İçeriğe Yönlendir

Arabam 2500 Deviri Geçmiyor/ maf temizlendi

Murat Karahan

Recommended Posts

Murat Karahan

İyi akşamlar herkese.

Son 10 gündür arabamda çekiş düşüklüğü yaşıyorum. Bütün devirlerde gaza yükleniyorum araba hızlanıyor ama devir 2500 e gelince arabaya sanki 10 tonluk yük binmiş gibi oluyor ve hızlanma duruyor. Boş yolda deneme yaptım 5.viteste hızım 130 km yi geçmiyor. Sorun neden kaynaklanıyor acaba?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

büyük ihtimal kızdırma bujisi, öncelikle turbo emiş ve karter havalndırma borusu kontrol edilcek

Yorum bağlantısı
Cumali Serkan DÖNER

ısıtma bujileri gitmiş.

Yorum bağlantısı
Kutay Akçar

İyi akşamlar herkese.

Son 10 gündür arabamda çekiş düşüklüğü yaşıyorum. Bütün devirlerde gaza yükleniyorum araba hızlanıyor ama devir 2500 e gelince arabaya sanki 10 tonluk yük binmiş gibi oluyor ve hızlanma duruyor. Boş yolda deneme yaptım 5.viteste hızım 130 km yi geçmiyor. Sorun neden kaynaklanıyor acaba?

işte benim yaşadığım arıza bu gün yaptırdım kızdırma bujilerinin dördüde değişti araba eskisi gibi uçak.

Araçlarınız kaç KM de? ve daha önce değiştimi? Merak ediyorum genelde forumda konuları takip ettiğim kadarıyla 90-120 bin arası bu sorun oluyor . Bende 107bindeyim, servis kayıtlarına baktım daha önce değişmemiş, eğer sizde de bu KM ler civarında gittiyse bende sorun çıkarmadan önce değiştireyim diyorum.

Yorum bağlantısı
Murat Karahan

Benim araç 220.000 de. Arzıa ışığım falan yanmıyor. Sadece bütün viteslerde 2500 devri geçemiyorum.5 viteste maksimum hız 130 ve sollamalarda acayip hantal. korkudan sollamaya giremiyorum.

Yorum bağlantısı
Murat Karahan

Parçacıyı aradım elinde varmış kızdırma bujisi. Forumda okuduğum kadarıyla buji kırılıp ağır masraf çıkarabiliyormuş. Bu konuda bir öneriniz varmı? Birde marka tercihiniz varmı acaba? Şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bujinin markası olmaz, üstünde ford yazar veya paugeot zaten ucuz bir parça orjianli bile olsa

ezbere tamir de değişim de olmaz, test cihazına bağlanır görülür arıza, bizim yazdıklarımız genel tavsiyedir, zama da geçirmeyin, buji arızalı ise çıok kısa sürede kurum birikir

Yorum bağlantısı
Murat Karahan

Arkadaşlar cumartesi günü arabamı özel servise götürdüm ve ustaya forumdan aldığım bilgileri aktardım. Kendisi de olabilir dedi ama bilgisayara bağlayalım dedi. Bilgisayarda hava akışmetre hatası verdi. Temizlik yapıp hatayı sildik. Araba tekrar eskisi gibi oldu devir problemim kalmadı. Konu hakkında görüşlerini paylaşan herkese sonsuz teşekkürler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...