İçeriğe Yönlendir

Focus 2 - Motorda Düzensizlik (Titreme / Tekleme)

Cihaner Öztürk

Recommended Posts

Yasin Karataş

balansıcı disklere su tutma demesinin nedeni oto yıkamacılarda fren diski sıcak iken yıkama yapılırsa disklerde eğrilik olur. Ön disklerdei eğrilikte fren yaptığınız zamanda araçta titreme yapar. Bunun sizdeki sorunla ilgisi yok. Benim eski aracımda da titreme sorunu mevcuttu. Bende sık sık balans yaptırıyordum ancak lastiklerimde düzensiz aşınma olduğu için yine titreme yapıyordu. Bu nedenle öncelikle lastiklere odaklanın. Eğer onlarda kesin olarak sağlam ise diğer taraflara bakılması gerekli.

Önce o zaman Lastikçiden başlayacağız.

Yorum bağlantısı
Guest Coşkun Uçar

Sizlere o ayrıntıyı söylemeyi unuttum.Arac bu olay ilk başladığında frene bastığımda kendi sağa sola atıyordu.Usta Baskı-balatalarda sıkıntı olabilir dedi ama ben baktırmadım o ustaya güvenmediğim için.Bu yüzden ikinci ihtimaliniz olabilir...

Bu olay ayrı 100'de titremeyle alakası yok bu aynaların yamukluğundan yada fren sisteminde'ki problemden kaynaklanıyor...

Yorum bağlantısı
Yasin Karataş

Lastikleren değil öğle olsa düşük hızlarda da yapar. Yasin bey ön rotlara ve salıncağa baktırın birde amortisörlerinize bunlardan biridir muhakkak dediklerinize göre. Sorununuz çözüldükten sonrada burdan paylaşırsanız bizede ilerisi için yadımcı olur

Tamam Hafta sonu götürcem ve baktırcam sorun çözülür çözülmez burdan paylaşırım.Bu sizin dedikleriniz titreme için dimi arkadan gelen ses ne olabilir acaba?

Bu olay ayrı 100'de titremeyle alakası yok bu aynaların yamukluğundan yada fren sisteminde'ki problemden kaynaklanıyor...

Anladım.

%99.99 rot - balans ayarları bozuk yada lastiklerde problem var geri kalan ihtimal bijonları kontrol edin gevşeklik olabilir...

Balanda birşey çıkmadı hocam.Ama rotlara bakılmadı tabi.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Aracımda yaklaşık bir iki aydır 100 Km hıza gelince titreme sorunu oluyor.Resmen araca binmek istemiyorum,çok rahatsız ediyor beni.Balans ayarı için Götürdüğüm de Balans ayarlarında sorun çıkmadı.Acaba sorun nerden kaynaklanıyor olabilir? Araç titrediğinden mi bilmiyorum Arkadanda ses geliyor.Rüzgarda Bayrak dalagalanmasının çıkardığı sesi andırır cinsten birşey....

Balans ayarını başka bir lastikçide yaptır. Olmadı bir lastikçiye daha götür. En son ve kötü ihtimal lastiklerde sorun olabilir.

Yorum bağlantısı
Yasin Karataş

arkada uğultu şeklinde bir ses var ise rulman ya da bilyalarda sıkıntı vardır. Onlarda çok pahalı parçalar değil diye biliyorum.

Tamam Mert kardeşim not alıyorum hepsini ustaya tek tek söyliycem.Bir baksın bakalım.İnşallah derdimize çare olurlar.

Balans ayarını başka bir lastikçide yaptır. Olmadı bir lastikçiye daha götür. En son ve kötü ihtimal lastiklerde sorun olabilir.

Anaaaa sen yaşıyorsun:)Bu fotoğraftaki adam kim diyorum:)

Yorum bağlantısı

Tamam Hafta sonu götürcem ve baktırcam sorun çözülür çözülmez burdan paylaşırım.Bu sizin dedikleriniz titreme için dimi arkadan gelen ses ne olabilir acaba?

Önce lifte kalkacak altta gevşek parça plastik vb. var mı ona bakılacak, varsa iyice sağlamlaştırılıp tekrar yola çıkılıp denenecek. Ses ve titreşim devam ediyorsa diğerlerine bakılacak. Ben gevşek plastik malzeme konusunda ısrar ediyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Tamam Mert kardeşim not alıyorum hepsini ustaya tek tek söyliycem.Bir baksın bakalım.İnşallah derdimize çare olurlar.

Anaaaa sen yaşıyorsun:)Bu fotoğraftaki adam kim diyorum:)

Yasin ben yaşıyorumda seni biz göremiyoruz :D İyi sorunlar oluşuyor yoksa forumda göremez olduk :D

Bu arada arkadan gelen ses muhtemelen rulman (teker bilyası) olma ihtimali yüksek.

Balans yaptırırken sadece ön tekerlere değil arka tekerlerede balans yaptırın.

Yorum bağlantısı
Yasin Karataş

Yasin ben yaşıyorumda seni biz göremiyoruz :D İyi sorunlar oluşuyor yoksa forumda göremez olduk :D

Bu arada arkadan gelen ses muhtemelen rulman (teker bilyası) olma ihtimali yüksek.

Balans yaptırırken sadece ön tekerlere değil arka tekerlerede balans yaptırın.

Öğretmenmiyim ben kardeşim yoğun çalışıyoruz:)Şaka bir yana YEni bir il yeni bir iş hala alışma sürecindeyiz kardeşim.Genel kanı Rulmanlarda sıkıntı olduğu zaten.Usta bir denesin kendi dinleyip tanı koysun.Anlatıyorum anlamıyor.

Yorum bağlantısı
Guest Coşkun Uçar
(düzenlendi)

Balanda birşey çıkmadı hocam.Ama rotlara bakılmadı tabi.

Büyük ihtimal usta bişi kaçırıyor bu güne kadar böyle bir şey karşısında balans çıkmadığını ilk defa duyuyorum görüyorum..ben hala balans diye iddia ediyorum 4 tekerde hem yerde hem aracın üzerinde balans yapıldımı...rot ayrı bişi araç sağa sola kaçar bu kesinlikle tekerle yada porya ile ilgili bişi yani sorun balans sorunu...

tarihinde Coşkun Uçar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

en güzel çözüm arkaya birini oturtmak çok yavaş hızla giderken kapı açılarak lastik sesine bakılacak zaten ses anlaşıyo :D

Yorum bağlantısı
Çetin Kılıç

Çok basit bir deneme yapmanı rica edicem aynı olay benim başıma geldi ön lastiklerin hava ayarlarını 32 psi yapıp tekrar dene ben bu şekilde çözdüm olayı ön sol lastik baya inikken aynı titremeyi yapıyor araba.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Öğretmenmiyim ben kardeşim yoğun çalışıyoruz:)Şaka bir yana YEni bir il yeni bir iş hala alışma sürecindeyiz kardeşim.Genel kanı Rulmanlarda sıkıntı olduğu zaten.Usta bir denesin kendi dinleyip tanı koysun.Anlatıyorum anlamıyor.

Sende başladın :D

Sen Muş'tayken başlamıştın girmemeye bırak şimdi Muğla'ya daha yeni geldin :)

Yorum bağlantısı
Yasin Karataş
Çok basit bir deneme yapmanı rica edicem aynı olay benim başıma geldi ön lastiklerin hava ayarlarını 32 psi yapıp tekrar dene ben bu şekilde çözdüm olayı ön sol lastik baya inikken aynı titremeyi yapıyor araba.

Balanslar yapıldıktan sonra Lastik havalarını 32 ps yaptık.Ama maalesef...

Sende başladın :D

Sen Muş'tayken başlamıştın girmemeye bırak şimdi Muğla'ya daha yeni geldin :)

Ali Beni brakıp gidince depresyona girmiştim.Henüz çıkabiliyorum:)

aynı sorun bizdede vardı 4 jantta kurşunlandı

Aslında arka lastiklerede baktırmak lazım bencede.

Büyük ihtimal usta bişi kaçırıyor bu güne kadar böyle bir şey karşısında balans çıkmadığını ilk defa duyuyorum görüyorum..ben hala balans diye iddia ediyorum 4 tekerde hem yerde hem aracın üzerinde balans yapıldımı...rot ayrı bişi araç sağa sola kaçar bu kesinlikle tekerle yada porya ile ilgili bişi yani sorun balans sorunu...

Sadece ön iki tekere araç üzerinde balans yapıldı.Arka tekerlere ellemedi usta.

en güzel çözüm arkaya birini oturtmak çok yavaş hızla giderken kapı açılarak lastik sesine bakılacak zaten ses anlaşıyo :D

Usta sorunu biraz daha bulamazsa arkaya oturtup kapı açık 180 yapcam zaten:)sinirlerimi bozuyor:)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hüseyin Maviş

4 tekerleğin de balans ayarını yaptırın, deneme yapın. Hatta tekerleklerin yerlerini değiştirmek suretiyle tekrar deneyin. Kısaca sorun balans ayarlarındandır diye düşünüyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Balanslar yapıldıktan sonra Lastik havalarını 32 ps yaptık.Ama maalesef...

Ali Beni brakıp gidince depresyona girmiştim.Henüz çıkabiliyorum:)

Aslında arka lastiklerede baktırmak lazım bencede.

Sadece ön iki tekere araç üzerinde balans yapıldı.Arka tekerlere ellemedi usta.

Usta sorunu biraz daha bulamazsa arkaya oturtup kapı açık 180 yapcam zaten:)sinirlerimi bozuyor:)

180 gerek yok 20 kilometre hızla giderken ses duyulur lastiğin garip bi ses zaten hissedilir olmadı tanıdık varsa lifte kaldırıp lastiğin durumuna da bakılabilit
Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş

Balansı teker araç üzerinde iken yapabilen bir yere git YAsin hocam yine olmaz ise ön salıncak ile başlayıp tüm ön düzen kontrol edilecek. Kaldırıma vurma veya çukura sert girme gibi durumlar oldu mu araçta?

Aynen benim arçta bu şekilde bir olaydansonra titreme başladı.. ama gidip de baktıramadım.

Eşim kaldırıma vurmuş,sağ ön lastik yanakdan yemiş ve kaskodan değişti , jant tamir gördü. Benim şüphem ön lastiğin biri sıfır 2012 yılı, diğeri 2011 yıl.ı >Büyük ihtimalle bundan kaynaklı olabilir diye düşünüyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yasin Karataş
180 gerek yok 20 kilometre hızla giderken ses duyulur lastiğin garip bi ses zaten hissedilir olmadı tanıdık varsa lifte kaldırıp lastiğin durumuna da bakılabilit

Ustayı korkutmak babında dedim ben:)Yoksa sorunu bulacağı yok.

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Ustayı korkutmak babında dedim ben:)Yoksa sorunu bulacağı yok.

:D :D :D sıkıntı etmeyin hersorunun bi çözümü vardır bu sinirle çözüm yolu zor olur :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdal Altınok

Büyük ihtimalle balans ayarı yapılan cihazın kalibrasyonu bozuktur. Aynı sıkıntıyı bende yaşadım ve başka bir balans cihazında ( düzgün kalibrasyonu) sorunum kalmadı,

Kimse yoğurdum ekşi demez, bence başka bir balansçıda tekrar balans yaptırın. Kolay gelsin

Yorum bağlantısı
Samet Hasanoğlu

Bugun aracımı servisten aldım aracın rölanti ile ilgili herşeyi kontrol edildi sorun yok.

Kompresyon testi yapmışlar 2 ile 3 te kompresyonu düşük.subablar ve yataklarını değiştiricez diyorlar maliyeti 1000-1500 tl arası olcagını söylüyor

sizce bu fiyat normalmidir.

Yorum bağlantısı
Samet Hasanoğlu

Birde arkadaşlar bu kompresyon testinde 2-3 düşük çıkmasının baska sebebi olabilir mi

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...