İçeriğe Yönlendir

Fiesta Garanti Kapsamı Nedir ?

Bünyamin Dedeoğlu

Recommended Posts

Bünyamin Dedeoğlu

Arkadaşlar Allah aşkına garanti kapsamına giren şeyler nelerdir neler değildir ? Konuyla ilgili daha önce link acılmıssa birleştirilsin lütfen cevaplar için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Bünyamin bey siz sorunu yazın ona göre daha net cevap verilir. Araçta bir çok parça ve bir çok sorun var bunların bir listesi olacağını sanmıyorum.

Yorum bağlantısı
Emin Köseler
sarf malzemeler dışında diğer parçalar garantiye girer.

Lpg sistemli motoru susuz bırakıp bunu garantiden yaptirabilir miyiz yani :)

Yorum bağlantısı
Emin Köseler

Lpg olmasa ama susuz bıraksak contayı yaksak siboplari eğsek garantiye girer yani :)

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

servisin insafına kalır sanırım :) , normalde araç su eksiltmemeli, su eksiltmesi benim sorunum değil. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emin Köseler
servisin insafına kalır sanırım :) , normalde araç su eksiltmemeli, su eksiltmesi benim sorunum değil. :)

Servise gidin böyle söyleyin :D size ne derler cok merak ediyorum :D

ben 2005 yılında mondeo aracıma sifir motor yaptırdım aracı teslim alıp yola çıktım. (motora yapılan masraf 4000 tl civarında ) Kayseri'den 230 km uzaklastim su lambasi yandı ve arac stop etti :) servisi aradım durumu anlattım çekici ile getirdik aracı susuz kalmış bizim hatamız değil diye ekspertiz yaptılar. Servis muduru , formen , motor ustası ve aracı toplayan ustaları elimden zorla aldılar :) Ford genel müdürlük ile görüşüp aracımın hatalı teslim edildiğini kaba bir sekilde anlattım. Onlarda umursamadilar. Bu arada aracı servisten cikarttirip ozel bir serviste baktirip olayın devir daim takilirken sıvı contanin hatalı olarak kullanildigi yönünde ve devir daimin su sizdirmasi yüzünden motorun hararet yaptığını öğrendim. Servis sahibine gidip durumu izah ettim. Ya aracımı yaptırırsınız ya da servis muduru falan dinlemem döverim herkesi dedim :) anlayışla karşıladı hatalarını kabul etmeyen personelini çağırıp gerekli seyleri söyledi ve aracım yapıldı. Kıssadan hisse.. Yasa da gör hocam :D

Yorum bağlantısı
Bünyamin Dedeoğlu

Sarf malzemeler nelerdir Evren Bey ?

Mehmet Bey Örneğin ;

-Devir daim pompası

-V kayışı

-Triger

-Motor Yağ Kaçağı

-Ekzantrik

-Buji

-Akü

-Motordaki yıpranmış keçeler

-Cam Çatlağı

gibi akla gelmeyen bir sürü madde var

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Aşınan parçalar. Filtreler, kayışlar, motor yağı, fren ve debriyaj balatası, silecekler.Bunun gibi. Akünün garantisi sanırım 2 yıl. Cam çatlağı kaza sayılır, kaskoya girer.

Yorum bağlantısı
Bünyamin Dedeoğlu

Evren bey teşekkürler, peki bu garanti kapsamındaki maddeleri yazan bir belge yada ibare yok mu yada kitapçık ?

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Kullanım kılavuzunda yok. Başka bir yerlerde yazıyordur, ama nerede bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Bünyamin Dedeoğlu

Sanırım ülkemizde garanti olayı sadece arabalar için değil her şey için anlamsız ve boş tamamen servisin keyfine kalmışbir durum olsa gerek

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Hyundai de boya , teyp 2 yıl garantiliydi. Diğer aksam 5 yıl , detaylar garanti kılavuzunda yazıyordu.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Sanırım ülkemizde garanti olayı sadece arabalar için değil her şey için anlamsız ve boş tamamen servisin keyfine kalmışbir durum olsa gerek

Cam modülü bozuldu, değiştirdiler..Akslar ses yaptı, yapıştırdılar, vites topuzu soyuldu değiştirdiler, silecekler kötüydü hediye ettiler...Sizin arabanız da ne sorun oldu garantiyi ilgilendirecek bilemedim ama garanti arabanın bazı parçalarına yöneliktir...Örneğin ömrünü tamamlamamış fren balatası garantilidir ancak araba gelmiş bir yılda 100 bin km. ye, o zaman garantiye girmez...İkinci bakımda balatalar değişir ardından diskler yamulursa diskler garantiye girer ama yine 100 bin km. ye gelmiş aracın diskleri garantiye girmez vs.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

sarf malzeme+baski balata silecek ampul vb. gibi parça dışındaki parçalar garanti kapsmına girer, kitapçıkta yazar

Yorum bağlantısı
Murat Yalçın

Servise gittiginizde ya benim silecek iyi degil dediginizde tamam abi değiştirelim mi diyorlar hemen araç garantide nasıl olsa :)

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...