İçeriğe Yönlendir

K&N Filtre

Furkan Avcı

Recommended Posts

Burak Özdemir

bende var k&n filtre resmi vardı benim konuda olursa verirdim 120 tlye 1000 km bile yapmamıştım.....

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Bu yağlı filtrelerin zamanla sensör arızasına sebep olduğunu yazmışlar. MAF sensörünün zamanla yağlandığını ve temizlenmesi gerektiğini söylüyorlar.

Ne derece doğrudur?

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
(düzenlendi)

İptal mi edeyim acaba siparişi :unknown:

tarihinde Furkan Avcı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
(düzenlendi)

İptal etmene gerek yok. K&N filtre kullanıyorum yaklaşık 40K KM oldu her 5K KM bir temizliyorum. Temizleme kiti bitmedi bile :) Orjinal ile K&N filtre arasında oldukça kalite farkı var. Cem Boneval abimizin bu K&N filtreler ile ilgili güzel bir yazısı var onu paylaşıyorum aynen harfi harfine kadar

Cem Boneval - Focusclubtr

Hava filtresi konusu bitmez tartışmalara gebedir, ama özetlersek...

1.Kutu içi veya dışı performans filtresi taktığınızda adına kanıp performans artışı beklemeyin, en iyi ihtimalde sağlayacağı 1-2 BG ve 1-2 Nm tork kullanımda kendini hissettirmeyecektir. Normal hava filtresi motorun normal şartlarda gereksinim duyduğu havayı sorunsuz aktaracak kapasitededir. Ancak ciddi modifiye yapıldığında hava debisini arttırma ihtiyacı duyulabilir ve bu tür filtreler anlamlı olabilir.

2.Ses almak için kutu içi değil açık tip filtreye ihtiyacınız olacaktır. Ancak bu tür filtreler motor bölmesinden sıcak hava çektiği için özellikle yaz aylarında daha belirgin performans azalmasına bile neden olabilir. Açık tip filtreleri uzatma boruları ile panjurun arkasına, ya da yere yakın hale getiren sistemler varsa da, bunlar özellikle yoğun yağış sonrası sudan geçişlerde su çekme riskini taşırlar.

3.K&N'ın verdiği garanti süresi inanılır ve doğru, ancak ülkemiz şartları için bakım aralığı fazladır. 6 ayda bir çıkartıp özel solventi ile temizlemek ve tekrar yağlayarak takmak gerekir. Bu yağlama işinin doğru yapılmaması MAF sensörünün kirlenmesine ve motorun verimsiz çalışmasına neden olabilir.

4.Filtrelerin hava debisinin yüksek olması partikül filtrasyonunun da yetersiz olması gibi bir yan etki taşır, pratikte önemi olmasa bile motor ömrünü bu durum teoride olumsuz etkileyebilir.

5.Tüm bu şartlar değerlendirildiğinde hala niyet devam ediyorsa bence en uygun ürün K&N olacaksa 57S modelidir. Filtre kutusunun içine takılan yarı açık sistemdir ve bir yandan normal hava girişini kullanırken yandaki açıklıktan da ses verir.

57S-4000.jpg

IMG_3551a.jpg

tarihinde Mehmet Mercan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Bu yağlı filtrelerin zamanla sensör arızasına sebep olduğunu yazmışlar. MAF sensörünün zamanla yağlandığını ve temizlenmesi gerektiğini söylüyorlar.

Ne derece doğrudur?

Zaten her durumda o sensör kirlenmiyor mu ? Temizlikte kolay ve zahmetsiz ayrıca parça ömrüne ters bir etkisi de yok bence..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Özdemir

araç stok hava filtresiyle az hava alır ki buna göre maf sensörünün 100.000 km ömrü var benim araçta. yağlıda filtrede hem fazla hava alıyo hemde yağ sıkıntısı olup ne kadar temizlesende ömrü kısalıyor. ama kutu içi olsa bile k&n çok farkediyor hava testi videosunu izledim şok olmuştum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Özdemir

yağlı filtre dediğim ve yağ konusu dediğim açık tiplerde ama kutu içinde sıkıntı olmaz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

yağlı filtre dediğim ve yağ konusu dediğim açık tiplerde ama kutu içinde sıkıntı olmaz

Açık filtre zaten kullanmam motor kapağını sökmem gerekiyor. Hava filtreleri üst kapağın içinde ve hava girişi arka ortada. Açık hava filtresi için kapağı sökersem çok çirkin olur.

mnmNU3Rl.jpg

Yorum bağlantısı
Burak Özdemir
(düzenlendi)

ncj2h.jpg

aslında çok hard duruyor :)

tarihinde Burak Özdemir tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
(düzenlendi)

aslında çok hard duruyor :)

Vay anam vay. Ben bu sesi ile rahat durmuyorum. Bu şekilde bir uygulama yapsam ne olur kim bilir?

Ama kapak daha şık duruyor :p

tarihinde Furkan Avcı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Burak Özdemir

sana maliyetide çok düşük olur böyle bişey yapsan sistemi iyi anlamamız lazım o kadar yoksa çok basit 2 3 gün arıza yakar araba alışınca söndürür arıza ışığını bende öyle oldu ama çok fark eder hp nm

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bulent Ateş

bende aracıma yeni hava filtresi taktım.arkadaşımda bir tane boşta varmış kullanmadığı onu aldım kendim montaj yaptım.yalnız kafama yatmayan wd-40 ile filtre temizliği.ben meslek icabı bu tarz şeylerle hergün haşır neşir olurum ama wd-40 ın hava fltresi temizleyebileceğini asla düşünmem ve asla uygulamam.wd-40 kullanma amacımız sıkışan civatalar yerinden cıkmayan civatalar vs vs yerlerdir.uygulama yaptığımız kısımda genleşmeye sebeb olduğundan demir aksamların çözülmesine açılmasına yardımcı olur.yağlayıcı sistemler farklıdır.ben 1996 den beri mesleğimle uğraşıyorum hiçbir zaman wd-40 ı temizlik ve yağlayıcı amacı ile kullanmadık.bende düşünüyorum hava filtresini nasıl temizleyebileceğimi ama daha kafa yormadım.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Furkan Avcı

23 mayısta sipariş verdim bugün elime ulaştı gümrükte problem çıkmadı.

Yarın fotoğraflarını çekerim.

Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün

Güle güle kullanın, bir sonraki modellerinde K&N'den kendini temizleyen filtre bekliyoruz :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Hayırlı olsun abi. Resim isteriz.

İstediğin resim olsun sani

c320_kn.jpg

Sanırım ilk takarken direk takabiliyoruz, herhangi bir yağlama spresyleme işi olmuyor araştırdığım kadarı ile.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...