Mehmet Eren 22 Nisan 2013 Paylaş 22 Nisan 2013 Mk2 mondeoma sis farı aldım , kendim takmak istiyorum mümkün müdür? Alet edevat var, lehim de var. Sislerin elektrik tertibatı varmıdır yoksa onu da mı biz yapmak zorunda kalırız ? Sislerini kendi takan var mı ? Saygılarımla... Yorum bağlantısı
Misafir 22 Nisan 2013 Paylaş 22 Nisan 2013 Şanslı isen tesisat varsa işin çok zor degil.Tesisat yoksa tesiat çekmen lazım.Far anahtarında sadece arka sisler için komut var ise değişmen lazım. Kısaca komple anahtar ve tesisat düzeni gerekiyor.Elektrik bilğin var ise sisler içinde tamponda yer hazır ise senin için sadece işçilik yapmak düşer. 1 Yorum bağlantısı
Çetin Özkan 22 Nisan 2013 Paylaş 22 Nisan 2013 benım focusta tesısat vardı toplam 10 dk takmıstım far anahtarını sıs farlı olarak degıstırın eger tesısat da varsa sorun yok 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Eren 22 Nisan 2013 Yazar Paylaş 22 Nisan 2013 far anahtarım sis farlı ama tamponu açınca neyle karşılaşacağımı bilmiyorum. inşallah bişeyler vardır.. role mole bişey diyorlar o işlere girmek durumunda kalsak ne yapacaz acaba yahu.. bu işler çok zor değildir de küçücük bi bilgi işte onu bilsek halledicez.. var mı yardımcı olabilecek olan. daha önceden böyle bir işe girişen.. Oktay abi diyelimki tesisat var sadece soketleri takıp tamponu geri takınca konu biter mi? Dİyelim ki yok.. Nerden başlamak lazım.. ? Far anahtarının nereye bağlı olduğunu mu tespit edeceğiz? Yoksa far anahtarına yeni bir kablo düzeneği mi çekeceğiz ? Yorum bağlantısı
Misafir 22 Nisan 2013 Paylaş 22 Nisan 2013 Tesisat var ise zaten far anahtarında ucu var demektir.Far anahtarın ileri dogru çekince 2 defa çıkıyor ise ön sislerinde komutu var demektir.İlk komut ön sis,ikincisi arka sis.Teissatta olma ihtimali yüksek. Tesisat yok ise araç içine aküden 2 canlı en az 2 lik kablo ile tesisat çekilecek ve anahtar giriş çıkışı yapılacak.Şasi zaten motor içinde halledilir.Roleyi tavsiye ederim taktırırsan sağlam işlem olur.Sisleride tampona sorunsuz takınca anlatımla işler kolay oluyor. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 23 Nisan 2013 Paylaş 23 Nisan 2013 far anahtarım sis farlı ama tamponu açınca neyle karşılaşacağımı bilmiyorum. inşallah bişeyler vardır.. role mole bişey diyorlar o işlere girmek durumunda kalsak ne yapacaz acaba yahu.. bu işler çok zor değildir de küçücük bi bilgi işte onu bilsek halledicez.. var mı yardımcı olabilecek olan. daha önceden böyle bir işe girişen.. Oktay abi diyelimki tesisat var sadece soketleri takıp tamponu geri takınca konu biter mi? Dİyelim ki yok.. Nerden başlamak lazım.. ? Far anahtarının nereye bağlı olduğunu mu tespit edeceğiz? Yoksa far anahtarına yeni bir kablo düzeneği mi çekeceğiz ? Tamponu sökmene gerek yok,sökme de zaten çok uğraşırsın,tamponla ön çamurluk bağlantısı sıkıntılı söküp takması.Arabanın önden tek tekeri kaldırıma çıkart.(arka lastiğe takoz koymayı unutma)Önden altına yat arabanın , sislerin denk geldiği yerlerde soket varsa tesisatın vardır.Far anahtarını değiştirirsin ön sisli olacak şekilde,sisleri de bağladınmı çalışır. Yorum bağlantısı
