İçeriğe Yönlendir

Focus 2 - Motorda Düzensizlik (Titreme / Tekleme)

Cihaner Öztürk

Recommended Posts

İnan Karacan

Bakımı geldiydi. Ustaya bu dediklerinizi ileteceğim. Umarım düzelir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Atlihan

benimkide disel 120binde ama senin dedigin kadar titreme yok rolanti bozuklugundan olabilimi

benimkide disel 120binde ama senin dedigin kadar titreme yok rolanti bozuklugundan olabilimi
Yorum bağlantısı
Sait Muti

Arabanın rölantisinde sorun yok.Bugün polye bilyası denilen parçayı değiştirdim uğultu kesildi, aracın içine sade ve temiz motor sesi geliyor sadece :unknw: bikaç sorun yaşandı toplamda 200 lira harcadım sırf o parça için işçilik dahil

Yorum bağlantısı
Gökhan Bilge Aldırmaz

porya bilyası baya ses yapar..ama 200 çok geldi..geçmiş olsun..

Yorum bağlantısı
Sait Muti

Evet arabayı biraz daha sürdüm, o ses beni arabadan soğutmuş.Şimdi mis gibi, tertemiz.Tamir esnasında büyük vidaladan biri kırıldı ve parça içerde kaldı, tornacıyla falan baya uğraştık, tornacı biraz para aldı, yoksa parça fiyatı 125 lira

Yorum bağlantısı
Osman Kurt
osman bey toplam maliyet ne olur bu iki işlemi yaptırsak

CC yi 80 tl şenol bey sağolsun :), Ben selenoid valf için 250tl verdim(toplam 330TL) fakat internetten nerdeyse yarı fiyatına bulunabiliyor(Ustamın tavsiyesi üzerine toptancıdan aldık ama nette daha ucuzu var, kahverengi 8-10 cm boyunda 12v la çalışan bir valf). İnternetten araştırın ve alın 190-200 arası tr patentli bir web sayfasında bulmuştum. kolay gelsin...

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
O.Yücel Çetin

bence normal :) ama yine de götürün içiniz rahatlasın. illaki servise gitmeye gerek yok iyi bir usta çözüm bulur.

Yorum bağlantısı
Akan Belen
bence normal :D ama yine de götürün içiniz rahatlasın. illaki servise gitmeye gerek yok iyi bir usta çözüm bulur.

15 günlük aracı ustayamı göstersin :)

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin
(düzenlendi)
15 günlük aracı ustayamı göstersin :D

Akan bey servislerde işinde çok iyi ustalar mı çalışıyor zannediyorsunuz? İyi bir usta servisteki adamların alayını cebinden çıkarır, çoğu sanayide usta yanında anca kalfalık yapabilecek adamlar servislerde usta niyetine çalışıyor. Bir keresinde Otokoç'a gittim tekere giren taş nedeniyle gelen sesi bulamadı adamlar, sonra saydı da saydı ona bakacaz buna bakacaz neredeyse motor indireceklerdi. sanayide tanıdğım ustaya gittim önce tekerlere baktı tornavidayla taşı çıkardı ses gitti dedi ve adam yuh çekti resmen. (itiraf edeyim çıkan sese sinir olduğumdan ben de hiç düşünmemiştim.:))

elbette 15 günlük araç garanti bakımından servise götürülmeli ama tandık iyi bir usta varsa baktırılmasında sakınca olmadığını düşünüyorum durum çok sıkınıtılı gözükmüyor.

tarihinde Osman Y tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

benim aracımda otomatik ama hiç böyle bir sıkıntı yaşamadım. mutlaka servise götürün aksatmayın.

Yorum bağlantısı
İnan Karacan

Aracımı daha önce aynı sorundan başka bi ustaya götürmüştüm. Rölanti motorunu temizledi. Sorun devam etti. Sonrada yenisiyle değiştird

Bakım için herzamanki ustama gittim. Aynı sorunu söyledim. Daha önce başka bir araçtada olmuş. Aynı benim gibi başka bir ustaya gitmiş ve oda yenisiyle değiştirmiş.

Fakat yeni takılan yerliymiş. O yerli olan düzen tutmuyormuş. Orjinaliyle değiştirmişler. Sorun düzelmiş.

Bende tekrardan orjinaliyle değiştirip deniycem. Umarım düzelir.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
selam beyler,abiler servise uğradım araç rolantideyken klimayı açınca titreşimin normal olduğunu söylediler rolantide dalgalanmada az vardı kendiliğinden geçti:) bu arada full istasyonunu kullanıyorum biliyorsunuzdur %7indirimli satıyorlar bi problem varmı bi istasyonlarda kart da verdiler yakıtlarına garanti veiriyorlar

Sorun olacağını sanmıyorum. Bayilik sistemleri olmadığı için, bayiye verecekleri k

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Diğer benzinciler dahil herkesin gözleri üstünde iken, bence Full şu anda en güvenilir marka. Piyasaya nüfuz sürecinde 3kağıt yapsalar, batacak yatırım miktarı, sahiplerine fenalık geçirtir derim.

Ayrıca tek merkezden yönetilen,işletme karı tek merkeze kalan tek firma full, diğer markalarda bayi karları yüzünden , ar damarları çatlıyor...

Yorum bağlantısı
Serkan Dönmez

benzindede lpg de de motor titriyor.kulaklarda problemm yok.titremesi bişey değil arabayı da titretiyor ,içinde hissediliyor.

yardımınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Sabri Güngör
benzindede lpg de de motor titriyor.kulaklarda problemm yok.titremesi bişey değil arabayı da titretiyor ,içinde hissediliyor.

yardımınızı bekliyorum.

Komprosör testi yaptırın,anlattığınızdan sibopların kaçırdığı izlenimi doğuyor :)

Yorum bağlantısı
Guest Murat Mert

Benim araçtada titreme vardı hem benzinde hem kpg de lpg deykende daha fazla dün sabah motor arıza ışığınıda yaktı araba doğru servise gittim sorunun bujilerin pislenmesinden kaynaklı olduğu söylendi bujileri değiştirdik en ufak bir sorun kalmadı.

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci
Komprosör testi yaptırın,anlattığınızdan sibopların kaçırdığı izlenimi doğuyor :unsure2:

ustam cevap vermiş

Yorum bağlantısı
Serkan Dönmez
Komprosör testi yaptırın,anlattığınızdan sibopların kaçırdığı izlenimi doğuyor :)

sorun orda ise maliyet tahminen ne olur sabri abi?

Yorum bağlantısı
Sabri Güngör
sorun orda ise maliyet tahminen ne olur sabri abi?

Sorun düşündüğümüz (sibop yanık) gibiyse silindir kapağı sökülmesi gerekir, sökmeden fiyat vermek zordur :bambam2:

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Sercan Mungan

Merhabalar,aracım rölantide çalışırken aşırı titremekte seyir halinde iken bir sorun yok acaba nedendir?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...