İçeriğe Yönlendir

Focus 1 Follow Me + Amerikan Park

Özcan Keskin

Recommended Posts

Özcan Keskin
(düzenlendi)

grntmkopppokhjuutfew672.jpg

grntmkopppokhjuutfew671.jpg

anahtarlar bunlar Oktay abi sustalı olanı kendim yaptırdım diğeride sahinlere bile takılan alarmın kumandasına benziyor

sustalı anahtarı yaptırırken bu ==> 034A55488CAF4FE791A454A473FFDB25.jpg anahtardan istedim dreksiyonun altındaki sokete bir cihaz bağladılar araçta orjinal merkezi kilit beyni yok dediler

. benim bildiğim merkezi kilit beyni torpidonun altında sağ tarafta değilmi . oranın resimlerinide ekliyorum

grntmkopppokhjuutfew670.jpg

grntmkopppokhjuutfew670.jpg

grntmkopppokhjuutfew668.jpg

tarihinde Özcan Keskin tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Takılan alarm ve kilit modülü aracın orjinal tesisatındaki uçlara baglandıysa aracında kusur yok derim.

Net konuşmak için incelemek lazım.Ben şahsen hala bu araçta bu tetik konusunda aracın kusuru olduguna inanmıyorum. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Özcan Keskin

cuma günü Talip abimin başını biraz ağrıtarak denemeler yapacam

tetik olayı neyse ama şu sisleri yakınca ayna altı aydınlatmaları da yanıyor. bunu çözemezsem soluğu yanında alacam :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Özcan Keskin

kardeş senin araçta 2000 model sanırım sistem aynı artı siyah üzeri turuncu (veya siyah üzeri darı) kablo olması lazım ama emin değilim peki eksi tetiği söyleyebilirmisin işime yarayabilir

Yorum bağlantısı
Özcan Keskin

ben anlamadım Oktay abi yani + tetik mi var benim araçta . kablo rengi nedir sol ayak dayama yerinin altındaki kabloların hemen hemen hepsine baktık + tetik bulamadık. (kırmızı kabloyu kessem bomba patlar mı acaba :D)

Yorum bağlantısı
Özcan Keskin

evet bugün neredeyse tüm sorunları çozdük Talip abi ile beraber .

Talip abime tekrar teşekkür ediyorum dakikalarca telefonda tarif etti.

sabrına, hoşgörüne ve bilgine hayranım :bravo:

çözülen problemler.

1. sisleri yakınca ayna altı aydınlatma da yanıyordu = çözüldü.

2. follow me 12 saniyede kapanıyordu ama tavan lambası 30 naniyede kapanıyordu. tavan lambası follow me den ayrıldı zaten gerekte yoktu.

3. geri vites lambası follow me ye dahil edildi. park sensörüde devreye giriyor ama olsun değişik bi özellik.

4. önceden kumandadan kapıları açınca şöfor kapısını açamazsan kapılar belli bir süre sonra geri kilitleniyordu tırt ustam tavan lambasınıda follow me ye bağladığı için bu özellik iptal olmuştu. aslında hoşuma gitmişti ama tavan lambasını follow me den ayırınca bu özellik tekrar çalışır oldu.

tetik olayına hiç girmedik yeterli alet, edevat, arabada merkezi kilit beyni, ve bende yeterli beyin olmadığı için şahin merkezi kilit rölesiyle çalışmaya devam edecek .

Yorum bağlantısı

Tetik kablo renklerine baktım ama inan hatırlamıyorum.Renklerin biri focus 2 tesisatındaki kablo rengi ile aynı ama digeri degildi.Kontrol kalemi ile tetiğini gördüm bagladım.

Sorunların çogunu çözdüğün için sevindim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Talip Eren

O zaman benim bulduğum 2 tanede (+) olduğu için bulamadım sandım (+)(-) olayının tersini hatırlıyormuşum demekki. Peki ben 2 (+) tetiği diyotla mı birleştiricem?

Evet Burak bey.Diyotla birleştirilecek.Tetik için modülde tek kablo var sanırım.Bu durumda iki adet diyot gerekir,Diyotların artı uçları (çizgi olmayan tarafları) kapı tetiklere bağlanacak,biri açmaya,biri kilitlemeye.Diyotların çıkışlarıda birleştirilecek,eksi uçları yani(beyaz çizgi olan tarafları).Bu birleştirilen yer modülün tetik kablosuna bağlanacak.

evet bugün neredeyse tüm sorunları çozdük Talip abi ile beraber .

Talip abime tekrar teşekkür ediyorum dakikalarca telefonda tarif etti.

sabrına, hoşgörüne ve bilgine hayranım :bravo:

çözülen problemler.

1. sisleri yakınca ayna altı aydınlatma da yanıyordu = çözüldü.

2. follow me 12 saniyede kapanıyordu ama tavan lambası 30 naniyede kapanıyordu. tavan lambası follow me den ayrıldı zaten gerekte yoktu.

3. geri vites lambası follow me ye dahil edildi. park sensörüde devreye giriyor ama olsun değişik bi özellik.

4. önceden kumandadan kapıları açınca şöfor kapısını açamazsan kapılar belli bir süre sonra geri kilitleniyordu tırt ustam tavan lambasınıda follow me ye bağladığı için bu özellik iptal olmuştu. aslında hoşuma gitmişti ama tavan lambasını follow me den ayırınca bu özellik tekrar çalışır oldu.

tetik olayına hiç girmedik yeterli alet, edevat, arabada merkezi kilit beyni, ve bende yeterli beyin olmadığı için şahin merkezi kilit rölesiyle çalışmaya devam edecek .

İstediğin gibi olduysa ne mutlu Özcan.Park sensörünün devreye girmesi rahatsız edecekse dediğim gibi bir adet diyotla o da çözülür.

Tetik sorunumuz olmadığından oraları hiç karıştırmayalım,telefondan tarifi de zor olur.Bu şekilde bir sıkıntı olmaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Özcan Keskin
(düzenlendi)

Evet Burak bey.Diyotla birleştirilecek.Tetik için modülde tek kablo var sanırım.Bu durumda iki adet diyot gerekir,Diyotların artı uçları (çizgi olmayan tarafları) kapı tetiklere bağlanacak,biri açmaya,biri kilitlemeye.Diyotların çıkışlarıda birleştirilecek,eksi uçları yani(beyaz çizgi olan tarafları).Bu birleştirilen yer modülün tetik kablosuna bağlanacak.

bu işlem benim araba içinde geçerlimi abi şahin rölesi o kadar karmaşık yapıyorki orayı gıcık ediyor adamı. ama sonuç olarak istediğim gibi çalışıyor önemli olan da bu belki çozen birisi çıkar.

İstediğin gibi olduysa ne mutlu Özcan.Park sensörünün devreye girmesi rahatsız edecekse dediğim gibi bir adet diyotla o da çözülür.

Tetik sorunumuz olmadığından oraları hiç karıştırmayalım,telefondan tarifi de zor olur.Bu şekilde bir sıkıntı olmaz.

tetik dışında herşey istediğim gibi oldu abi. onuda fazla takmamak lazım :D

Park sensörünün devreye girmesi de pek sorun değil değişik bi özellik oldu ilerde sensörün hoparlörünü arka tampona koyarım belki biri arabamın arkasına park etmek isteyince follow me yi devreye sokarım cıyak cıyak bağırır arkama park etme diye. :D :D :D

Yorum bağlantısı
Özcan Keskin

Talip abi özel mesaj olarak gönderdim ama diğer kullanıcılarada faydalı olsun diye burayada yazıyorum. ufak bi sıkıntı daha var aracı park ederken yokuş aşağı olduğu için geri viteste bırakmıştım akşam binerken farkettim bu şekilde olunca follow me çalışmıyor. fotoğraf makinası flaşı gibi anlık parlayıp sönüyor sanırım şu diyot işi zorunlu gibi

Yorum bağlantısı
Özcan Keskin

Ah talip abi ah dinlemedin ki beni

ben sana demedim mi ben senin başını çok ağrıtırım diye :D :D :D:kafa:

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...

Yarım saat önce aracın orjinal tesisatındaki tetik uçları bulunarak modül baglantısına düzgünce takıldı.Sonradan ilave edilen tetik parçası iptal edildi.Sorun aşıldı.Umarım o tesisatta harici sorunlar yaşamadan iyi günlerde kullanmaya devam edersin. :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Özcan Keskin
(düzenlendi)

Yarım saat önce aracın orjinal tesisatındaki tetik uçları bulunarak modül baglantısına düzgünce takıldı.Sonradan ilave edilen tetik parçası iptal edildi.Sorun aşıldı.Umarım o tesisatta harici sorunlar yaşamadan iyi günlerde kullanmaya devam edersin. :nazar:

ellerine sağlık Oktay abi sonunda istediğim gibi oldu yok şahin rolesiymiş yok bilmem ne uyuz olmuştum iyice

şimdi tam oldu kumandanın probleminide kendim deneme yanılma buldum. ben sana demiştim boştaki kablo biyerden çıkmış diye. :D

bu olayda bize küpe olsun bir daha ben bunu yaparım diyen her ustayada gitmemek lazım arada kırılacak insanlar olsa bile.

en baştan sana gelmiş olsam bu kadar başım ağrımayacak tı :D

bu arada o şahin merkezi kilit rölesinide sana bırakacaktım araya laf karıştı unuttum gitti vallaha

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...