Guest Yunus G 22 Ocak 2010 Paylaş 22 Ocak 2010 Bende şöyle birşey dikkat etti çalışmada bir sorun yok ama stop ederken biraz sarsıntı var normal mi acaba? Yorum bağlantısı
Adem Cengiz 22 Ocak 2010 Paylaş 22 Ocak 2010 Biz Benzin alırken titriyoruz, siz de binerken birazcık titreyiverin :-) Yorum bağlantısı
Mustafa Ülger 26 Ocak 2010 Paylaş 26 Ocak 2010 Aynı sorun bende de vardı ve servise gösterdiğimde kaputu açınca en öndeki metal borunun yerinden çıkmış olabileceği, kırılmış olabileceği ya da vidalarının gevşemiş olabileceğini söyledi ve aracı kaldırıp baktıklarında vidanın gevşek olduğunu gördük. Vidaları sıkıldı ve yaklaşık 20 bin kilometre yol aldım ve şimdi yeniden başladı. Hafif gaz verince ses yok oluyor ama rolantide çalıştığı sürece ses herzaman var. Zaten kaputu açıp motorun çalışmasına bakarsanız bahsettiğim borunun haddinden fazla hareketli olduğunu anlarsınız. Bugün 2000 kilometrelik bir yolculuktan geldim ve ses son 600 kilometrede kendini belli etti. Yarın yine servise göstermeyi planlıyorum. Saygılar... Aynı rolatinde ses sorununu bende yaşadım, rolatindeyken cırcır böceği gibi ses çıkrarıyordu, biraz gaza basınca ses kesiliyordu, yani rolatinde vibrasyon fazla olduğu için oluşan bir sesti, Servise götürdüm, sebebi lifte kaldırılınca belli oldu; motordan hemen çıkıştaki ekzoz boru bağlantı demiri çatlamış, ancak dikkatlice bakınca görülebiliyordu, çatlayan parçayı sökmeden üzerinde argon kaynağı yaptılar, sorun çözüldü. bence senin araçtaki problemde aynısı. Rolatinde titreme sorunu benim araçta da vardı, Serviste yazılımı yenilendi düzeldi, daha önceleri rolatinde daha düşük devirdeyken program yenilenmesinden sonra rolanti devri arttı. Bence bir yazılımını yenile. Yorum bağlantısı
Misafir 27 Ocak 2010 Paylaş 27 Ocak 2010 Biz Benzin alırken titriyoruz, siz de binerken birazcık titreyiverin :-) Adem bey : Süpper espiriydi. Resmen koptum gülmekten. Dizel için stop ederken biraz sarsıntı her zaman normaldir, siz bir de 2.5 2004 nissan pickupları görün inerken resmen bir sağa bir sola sallıyordu kupayı, bildiğim kadarıyla bir miktar rolantide titreme normaldir. Yorum bağlantısı
Sait Volkan Çubuk 27 Ocak 2010 Paylaş 27 Ocak 2010 Aynı rolatinde ses sorununu bende yaşadım, rolatindeyken cırcır böceği gibi ses çıkrarıyordu, biraz gaza basınca ses kesiliyordu, yani rolatinde vibrasyon fazla olduğu için oluşan bir sesti, Servise götürdüm, sebebi lifte kaldırılınca belli oldu; motordan hemen çıkıştaki ekzoz boru bağlantı demiri çatlamış, ancak dikkatlice bakınca görülebiliyordu, çatlayan parçayı sökmeden üzerinde argon kaynağı yaptılar, sorun çözüldü. bence senin araçtaki problemde aynısı.Rolatinde titreme sorunu benim araçta da vardı, Serviste yazılımı yenilendi düzeldi, daha önceleri rolatinde daha düşük devirdeyken program yenilenmesinden sonra rolanti devri arttı. Bence bir yazılımını yenile. Evet söylediğin yazılım yeniletme olayını servise gidince kesinlikle sorucam. Ayrıca yeni oluşan ses için gittiğimde herhangibir durum tespit edemediler servisteki arkadaşlar. Bir müddet daha binin şimdilik bir sorun yok dediler. Teşekkürler... Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 27 Ocak 2010 Paylaş 27 Ocak 2010 Benim fusion (1.6 tdci) ilk çalışmada soğuk havada hafif sarsıntılı çalışıyor 10 saniye sonra kesiyor. Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 2 Şubat 2010 Paylaş 2 Şubat 2010 Benim arabada rolantide titriyor gaz verince ise hafifçe sarsılıyor. Arbaya gaz verdiğimde ise motorun yerinden 1 cm kadar haraket ettiğini gördüm normal mi acaba yoksa motor yerindenmi gevşemiş. ? Yorum bağlantısı
Osman Alabalık 2 Şubat 2010 Paylaş 2 Şubat 2010 merhaba arkadaşlar,focusumu aldım ve keyfini sürüyorum. benim aracım tdci ve motor rolantide titreme yapıyor. aracın içinden hissedilir bir biçimde. sizce bu normal midir? teşekkürler emre bey bendede aynı sıkıntı vardı rolantide araç titriyodu enjektörlerimin 2 si tıkalıydı tamir ettirdim bi de yazılımı güncellediler düzeldi sizinde enjektörden olabilir diye düşünüyorum ? (2006 f2 tdcı hb) Yorum bağlantısı
Ali Dura 28 Şubat 2010 Paylaş 28 Şubat 2010 aracım 1 kalk 2.viteste rolantiye bırakıyorum yavaş kendi halinde giderken az gaza dokununca aracım titreyerek gidiyor biraz daha hızlanınca problem kalmıyor Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Şubat 2010 Paylaş 28 Şubat 2010 Aracın davranışı normal, ama bu şekilde tdci kullanmaya devam etmeyin. Yorum bağlantısı
Nuri Başer 28 Şubat 2010 Paylaş 28 Şubat 2010 Mazot pompasına eziyet ediyorsunuz.. ayrıca krank milini de yormaktasınız.. titreme normal.. rolantide hareket tehlikelidir.. motor ömründen yer.. Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 28 Şubat 2010 Paylaş 28 Şubat 2010 Mazotlu araçta hangi devirin altına inmemek gerekir? sıfırın. Şaka bi yana 1000 devir sürüş için optimum değerdir zaten. Stop etmeyecek kadar basman gerekli. Ki otomatik viteste böyle bi dert de yok. Yorum bağlantısı
Ali Dura 3 Mart 2010 Paylaş 3 Mart 2010 bazen trafikte yavaş ilerliyoruz 50 mt filan yavaş gidince dediğim gibi araba titriyor bakalım servise gidicem zaten başka bişet için bu sorunmu bunuda sorucam Yorum bağlantısı
Kadir Yavuz 3 Mart 2010 Paylaş 3 Mart 2010 Aracın davranışı normal, ama bu şekilde tdci kullanmaya devam etmeyin. Ne gibi kullanış teknikleri tavsiye edersiniz bu konuda ben de bi tdci kullanıcısı olarak merak ediyorum? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Mart 2010 Paylaş 3 Mart 2010 tdci gibi aşırı beslemeli araçlarda, max. torkun alındığı devirler içinde kalınmalı ve mesela 1500-1600d/d altına düşmemek gerekir ki, kurum birikimi olmasın, piston koluna aşırı ters yük binmesin. Atmosferik araçta devir düşüklüğü kaynaklı titreme-vuruntu o kadar da ağır masraflara yol açmaz. Yorum bağlantısı
Samet Karabulut 10 Mart 2010 Paylaş 10 Mart 2010 aracım 1 kalk 2.viteste rolantiye bırakıyorum yavaş kendi halinde giderken az gaza dokununca aracım titreyerek gidiyor biraz daha hızlanınca problem kalmıyor bu olayı ben çozdum bizim araçlarımız yazlık motor soğukken olan bi' olay gnelde benim aracım benzinli olmasına rağmen 20'yle gderken 2 ye bile atamıyorsun.. Yorum bağlantısı
Önder Çavdar 19 Mart 2010 Paylaş 19 Mart 2010 tdci gibi aşırı beslemeli araçlarda, max. torkun alındığı devirler içinde kalınmalı ve mesela 1500-1600d/d altına düşmemek gerekir ki, kurum birikimi olmasın, piston koluna aşırı ters yük binmesin. Atmosferik araçta devir düşüklüğü kaynaklı titreme-vuruntu o kadar da ağır masraflara yol açmaz. araba rolantide çalışırken araç titriyor. Gaza basınca geçiyor. Birde stop ettiğimizde motor dururken trr gibi bir ses çıkararak duruyor. Bu normalmidir. Yorum bağlantısı
Önder Çavdar 19 Mart 2010 Paylaş 19 Mart 2010 emre bey bendede aynı sıkıntı vardı rolantide araç titriyodu enjektörlerimin 2 si tıkalıydı tamir ettirdim bi de yazılımı güncellediler düzeldi sizinde enjektörden olabilir diye düşünüyorum ?(2006 f2 tdcı hb) araba rolantide çalışırken araç titriyor. Gaza basınca geçiyor. Birde stop ettiğimizde motor dururken trr gibi bir ses çıkararak duruyor. Buda normalmidir. Yorum bağlantısı
Önder Çavdar 19 Mart 2010 Paylaş 19 Mart 2010 Araba rolantide çalışırken araç titriyor. Gaza basınca geçiyor. Birde stop ettiğimizde motor dururken trr gibi bir ses çıkararak ve hafif sarsarak duruyor. Bu normalmidir? Yorum bağlantısı
