İçeriğe Yönlendir

Ceftinex Antibiyotik

Semih İzgi

Recommended Posts

Semih İzgi

Bademciklerdeki iltahaplanma nedeni ile C...x kullanmaya başladım.. Hala 2 3 günlük ilacım var fakat ;

Uzun süredir sinir bozuklukları, baş dönmeleri, çok ciddi baş ağrıları(gün boyu) gözlerde ağrı(hareket ettirdikçe) ve de odaklanma sorunu yaşıyorum.

Bu etkiler boğazımdaki iltahap iyileşmeyip vücuda yayıldığı içinmidir? c.....x'in yan etkisimidir yoksa; c....x ile birlikte v......n ağrı kesici almıştım; ağrılar devam edince günlük kullanmaya başladım ama dün bıraktım. V.......n etkisimidir?

Doktora git diyeceğinizi biliyorum fakat şuan sigorta vizem dolu, öğrenci belgem ile gidip güncellemem gerekiyor ama imkan ve fırsatım yok final haftamdayım.

Teşekkürler.

Ayça ablacım düzenleme için teşekkürler,gözden kaçırdığım bir kuraldı. Ağrıkesici'nin adını yeniden ekledim çünkü bazı sosyal sayfalarda başdönmesine sebep olduğu yazıyordu.. Belki bu ilaç ile ilgili bu durumu bilenler vardır.

Yorum bağlantısı
Semih İzgi
(düzenlendi)

Kaç mg ve günde kaç tane alıyorsun önemli olan bu, genelde ilaç açıklamaları kısmında yan etkilerinde yazar... Antibiyotiklerin yan etkileri ciddidir.

Bir an önce sigorta işlemlerinizi halledin, sizin sağlığınız sınavlarınızdan daha önemli...

10 tabletmi 20 tabletmi ?

Ceftinex 300mg 20 Tablet. Sabah akşam 1er tane alıyorum.

Bendeki etkilerini belirttim. Prospektüsündeki yan etkileri ise : (internetten alıntıdır, ama okumuştum bunların aynısıydı diye hatırlıyorum. Ağır etkiler)

- ellerin, ayakların, bileklerin, yüzün ve dudakların şişmesi ya da ağzın ve ya boğazın nefes almayı engelleyecek şekilde şişmesi

- karın ağrısı ve ateşle beraber ciddi, inatçı ve kanlı olabilen ishal

- barsak düğümlenmesi, üst sindirim kanalı kanaması

- kalp yetmezliği, kalp krizi, göğüs ağrısı

- astım alevlenmesi

- karaciğer iltihabı

- akut böbrek yetmezliği

- ateş, deride iğne başı şeklinde kırmızılık ve morarmalar

- bilinç kaybı

- çizgili kas dokusu yıkımı

tarihinde Mehmet Özyürek tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Şimdi baktım, boğazımda bir miktar iltahaplanma duruyor. Eskisinden az. İlacım ise 2 günlük kaldı ve 2 günde geçireceğini sanmıyorum. Bu sabah almadım. Almamı tavsiye ediyormusunuz?

Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Benim bildiğim iyileşsen bile tamamını içmen gerektiği doğrultsunda.

vücuttan mikrobu tamamen atması için hepsini içmesi lazım. Eğer tamamını almazsa vücut direnci düştüğü anda mikrop tamamen atılmamış olduğu için yeniden hastalık yapar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Ziya Deniz

Aldığınız antibiyotiğin ismi tam olarak nedir yukarıda c......x olarak görünüyor. Bir de yanında verdikleri ilacın ismi tam olarak nedir, v...n olarak görünüyor.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Aldığınız antibiyotiğin ismi tam olarak nedir yukarıda c......x olarak görünüyor. Bir de yanında verdikleri ilacın ismi tam olarak nedir, v...n olarak görünüyor.

Ceftinex 300-20 ve vermidon tab..

Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Geçenlerde haberlerde okuduğum antibiyotiğin açabileceği sıkıntıları duyunca çok büyük şok yaşadım. Hayatım sürekli antibiyotik kullanmak ile geçiyor ki ne zamanda hasta olsam antibiyotik yazıyor doktorlar. Bir vatandaş grip oluyor ve doktora gitmeden eczaneden antibiyotik alıyor. Antibiyotik yan etki yapıyor ve iki böbreği iflas ediyor. Ben bu kadar ciddi sorunlar yaratacağını bilmiyordum. Artık içerken korkuyorum açıkcası.

