İçeriğe Yönlendir

Emniyet Kemeri İkazı

Kutay Akçar

Recommended Posts

Kutay Akçar

Arkadaşlar Merhabalar,

Bu konuyu açmadan önce oldukça düşündüm ve açmaya karar verdim. Öncelikle şunu belirteyim her daim emniyet kemeri takan önemini bilen bir kullanıcıyım bu sebeple konu ile ilgili tepki alırmıyım diye de düşündüm, ancak focus taki ikazla ilgili bir sıkıntım var, çok detaya inmek istemiyorum ama bazen iş gereği trafik harici yerlerde (site içi) çok fazla in bin yapıyorum ve 20KM/h hızını neredeyse hiç geçmiyorum, bu durumlarda emniyet kemeri takmak angarya oluyor haliyle, ancak benimki biraz erken mi ötüyor bilemiyorum ve daha sonra yavaşlasamda hatta dursamda ötmeye devam ediyor, hatta durup 1-2 dakika beklediğimde bile ötüyor, İşin kötü yanı benim butür seslere ciddi alerjim var, sırf bu yüzden aracıma park sensörü taktırmıyorum ciddi sinirlerimi bozuyor o sesler :)

Emzik vb. aletler kullanmak istemiyorum çünkü yukarıda da belirttiğim gibi trafiğe çıktığım taktirde uzun kısa farketmez emniyet kemerimi takıyorum emzik oldumu iyice sıkıntı oluyor bana, asıl önemlisi herzaman araca biner binmez kemeri taksamda bazen kafa dalgın olduğu zamanlar unutuyor insan ve ikaz beni uyandırıyor ve hemen kemerimi takıyorum. Emzik takılı kalırsa ikaz ötmeyecektir, bu yüzden bunu yapmayı hiç istemiyorum.

Bu durumda bu ikazın sesini kısmak, geçici olarak durdurmak veya yavaşlayıp durduğum zaman ötmesini engelleyecek bir sistem yazılım ayarı mevcut mudur? En güzeli bir düğme ile geçici olarak susturmak mümkünmüdür? gerçekten trafik dışı in bin yaptığım yerlerde delirtiyor beni bu sesler ve gerçekten yukarıda belirttiğim hatırlatma özelliği sebebiyle şu emzik denen lanetide kullanmak istemiyorum, ama bu ikaza bi çözüm bulamaz isem sesten çıldırıcam birgün...

Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca

Koltuğa oturmadan önce emniyet kemerini bağlayıp öyle oturabilirsiniz. ,Park sensörünün sesi kapatılabilenleri var en olmadı hoparlörünün uçlarını kesersiniz.

Yorum bağlantısı
Kutay Akçar

yol bilgisayarından sesi kapatabiliyorsunuz sanırım

Öyle bir özellik varmı bakmadım bile dediğim gibi komple kapatmak istemiyorum yukarıda da belirttim insan dalgın olunca unutuyor ikazı duyar duymaz bağlıyorum. Komple kapatmak istesem emzikte bir çözüm, hatta internette üstünde soket olan emzik buldum, yani ikaz hiçbir zaman ötmüyor takmak istediğinizde ise emziği sökmeden üzerine takıyorsunuz, ama bu tür çözümleri kullanmak istemiyorum.

Koltuğa oturmadan önce emniyet kemerini bağlayıp öyle oturabilirsiniz. ,Park sensörünün sesi kapatılabilenleri var en olmadı hoparlörünün uçlarını kesersiniz.

Buda bir çözüm ama geçici olarak susturmak benim tam olarak aradığım şey.

Park sensörü birkaç modeli inceleyebildim teşhir olarak sergiledikleri bir tek bauhaus da gördüm, az öteni yoktu hepsi cıyak cıyak bağırıyor :) denemedende almak istemem. Bazzır dışarıda olsa haklısınız ama birçoğunda bazzır mesafe göstergesinin içinde, içini açıp kesmek lazım. Birde mesela babamın kullandığında 0,4metreye kadar ölçüm yapıyor sonrasında sürekli bağırdığı gibi daha kısa mesafeyide ölçmüyor aracım HB olduğu için arkayı görmek daha rahat haliyle 30-40cm e kadar yer olduğunu ben park sensörü olmadanda görebiliyorum zaten, espiri göremediğin mesafeyi söylemesi. Ölçüm skalası daha kısa mesafe yani 3-5cm kadar olan az öten bir model varsa tavsiyelerinize açığım :) Şimdilik aklımda olan ölçekli geri görüş kamerası.

Yorum bağlantısı
Olcay Eyüboğlu

Benim aracımda (2008 Focus Ghia) kemer takılı değilken emniyet kemeri çıkarma butonuna 2 sn basılı tutunca kemer ikaz sesi kesiliyor. Kontağı kapatana kadar bir daha çalmıyor. Sizin aracınızda da çalışması lazım. Kolay ve etkili bir çözüm.

Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca

Öyle bir özellik varmı bakmadım bile dediğim gibi komple kapatmak istemiyorum yukarıda da belirttim insan dalgın olunca unutuyor ikazı duyar duymaz bağlıyorum. Komple kapatmak istesem emzikte bir çözüm, hatta internette üstünde soket olan emzik buldum, yani ikaz hiçbir zaman ötmüyor takmak istediğinizde ise emziği sökmeden üzerine takıyorsunuz, ama bu tür çözümleri kullanmak istemiyorum.

Buda bir çözüm ama geçici olarak susturmak benim tam olarak aradığım şey.

Park sensörü birkaç modeli inceleyebildim teşhir olarak sergiledikleri bir tek bauhaus da gördüm, az öteni yoktu hepsi cıyak cıyak bağırıyor :) denemedende almak istemem. Bazzır dışarıda olsa haklısınız ama birçoğunda bazzır mesafe göstergesinin içinde, içini açıp kesmek lazım. Birde mesela babamın kullandığında 0,4metreye kadar ölçüm yapıyor sonrasında sürekli bağırdığı gibi daha kısa mesafeyide ölçmüyor aracım HB olduğu için arkayı görmek daha rahat haliyle 30-40cm e kadar yer olduğunu ben park sensörü olmadanda görebiliyorum zaten, espiri göremediğin mesafeyi söylemesi. Ölçüm skalası daha kısa mesafe yani 3-5cm kadar olan az öten bir model varsa tavsiyelerinize açığım :) Şimdilik aklımda olan ölçekli geri görüş kamerası.

En iyisi geri görüş kamerası arkada direk veya arkaya küçük çocuk saklansa park sensörü göstermez ama kemrada görürsünüz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

9 defa olması gerekiyordu sanırım..Emniyet kemeri düğmesine bas bırak yaptığınızda ses kesilir...Tekrar devreye almak içinde aynı yöntem uygulanıyor.En azından F2 kasalarda böyle.Yol bilgisayarında kapatma durumu yok.

Yorum bağlantısı

9 defa olması gerekiyordu sanırım..Emniyet kemeri düğmesine bas bırak yaptığınızda ses kesilir...Tekrar devreye almak içinde aynı yöntem uygulanıyor.En azından F2 kasalarda böyle.Yol bilgisayarında kapatma durumu yok.

9 defa bas-bırak yaptığımızda ses kesiliyor öyle mi? 2.5 da böyle mi acaba?

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Olabilir..denemen lazım.

Yorum bağlantısı

Olabilir..denemen lazım.

Abi bu bilgi iyi oldu. Emniyet kemerini takıyorum takmaya ama sonuçta faydalı bilgiler ;) Denerim bi ara sağol :flowers:

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Değil...

Yorum bağlantısı

iki saniye mandala basılı tutun sesi kesiyor 2 ler öyle ama 2.5 lar yemiyor kandıramıyosunuz onlem almıslar :)

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

iki saniye mandala basılı tutun sesi kesiyor 2 ler öyle ama 2.5 lar yemiyor kandıramıyosunuz onlem almıslar :)

Birde durunca ikaz sesi durmuyor..

Yorum bağlantısı
Özgür İncigülcan

Konuyu dağıtmadan aslında benimde istediğim focus ikilerde sadece şöför tarafının ötüyor ben öndeki iki koltuğunda ikaz ötmesini istiyorum yokmudur kolay yolu yapabilirmiyim?

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Konuyu dağıtmadan aslında benimde istediğim focus ikilerde sadece şöför tarafının ötüyor ben öndeki iki koltuğunda ikaz ötmesini istiyorum yokmudur kolay yolu yapabilirmiyim?

Ağırlık sensörü falan olması lazım, yoksa kemer ikazı kolay da...:(

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kutay Akçar

Ben kesinlikle devre dışı kalmasını istemiyorum dediğim gibi bazen dalgınken bağlamayı unutursam ötünce hop diye bağlayı veriyorum :) En fazla kontağı kapatana kadar veyahut belli bir süre susturması lazım... Ama yinede denerim bakalaım.

Benim aracımda (2008 Focus Ghia) kemer takılı değilken emniyet kemeri çıkarma butonuna 2 sn basılı tutunca kemer ikaz sesi kesiliyor. Kontağı kapatana kadar bir daha çalmıyor. Sizin aracınızda da çalışması lazım. Kolay ve etkili bir çözüm.

İşte aradığım tam çözüm bu şekilde, sadece o seferliğine sustursun ama 2,5 larda işe yaramıyor. Denedim daha önce çeşitli kombinasyonlarda denedim 2-3 defa basıp çekme 2-3sn. basılı tutma.. bir denememde sade o anki ötme durdu 3-5sn sonra tekrar başladı :)

En iyisi geri görüş kamerası arkada direk veya arkaya küçük çocuk saklansa park sensörü göstermez ama kemrada görürsünüz.

Evet bilhassa bu yüzden geri görüş kamerası düşünüyorum. başka avantajlarıda çukur, yol bitimindeki şevler (U dönüşü yaparken), vs. vs. park sensörünün göremediği birçok etken.

Yorum bağlantısı
Kutay Akçar
Yassak..;)
Birde durunca ikaz sesi durmuyor..

Evet maalesef duruncada ötüyor bunu düşünenmemişler maalesef! Aslında durunca sussa bukadar arayışa girmezdim :)

Yassaksa Özel mesajdan atabilirmisiniz? Burda paylaşımı yasak olabilir, ama benim trafik dışı kullanım hallerimde geçici susturabilmem lazım yoksa hiç istemediğim birşeyi yapıp emzik alıcam, ki o zıkkımı almak benim gibi bir kullanıcı için bu bilgiyi öğrenmekten çok daha kötü bir seçenek.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Yassaksa Özel mesajdan atabilirmisiniz? Burda paylaşımı yasak olabilir, ama benim trafik dışı kullanım hallerimde geçici susturabilmem lazım yoksa hiç istemediğim birşeyi yapıp emzik alıcam, ki o zıkkımı almak benim gibi bir kullanıcı için bu bilgiyi öğrenmekten çok daha kötü bir seçenek.

Kısa sürelide olsa trafiğe kapalı alan da olsa bence takılmalı, ayrıca yassak derken bildiğim bir şey olduğundan demedim gerçekten...İptalini bilmiyorum, bilsem söylerim mutlaka...:) Demin o yassak dediğim Tolgahan kardeşimle yemek yerken karşı kaldırımda gözümüzün önünde park halindeki araçlara kayıp gelen bir Volvo çarptı yanlamasına..İçinden kafası kanayan insanlar çıkınca ben daha da kemersiz kıpırdamam diye kendi kendime söz verdim..:(

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Arkadaşlar ben kullanmıyorum ve kesinlikle de tavsiye etmiyorum..Ancak bir aparat var..Sizlerin emzik dediği şekilde ancak bunu taktıktan sonra içinden normal kemer ucunuda takabiliyorsunuz.Yani bu aparat sürekli takılı duruyor..Siz istediğinizde bunu çıkartmadan kendi kemer tokanızı takıyorsunuz.

Kesinlikle tavsiye değildir.Güvenli midir değil midir bilmem ama sadece bilgi amaçlı paylaşmak istedim..

Yorum bağlantısı

Kısa sürelide olsa trafiğe kapalı alan da olsa bence takılmalı, ayrıca yassak derken bildiğim bir şey olduğundan demedim gerçekten...İptalini bilmiyorum, bilsem söylerim mutlaka... :) Demin o yassak dediğim Tolgahan kardeşimle yemek yerken karşı kaldırımda gözümüzün önünde park halindeki araçlara kayıp gelen bir Volvo çarptı yanlamasına..İçinden kafası kanayan insanlar çıkınca ben daha da kemersiz kıpırdamam diye kendi kendime söz verdim.. :(

Abi hala şokundayım desem yalan söylemiş olmam. Neydi o ya ALLAH KORUSUN..

Evet maalesef duruncada ötüyor bunu düşünenmemişler maalesef! Aslında durunca sussa bukadar arayışa girmezdim :)

Ötmeye başladığında 4'lüleri açıp kapatın kısa süreli susacaktır ;)

Yorum bağlantısı
Rıdvan Kanbaş

bizde ki focus 2.5 kasa da eğer 30 km/h hızı geçmezseniz ötmüyor, geçmemeye çalışın ki site içinde de geçmemeniz lazım. yine de kısa mesafe uzun mesafe dememek lazım. Olay momentumda bitiyor. Siz 30 ile gitseniz de çarpan araç 100 ile çarpınca siz 130 ile kaza yapmış gibi oluyorsunuz.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...