Misafir 25 Nisan 2013 Paylaş 25 Nisan 2013 Evet hatırladım görüntü aktarıcılar.Soyadaşıma katılıyorum.Yanlız bunları daha bilen takan pek yoktur.sorsan var mı diyebilirler. Microsoft win7 tanıtımında çokca kullandı bunları.Okunanlar bunlardan kırpma haberler olabilir. Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 25 Nisan 2013 Paylaş 25 Nisan 2013 Biiiippp. Yanlış yönlendirme, yanlış yönlendirme... Bu anlattıklarım senin için uygun değilmiş Zafeeeer. Çünkü kaskatlı yahut sonlu switchlerde resimde de görüldüğü gibi LH-LV-HH-HV şeklinde dört giriş var. Yani bu demek oluyor ki, çanak ucunda quadro lnb mevcut. Yanlış anlaşılmasın, uni. quad değil, quadro yani dört farklı sinyal çıkışı olan lnb. E hal böyle olunca da, sen kaskatlı switchten bu dört ayrı sinyali de aşağıya indirmen gerekli, eve switch takmak için. Aksi halde LH-LV-HH-HV'lardan sadece bir sinyal grubunu, dolayısıyla da sadece o banttaki yayınları alabileceksin. Yani swich bağlayabilmen için elindeki hariç, damdan gelecek 3 kabloya daha ihtiyacın var. Ya eve 3 televizyon daha kur, toplamda 5 receiver olacağından switch için 3 kablo indirmek mantıklı olsun, yahut börek hamurunu açmaya başla şimdiden. LV : Dikey Altbant LH : Yatay Altbant HV : Dikey Üstbant HH : Yatay Üstbant Anlaşıldı. Tamam. Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz 20 Mayıs 2013 Paylaş 20 Mayıs 2013 Bildiğim kadarıyla son dönemde yeni bir şey çıktı..Tek çanaktan 4 tv ye kadar dağıtım yapılabiliyor.Her biri de farklı kanalları izleyebiliyor.Ayrı receiver olmadan.. ? Uydurmuyorsam bu şekilde bir yazı okumuştum ? ayhan abinin dediği doğru next ve inpax firması çıkardı o lnb leri . nornal lnb tipinde ama daha uzun tek kabloyla eve sinyal geliyor evin içinde dağıtım oluyor . http://www.nextburada.com/default.asp?git=9&urun=967 Yorum bağlantısı
Misafir 12 Haziran 2013 Paylaş 12 Haziran 2013 Eve santral yapmak için, kaskatlı santral olayı devreye girer. Eğer bina santrali kaskatlı ise eve santral yapabilirsin. Ancak bina santrali sonlu ise, eve santral yapma ihtimalin yok. Kaskatlı, başka bir santralle paylaşım yapabilen model. Sonlu ise, paylaşmaz. Ha, bina santrali sonlu ise ne yapabilirsin; bir tane kaskatlı alır, bina santrali yerine takarsın. Binadan söktüğünü de kendin için kullanırsın. Geçmişte bir villada başıma geldiği için bu kadarını öğrenmiştim. Daha fazla ayrıntı bilmiyorum. Ustam,ben daha önce hiç yapmadım,mantığını biliyorum sonucuda az çok belli olan bir şey fakat yinede fazla kablo sayısı ve çirkinlikten ötürü yapmayı düşünüyorum. Balkona kurduğum çanak antende tek lnb çıkışındak, kablo üzerinden salon ve sonrası mutfak ve diğer 4 odaya yeni nesil geniş band sipletter ile giriş yapsam,sinyali son odaya kadar bu ayrı 5 sipletter ne kadar etkiler. Salon ve odaların hepsi aynı hizada ve daha önce her cam çerçevesine kablo için delikte delinmiş.Her odaya girişteteki kabloya giriş ve 2 çıkışı olan sipletter bağlanacak.Yada buat tipi dağıtıcımı iyi olur.Tabiki her odaya ayrı bir alıcı konacak şimdi değil imkanımda yok ama çocuk odasına yapmam lazım.Yapmış ikende tesisatı hazır edeyim diyorum. En son oda ile çanak arası mesafe düz hat üzerinde yaklaşık 25 metre civarı.Daha önce bu tip bağlantı yaptın mı?Yada yapan arkadaş var mı? Yorum bağlantısı
Misafir 12 Haziran 2013 Paylaş 12 Haziran 2013 Kullandığım lnb en son çıkan 0,1 lik tek çıkışlı goldmaster Yorum bağlantısı
Misafir 12 Haziran 2013 Paylaş 12 Haziran 2013 Haklısın voltaj farkını hesaba katmamıştım,açıkcası bu fikir kafamda oluştugundan beri bu farkı düşünmedim bile.Sadece sinyal gücü olarak mantık yürüttüm.Her odaya kablo şart görünüyor. Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 31 Ekim 2013 Paylaş 31 Ekim 2013 Aydın mesafe 3-4 metre arada sadece cam var, yukarıdaki iş görmezmi diyorsun? kablo işi için çok beklemem lazım. 1 Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz 31 Ekim 2013 Paylaş 31 Ekim 2013 görüntü aktarıcıyı diyorsan iş görür abi görmez diye bişey yok .udunun görüntüsünü diğer odaya aktarırsın sadece kumandayı gezdirirsin istediğin yerden kontrol edebilirsin . ama bu görüntü aktarıcılar dijital aktarma yapmıyor . araya giren duvardan insandan lambadan telefondan etkilenir. çalşanıda ömürlük oluyor tabi .ben hiç sağlamına denk gelmedim oda ayrı mesele . dağıtım sisteminin resimlerini paylaştığım düğün salonunda dijitalini kullandım açık alanda 100 metreden fazla mesafede net aktarım yapıyor . anologlar 60-70 , dijitallerde 220 civarında . 1 Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 31 Ekim 2013 Paylaş 31 Ekim 2013 bu atlantayı deneyeceğim, iş görmez ise iade ederim artık. bilgiler için teşekkürler. duvar yok, mesafe çok yakın. inşallah iş görürde beni bir dertten kurtarır. Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz 31 Ekim 2013 Paylaş 31 Ekim 2013 bu atlantayı deneyeceğim, iş görmez ise iade ederim artık. bilgiler için teşekkürler. duvar yok, mesafe çok yakın. inşallah iş görürde beni bir dertten kurtarır. iki yerdede aynı kanal olacak . avantajı uyduyu istediğin yerden kontrol edeceksin abi . 1 Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 31 Ekim 2013 Paylaş 31 Ekim 2013 o sorun değil abim, önemli olan görüntü gelsin. Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz 31 Ekim 2013 Paylaş 31 Ekim 2013 o zaman problem yok abi . fiyatlara bakarak kalitelidir bu diye düşünme abi hepsinin devresi aynı . bikaç ay önce next aktarıcıyı vatandan 78 lira gibi bir fiyata almıştım . 1 Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 4 Kasım 2013 Paylaş 4 Kasım 2013 Aydın sorunu çözdük, çatıda terk edilmiş çanak varmış, çiftli lnb. aldım iki hat birden çektirdim. toplam 100 tl. ye mal oldu. kablo çıkar tak derdinden kurtardım. Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz 4 Kasım 2013 Paylaş 4 Kasım 2013 Aydın sorunu çözdük, çatıda terk edilmiş çanak varmış, çiftli lnb. aldım iki hat birden çektirdim. toplam 100 tl. ye mal oldu. kablo çıkar tak derdinden kurtardım. lokman abi baştan beri diyorum çanak kur diye . sakal bırakacam sakal 1 Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 4 Kasım 2013 Paylaş 4 Kasım 2013 abim çanak yasak, bu çok eskiden kalmaymış, görevli sağolsun haber verince hemen işleme koyulduk. yoksa yukarıda yazdığımız seçeneklerden çözüm seçecektik. 1 Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz 4 Kasım 2013 Paylaş 4 Kasım 2013 iyi abi sevindim işi çözdüğüne . aktarmayla falan olacak şey değilki abi . keyif ve zevk işi . bağımsız izlemek en güzeli . 1 Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 4 Kasım 2013 Paylaş 4 Kasım 2013 yedek hattım bile oldu şimdi, dijitürkü iptal edersem sorun yaşamam artık. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts