Lokman Ceritlioğlu 11 Kasım 2011 Paylaş 11 Kasım 2011 Akan geçmiş olsun, sorunun çözüldüğüne sevindim. Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger 11 Kasım 2011 Paylaş 11 Kasım 2011 Hadi hayırlı olsun, güle güle kullanın... Yorum bağlantısı
Akan Belen 11 Kasım 2011 Paylaş 11 Kasım 2011 Akan geçmiş olsun, sorunun çözüldüğüne sevindim. Evet abi kafama takılıp duruyordu zaten allahtan büyük bir sıkıntı çıkarmadan halloldu sorun. Yorum bağlantısı
Ferit Erken 11 Kasım 2011 Paylaş 11 Kasım 2011 Arkadaşlar bende de 109'luk tdci var. Geçenlerde rolanti de ben de fark ettim, aynı sorun veya hareket diyelim. Arada bir titreme yapıyor. Benim araç daha yeni 2011 Şubat ta aldım. Bu sorun mu yoksa normalmi. Servise sormalımıyım sizce. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Kasım 2011 Paylaş 12 Kasım 2011 Nerde o eski ustalar,araba leb demeden 4.buji arızalı diyenler. Var hemde eski de değil; genç, dinamik, atik, eğitimli, tecrübeli... Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 12 Kasım 2011 Paylaş 12 Kasım 2011 Size lpgdendir diyen yere bir daha uğramayın. Ben öyle yaptım. Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 16 Kasım 2011 Paylaş 16 Kasım 2011 benim 109luk titanyum, işyerinde kullandığımız ise 90lık collection var. işyeri aracının bariz titrediğini hissediyorum. Aynen, rolantide 2-3 saniyede bir hafif bir titreşim. Ben o araca özgü birşey diye düşünürken burada kronik olduğunu öğrendim. Kendi aracımda ise kesinlikle öyle birşey yok. Yorum bağlantısı
Mehmet Avşar 17 Kasım 2011 Paylaş 17 Kasım 2011 (düzenlendi) Halihazırda 2011 model 109 HP TDCi kullanıyorum, öncesinde 1 sene 2010 model 90 HP TDCi kullanmıştım, her ikisinde de var/vardı bu problem. Ondan önce de 3 sene 2008 109 HP TDCi kullandım, onda hiç olmadı. Sanırım yeni nesilde (2.5) var ve anlık elektrik tüketiminin artması ile ilgili bir problem. Örneğin sallanmıyorken pencerelerden birisini açıp kapatırsanız hafif sallanıyor araç. Her zaman yok, mesela 1 aydır hissetmiyorum, olduğunda da yaklaşık 20 sn. de bir oluyordu. 17 Kasım 2011 tarihinde Mehmet Avşar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tunç Tunçdemir 17 Kasım 2011 Paylaş 17 Kasım 2011 Araç dik bir rampa da rölantide çalışırken aynı problem var mı? veya titreşim artıyor veya azalıyor mu? Yorum bağlantısı
Ali Tatlısu 17 Kasım 2011 Paylaş 17 Kasım 2011 Aynı durum bendede var.Rölanti saatim oynamıyor ama anlık bir titreme oluyor.Lpg de biraz daha fazla benzinde biraz daha az şeklinde.Kaputu açıp bakıtıgımda motordaki sarsıntı gözlede belli oluyor.Bakalım yarın lpg ustasına gideceğim açık olursa sonuç ne çıkacak Akan bey sizin araç benim ki gibi benzinli. bende de anlık titremeler oluyordu. araç lpg de iken daha fazla hissediyordum. ara ara oluyordu. ateşleme ile ilgili bir sorundu benimki. deneme yanılma yöntemiyle çözdük. sırasıyla ateşleme bobinini ve buji kablolarını yenisiyle değiştirdik. sorun devam ettiği için eskileri tekrar taktık. bujileri değiştirdiğimizde sorun düzeldi. bujiler 17000 km. de olduğu için ihtimal vermemiştik. 20 tl ye sorunum çözüldü. ( ilk bujileri değiştirmiştim. usta sente ayarını iyi yapamamış yeni bujilerde daha çok titreme yapınca onlarıda söktürüp eskileri takmıştık ) Yorum bağlantısı
