Hakan Adalıoğlu 25 Mayıs 2012 Paylaş 25 Mayıs 2012 Böyle bir eyleme ben de varım. Ama topluca bir eylem yapmak lazım ses getirmesi için Yorum bağlantısı
Bilgihan Ömür 25 Mayıs 2012 Paylaş 25 Mayıs 2012 Edip, hemen hemen şikayetlerimiz aynı özellikle rölantinin ani düşmesi (yazılım hatası). Bu iş müdürüde aşıyor gibime geliyor. Müşteri hizmetleri yalnızca bizim şikayetlerimizi bir üst kuruma iletiyor, yani çözüm üretemiyor çözümü üreten imalatçı firma olur. Aslında arada kalan bunlar oluyor. Kısaca müşteri hizmetleri posta güvercini. Bence müdürden rica edip avrupada bu işle ilgilenecek kişinin ya da kurumun e-postasını alıp oralara ulaşmak daha mantıklı. Yorum bağlantısı
Edip Aydın 25 Mayıs 2012 Paylaş 25 Mayıs 2012 abi bence otosan da bir iletim sorunu var. bence uğraşmıyorlar, avrupaya iletmiyorlar sorunları. 2008'den beri olan bir aracın yazılım ve diğer sorunlarının çözülememesi büyük bir ciddiyetsizlik örneği. Ama bunlar ford kullanıcılarının ilk maduriyetleri değil biliyorsunuz. dizel otomatik focuslarda bitmeyen şanzıman problemleri, yeni fiestaların ilk gelenlerinin 16 jantlı olup bunlar jant kırıp teker yarmaya başlayınca, sonraki gelenlerinin 15 jantlı gelmesi, 16 jantı olanlardan ise değişim için teker ücreti istenmesi gibi bir sürü ciddiyetsiz işler var birçırpıda aklıma gelen. Mesela benim bildiğim şu an mahkeme sürecinde olan sıkıntılar var. Davalarda açanların lehinde sonuçlanacak gibi. Bir kişi bile açtığı davayı kazanırsa diğerleri emsal gösterir otosan'da buradan acayip şekilde zarara uğrar. bence otosandaki arkadaşlar kendilerine bu konulara fazla güveniyor. 30-40 sene anadol sattıkları vatandaşlarımız geride kaldı. artık internet var iletişim çağındayız herkes hakkını hukukunu gayet iyi biliyor. bu konularla ilgili olarak avrupadan dönüş alamamalarını da büyük ihtimalle araçları avrupadan garantisiz almalarına bağlıyorum. siz daha ucuz olsun diye araçları garantisiz alırsanız, adamlarda sorun çıktığında bu sorun sadece sizde var deyip çözüm üretmez. kendiniz çözün der. Yorum bağlantısı
Hakan Adalıoğlu 25 Mayıs 2012 Paylaş 25 Mayıs 2012 Araçlar Avrupa'dan garantisiz mi alınıyor? Yorum bağlantısı
Ahmet Tarınç 25 Mayıs 2012 Paylaş 25 Mayıs 2012 Edip bey merhaba bendede titreme sorunu mevcut bastan sona okudum tum yorumlari emeginize paha bicilemez cok tesekkur ederim Bendeki kod P0 bununda degisip 150A PB ile degistirilmesi cozermi sikintimizi ? Yorum bağlantısı
Edip Aydın 25 Mayıs 2012 Paylaş 25 Mayıs 2012 ahmet bey merhaba, ford bu konularda çözüm üretmiyor. 1 sene servis köşelerinde süründükten sonra kendi çözümümü kendim buldum. avrupada olsa firma teşekkür eder ama burada başlarına açtığım dertten bana sövüyorlardır eminim. Bu şekilde mecburen çözümü kendimiz bulmak zorunda kalıyoruz. koskoca ford da mühendis kalmadı ben bir çevre mühendisi olarak arabanın elektrik sorunlarını çözüyorum. Utanması olanlara duyurulur. Eğer rölantide titreme varsa mutlaka alternatör değişimi isteyin, bayağı fark ediyor. selamlar Yorum bağlantısı