Mutlu Menteşe 23 Nisan 2013 Paylaş 23 Nisan 2013 (düzenlendi) Çoğu araba gurupları arabanın full+full gibi donanım özelliklerini tesisatını çekmiş olarak fabrikadan çıkartır ve büyük olasılıkla da sislerin elektrik tesisatı vardır. Tesisatı bulun sisleri yerlerine oturdun deneyin gerekli malzemeyle yapılır ... Şimdiden kolay gelsin 23 Nisan 2013 tarihinde Mutlu Menteşe tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Eren 23 Nisan 2013 Yazar Paylaş 23 Nisan 2013 tamponu sökmeden bu iş zor gibi geliyor bana.. farları bi söküp bakayım sis bölümünün soketi vs var mı .. bilgi aktarırım.. saygılarımla.. Yorum bağlantısı
Misafir 23 Nisan 2013 Paylaş 23 Nisan 2013 tamponu sökmeden bu iş zor gibi geliyor bana.. farları bi söküp bakayım sis bölümünün soketi vs var mı .. bilgi aktarırım.. saygılarımla.. Farları söksen de göremezsin ki sis soketlerini. Farların altında bir tabla var,üstten ulaşamazsın sislere.sen beni dinle alttan baak http://i.imgur.com/OZP6pFL.jpg far sökünce karşına çıkacak olan durum bu resimdeki Yorum bağlantısı
Misafir 23 Nisan 2013 Paylaş 23 Nisan 2013 Tamponu sökme.Aracı bir kenardan kiriko ile kaldır ve destegini al.Sonra rahatca işlerini hallet.Tek başına tampon sökümü ve takılması bu araçlarada kolay işlem degil.Bence girişme kiriko ile kaldır hallet. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Eren 23 Nisan 2013 Yazar Paylaş 23 Nisan 2013 Üstadlar sizi dinledim, farları sökmedim, tamponu sökmedim.. Sadece sis far yerinde duran plastik kapakları çıkarıp, aracın altına yatıp , devreyi- soketleri buldum.. Öyle boşta duruyorlardı.. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 23 Nisan 2013 Paylaş 23 Nisan 2013 (düzenlendi) Üstadlar sizi dinledim, farları sökmedim, tamponu sökmedim.. Sadece sis far yerinde duran plastik kapakları çıkarıp, aracın altına yatıp , devreyi- soketleri buldum.. Öyle boşta duruyorlardı.. Tamam işte.mavi olan sislerin soketi,büyük dertten kurtuldun.Sis farlı anahtar alacaksın ,ayrıca sis farlarını aldın mı sen?Artık sis farlarında malesef ki o soketleri kullanamıyorsun.Ben değiştirdiğimde mecburen o soketleri söküp kendimce bişeyler yaparak sislerin arkasını kapatmıştım. 23 Nisan 2013 tarihinde Bahadır Demir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Eren 23 Nisan 2013 Yazar Paylaş 23 Nisan 2013 Bu soketleri bulunca bir sevinti geldi çocukca :D Düz mantık direk bu Soketlere sis farlarını takabileceğimi sandım. Sis farlarıma ampüllerini taktım bir de baktım tek kablolu ve sokete uyan bi olar yok Yakınlardaki 2 oto elektrikçiye gittim birisi 30 TLye diğeri 60 TLye konuyu halledeceğini söyledi, bu doğrultuda gerekli olacağı söylenen malzemeleri aldım. Role, 3metre 1.75lik çiftli kablo, 6 metre 2mm tekli kablo, 3-4 tane farklı sigorta ve birkaç tane kablo ucu.. Toplam 21 TL Şunlar: Bu arada benim far anahtarı da bu : O ustalar benim bu sistemde ön sisler için tesisat olmadığını beyan ettiler. Doğru mudur? Ya ekstradan anahtar eklenecek yada bu anahtarın içi açılıp arka sisten bağlantı yapılacak dediler.. Anahtarı da şöyle bi söktüm ne var ne yok diye : Şimdi üstadlar sonuç olarak bu noktadan sonra ben neler yapabilirim? Malzemeleri aldım. Ortaya çıkan soketler de var ama o işe yaramıyormuş ayrı bir kablo çekilecekmiş denildi bana, bu ne kadar doğrudur? 30-40 TL kazanmak için söylenilmiş bi işgüzarlık mıdır yoksa harbiden o ilk fotoğraflara koyduğum boşta duran soketler - kablolar hiç bir işe yaramıyor mudur?? Parasında pulunda da değilim, hobi olarak herşeyi kendim halletmiş olmayı isterim insan mutlu oluyor.. Bu noktadan sonra hangi işlemleri yapacağız yardımcı olursanız sevinirim. Sanırım zor bi işlem yok ama ben kendim yapabilir miyim acaba ? Yorum bağlantısı
Mehmet Eren 23 Nisan 2013 Yazar Paylaş 23 Nisan 2013 Tamam işte.mavi olan sislerin soketi,büyük dertten kurtuldun.Sis farlı anahtar alacaksın ,ayrıca sis farlarını aldın mı sen?Artık sis farlarında malesef ki o soketleri kullanamıyorsun.Ben değiştirdiğimde mecburen o soketleri söküp kendimce bişeyler yaparak sislerin arkasını kapatmıştım. İş sadece anahtarla çözülecek mi patron ? Yorum bağlantısı
Misafir 23 Nisan 2013 Paylaş 23 Nisan 2013 Far anahtarın sissiz olandan.Benim görüşüm o anahtarı fazla kurcalamamak.Elektrikçinin yapacağında arka sisleri açtığında ön sisler de yanacak.Yerinde olsam sisli olan anahtarlardan alırdım.http://www.bu firman?n reklam?na izin vermiyoruz..com.tr/mondeo-far-anahtari-sis-farli-19932000-pid-11251.html ürün bu.Ya da sahibinden içinde olması lazımdı çıkma ,ona bi bak satılmadıysa çalışıyorsa al. Far anahtarını aynen sokete takacaksın.Sis farlarında da bundan bahsediyordum aslında.Soketler işe yaramıyor,malesef yan sanayi sis farlarını bu şekilde üretiyorlar artık.orjinali de çok zor bulunuyor,bulunsa da çok yüksek fiyatlar.Benim değiştirmemdeki sebep alttan bişeylerin çarpması sonucu gövdesi kırılmıştı. O uzayan kabloyu soketlerden çıkan kabloyla bağlayacaksın,diğerini de biryere bağlıyorduk ama inan unuttum Bu arada o görünen, kablonun çıktığı yeri çok iyi kapatman lazım kesinlikle su almamalı yoksa anahtarı yakarsın. Yorum bağlantısı
Mehmet Eren 23 Nisan 2013 Yazar Paylaş 23 Nisan 2013 Patron ben anahtarı değiştirmek istemiyom ya, araştırmalarıma göre şu anki tesisatta arka sis yandığında ön de yanıyormuş.. Bu şekilde bi tertibat kursam yetecek bana ekstra bir anahtar istemiyorum. Eğer denildiği gibi anahtar ikisine de akım gönderiyorsa yeni bi anahtara benim için gerek yok. Eğer akım yoksa anahtarın arkasındaki kablo labirentine bi girmek gerek.. önemli olan bu haliyle ben kendim devreyi kurabilir miyim acaba.. Mevcut soketli kabloyu güzelce bağlamayı becermem lazım. Dediğin gibi su almaması içinde bi film çevirecez oraya.. Ama asıl kafama takılan dediğim gibi o anahtarın arkasındaki kablolara nasıl bir müdahale yapmam lazım.. arka sise giden hangisiii buna paralel kablo mu çekilieceek ne yapacaz hay ben o fizik hocasının.. elektrik devrelerini adam gibi anlataymış iyiymiş .. Yorum bağlantısı