Murat Aysoylu 17 Kasım 2011 Paylaş 17 Kasım 2011 (düzenlendi) Ceyhun bey servise gittiyseniz ne olduğunu yazabilir misiniz? 18 Kasım 2011 tarihinde Murat Aysoylu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Küçükşahin 18 Kasım 2011 Paylaş 18 Kasım 2011 Herkese merhaba, bugün benim araçta da başaldı titreme ancak bende dalgalanmada oluyor. Araç 109 luk tdci focus2. Yakın zamanda kötü mazot denk geldi, belki onla ilgili olabilir diye düşünüyorum. Daha çok yeni bir müddet düzelmezse ben de çare aramaya başlıcam. Murat Bey, ilginize çok teşekkür ederim. Servise gittim. Müşteri temsilcisi arkadaşa durumu gösterdim. Allahtan o gün iyi titriyodu araba (bazen titreşim çok az oluyor tabi o zaman pek kaale almıyorlar). Müşteri temsilcisi evet gerçekten bariz bir titreme var dedi araçta. Zaten daha önceden belirtmiştim bu sorunu. Otosandan gelen cevap üzerine Pazartesi günü motor takozları sökülüp kontrol edilecek. Bakalım göreceğiz sonuç ne olacak. Kesin eminim bu sorun kesinlikle 90 ps 109 ps sorunu değil. 90 lık sa sorun O zaman demektir ki Fordun 90 ps altındaki tüm araçları titriyor. Böyle saçmalık olmaz. 70 küsür bg lik Fiesta neden titremiyor peki. Bu sorunu çözeceğiz arkadaş. İnat ettim. Yetkili servis olmazsa özel serviste olur. Hayırlısı bakalım. sonucu merakla bekliyorum Yorum bağlantısı
Murat Aysoylu 21 Kasım 2011 Paylaş 21 Kasım 2011 Ben de de var 109 luk aracım, bakalım Ceyhun bey nasıl bir sonuç alacak. Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 21 Kasım 2011 Paylaş 21 Kasım 2011 titreme ve zaman zaman ışıklarda stop etmeye kadar varan bir sorun yaşadım mk2 mondeo da. sorun lpg ile alakalı idi. lpg den kaynaklı bujilerin bir tanesi senede bir gidiyordu. Görevini tam yapmadığından da aracın rölantide titremesine sebep oluyordu. Bu titrteme ile birlikte devir saati de aşağı yukarı hareket ediyordu. buji leri değiştirince sorun düzeliyor yaklaşık 7-8000 km sorunsuz gidiyordu. Yorum bağlantısı
Murat Aysoylu 25 Kasım 2011 Paylaş 25 Kasım 2011 Ceyhun öğretmenim ne oldu, bir gelişme var mı? Yorum bağlantısı
Edip Aydın 5 Aralık 2011 Paylaş 5 Aralık 2011 arkadaşlar rölantide titreme sorununun çözümü aşağıdadır: ford focus aracınızın alternatörü 8M5T 10300 PA kodlu ise servise gidip garantiden ücretsiz olarak değiştirin. Bu alternatörün kapasitesi araca yetersiz geldiği için araç rölantide aşırı titreme yapıyor. 2011 makyajlı kasa modellerde bu sorun çözülmüş ve alternatör, kapasitesi daha yüksek olan 8M5T 10300 PB kodlu alternatörle değiştirilmiş. Ben iyi niyetli düşünerek! otosanın bundan haberi olmadığı için! bu sorunumu anca ben bulduktan sonra 17 ayda çözdüğünü düşünüyorum. bu sorunla ilgili bende 17 ay boyunca uğraştım. servisten ve otosandan bir geri dönüş alamadım. ancak kendim araştırıp sorunu tespit ettikten sonra alternatörü değiştirmek zorunda kaldılar, şu an araçta titreşim kesildi. göya haberleri yok bilmiyorlar ama 2011 model araçları sessiz sedasız modifiye alternatörle getirmişler. Saygılarımla Yorum bağlantısı
Bilgihan Ömür 6 Aralık 2011 Paylaş 6 Aralık 2011 (düzenlendi) Arkadaşlar, benzer bir sorun mudur bilmem ama benim aracımda rölantide dururken değilde ışıklara yaklaşırken veya dur kalk yaparken, durmaya yakın devir saatinde akrebin hızla 600-550 aralığına kadar gelip stop edecekmiş gibi bir titreşim yaratarak tekrar 750 devire çıkıyor. Bunuda herzaman yapmamakla birlikte çoğu kere yapıyor. Yetkili servisle görüştükten sonra bunun bir yazılım eksikliği olduğunu söylediler. Fakat benim ısrarlarımdan sonra, bir ihtimal alternatör olabilir diyip değiştirdiler. Edip beyin söylediği gibi Toyotanın bir kuruluşu olan Japon Denso firmasının alternatörünü taktılar 8M5T 10300 PB. Bir kaç günlük kullanımdan sonra (test süresi) hiç bir şeyin değişmediğini gördüm, servisle tekrar görüşüp durumu izah ettim. Onlarda Otosanla görüşüp bana döneceklerini söylediler şu an beklemedeyim. Edit : aksikliği - eksikliği olarak değişti 6 Aralık 2011 tarihinde Bilgihan Ömür tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Edip Aydın 6 Aralık 2011 Paylaş 6 Aralık 2011 alternatör kaynaklı titreşim araç ısındıktan sonra araç rölantide beklerken oluyor. Diğer konuların ise yazılım ile ilgili olduğunu söylüyorlar. Elimde 8 ay önce aracıma yazılım talep edildiğine dair servis kaydı var, şu an avukatım inceliyor. Bir yazılımı güncellemek bu kadar zor olmasa gerek. Aynı motoru birçok farklı firma kullanıyor çünkü. Ama işte firma olarak işi takip etmez ve nasıl olsa aracı sattık mantığıyla hareket ederseniz bu işleri çözmeden rahat rahat koltuğunuzda oturursunuz. benim tavsiyem yazılım talebi ile ilgili olarak sizde çıktıyı alın, benim gördüğüm kadarıyla firma zoru görmeden ve siz sorun budur demeden pek çözüm üretmek taraftarı değil. Benden tavsiye aracınızı da dikiş kutusuna çevirttirmeyin, bir çözümleri varsa yapsınlar. Yorum bağlantısı
Bilgihan Ömür 6 Aralık 2011 Paylaş 6 Aralık 2011 Edip bey, eğer yazılımla ilgiliyse aynı seride olan tüm araçlarda bu problemin olması gerekir ki olmadığını başka bir araç kullanarak test ettik.. Yok yazılımı değiştirdilerse o zaman bizim araçlarada aynısını yüklesinler. Yazılımla ilgili olduğu konusunda ben şüpheliyim, ayrıca bazen yapıp bazen yapmaması şüphelerimi daha da artırıyor. Yorum bağlantısı
Edip Aydın 6 Aralık 2011 Paylaş 6 Aralık 2011 (düzenlendi) otosan genel merkez ile yaptığım görüşmede türkiyedeki tüm 1.6 90hp tdci'lerde yazılım sorunu olduğunu söylediler. bende bunu yazılı verin dedim tabiki vermediler, bu alternatörü değiştirmemek için bahane de olabilir. dediğiniz gibi benimde binip titremediğini gördüğüm araçlar oldu. zaten benim araçta bir problem olduğunu da o şekilde anladım. hatta aracım serviste tamirdeyken kiralık bir araba vermişlerdi bana, bakın bu araçta titremiyor dediğimde ustabaşı bana göya o araçta bir eski versiyon yazılım olduğunu söylemişti. ama tabiki artık onların sözlerine değil kendi araştırmalarıma inanıyorum. o servis periyodu sonunda zaten ben bulduğum için alternatörü değiştirmek zorunda kaldılar. bendeki titreşim alternatör kaynaklı alternatörün ürettiği elektriğin yetmemesi sorun. zaten dediğim gibi 2011'lerde sessiz sedasız bu sorunu çözmüşler ama araç başı 800 TL maliyet dolayısıyla siz söylemeden kimse değiştirmez alternatörünüzü. eğer aracınızda 8M5T 10300 PA kodlu alternatör varsa gidin servise bedava değiştirtin. eğer servis itiraz ederse size 2011'ler neden fabrikasyon modifiye alternatörle çıkıyor açıklayabiliyorsa açıklasın. 6 Aralık 2011 tarihinde Edip Avşar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Edip Aydın 7 Aralık 2011 Paylaş 7 Aralık 2011 (düzenlendi) kesinlikle değiştirin farkı göreceksiniz, dediğim gibi servis söylemez, haberleri olmadığını söylerler, klasik yalanlar ben böyle bir uygulama görmedim, aracın sahibi sorunu söyleyecek servis ondan sonra işlem yapacak. İnsanın parasıyla rezil olması böyle birşey. Biran önce servise gidin ki sipariş versinler, büyük ihtimalle stoklarında bulundurmazlar. Yalnız dikkat edin tak çıkar yaparken birde alternatör kayışını bozmasınlar. bende birde kayışı bozmuşlardı o nedenle de ayrı papaz olmuştum servisle. Otosana kadar şikayet ettim ama kimi kime şikayet ediyorsun. 7 Aralık 2011 tarihinde Edip Avşar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger 7 Aralık 2011 Paylaş 7 Aralık 2011 Ceyhun Bey, Başka bir işlem için servise gittiğimde aracın titreme sorunundan bahsettim. Gelen cevap ''Bu titreme 90'lık Focuslarda olan bir durum ve normal olarak kaarşılanıyor'' şeklindeydi. Yorum bağlantısı
Edip Aydın 7 Aralık 2011 Paylaş 7 Aralık 2011 (düzenlendi) onlara göre normal tabi. bu mesleki etikle alakalı bir durum. Valla durum dediğim gibi. Bunun dışında parası çok olan garanti bitti mi ben 800 TL'yi cebimden verir alternatör taktırırım diyenler, aracı traktör gibi kullanmaktan memnunum diyenler varsa bu alternatörle devam etsin. 7 Aralık 2011 tarihinde Edip Avşar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts