çok aldırış etmem.İllaki benden daha iyi yapan bir kul mevcuttur.

Sabır,neyi nereye takmak gerekir bunun tespiti ve sonuç hepsi bu diyebilirim.Lakin en önemli unsur sabır ve beraberinde deneyim derim.

Aracın gösterge kısımlarının dagıtılmış halleri.Belki bir şekilde işe yarar.

Dlelek0.jpg

0aqlGIR.jpg

GoXSJDZ.jpg

Pdp6E96.jpg

Göstergenin dağılmış hali ve küçük aşamalrın neler olduğunu gösteren toplu bir resim.

8L8scAJ.jpg

En sabır isteyen kısım.4 kazınacak kısım yavaş ve dikkatli olunması gerekiyor ve benim hemen hemen 2 günümü alan bölüm.

tp1ylao.jpg

Ledlerin yerleşimi ve bağlantıları.

sXYMmcx.jpg

İlk testler.

ZZOFhUM.jpg

x5IQDcF.jpg

4fHYF8I.jpg

İbreler için üst plastik şeffaf yansıtıcı kısmının motor pinlerinin deliklerinin kenarlarına takmıştım ama neden resmetmeşim bilmiyorum.Yada bulamadım epey o aralar fena karışıktım.

Yol bilğisayarı ledleride değişti ama yanar halde resmi şimdilik yok.

sJqFzk5.jpg

Kalorifer bölümü üst yazı siyah kısımdak,i yeşil tabakadan dolayı çok uğraşmama rağmen istediğim parlaklıkta kırmızı yapamadım.Daha önce Focus ta çok güzel sonuç almıştım bunda olmadı.İstemeyerek yeşile mahkum kaldı. :D  :p

Qg6HV2a.jpg

uUiCuPZ.jpg

Cam açma düğmeleri,kapı kolu içleri,far anahtarı ledlendi fakat resim çekme imkanı olmadı.Araç bilahire yine beni birğün mecburen ziyaret edecek Mondeo özelliği olan orijinal çift yansımalı camlı ve 1.2watt ampulle yapılmış ışıklandırması olan kapı kolu içi aydınlatmaya yeni kırmızı ledleri takılacak.Bazı ufak kusurlar giderilecek.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Misafir

Ellerine, emeğine sağlık ustam. Bu işe soyunursam güzel bir rehber olacak. Teşekkür ederim. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...