Edip Aydın 25 Mayıs 2012 Paylaş 25 Mayıs 2012 arkadaşlar bugün benle konuşmaya cesareti olmayan müdür beni arayamadı yerine orda çalışan bir bayanı arattı. kendileri önce yazılım sorunu olduğunu ve avrupadan yazılım beklediklerini söyledi, bende bir hafta önce arayan bayan ise yazılım sorunu yok demişti kendi içinizde bile tutarlılık sağlayamıyorsunuz diye bir güzel kalayı bastım. bunu duyunca ben bilmiyorum falan diye kıvırmaya başladı. ben 2 senede 30 kere servise gitmişim diyorum o beni hala servise yönlendiriyor, araçta çözülecek bir sorun olsa servis zaten yapardı, ya da çözülecek bir sorun varsa neden yapmadı diyince hiçbirşey diyemedi. ya arkadaş hiçbirşey yapamıyorsunuz bari ağzı laf yapan birilerini koyun oraya da laf kalabalığı yapsın.İş üreten zaten yok bari laf üreten birini alın. işin özü arkadaşlar bunların birşey yapacağı yok ciddi ciddi otosan'ın önüne kimler geliyor? Yorum bağlantısı
Ahmet Tarınç 26 Mayıs 2012 Paylaş 26 Mayıs 2012 Güzel.... Garantim bitmiş..... Buda 600-800 tl masrafımız var demek... Oh oh ne güzel ne kadar güzel... Cumartesi sabah aldığım haber süper ötesi Edip bey şimdi bu işi 100 tl aşağı yaptırıcaz diye özel serviste yaptırmasak desem sizin servis maceranız belli ama bursadaki servisim iyi benim kararda veremedim Yorum bağlantısı
Ahmet Tarınç 26 Mayıs 2012 Paylaş 26 Mayıs 2012 Ceyhun bey peki siz ne kadara yaptırdınız ? Yada dışarıda ne kadar bu iş ? Yorum bağlantısı
Ahmet Tarınç 26 Mayıs 2012 Paylaş 26 Mayıs 2012 benim aracıma modifiyeli 120 A alternatör takmışlardı. forumda başka araçlara 150 A alternatör taktıklarını görünce servisten talepte bulunup 150 A alternatör takılmasını istemiştim. daha sonra servis tekaya konuyu danıştı ve tekaydan kesinlikle takılmaz aracın elektrik sistemine zarar verir diye cevap geldi. Bunun üzerine konuyu otosan müşteri hizmetleri ile konuştum. Bugün otosandan cevap geldi araca 150 A alternatör takacaklar, tabiki olayın mantığını açıklayamadılar. bende bastım kalayı. 120 A alternatör takılan arkadaşlar haydin servise 150 A taktırmaya ha bide şimdi araçta yazılım yönünden de sorun olmadığını ttitreşimin alternatör kaynaklı olduğunu söylüyorlar, onunda mantığı ve dayanağı olmadığını söylememe gerek var mı? oradaki arkadaşlara mühendis demeye dilim varmıyor artık. Böyle saşma sapan günü kurtarıcı uygulamalarla saygınlık ve güvenilirliklerini bitiriyorlar. Edip bey yurt dışı site öneriniz varmı ürünü bulabileceğimiz ? Yorum bağlantısı
Ahmet Tarınç 26 Mayıs 2012 Paylaş 26 Mayıs 2012 Sabahtan beri araştırıyorum nerelerde neler buldum Edip bey şimdi bizim garantimiz bitmiş olduğundan alternatörü komple değiştirmesek sadece diyot tablasını değiştirsek olmazmı ? Yorum bağlantısı
Edip Aydın 26 Mayıs 2012 Paylaş 26 Mayıs 2012 bence hemen vazgeçmeyin servisin ve otosanın kafasını ütüleyin biraz. onların zaten amacı millet bu işleri farketmeden garanti süresini bitirmek. bildiğim kadarıyla diyot tablası problemli. ama ben olsam sonuna kadar hakkımı arar söke söke o alternatörü onlara taktırırım. Yorum bağlantısı
Guest Yunus Elban 27 Mayıs 2012 Paylaş 27 Mayıs 2012 Arkadaşlar sorun sadece 109 yada 90 hp sorunu değil yalnız.. Bende 2005 kasa F2 115 hp var ve aynı sorunu senelerdir yaşıyorum. Bu sorun için bir kaç kez servise gittim. Kimisi bir sorun yok dedi, kimisi kelebek kutusu kirlenmiş temizleyelim dedi temizledik hala sürdü.. Gerçekten Ford için kronik bir sorun yani.. Yorum bağlantısı
Bilgihan Ömür 28 Mayıs 2012 Paylaş 28 Mayıs 2012 Edip Otosanın önüne gitmekte çözüm olmaz, haklıyken haksız duruma düşeriz. Bu soruna Hakem heyeti mi, tüketici mahkemesi mi bakar? onu araştırmak lazım ya da, çağımızın en büyük yaptırım gücü ekonomi baskı "yani en kısa sürede Forddan kaçmak". Yorum bağlantısı
Edip Aydın 28 Mayıs 2012 Paylaş 28 Mayıs 2012 abi tüketici mahkemesi bakıyor bu tarz sorunlara, ben bir avukatla konuştum. aslında medyanın gücünüde ihmal etmemek gerekiyor, oraya gidilip 2-3'de gazeteci çağırılsa, en azından 1-2 gazetede bu haberi arka sayfalarda bile verilse bence yeterli sesi getirir, bu reklam onlara kafi gelir diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Hakan Adalıoğlu 28 Mayıs 2012 Paylaş 28 Mayıs 2012 Bu konuyla ilgili şikayeti Sanayi ve ticaret bakanlığına mı iletmemiz gerekiyor. Bilen var mı acaba? Ben Garanti kapsamındaki aracın arızasının yapılmadığı konusunda şikayet yazmak istiyorum. Nereye yazabilirim? Yorum bağlantısı
Edip Aydın 28 Mayıs 2012 Paylaş 28 Mayıs 2012 Bu konuyla ilgili şikayeti Sanayi ve ticaret bakanlığına mı iletmemiz gerekiyor. Bilen var mı acaba? Ben Garanti kapsamındaki aracın arızasının yapılmadığı konusunda şikayet yazmak istiyorum. Nereye yazabilirim? hakan bey 1 sene içerisinde 4 kere ya da garanti süresinde 6 kere kayda sokturdunuz ve servis olayı çözemediyse, tespit davası açıyorsunuz, mahkeme sizi bilirkişiye yönlendiriyor bilirkişide araçta bir sorun olduğunu onaylar ve elinizde de 4 adet servis kaydı mevcutsa olay bitmiştir, sonrasında artık siz değil onlar uğraşır. Yorum bağlantısı
Hakan Adalıoğlu 28 Mayıs 2012 Paylaş 28 Mayıs 2012 Doğru söylüyorsun. Benim bildiğim de aynı arıza tamir edilip de tekrar ederse 4 kez o zaman işlem başlar. Ancak bizim durum farklı. Bizim bu konuyla ilgili ilk arızamız bu. Ancak tamir edilmedi ki tekrar başgösterdi diye gidelim. Yani ilk arızamızı tamir etmediler daha doğrusu arıza olarak bile görmüyorlar bunu. Bu arada otosana yazılı olarak başvurdum ve yazılı cevap istedim bakalım ne olacak. Yorum bağlantısı
Bülent Yıldırım 28 Mayıs 2012 Paylaş 28 Mayıs 2012 (düzenlendi) Bu aralar benim arabada sağ kapıdan gıcırtı sesleri gelmeye başladı.Gıcır gıcır gıcır gıcık oldum abi yaaa. Bariz plastik gıcırtısı.. Acaba disposable araba mı aldık biz arkadaşlar ) 28 Mayıs 2012 tarihinde Bülent Yıldırım tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ahmet Tarınç 29 Mayıs 2012 Paylaş 29 Mayıs 2012 Konuyu özelden yazmak yerine burdan yazmak istedim. Edip bey ; konuştuğumuz üzere araştırmaları ve görüşmeleri yaptım. Garantim bitmiş olduğu için hiç bir şekilde hak idda edemiyorum. Dava açmam gerekli avukat bir arkadaşımla görüştüm ikinci elden aldığım ve expertizi yetkili serviste yapılmadığı için çok uğraşırız dediler. Dediğiniz gibi parça 1100 tl serviste kod araştırması da yaptım PA kodlu olanlar hiç bir yerde (özelde-serviste) yok işin ilginci 120A de yok direk 150A Denso - 10300 PD veriyorlar. Şimdi şöyle bir durum varmış seriler bittikçe P(X) olarak değişirmiş A-B ve C kodlu olanlar yokmuş. Bu durum doğrumudur ? Yani 150A/PD kodlu ürün sıkıntıyı çözermi ? Eğer öyle ise dışarıdan 350TL buldum. (150A/10300/PD) Yorum bağlantısı
Bülent Yıldırım 30 Mayıs 2012 Paylaş 30 Mayıs 2012 Bu sabah yine titreye titreye geldik. Ankara bugün yağmurlu. Romatizmaları azdı benim arabanın. Yorum bağlantısı
Edip Aydın 30 Mayıs 2012 Paylaş 30 Mayıs 2012 bülent bey sağlık personeli olarak siz daha iyi bilirsiniz ama birkaç öneri; bir hamama götürüp kese attırmayı deneyebiliriz, en temizi sıcak sıcak iyi gelebilir. ayrıca radyatöre nane limon takviyesi ve son olarakta penadur iğne yapılırsa romatizmaya birebir Birde iyi yönünden bakmak lazım, yağmur yağacağı zaman titreşim artıyorsa en azından fordun müşteriyi ıslatmamak konusundaki hizmetine paha biçilemez. Yorum bağlantısı
Burak Koca 30 Mayıs 2012 Paylaş 30 Mayıs 2012 Benimde alternatör sorun çıktı, bugün araca bindiğimde baktım. Bende de ara ara rölanti düzensizliği oluyor, fakat çok çok minimum düzeyde. Fakat ileriki km'lerde bu düzensizlik iyice kendini belli edermi bilmiyorum. Yazılım güncellemesi olayına başvuramacağım şuan, çünkü araç Chipli. Bizim beyinler biraz sıkıntılı olduğumdan OBD soketinden Chip Tuning yapılamadı zaten, ECU'yu açıp Eprom üzerinden yüklediler yazılımı. Bu yüzden sıcak bakamıyorum yazılım güncelleme işine, zaten servise gidince de çözüm bulabileceklerini sanmıyorum; çünkü minimal düzeyde şuan sorun. Yorum bağlantısı
Bülent Yıldırım 31 Mayıs 2012 Paylaş 31 Mayıs 2012 Benimde alternatör sorun çıktı, bugün araca bindiğimde baktım. Bende de ara ara rölanti düzensizliği oluyor, fakat çok çok minimum düzeyde. Fakat ileriki km'lerde bu düzensizlik iyice kendini belli edermi bilmiyorum. Yazılım güncellemesi olayına başvuramacağım şuan, çünkü araç Chipli. Bizim beyinler biraz sıkıntılı olduğumdan OBD soketinden Chip Tuning yapılamadı zaten, ECU'yu açıp Eprom üzerinden yüklediler yazılımı. Bu yüzden sıcak bakamıyorum yazılım güncelleme işine, zaten servise gidince de çözüm bulabileceklerini sanmıyorum; çünkü minimal düzeyde şuan sorun. Merak Etmeyin yeni yazılım falan yok zaten. Yorum bağlantısı
Edip Aydın 31 Mayıs 2012 Paylaş 31 Mayıs 2012 önceden de dediğim gibi 150 A arabanın stop edecekmiş gibi olan kaba titreşimini kesiyor ama farların göz kırpması ve klima ve ya arka cam rezistansı gibi elektrik çekişi fazla olan ekipman çalıştığı zaman rölantide titreşim tekrar belirginleşiyor. ama eskisinden iyi olacağı kesin. diğer sorunuzla ilgili olarak servis dediyse inanmayın derim. genel olarak bana yapılan açıklamalar doğru çıkmadığı için yaptıkları açıklamaların benim gözümde değeri yok. sanayide tanıdık bir parçacı varsa ondan daha sağlıklı bilgi alırsınız. selamlar Yorum bağlantısı
Recommended Posts