İçeriğe Yönlendir

Kapı Filiti Içine Şeffaf Terazi Hortumu Geçirme

Hasan Armagan

Recommended Posts

Hasan Armagan

Mrb arkadaşlar... forumda diğer fordlarda gördüm ancak c max forumunda göremedim. o yüzden konuyu açtım. eğer daha önce açılmış ise taşınabilir.

hırdavatçıdan aldığım 8 mm şeffaf terazi hortumunu 4 kapı ve bagajın fitillerine geçirdim.

ilk önce fotoğrafta da görüldüğü gibi vazalin ile araç üzerinde sokmaya çalıştım ama kesinlikle olmadı tam 1 saat uğraştım. daha sonra sinirlenip fitlleri tamamen söktüm. ve yere uzunlamasına serdim. marketten bulaşık deterjanı aldım. deterjanı direk fitilin içine döküp sonra şeffaf hortumu soktum. yakşalık 45 dk da hepsi bitti ve fitilleri tekrar yerine taktım.

18052013378.jpg

18052013381.jpg

18052013382.jpg

sonuçta ses problemini azaltmak için yaptım. eve geçerken yağmur başladığı için ses hakkında yorum yapamayacağım ancak bulaşık deterjanı parfümlüymüş aracın içi çok güzel kokmaya başladı diyebilirim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Hortum'un serum gibi esnek olması gerekiyor. değilse yarın öbür gün fitili yırtacaktır. Gözlem altında tutun

Yorum bağlantısı

Hortum olarak et kalınlığı az olanı tercih etmek gerekiyor esnek olması için.

Hortumu fitil içerisinde hareket ettirmek için ben önce fitil içine deterjanlı su doldurdum.Daha sonra kamyonların km telinden buldum içinden onu geçirip hortumu o tele bantladım ve çektim.Gayet kolay oldu.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Hortum seçimi yanlış olmuş sanki?? Daha ince serum hortumu ya da petshoplarda satılan akvaryum hava hortumu kullanılabilir.

Yorum bağlantısı
Hasan Armagan

malesef yozgatta hortum bulmak bir mucize, Et kalinligi, esneklik vs. gibi kriter koyma sansim olmadi. seffaf hortum buldum aldim. ilk gunler tavsiyelerinize uyar, surekli kontrol ederim .umarim sorun cikmaz. Teşekkürler

Hortum seçimi yanlış olmuş sanki?? Daha ince serum hortumu ya da petshoplarda satılan akvaryum hava hortumu kullanılabilir.

focus forumunda 8 mm nin en uygun oldugu konusulmus.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

malesef yozgatta hortum bulmak bir mucize, Et kalinligi, esneklik vs. gibi kriter koyma sansim olmadi. seffaf hortum buldum aldim. ilk gunler tavsiyelerinize uyar, surekli kontrol ederim .umarim sorun cikmaz. Teşekkürler

focus forumunda 8 mm nin en uygun oldugu konusulmus.

Eczanelerde serum hortumu mevcut. Petşoplarda da akvaryum hava hortumu. Kolay bulunabilir aksine.

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Gökhan Tongay

Sonuç olarak ne diyorsunuz ? eskisine göre etkisi oldu mu ?

Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

+1

Yorum bağlantısı
Hasan Armagan

:good1:  :bravo:

+1

Galiba biraz oldu. Arabayı aldığım ilk günler yaptığım için eskisiyle pek kıyaslayamıyorum. 

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Kullanılan hortum sanki biraz sert olmuş bu işlem için..  Terazi hortumlarının da çeşitleri varsa bilemiyorum.

Yorum bağlantısı
Onur Doğan

Bende bu işlemi farklı bir malzemeyle yaptım eskisine göre ses olayında belirgin bir şekilde azalma oldu, ayrıca içeriye giren çok hafif rüzgar sesinide kesmiş oldum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Bende bu işlemi farklı bir malzemeyle yaptım eskisine göre ses olayında belirgin bir şekilde azalma oldu, ayrıca içeriye giren çok hafif rüzgar sesinide kesmiş oldum.

Farklı malzeme derken?
Yorum bağlantısı
Mustafa Özcan

Yaza doğru bu uygulamayı bende yapmayı düşünüyorum....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Yaza doğru bu uygulamayı bende yapmayı düşünüyorum....

Bende yazın aynı işlemi ve aracın tabanına yalıtım düşünüyorum.
Yorum bağlantısı
Onur Doğan

Farklı malzeme derken?

Benimkisinin olayı biraz farklı :) Kapı fitillerinin değişimi için aracımı tanıdık camcıya bırakmıştım orjinal fitillerinin birebirini bulamamışlar pejo 206+ fitillerinden takmışlar ön kapı ve arka kapıların bagaja bakan kısımları hariç her yeri oturmuş fakat dediğim gibi açıkta kalan yerleri vardı. Hemde bunlar epey açıktı akvaryum hortumu vs fitili etlendirmeyeceğini düşündüğüm için bende 2 adet kabloyu bantla birleştirip fitilin iç kısmında olan deliklerden sıvı temizleyici aspirin yardımıyla geçirdim şuan tamamen kapanıyor ve hava olayını da %100' e yakın derecede kesti gayet memnunum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Oğuz

Ben de eski aracıma yapmıştım. Hortum alırken arabalarda kullanılan su fıskiyesinin hortumunu kullanmıştım. Terazi hortumuyla aynı özellikte olabilir. Serum hortumunu kullanmadım kullanışlı olabilir ama dayanıklı olabileceğini zannetmiyorum.

Yorum bağlantısı
Mete Yaban

motor malzemesi satan (vitesli motor) yerlerde benzin hortumu olarak kulanılan hortumlardan var vede fitillerden çok rahat geçer gibi ve çokta esnekler komple benim arabanınkini sormuştum 1 hafta önce 150 tl fiyat vermişlerdi bende havalar düzelince ilk işim bu hortumdan alıp geçirmek olacak.

Yorum bağlantısı
Mete Yaban

Ben anten kablosu almıştım. Şu beyaz renk olanlardan. Onları geçirdim kapı fitillerinden, rüzgar sesi azaldımı azalmadımı bilmiyorum ama kapı kapanış sesi bariz daha tok oldu. Kışın iyi olmuyor hava soğuduğu için sertleşiyor ama yazın iyi oluyor.

anten kablosu biraz risli olur zamanla oksitlenme olur vede su alırsa paslanır ondan sonrada boyaya zarar verir Eren bey.

Yorum bağlantısı
Mete Yaban
(düzenlendi)

bu plastik zamanla sertleşip kırılma yapar hele birde çin kablosu ise kısa zamanda kırılır.inşallah olmaz işim uydu işi olunca tecrübe ile sabit.pas herşeyi kanser gibi yer

tarihinde Mete Yaban tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

Bence bu uygulama kesin çözüm değil. Yapıp kısa sürede aynı sorunu yaşayanlar var. Madem tekrarlanabilecek bir sorun, bu kadar uğraşmaya gerek yok. En kolay çözüm plastik yenileyici sprey ile 6 ayda bir fitilleri silmeniz. Hatta ben elimde kalan çok eski bir torpido bakım sütü ile tüm fitilleri sildim. Neredeyse 5-6 aydır hiç ses yok..

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Aracımın önceki sahibi taktırmış bu şeffaf hortumdan..4 yıl dolmak üzere aracı alalı, 1 kere gıcırtı vs duymadım kapılardan..sadece kapılar biraz daha sert kapatılmak istiyor..Kesin çözüm budur bence

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Yapmanız gereken Turtlewax F21 le her ay silmek, 4-5 ayda birde Sonax Gummi spreyle silmek, aynı zamandanda bu Sonax spreyi silecek lastiklerinede 2-3 ayda bir sürerseniz lastikler 4-5 sene dayancaktır :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Aracımın önceki sahibi taktırmış bu şeffaf hortumdan..4 yıl dolmak üzere aracı alalı, 1 kere gıcırtı vs duymadım kapılardan..sadece kapılar biraz daha sert kapatılmak istiyor..Kesin çözüm budur bence

Abi, Sirion dan sonra C-Max kapıları zaten hafif kesime (bayan, yaşlı, çocuk) ağır geliyor, 3-4 defa açıp sert kapatmak zorunda kalıyorlar. Birde hortum geçirdim mi inip ben kapatmam lazım kapılar..  :biggrin:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...