Onur Efe 26 Nisan 2013 Yazar Paylaş 26 Nisan 2013 Aslında şöyle bir cihaz Ezetil Ezc25 25 Lt Derin Dondurucu Kompresörlü Buzdolabı Kapasite: 25 Litre İç Ölçüler : Dış Ölçüler: Güç tüketimi : 40 Watt Ağırlık : 13kg. İzolasyon : Poliuretan Soğutma aralığı : +9 C ile -20 C arası Kolay kullanımlı dijital gösterge paneli. Danfoss kompresor. 12/24V Akü koruyucu sistem sayesinde sürekli çakmak fişine takılı bırakma imkanı. 1 saat içinde -20 C' ye kadar soğutma gücü Performansı dış sıcaklığa bağlı değildir. Ezetil Alman markasıdır. Kompresörlü buzdolapları diğer termoelektrik buzdolaplarına oranla daha eksi değerlerde soğutma ve dondurma sağlamaktadır.Çalışma prensibi bilindik ev tipi buzdolaplarıyla aynıdır. 12 veya 24V tüm otomobillerde kullanıma uygun üretilmiştir. Kapasite 25 litre Soğutma sistemi Hermetic Danfoss BD35F Kompresör Çalışma ısı aralığı +10°C -18°C arası soğutma Akü koruma sistemi Ağırlık 13 kg. Ölçüler Yükseklik: 425 Boy: 550 Genişlik: 260 MM Güç tüketimi 40W Dijital Gösterge Dolabın özellikleri bu şekilde. Aşırı büyük değil 25LT hacim var. Akümüz de malum standart 12v 60 amper akü. Kullanım şeklim sürekli olmayacak. Örneğin cuma geceden bir deniz kenarına yola çıkıp pazar öğleden sonra dönüşe geçeceğim. Zaten dolabın içine önceden hazırlanmış buz koyacağım. İçecekler ve yiyecekler de önceden soğutulmuş olacak. Gidip kamp kurduğumuz noktada 2 saatte bir aracı 10 dk çalıştırsak ihtiyacımızı karşılamaz mı? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 26 Nisan 2013 Paylaş 26 Nisan 2013 UPS aküsü bağlasak araca? Ciddiyim Araç çalışmak için minimum kaç amperlik bi aküye ihtiyaç olur? 400 amper felan verebilmesi lazım soğukta bir anda. buzdolabı birkaç saatte bitirir gerçi söylenmiş 5 diye. kurşun aküler klasik derin deşarj olmaz olursa bozulur. bir tane güneş paneli alın. Bir de aracinizda aku korumasi varsa en fazla yariya kadar bosalmaya izin verecektir. Sonra akude enerji kalsa bile harici birimlere verilmez, motora saklanir. nasıl korumaymış öyle akıllı. tavsiyem panel olmayacak ise 45 amper ucuz bir akü alın. şarj aparatını de oto elektirikçinize yaptırın. araç kapalı iken ayrılsın otomatik. Sal gitsin arabayı, al vitesi ikiye, çek ayağını debriyajdan Sani..Kim taşır ups aküsü falan bagajında... düz yerde otoparkta kalmış yalnız. ne yapacak ki? ayrıca vurdurma katalitik triger kayışı bilumum zımbırtıya risk. Arkadaşlar bizim araçlarımızda faal olarak buzdolabı kullanmaya çalıştığımız için deneyimlerimi sizlerle paylaşayım.Araçlarımız ford connect.Her ne kadar verim alacağımızı düşünmesemde dizayn şartnamesinde olduğu için kullanılmak üzere araçlarımıza koyulmuş.Ancak kesinlikle verim alamadık.Şöyleki araçlarımızda buzdolabını açık bıraktığımızda 4 - 6 saat gibi kısa bir zamanda sıfır aracımızın aküsünü bitiriyordu.Ne yaptık ne ettiysek olmadı.Sonra mecburen kullanmama kararı aldık. kompresörlü müydü? acil durumda yine işe yaraması lazım. Yorum bağlantısı
Onur Efe 29 Nisan 2013 Yazar Paylaş 29 Nisan 2013 Arkadaşlar yukarda bahsettiğim buzdolabı geldi ve bir gün kullanarak deneme fırsatım oldu. Öncelikle aküden bagaja güçlü bir kablo ve sigortayla bagaj içine çakmak soketi çektik. Gayet verimli oldu. Buzdolabını +3 dereceye ayarlamak suratiyle kullandım. Soğutma performansı mükemmel. Üzerinde akü koruma modu seçenekleri mevcut. Hi seçerseniz 12.4 volta düşünce dolap kapanıyor. Med ve Low seçenekleriyle 10 V olta kadar düşürmeniz mümkün. Sonuç olarak tedbir amaçlı 10 saat kullanımda 3 defa marşa basarak aracı 5 er dk çalıştırdım bir sıkıntı oluşmadı. Sadece cumartesi günü oldukça sıcaktı ve araç seyir halinde klima açınca motor biraz gürültülü çalışmaya başladı. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 29 Nisan 2013 Paylaş 29 Nisan 2013 Buzdolapları normalde +4 derecede çalışır, 1 derece daha yükselterek daha da ekonomik olabilirsiniz 1 Yorum bağlantısı
Onur Efe 29 Nisan 2013 Yazar Paylaş 29 Nisan 2013 (düzenlendi) Buzdolapları normalde +4 derecede çalışır, 1 derece daha yükselterek daha da ekonomik olabilirsiniz Evet ben de öyle yaptım baştan ama performansını zorlamak adına 3 derece yaptım. 2-3 gün kullanımda 1 lt donmuş şişe yerleştirip +5 derece ayarladımızda süper enonomik olacak. Bir de aküyü yeni 75 A aküyle değiştirirsem hiç sorun kalmaz. Ancak klima + buzdolabı aynı anda çalışırken seyir halinde motordan acaip bir gürültü geliyor devir artıyor gibi ama devir saati kıpırdamıyor. sanki ilave motor çalışıyor gibi bir ses geliyor. Klimayı kapatınca susuyor. Dolap takılı değilken klima açınca bu ses yok. Bunun sebebi ne olabilir ki? 29 Nisan 2013 tarihinde Onur Efe tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 29 Nisan 2013 Paylaş 29 Nisan 2013 Evet ben de öyle yaptım baştan ama performansını zorlamak adına 3 derece yaptım. 2-3 gün kullanımda 1 lt donmuş şişe yerleştirip +5 derece ayarladımızda süper enonomik olacak. Bir de aküyü yeni 75 A aküyle değiştirirsem hiç sorun kalmaz. Ancak klima + buzdolabı aynı anda çalışırken seyir halinde motordan acaip bir gürültü geliyor devir artıyor gibi ama devir saati kıpırdamıyor. sanki ilave motor çalışıyor gibi bir ses geliyor. Klimayı kapatınca susuyor. Dolap takılı değilken klima açınca bu ses yok. Bunun sebebi ne olabilir ki? Klima ve buzdolabı araçlarda yoğun elektrik tüketen cihazlar, bu durumda akla alternatör geliyor. Yani aracınızın elektrik üreten dinamosu aşırı yüklenme nedeniyle zorlanıyor. Bence iyi bir oto elektrikçisine her konumda gerekli ölçümleri yaptırmadan buzdolabını kullanmamalısınız. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 29 Nisan 2013 Paylaş 29 Nisan 2013 40w nesi yük? yarım far ampulu. bence dolabın kompresör sesi şaşırtıyor Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 29 Nisan 2013 Paylaş 29 Nisan 2013 aliasing ( girişim ) olarak da iki ses birlikteyken kulağınıza üçüncü ses varmış gibi gelmesi mümkündür. Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca 29 Nisan 2013 Paylaş 29 Nisan 2013 Aracınızın 2012 fiesta olduğunu düşünürsek akü eğer zayıflarsa voltage yazıp bütün akım çeken üniteleri farlar, ışıklar, teyp, vs giden bütün akımı keser bu durumda marşa basıp akünüzü doldurursunuz 2011 focusta böyleydi. Geçen yaz koyda kamp yaptık tabi ışık yok açtık farları birden kapandı akü bitti zannettik akü korumaya geçmiş. Yorum bağlantısı
Onur Efe 3 Mayıs 2013 Yazar Paylaş 3 Mayıs 2013 Aracınızın 2012 fiesta olduğunu düşünürsek akü eğer zayıflarsa voltage yazıp bütün akım çeken üniteleri farlar, ışıklar, teyp, vs giden bütün akımı keser bu durumda marşa basıp akünüzü doldurursunuz 2011 focusta böyleydi. Geçen yaz koyda kamp yaptık tabi ışık yok açtık farları birden kapandı akü bitti zannettik akü korumaya geçmiş. Aracım Dacia Duster artık Hemen profilden güncelleyeyim Yorum bağlantısı
Onur Efe 6 Mayıs 2013 Yazar Paylaş 6 Mayıs 2013 Güzel tarafı bu dolabı bırakıyorum 3-4 saat sonra falan dolap kapatıyor kendini. 10 Dk çalıştırıyorum akü fullenince yine açıyor ve çalışmaya başlıyor. 2 3 saat daha çaılşıyor. Ben 1.5 saatte bir 10 dk çalıştırarak sorunsuz kullanıyorum Yorum bağlantısı
Misafir 6 Mayıs 2013 Paylaş 6 Mayıs 2013 Otomatikse durum daha vahim "Taze" mod.lar için bir kutlama sayfası olaydı iyiydi. Yeni görevin hayırlı olsun kardeşim. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 6 Mayıs 2013 Paylaş 6 Mayıs 2013 "Taze" mod.lar için bir kutlama sayfası olaydı iyiydi. Yeni görevin hayırlı olsun kardeşim. Var Mükremin abi http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/170606-moderator-atamalari/page__view__findpost__p__1951564 Yorum bağlantısı
Misafir 6 Mayıs 2013 Paylaş 6 Mayıs 2013 (düzenlendi) Var Mükremin abi http://www.fordclubt...ost__p__1951564 Zaten arkadaşlarımızın mod olduklarını toplu olarak oradan öğrendik, ama oraya kutlama yazamıyoruz ki? 6 Mayıs 2013 tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 6 Mayıs 2013 Paylaş 6 Mayıs 2013 Siz bir konu açın Üye Haberleri gayet uygun gözüktü bana Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 6 Mayıs 2013 Paylaş 6 Mayıs 2013 "Taze" mod.lar için bir kutlama sayfası olaydı iyiydi. Yeni görevin hayırlı olsun kardeşim. Teşekkür ederim abiciğim. Yorum bağlantısı
Onur Efe 10 Haziran 2013 Yazar Paylaş 10 Haziran 2013 Bir de tekrar farklı bir konu açmaayayım dedim. elimde 12v 5 amper adaprtör var su laptoplar falan için olanlardan. Bu cihaz 12v 30 wat olan konudaki malum buzdolabını çalışrır mı? Yorum bağlantısı
Recommended Posts