Emin Köseler 23 Nisan 2013 Paylaş 23 Nisan 2013 O far anahtarına müdahale etmeye cesaret edecek bir kisi tanıdım o da anahtari bozdu sis fari bağlamak icin 2 kademeli anahtar lazım bence ben bozulan anahtarın yerine 2 el olarak aldım 35 tl gibi bir rakamdi sizede tavsiyem bu olur , ama yok illa ben kurcalarim yaparım dıyorsanız size kolay gelsin sonucu merakla bekliyorum 1 Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 23 Nisan 2013 Paylaş 23 Nisan 2013 hem ön hem arka aynı yere bağlanırsa olmaz. Yeni tesisat lazım. 40-50 watt a göre dizayn edilmiş anahtara 100 watt yük bindirmiş olursunuz. Çıkma bir anahtar bulun ön sis farlı. 2 Yorum bağlantısı
Misafir 24 Nisan 2013 Paylaş 24 Nisan 2013 Her şeyin hazır iken bu kadar bir sürü para harcamışsın ve boşuna. Zaten tesisatın var.Far anahtarına kadar geliyor.Yapman gereken hazır tesisattaki kabloyu azıcık sıyırarak arasını açıp 2 kablo çıkarmak.Sonra sislerin üzerindeki uçları baglamak olacak.Sisin üzerinde şase içinde yukarı dogru verilmiş şase ucu ben buradayım diyor oraya göre dişi soket kablonun ucuna baglanır takılır.Ampulünde ucu zaten belli ona göre soket alınır ve takılır. Far anahtarı ucuna gelince bu kısımda sis ucunu bulmaya yardımcı olacak tek şey ölçü aleti.Yada ön taraftaki sis tesisatının kablosundaki renkler far anahtarındaki renkler ile karşılaştırılıp kısa yoldan uçlar bulunur.Tesisat direkt olarak sigorta kutuısundan far anahtarına çekili.Kitapcıktan sigorta kutusundaki karşılığı bulunur ve sigortası takılır. Far anahtarından 2 uç ilave edilerek çıkarılır ve bir on off anahtar ile montajı yapılır.İlla far anahtarında çalışsın denirse arka sis iptal edilmeli.Kesinlikle ikisi beraber takılmamalı.2.el anahtar rahatlıkla bulabilirsin fiyatını bilmiyorum ama yan sanayi kesinlikle alma derim ömrü uzun olmuyor. Bu anahtarı açmak hurdaya atmak demektir.Focus anahtarına asla benzemez elinizde kesinlikle kalır. Far anahtarında yanlışım yok ise sislerin ucu görünmüyor.Sigorta kutusundan ucu tesisat olduguna göre kesinlikle vardır sadece anahtar için kablo çekmen şart gibi.Oda 30cm falan yeterli olur.Sis isgortası sanırım far anahtarının altındaki sigorta kutusunda idi. Sislerinde arka kapak olmadıgı için olacak olan soketi yok.Buna poara verene kadar çıkmasını alsa idin diyecegim ama geç. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Eren 24 Nisan 2013 Yazar Paylaş 24 Nisan 2013 Abi açıklama için çok teşekkür ederim. Ancak tam olarak anlayamadım , Bu ortada gözüken soketlere uygun dişi soket mi bulacağız veya soketi iptal edip kabloyu mu sıyıracağız? Bu sis farının arkasından tek bir kablo çıkıyor, o şasi dediniz diye anladım da o zaman soketi veya soketi iptal edip kablo uçlarını nereye bağlayacağız ki? Hiç bir yuva yok gibi.. Buraya göre soket mi bulunması lazım ? Yorum bağlantısı
Misafir 24 Nisan 2013 Paylaş 24 Nisan 2013 Ben sisin arka tarafını ilk seferde tam kapatamamışım,bu sebeple kısa devre yaptırdım ve far anahtarımı aktım yenisini aldım.Farın arkasını kapatmak için 19lt lik damacaların mavi kapağının tepesini söktüm,ortasından kabloları geçirmek için küçük bir delik açtım , sonra her yeri soğuk silikonla iyice doldurdum,en son da yalıtım bantıyla sardım tamamen.Damacana kapağının tepesini güzelce kestiğin zaman tam oluyor şapka gibi duruyor.Bunun yerine aks körüğü de kullanılabilir yaptıktan sonra öğrenmiştim bunu Yorum bağlantısı