Doğru sandığımız yanlışlardan biri de Grip olunca antibiyotik almak. Grip yapan unsur " Virüs" tür. Antibiyotik ise bakterileri hedef alır. 3 günden fazla süren ateşiniz varsa ve kan tahlilinizde lökosit (tahlil sonucunda "WBC" yazar) normalin üzerindeyse etken bakteriyeldir ve antibiyotik tedavisi o zaman gerekir.

Bir de şöyle bir saçmalık var bizde millet olarak. Al bu ilaç bana iyi geldi sen de kullan. Hiç bir şey diyemiyorum.Mantık almıyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Yusuf Ziya Deniz

Eğer ateşiniz çıkmıyorsa ve boğaz ağrınız devam etmiyorsa vermidonu bırakın. Ceftinex son zamanlarda sık kullanılan ve güvenli bir antibiyotik gördüğüm kadarıyla. Penisilinin sentetik bir türevi. Nadir de olsa bu gibi yan etkileri olabilir. Kalan antibiyotikleri de bitirdikten sonra hala boğazınızda ağrı ve yutkunmada zorluk ve ateş yüksekliği gibi şikayetleriniz devam ediyorsa bir doktora görünmenizde fayda var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nuri Güngör

Muayene etmeden bundan olmustur demek zor üniversitede mediko yok mu oraya bir görünseniz

Yorum bağlantısı
Fatih Aydın

Antibiyotiği bitir ama şuana kadar ciddi iyileşme olması gerekirdi

48 saat sonra etkisini gösterir antibiyotik.

Ben bademcikleri aldırdım fakat bu seferde senede en az bir kere faranjit oluyorum.

Bu kış ne güzel birşey olmadı diye seviniyordum ki 1 aydır faranjitim tam olarak geçmedi.

Antibiyotik kullandım tam iyileşemedim başka doktora gittim faranjit için iyi bir hap verdi antibiyotik değil.

O boğazımdaki acımayı, kurumayı iyileştirdi. Fakat boğazımdaki gıcık, gıdıklanma henüz geçmedi.

Bir tavsiyem boğaz kültürü yaptırman ve ordaki mikroba göre ilaç kullanman.

Doktora gidip bunu bir söyle derim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Muayene etmeden bundan olmustur demek zor üniversitede mediko yok mu oraya bir görünseniz

Bağkur'um aktif değilken tedavi olabilmem mümkün mü?

Eğer ateşiniz çıkmıyorsa ve boğaz ağrınız devam etmiyorsa vermidonu bırakın. Ceftinex son zamanlarda sık kullanılan ve güvenli bir antibiyotik gördüğüm kadarıyla. Penisilinin sentetik bir türevi. Nadir de olsa bu gibi yan etkileri olabilir. Kalan antibiyotikleri de bitirdikten sonra hala boğazınızda ağrı ve yutkunmada zorluk ve ateş yüksekliği gibi şikayetleriniz devam ediyorsa bir doktora görünmenizde fayda var.

Ceftinex 300mg yeterli gelmediyse, gidip yeni bir antibiyotiğe başlamak nekadar doğru Yusuf abi? Vücudu çok zorlamış olmazmıyım?

Yorum bağlantısı
Yusuf Ziya Deniz

Normalde eğer boğazındaki iltihap bakteri kaynaklı ise (bazen boğaz iltihabına bakterilerden başka virüsler veya başka etkenler sebep oluyor) kullandığın antibiyotik ile geçmesi lazım. Ama bazen virüsler etken olduğu için antibiyotiklerin yararı olmaz ilaç kullanmasan bile vücut direncin düşmez ise kendiliğinden geçer. İkinci bir antibiyotiğe şimdilik gerek yok bence antibiyotiğini bitirdikten sonra şikayetlerin devam ediyorsa aile hekimine muayene olabilirsin bağkurun olmasa bile. Muayene ücreti 3 tl şuan.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Konuyu düzelttim arkadaşlar.. Hatalı bir şikayet sebebiyle ilaç ismi geçici olarak gizlenmiş.. sorun olmadığı görüldüğü için geri açtım..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Normalde eğer boğazındaki iltihap bakteri kaynaklı ise (bazen boğaz iltihabına bakterilerden başka virüsler veya başka etkenler sebep oluyor) kullandığın antibiyotik ile geçmesi lazım. Ama bazen virüsler etken olduğu için antibiyotiklerin yararı olmaz ilaç kullanmasan bile vücut direncin düşmez ise kendiliğinden geçer. İkinci bir antibiyotiğe şimdilik gerek yok bence antibiyotiğini bitirdikten sonra şikayetlerin devam ediyorsa aile hekimine muayene olabilirsin bağkurun olmasa bile. Muayene ücreti 3 tl şuan.

