İçeriğe Yönlendir

Ceftinex Antibiyotik

Semih İzgi

Recommended Posts

Semih İzgi

Semih normalde boğazını görmekte fayda var ama bakamadığım için amiyane bir şekilde yardımcı olabiliyorum. Burun tıkanıklığının olması senin de bahsettiğin gibi iyileşmen için büyük bir dezavantaj. Nefesi burundan değil de ağızdan alıyorsan bu şekilde nefes alman boğazlarını kurutup iyileşmeni zorlaştırıyor.Varsa burun açıcı bir spreyin kullan yoksa bir çay bardağı suya yarım çay kaşığı tuz at ve bunu ara ara burnuna çek. Gargaraya devam et, çok soğuk, çok sıcak ve asitli şeyleri tüketmekten kaçın. C vitamini içeren taze meyve sebzeler tüket ve bol sıvı al,bunlar vücut direncini arttırır. Tahmin ettiğim kadarıyla şu an sınav stresi gibi vücut direncini düşüren durumların mevcut ama mümkünse uykunu azaltma. İdrar rengin koyu demişsin bol sıvı alarak bu normale döner. Eğer bunlara dikkat ettiğin halde bu şikayetlerin devam ediyorsa cipro 500 mg denilen bir antibiyotik var onu önerebilirim.

Değerli doktorum, abim teşekkür ederim tavsiyelerin için :good1: Bugün Ersen abi sigortamın devam ettiğini tespit etti ve doktora gönderdi :) yazıldığı gibi önce direk penisilin dendi fakat kulaktan dolma duyumlarla dedim şimdi alerjim felan vardır. Birde korkarım iğneden bahanem yok; dolayısıyla tablet ile tedavi talep ettim.. Bugün Yazılan Azeltin Azitromisin 3 tabletin 1ini aldım ve şuan daha iyiyim aşırı şişi aldı. Klamoks 1000'e de aynı anda başlamam gerek sanırım.. İlginize tekrar teşekkürler

Semih, eczanelerde bulabileceğin okyanus suları var.Sprey şeklinde satılıyor ve buruna tatbik ediliyor.Tıkanıklık varsa kullanabilirsin,oldukça rahatlatıyor.

Abi Reçeteli eroin lakaplı Otrivine menthol kullanıyorum 1 yıldan fazladır. Bu yaz finallerden sonra operasyon talep edebilirim çünkü sürekli tıkalı :(

boğazın böyle mi Semih.? http://tr.wikipedia....Tonsillitis.jpg

Bukadar iri olmasada benzer durum hakim Sadık abi

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Çok geçmiş olsun. Umarım kısa sürede iyileşirsin.

Son birşey; Tedavi eden Doktor 2 antibiyotiğe aynı anda başla dedi, eczacı ise önce 3 gün Azeltini kullan bitir ondan sonra Klamoksa başla dedi..

Ersen abi ile iletişim halindeydik; durumumun kritik ve ağır olması sebebi ile 2sine aynı anda başlamamın biraz daha efektif olacağını söyledi..

Size sorum ? aynı anda başlarsam okadar ceftinexin üzerine karaciğerimde böbreğimde sıkıntı meydana gelir mi?

Yorum bağlantısı
Yusuf Ziya Deniz

İkisini aynı anda başlarsan daha etkili olur. İlaçları kullandığın sürede bol sıvı alırsan sıkıntı olmaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Semih İzgi

İkisini aynı anda başlarsan daha etkili olur. İlaçları kullandığın sürede bol sıvı alırsan sıkıntı olmaz.

Pekala. :) tekrar teşekkürler. Aileyi huzursuz etmeden telaşa vermeden halletmiş olduk. 2. Aile'ye FCTR'ye teşekkürler :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Semih rahatsızlığın doktor kontrolünde ama neden hiç penisilin yoluna gidilmedi.İki antibiyotik içmektense penisilin iğne ile daha çabuk sonuç alınamaz mı ?

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Semih rahatsızlığın doktor kontrolünde ama neden hiç penisilin yoluna gidilmedi.İki antibiyotik içmektense penisilin iğne ile daha çabuk sonuç alınamaz mı ?

Abi bugün doktor direk penisilin dedi.Daha önce vurulmadığım için tedirgin oldum; hani insanların alerjisi olabiliyormuş felan.. Gerçi ilaçlarda bulunabiliyormuş eminim yok öyle bir durumda işte, kaçtım iğneden. :) Doktora tablet ile müdahale edip edemeyeceğini sordum o da gerekli antibiyotikleri yazdı. İkisinide kullanmaya başladım bol bol su içiyorum Ersen ve Yusuf Ziya abimin tavsiyeleri ile.. Yarında gidip manavdan meyve alacağım,bol meyve tüketeceğim. Sınav dönemine denk gelmesi en büyük sıkıntı. İlk kullandığım Ceftinex beni perişan etti hemde aşırı derecede..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

İnşallah bir an önce iyileşirsin kardeşim.Penisilinin riski her zaman var aslında ama zaten test yapıp vuruyorlar galiba.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Semih İzgi

İnşallah bir an önce iyileşirsin kardeşim.Penisilinin riski her zaman var aslında ama zaten test yapıp vuruyorlar galiba.

Yok valla adam direk şırıngayı çekti dolaptan. Sormadı bile. :)

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Yok valla adam direk şırıngayı çekti dolaptan. Sormadı bile. :)

Testi öyle yapılıyor zaten :D Deri altına az bir şey enjekte eder,bakar kızarmıyor kabadan patlatır geçer :D

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Testi öyle yapılıyor zaten :D Deri altına az bir şey enjekte eder,bakar kızarmıyor kabadan patlatır geçer :D

Boğazım kütük gibi ve hiç halim yok. Final haftası için mükemmel standartlar.

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

kendi doktorun penisilin önermiş, Nuri hocamda penisilinle daha çabuk atlatacağını belirtmiş. şu saatten sonra bana yorum yapmak düşer mi? Doktor olan onlar, ne diyorlarsa o. ;)

ha birde otrivine 5 günden fazla kullanmayın der doktorlar. nedenini de sen yazmışsın. ;)

Otrivin benim için su altında oksijen maskesi. Yanımda taşımazsam huzursuz oluyorum..

Penisilin konusunda haklısınız, korktum bi an. Birde son halinden haberim yoktu görünce şok oldum. Bademciğimin biri görünmüyor iltihapdan. Zaten kulağıma da vuruyor... Hay aksi diyorum..

Yorum bağlantısı
Nuri Güngör

En güzeli bir acil servise başvur damardan serum içi penisilin göndersinler sonrasında iğne tedavisine devam et otrivine yerine steroid içeren burun spreyleri kullanabilirsin uzun süreli kullanım için uygundur

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Semih İzgi
(düzenlendi)

En güzeli bir acil servise başvur damardan serum içi penisilin göndersinler sonrasında iğne tedavisine devam et otrivine yerine steroid içeren burun spreyleri kullanabilirsin uzun süreli kullanım için uygundur

Yarın sabah sınavdan sonra dediğinizi yaparım Nuri abi, sanırım ilaçlardan daha ciddi bir tedaviye ihtiyacım var. :/ talihsizlik.

Bu arada bu steroid içeren spreyler okyanus suyu olarak geçen pahallı tuzlu sıvılar mı yoksa özel bir ilaç grubumu Nuri abi?

tarihinde Semih İzgi tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Nuri Güngör

Yarın sabah sınavdan sonra dediğinizi yaparım Nuri abi, sanırım ilaçlardan daha ciddi bir tedaviye ihtiyacım var. :/ talihsizlik.

Bu arada bu steroid içeren spreyler okyanus suyu olarak geçen pahallı tuzlu sıvılar mı yoksa özel bir ilaç grubumu Nuri abi?

Yok okyanus suyu degil farklı bir ilaç muayene oldugun doktora soylersen burun ile ilgili sıkıntını reçete edecektir

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Şuan malesef uyuyamıyorum. Boğazım aşırı derecede şişti yutkunmak ve nefes almak aşırı zorlaştı. Sadece sol kulağım ağrırdı şuan 2si birden ileri derecede ağrıyor. Acile gidip penisilinmi vurdurmalıyım yoksa bir ağrı kesici alıp uyumayamı çalışmalıyım? Umarım görüp yardım edecek birileri vardır..

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Multisef 750mg iğne ile Oksamen_L Ağrı kesici verildi. dünden bugüne toplam 3 doz multisef iğne vuruldum.. Multisef yeterlimidir tedavim için yoksa penisilin iğne mi lazım?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Multisef 750mg iğne ile Oksamen_L Ağrı kesici verildi. dünden bugüne toplam 3 doz multisef iğne vuruldum.. Multisef yeterlimidir tedavim için yoksa penisilin iğne mi lazım?

Semih, KBB'ye gözüktün mü?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Evet abi

Hala geçmiyorsa başka bir şey var. Başka KBB'ye de gözük.

Özel bir doktora gitmeni tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Yusuf Ziya Deniz

Multisef bir beta-laktam grubu antibiyotik, yapısal olarak penisiline benzer,yani penisilinin yaptığı işi yapar.Toplam kaç tane multisef verildi ve 3 tane yaptırdıktan sonra şikayetlerinde bir azalma oldu mu?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...