İbrahim Özaşkın 19 Mart 2010 Paylaş 19 Mart 2010 Araç sarsılırarak stop etmesi normal biraz sarsılıyor. Fakat rolantide titremesi ise enjektörün birine işaret ediyor. Eğer enjektörler normal ise volanın dağılmış olma ihtimalide var. Yorum bağlantısı
Nuri Başer 19 Mart 2010 Paylaş 19 Mart 2010 (düzenlendi) Araba rolantide çalışırken araç titriyor. Gaza basınca geçiyor. Birde stop ettiğimizde motor dururken trr gibi bir ses çıkararak ve hafif sarsarak duruyor. Bu normalmidir? Araç kaç km de? Hangi yakıtı kullanıyorsunuz? 1- stop esnasındaki titreme normal.. Dizel araçların sıkıştıma oranları yüksek olduğundan bu titremeyi yapıyor.. yapmayan araçlarda "intake manifold flap" denen bir valf ile hava tahliye edilip titreme bertaraf edilebiliyor.. fordda yok maalesef 2- motor durduğunda çıkan trrr sesi de normal.. (çok abartı bir trrr sesi değilse tabiki).. başka bir dizel araç dinleyin, kullanın ve karşılaştırın.. 3- rolanti titremesi yakıt, enjektör, tıkalı hava filtresi v.b. sebeplerden olabilir.. titremenin düzeyi de önemli.. belkide normal sınırlar içerisindedir.. NOT: Pardon bu arada araç dizelmi?? ben dizel gibi algılayıp cevap yazdım.. NOT2: zaten başlıkta yazıyormuş tdci diye.. sanırım bugün çok çalıştım.. algıda zayıflama var.. 19 Mart 2010 tarihinde Nuri Ba?er tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Önder Çavdar 19 Mart 2010 Paylaş 19 Mart 2010 Araç kaç km de?Hangi yakıtı kullanıyorsunuz? 1- stop esnasındaki titreme normal.. Dizel araçların sıkıştıma oranları yüksek olduğundan bu titremeyi yapıyor.. yapmayan araçlarda "intake manifold flap" denen bir valf ile hava tahliye edilip titreme bertaraf edilebiliyor.. fordda yok maalesef 2- motor durduğunda çıkan trrr sesi de normal.. (çok abartı bir trrr sesi değilse tabiki).. başka bir dizel araç dinleyin, kullanın ve karşılaştırın.. 3- rolanti titremesi yakıt, enjektör, tıkalı hava filtresi v.b. sebeplerden olabilir.. titremenin düzeyi de önemli.. belkide normal sınırlar içerisindedir.. NOT: Pardon bu arada araç dizelmi?? ben dizel gibi algılayıp cevap yazdım.. Evet araç dizel 2006 model. 77.000 km de. Arabnın 75.000 km bakımı daha yeni yapıldı. Diesel alırkende hep aynı güvenilir bir istasyondan alıyorum. Bu titreme aşırı değil ama daha önce yoktu son 3-4 gündür yapıyor. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 19 Mart 2010 Paylaş 19 Mart 2010 Stop ederken sarsılması normal ama rolantide sarsılıyorsa kötü yakıttan dolayı enjektörlerden yapabilir, yda enjektör sorunu olabilir. Gaza basınca titreşim sarsıntı kesilir, bunun sebebi pistonların hızlanarak bir atalet kazanıp düzene girmesi. Motosun stop etme anına yaklaşıp titremesi ve sonra yine devirlenip titreşimin kesilmesi gibi. Aracın çekişinde veya tüketimde farklılık varmı? Yorum bağlantısı
Nuri Başer 19 Mart 2010 Paylaş 19 Mart 2010 Evet araç dizel 2006 model. 77.000 km de. Arabnın 75.000 km bakımı daha yeni yapıldı. Diesel alırkende hep aynı güvenilir bir istasyondan alıyorum. Bu titreme aşırı değil ama daha önce yoktu son 3-4 gündür yapıyor. 77.000 km de enjektör bakımı yaptırılabilir.. zamanla TDCi nin huy değiştirmesi alışılması gereken bir olay.. km ilerledikçe farklı ses ve tepkiler çıktığı oluyor.. bende de bir vuruntu sesi peyda olmuştu.. arada bir kesilse de sanırım artık alıştım.. yine de bir servise göstermekte fayda var.. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 19 Mart 2010 Paylaş 19 Mart 2010 Dizel motorda değişik zamanlarda değişik sesler gelebilir, özellikle soğukken çok değişik sesler çıkartabilir, soğukken çıkardığı hiçbir sese aldırmayın. Bazen sıcakken bile dünün sesi bugüne uymayabilir. Siyah duman atmıyorsa çekişi ve yakıt tüketimi normalde sorun yoktur diyebiliriz. Yorum bağlantısı
Recommended Posts