Misafir 24 Nisan 2013 Paylaş 24 Nisan 2013 Yazdıklarımı tekrar okuyabilirsen ve dikkatlice okursan sokete gerek kalmadan nasıl baglayacagın yazıyor.Dişi kablo soketini zaten almış görünüyorsun.Malzeme resminde var galiba.elinde her şey mevcut.Geriye senin el becerin kalıyor.Başkada yazacak bir tarif bende yok. Arka sise role ilede olsa paralel baglantıyı tasvif etymem.Akşamları o arka sis normal havalarda ne kadar kötü göz alıyor hiç denk geldiniz mi?Çakma xenondan farksızdır haberiniz ola.Arka sis ampulü iptal edilirse lafım yok. 1 Yorum bağlantısı
Burçin Kabasakal 27 Nisan 2013 Paylaş 27 Nisan 2013 Yakınlardaki 2 oto elektrikçiye gittim birisi 30 TLye diğeri 60 TLye konuyu halledeceğini söyledi, bu doğrultuda gerekli olacağı söylenen malzemeleri aldım. Role, 3metre 1.75lik çiftli kablo, 6 metre 2mm tekli kablo, 3-4 tane farklı sigorta ve birkaç tane kablo ucu.. Toplam 21 TL Şunlar: Bu arada benim far anahtarı da bu : O ustalar benim bu sistemde ön sisler için tesisat olmadığını beyan ettiler. Doğru mudur? Ya ekstradan anahtar eklenecek yada bu anahtarın içi açılıp arka sisten bağlantı yapılacak dediler.. Anahtarı da şöyle bi söktüm ne var ne yok diye : Şimdi üstadlar sonuç olarak bu noktadan sonra ben neler yapabilirim? Malzemeleri aldım. Ortaya çıkan soketler de var ama o işe yaramıyormuş ayrı bir kablo çekilecekmiş denildi bana, bu ne kadar doğrudur? 30-40 TL kazanmak için söylenilmiş bi işgüzarlık mıdır yoksa harbiden o ilk fotoğraflara koyduğum boşta duran soketler - kablolar hiç bir işe yaramıyor mudur?? Parasında pulunda da değilim, hobi olarak herşeyi kendim halletmiş olmayı isterim insan mutlu oluyor.. Bu noktadan sonra hangi işlemleri yapacağız yardımcı olursanız sevinirim. Sanırım zor bi işlem yok ama ben kendim yapabilir miyim acaba ? Anahtarınıza giren soketin pinlerinde sisler için kablo var görünüyor. 1- pinler var ama devamında kablo var mı? 2- muhtemelen kablo var, çünkü tampondaki mavi sokette kablo var. 3- anahtarınızda sis için elektrik gönderecek platinler yok, röle almanız doğru, muhtemelen sigorta kutunuzda sis rölesi yoktur. Bizde var mı yok mu bilmiyorum, büyükler bilir, cevaplarlarsa öğrenmiş oluruz. 4- anahtarınız değişecek, tampona sisler takılacak. 5- sis farının arkasına uygun duy alınacak, parçacılarda var. 6- kolay gelsin 7- Emmi hesabını kontrol ettin mi? 8- Çağlar Ağabey nasılsın? Yeni fotoğrafın her zamanki gibi ciddi ve cezbeli. 9- Herkese selâm, sevgi ve saygılar. 10- bu forum sorular ve cevaplar için var, hepimiz, birbirimize yardım ediyoruz. Siz sorun elbet biri cevaplar. Yorum bağlantısı
Misafir 27 Nisan 2013 Paylaş 27 Nisan 2013 Sis farında orjinalde Role olmaz.Duymadım,görmedim,daha henüz ellemedim. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Nisan 2013 Paylaş 27 Nisan 2013 Mk2 mondeo sis farında role yok.. bu sebeple anahtar bozuluyor... Resimde gördüğüm sis farının arka kapağı yok... Bu sebeple soket yok.. Bu şekilde kullanılamaz.. 3-5 günde toz su çamur ve pislikle dolar içi... 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts