İçeriğe Yönlendir

Focus Hb Sol Geri Vites Lambası

Süleyman Türker

Recommended Posts

Süleyman Türker

Aracımda arka sol tarafta bulunan sis lambasını geri vites lambasına dönüştürmek istiyorum. Ebay dan arattım bir kaç ilan buldum ancak Türkiye ye göndermiyorlar. Bu sol geri vites lambasını nereden bulabilirim acaba? Bana yardımcı olabilecek bir forumdaş var mı?

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Kıbrıs üzerinden yada İngiltere gibi trafiği ters olan ülkelerden araştırın.Sani'nin de dediği gibi muayenede sorun yaşarsınız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır

muayene filan umrumda değil ben illaki yapmak istiyorum diyorsanız; önce soketten sis farını yakan kabloyu bulup kesin. sonra, geri vites lambanızdan bir kablo alıp kestiğiniz kablonun ucuna bağlayın. olduda bitti ;) kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2
(düzenlendi)

bende birşey sormak istiyorum ben sonradan sis farı taktırdım arka sisleri açınca birlikte yanıyor muayenede bir sorun çıkarır mı?

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
İmla
Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2

küçük 3 ledli stop ampüllerinden taktım yanmıyor gibi birşey

Yorum bağlantısı
Berk Karatan

Ebaydaki satıcılarla irtibata geçin göndermeye ikna edin...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

küçük 3 ledli stop ampüllerinden taktım yanmıyor gbi birşey

Yani arka sisleri açık geziyorsunuz.

Arka sisler fren lambaları gibi yerleştirilirmiş olup direkt göze eğimlidir. Led daha da keskin yanacak...

Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2
(düzenlendi)

kendine hayrı yok bizim gözlerle ne işi var :D

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Yani arka sisleri açık geziyorsunuz.

Arka sisler fren lambaları gibi yerleştirilirmiş olup direkt göze eğimlidir. Led daha da keskin yanacak...

Ledler aksine sönük kalır.Far,sis,stop,parklarda hatta gündüz farlarında bir çok led yetersiz kalıyor.Sürekli bunları geliştirmeye çalıştırıyorlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2
(düzenlendi)

normal 12 volt aküyle denedik harika yandı ama stopta çok sönük kalıyor gerçekten

Yorum bağlantısı
Özcan Keskin

konu biraz dağılmış bende geri vites lambasını tek olmasına gıcık oluyorum hatta arka sis lambasının tek olmasınada gıcık oluyorum.

Yorum bağlantısı
Süleyman Türker
Sol sisinizi geri vitese çevirirseniz, muayeneden geçemezsiniz.

tamponun orta kısmına ledli bir sis lambası takmayı düşünüyorum Sani bey bu şekilde sıkıntı olmaz heralde muayenede?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

tamponun orta kısmına ledli bir sis lambası takmayı düşünüyorum Sani bey bu şekilde sıkıntı olmaz heralde muayenede?

Teknik olarak yaptığınız her türlü değişiklik sebebiyle muayenede kalabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Süleyman Türker

Teknik olarak yaptığınız her türlü değişiklik sebebiyle muayenede kalabilirsiniz.

Anladım. Peki Sani bey hafif kusurlu olarak filan sayılmaz mı yapmayı düşündüğüm değişiklik? Ledli gündüz farları takmayı düşünüyordum aracıma bu işlem de mi takılır muayenede?

Kıbrıs üzerinden yada İngiltere gibi trafiği ters olan ülkelerden araştırın.Sani'nin de dediği gibi muayenede sorun yaşarsınız.

İlk mesajımda dediğim gibi ebaydan arattım 2 tane satıcı çıktı bir tanesine sordum Türkiye ye gönderirmisiniz diye adam olmaz dedi diğer satıcıya sormadım. Kıbrıs ta da bir tanıdığım filan yok başka bir yolla nasıl getirtebilirim Kıbrıstan bilmiyorum.

muayene filan umrumda değil ben illaki yapmak istiyorum diyorsanız; önce soketten sis farını yakan kabloyu bulup kesin. sonra, geri vites lambanızdan bir kablo alıp kestiğiniz kablonun ucuna bağlayın. olduda bitti ;) kolay gelsin.

Valla Mustafa bey muayene umrumda aslında ama ben ayrı bir sis lambasıda takmayı düşünüyorum tamponun ortasına ama Sani bey bu şekilde de muayenede sıkıntı olacağını söylüyor. Bir de sol geri lambası bulabilsem bir yerden.

Yorum bağlantısı

Gündüz farların sorun olmaz.

Aracın orjinalinde bulunan aydınlatma unsurlarının görevi ne ise ve ışık rengi ne ise ona bakıyorlar.Tersi durumda hafif kusur vermezler direkt agır kusurdan sayıyorlar.

Sağlı sollu geri vites lambası yaptıgında sorun olmaz fakat mutlaka arka sis lambasıda olmalı.Konumu bu lambalar nerde ise oraya orantılı olması gerekiyor. :good1: Yoksa 2 tane geri vites lambası var diye kusur saymazlar.Olması gereken donanım çalışmıyor ise veya farklı bir şeye fren sinyal olarak dönüşümü yapıldı ise kusur olur.Düzeltip getirmeni isterler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Türker
(düzenlendi)

Gündüz farların sorun olmaz.

Aracın orjinalinde bulunan aydınlatma unsurlarının görevi ne ise ve ışık rengi ne ise ona bakıyorlar.Tersi durumda hafif kusur vermezler direkt agır kusurdan sayıyorlar.

Sağlı sollu geri vites lambası yaptıgında sorun olmaz fakat mutlaka arka sis lambasıda olmalı.Konumu bu lambalar nerde ise oraya orantılı olması gerekiyor. :good1: Yoksa 2 tane geri vites lambası var diye kusur saymazlar.Olması gereken donanım çalışmıyor ise veya farklı bir şeye fren sinyal olarak dönüşümü yapıldı ise kusur olur.Düzeltip getirmeni isterler.

Oktay abi zaten bende şöyle düşünüyorum sol sis farını değiştirip yani tabi bulabilirsem sol geri vites lambası ile iki tarafta da geri vites lambası, tamponun ortasına ise kırmızı ledli bir sis lambası takmayı düşünüyorum. Sonuçta aracın ışık fonksiyonlarında herhangi bir değişiklik olmayacak bu şekilde sorun olur mu muayenede bilemem.

tarihinde Süleyman Türker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Bunu bende bilemem,muayene teknisyeni yandıgını görünce tamam diyebilir.Dememesi için gerekce bulmasıda zor olmaz.Mesela sis lambası neden tek diyebilir :tongue::biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Türker

Bunu bende bilemem,muayene teknisyeni yandıgını görünce tamam diyebilir.Dememesi için gerekce bulmasıda zor olmaz.Mesela sis lambası neden tek diyebilir :tongue::biggrin:

Ama abi zaten orjinalde de tek sis lambası :)

Yorum bağlantısı
Süleyman Türker

servise gidip sipariş çekmeye çalışın.

En son çare bu yolu denerim Mustafa bey teşekkür ederim tavsiyeniz için.

Yorum bağlantısı

Teknisyenin bu araç ile ilğili bilğisi nasıldır bunuda bilemeyiz degil mi? :D

Kıbrıs üzerinden daha hesaplı getirtilebiliyor ama İngiltere linklerinde muhakkak kargosu olan vardır. :good1:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...