Teşekkür ederim değerli bilgiler için. Hem özel mesajdan hem burdan yardımcı olan herkese ayrı ayrı teşekkürler. :good1:

Yorum bağlantısı
Semih İzgi
(düzenlendi)

Boş alıntı yaptığım için kusura bakmayın lütfen :flowers: Ceftinex biteli 2 gün oldu. İdrar rengi çok koyu ve bademciklerim yaşam kalitemi düşürecek kadar şiş. Yutkunma zorluğu yaşıyorum. Tabi yanlış bir operasyonla tıkalı olan burnum yüzünden; ağzım açık uyumamında oldukça olumsuz etkisi var boğazıma.

2 Gündür antifungal boğaz pastili + gargara ile dezenfekte etmeye çalışıyorum ama anlık rahatlamalar sadece, acaba gidip antibiyotik alsam mı?

Gidip 1000mg amoklavin almayı düşünüyorum, 2gün içinde hala idrar rengim koyu iken yeni antibiyotik vücuduma zarar verir mi ? (böbrekler-ciğer)

Ekleme: sol kulağımın içinde sızlama- acı var. Alakası var mıdır?

tarihinde Semih İzgi tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Semih ben sana doğal ilaçları kullan derim.Sarımsak ve yeşillik yiyebilirsin.Ayrıca sofrandan yoğurdu eksik etme.Doğal antibiyotikdir..Geçmiş olsun kardeşim....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Semih, urmu dut şurubu ile gargara yapmayı denedin mi? denemediysen tavsiye ederim. kara dut şurubu çok etkili bir antiseptiktir.

akşamdan gargara yap,ama gargaradan sonra ağzını kesinlikle suyla çalkalama. bak bakalım sabaha nasıl olacaksın?

Umru dut sivas'da bulabileceğimi sanmıyorum Sadık abicim.. Normal gargara sonrası asla su ile çalkalamıyorum. ilaç seyrelmesin diye :good1:

Yorum bağlantısı
Yusuf Ziya Deniz

Semih normalde boğazını görmekte fayda var ama bakamadığım için amiyane bir şekilde yardımcı olabiliyorum. Burun tıkanıklığının olması senin de bahsettiğin gibi iyileşmen için büyük bir dezavantaj. Nefesi burundan değil de ağızdan alıyorsan bu şekilde nefes alman boğazlarını kurutup iyileşmeni zorlaştırıyor.Varsa burun açıcı bir spreyin kullan yoksa bir çay bardağı suya yarım çay kaşığı tuz at ve bunu ara ara burnuna çek. Gargaraya devam et, çok soğuk, çok sıcak ve asitli şeyleri tüketmekten kaçın. C vitamini içeren taze meyve sebzeler tüket ve bol sıvı al,bunlar vücut direncini arttırır. Tahmin ettiğim kadarıyla şu an sınav stresi gibi vücut direncini düşüren durumların mevcut ama mümkünse uykunu azaltma. İdrar rengin koyu demişsin bol sıvı alarak bu normale döner. Eğer bunlara dikkat ettiğin halde bu şikayetlerin devam ediyorsa cipro 500 mg denilen bir antibiyotik var onu önerebilirim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Semih, eczanelerde bulabileceğin okyanus suları var.Sprey şeklinde satılıyor ve buruna tatbik ediliyor.Tıkanıklık varsa kullanabilirsin,oldukça rahatlatıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nuri Güngör

Bogazda streptokok enfeksiyonu olabilir ve bunun icin igne tedavisi görmen gerekebilir bence bir doktora boğazını göster

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Semih ile görüştük doktora muayene olup yeni ilaçlarını aldı..

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Ne çıkmış

Teşhisini sormadım ama dr penisilin önermiş Semih iğne olmak istemeyince klamoks + azeltin tedavisine başlamış..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...